ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κω: «Όχι στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας»

6
502

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΩ

Κως. 19/4/2021

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας»

Η Νέα Δημοκρατία πιστή στο προεκλογικό της πρόγραμμα προχωράει με σταθερότητα και σχέδιο παραχωρώντας τα πάντα στον βωμό του κέρδους.

Η μία μετά την άλλη δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες παραχωρούνται στους ιδιώτες, με μόνη δικαιολογία την αδυναμία εκπλήρωσης της αποστολής τους ή ακόμα και την εκ των προτέρων μεθοδευμένη κατάρρευση τους.

Νευραλγικές υπηρεσίες, όπως αυτές των υπηρεσιών δόμησης, της κατασκευής και της επίβλεψης δημοσίων και δημοτικών έργων παραχωρούνται σε ιδιώτες και όχι σε μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους. Ιδιώτες θα κατασκευάζουν τα έργα και ιδιώτες θα τα επιβλέπουν!

Με αυτόν τον στόχο της άκρατης ιδιωτικοποίησης υπηρεσίες του Δήμου, όπως η Καθαριότητα και το πράσινο, τελευταία και τα νεκροταφεία, μπορούν να παραχωρηθούν σε ιδιώτες.  Φυσικά οι δημοτικές αρχές, αδυνατώντας να προσλάβουν μόνιμο και εποχικό προσωπικό και μπροστά στην ανάγκη εξυπηρέτησης των δημοτών, ωθούνται στη λύση της ιδιωτικοποίησης.

Η Νέα Δημοκρατία πρώτα στραγγαλίζει τους Δήμους, αφαιρώντας τους το δικαίωμα προσλήψεων και μετά τους διευκολύνει να «αναπνεύσουν» παρέχοντας το δικαίωμα να παραχωρούν υπηρεσίες σε ιδιώτες, με το κόστος όμως να μετακυλίεται στους δημότες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως από την θέση της κυβέρνησης έμπρακτα ενίσχυσε τους δήμους όλης της χώρας με μόνιμες προσλήψεις, έτσι και σήμερα αντιτίθεται σε αυτή την τακτική της άκρατης παραχώρησης δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών στους ιδιώτες.

Καλεί την δημοτική αρχή να αναδείξει το αίτημα της προς την Κυβέρνηση για προσλήψεις μόνιμων και εποχιακών στελεχών αλλά και την άρνηση της Κυβέρνησης να ικανοποιήσει το αίτημα!

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κω, συντασσόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου Κω στον αγώνα τους για τον  δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των ανταποδοτικών υπηρεσιών προς όφελος του δημότη.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή

  • να μην προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου
  • να προχωρήσει με κάθε πρόσφορο μέσο για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου μας με προσωπικό που θα καλύπτεται με τις συλλογικές συμβάσεις του δημόσιου τομέα και όχι με τις συνθήκες εργασίας γαλέρας που επικρατούν σε πολλές περιπτώσεις του ιδιωτικού τομέα.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΟΨΙΜΙΟΥ.
    ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ.
    ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

  2. Ψηφιζω συριζα. Αλλα θελω καθαριοτητα!!! Αν δεν γινονται προσληψεις επειδη ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ, λογω μνημονιων, τοτε χρειαζομαστε ενισχυση της υπηρεσιας με ιδιωτες. Ειναι κατι περιστασιακο και οχι ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!!! Γιαυτο εσεις του συριζα που γραφετε τα κειμενα να προσεχετε μην πατε παλι στο 3%….

  3. Τα περί μνημονίων που τα στηρίζεις? To πρόβλημα πρέπει να λυθεί τώρα, με την δυνατότητα των Δήμων να προσλαμβάνουν το απαραίτητο προσωπικό, και οποιαδήποτε άλλα μέσα, για την λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, στα πλαίσια του ανταποδοτικού λογαριασμού, που τον πληρώνουν οι δημότες. Το κράτος, δεν νομιμοποιείται να παρεμβαίνει με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτή την διαδικασία, αφού δεν επιβαρύνεται οικονομικά. Ξαναλέω: Ο αριθμός των εργαζομένων στην υπηρεσία, ο χρόνος πρόσληψης, και ο τρόπος λειτουργίας της υπηρεσίας, είναι υπόθεση εξ΄ολοκλήρου του Δήμου, στα πλαίσια ισοσκελισμένου λογαριασμού της υπηρεσίας. Περισσότερο απλά και κατανοητά δεν γίνεται. ΄Ας μην κάνουν κάποιοι πως δεν καταλαβαίνουν!!! Η υγεία των πολιτών, με την οποία έχει σχέση η υπηρεσία, δεν είναι ένας ακόμη τρόπος, για κερδοσκοπία!!!

  4. ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΑΤΕ ΝΙΚΗΤΑΡΑ, ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

    ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

  5. ΑΡΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΜΕΣΑ!!!!!!!
    ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΈΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ
    ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ