Ο πολίτης συμμέτοχος στην λειτουργία της Δημοκρατίας | Γράφει η Μαρία Παπαζαχαρίου

35
1272

Ο πολίτης συμμέτοχος  στην λειτουργία της  Δημοκρατίας

 

Κατά την ταπεινή μου άποψη, οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές και δεν αφορούν μόνο την εκλογή προέδρου του ΚΙΝΑΛ, και μιας παράταξης  αλλά όλους ους πολίτες  και τους απανταχού Έλληνες.

Ο λαϊκισμός  κλονίζοντας  την πίστη των πολιτών  στην δημοκρατία , πέτυχε να συσπειρώσει  με κυνισμό τόσο όσους επωφελούνται από το χάος, όσο και εκείνους που υποδουλώνονται  στο πελατειακό κράτος των επιδομάτων και των διορισμών.

Η ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας είναι ευθύνη όλων των πολιτών.

Η συμμετοχή  σε διαδικασίες  όπως την εκλογή του προέδρου του ΚΙΝΑΛ , προσδίδουν σε κάθε πολίτη ,γενναιότητα  στον αγώνα για την λύτρωση της δημοκρατίας μας από τους κάθε λογής ισχυρούς προστάτες , που νέμονται τον κοινωνικό κράτος .

Προσωπικά έχω βιώματα και συγκλονιστικές μνήμες από την πρώτη συμμετοχική διαδικασία της εκλογής Παπανδρέου της 8ης Φεβρουαρίου 2004  με ένα εκατομμύριο ψήφους και της δεύτερης   11 Νοέμβριου 2007 , που δικαιώνουν την αφοσίωση των πολιτών  στο δικαίωμα της έκφρασης της γνώμης τους μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες , χωρίς να υποχρεώνονται   να συνταχθούν  με τον όχλο , ή να υπηρετήσουν εκδουλεύοντας αλλότρια και αντικοινωνικά συμφέροντα.

Αξίζει να προβληματιστούμε χωρίς ενοχές και εμμονές , χωρίς επίπλαστες ιδεοληψίες , χωρίς δεσμεύσεις και φόβους και να κατακτήσουνε το δημοκρατικό δικαίωμα με  το θάρρος  της γνώμης μας.

Να υπερασπιστούμε την αλήθεια με παρρησία και να αλλάξουμε την κατεύθυνση της προόδου με συναινέσεις , προς την ωφέλεια της κοινωνίας , του πλανήτη, της Ευρώπης  της χώρας , της πόλης και της γειτονιάς μας.

Συχνά θα ακούσετε να σας συμβουλεύουν να μην ελπίζετε σε μεταρρυθμίσεις και πράσινα άλογα, άλλοτε να σας υποδεικνύουν τον υποψήφιο της επιλογής κάποιου από τους μηχανισμούς , ίσως να εκβιάσουν την συμμετοχή σας  στην διαιώνιση του πελατειακού κράτους.

Υπερασπιστείτε την ενότητα και την πίστη στις αξίες μας, αφυπνίστε  το πολιτικό σας κριτήριο και αποφασίστε με την ψήφο σας να αναλάβετε την πολύτιμη ευθύνη των προοδευτικών αλλαγών που θα αφοπλίσουν τους μύθους  και τα κακέκτυπα που μας υποδούλωσαν στο δόγμα των «κατόπιν ενεργειών».

Ενεργήστε ως ελεύθεροι πολίτες συνθετικά, ανοίγοντας την πόρτα των ονείρων σας  για ένα κράτος δικαίου και κατακτήστε το με την αρμονία  της δημοκρατικής διαδικασίας !

Η ιστορία θα καταγράψει αυτήν την στιγμή ως αναγέννηση  θεσμών και αξιών που υπηρετούν ανιδιοτελώς την κοινωνική συνοχή και την προοδευτική δημοκρατία

Καλλιεργείστε τις αρετές  και αντισταθείτε στις αδυναμίες σας.

 

«Έρρωσθε και ευδαιμονείτε»

Μαρία Παπαζαχαρίου

35 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωιμε.
    Μπαίνοντας σε Office Suite όλων των εταιρειών, μπορεί να δεί ο καθένας με πόσες αποχρώσεις του πράσινου να γεμίσει το ‘φόντο’.
    Η παλέτα αποχρώσεων σε αποπροσανατολίζει.. γνωστή πωλήτρια χαλιών Δέσποινα Μοιραράκη θα το έλεγε πρασινοβραμιθολαχανί.

  2. ΣΩΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ¨ΔΙΩΞΑΝΕ¨» ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΡΑΣ???

  3. Μαρια …
    απο τα σχολια ορισμενων ευκολα θα καταλαβει καποιος οτι δεν υπαρχει σωτηρια για αυτην την χωρα…
    Ομως εμεις οι ρομαντικοι και οι ελευθεροι θα παλεψουμε μεχρι τελους..για ενα καλυτερο αυριο…
    με τον ηλιο του Πασοκ να λαμψει ξανα…..

    • 600 ο βασικός, ξεπούλημα τα πάντα,τα Μεσογειακά προγράμματα, συσσίτια , βοηθήσατε όλους τους Ανατολικοευρωπαίους να μπουν στην Ε.Ε.και τώρα μας προσπέρασε και η … Σλοβακία σε Ρυθμό ανάπτυξης.Ολα τα έσοδα από Τουριστικές περιοχές αναδιανεμηθηκαν σε ψηφοθηρικές υποσχέσεις,ενώ Κυβερνήσεις προέκυψαν υβρίδια από προσμίξεις με δεξιά, ακροδεξιά και αριστερά κατάλοιπα…

    • Όλο και κανα κατσαβίδι,καμία τανάλια,καμία ψησταριά θα μαζεύατε, γιατί τα κορόιδα τελείωσαν όπως τα Χρηματιστήρια….

    • Όταν ένα κόμμα από γίδια γίνεται απόκομα, όταν ο ιδρυτής του γιδοκοματος έχει έναν γιο που έκανε το δικό του ΚΙΔΗΣΟ κόντρα στο ΠΑΣΟΚ, όταν ενώθηκαν και άλλα αποκοματα και έφτιαξαν το Κιναλ, όταν τρωγονται χίλιοι δελφίνοι ποιος θα πάρη την αρχηγία, όταν ο υιός ξαναορεχτηκε την αρχηγία, όταν από μπροστά όλοι κοπτονται για την ενότητα και από πίσω γίνεται της *»‘:;!?, Ε τότε έχουμε του ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ τον γάμο. Ε ρε ΓΛΕΝΤΙΑ….

  4. Σαν τους φάρους μεσοπέλαγα,που βοηθούν τα γκαζάδικα ν’ αρμενίζουν ..
    Πιο εύκολα θ ανελκυσθεί το κουφάρι του Σαμίνα απ τον βυθό της Πάρου,απ το να σωθεί μια χώρα που έχει θηλιά 260 δις στον λαιμό της.

  5. Και οι έμποροι, καταστήματαρχες….. Συνένοχοι στην χούντα… (συμετεχωντας στο πρόγραμμα διαχωρισμού…) φοβούνται το πρόστιμο το αντισυνταγματικο,ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΣΥΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ….

  6. Η Μαρια μας λείπει καθώς πρόκειται για μια προσωπικότητα αυθεντική . Πάντα είχε και έχει ειλικρινή σχέση με τους πολίτες. Μαράκι μας λείπεις από την καθημερινότητα μας

  7. Μαρία μου πάντα με τιμιότητα αντικρύζεις την κοινωνία σε όλη σου την πορεία. Μόνο και μόνο για τον καθαρό σου χαρακτήρα , θα ψηφίσουμε

  8. Κυρία Μαρία η γενιά σας και ο ήλιος σας (όχι ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι) μας έμαθε πολύ ωραία πράγματα, μαζί τα φάγαμε και τι θα πει ρουσφέτι. Για πείτε μου στα πτυχία και μεταπτυχιακά που έχουν τα παιδιά μας, σε τούτη την Δημοκρατία που μπορείτε να τα βολεψετε? Στα 600€ βασικό? Σε ΜΚΟ? Ή στο νέο 5αστερο του νησιού με τους λαθρο??
    Εύχομαι όπως λέει και ο κύριος πιο πάνω ως ρομαντικοί να λαμψετε και πάλι αλλά να μην κάψετε πάλι τον κοσμάκη.

  9. Που σαι Λάζαρε ,που είναι η φωνή σου..
    Μας προτείνει η κυρία να ψηφίσουμε γυρολόγους των κομμάτων,ξεθωριασμένους κουρδισμένους ασήμαντους ,που χάραξαν την νεότερη ιστορία ,σφίγγοντας μια θηλιά γύρω απ τις επόμενες γενεές για άλλους δύο αιώνες.
    Καστανίδιδες,Χρυσοχοίδια,Σκανδαλοφιλόσοφους .
    Μακάρι να υπήρχε έμπνευση, νέα ηγεσία που να κάνει αυτοκριτική ,με όραμα ,μια παράταξη που να φέρει μια δεύτερη ΑΛΛΑΓΗ,όχι με μέλη που υπέγραψαν μνημόνια χωρίς να τα διαβάσουν.

  10. με το λεφτά υπάρχουν, εννοούσε o ΓΑΠ ότι επιβάλλεται να εισπραχθούν φόρoi από μεγάλες πολυεθνικές που έχουν έδρα στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε σημαία, έγιναν ελάχιστα πράγματα, η ΝΔ ομοίως.
    Επίσης μίλησε για 1η φορά το 2008 για το opengov.gr και ήρθαμε το 2021 στο gov.
    Το λυπηρό είναι ότι η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια και δεν το εκμεταλλευτήκαμε για να επανασχεδιαστεί ο δημόσιος τομέας !

    • , μετά την σημερινή επίθεση στο Βόλο του φασιστοειδούς ΜΠΕΟΥ στον Γιώργο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, το ΚΙΝΑΛ αλλά και ΟΛΟΙ οι άλλοι υποψήφιοι θα την ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΑΝ ΑΜΕΣΑ και με κάθε πρόσφορο τρόπο;;;;
      Στη χώρα που οι φασίστες διαχρονικά αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν εγκλημάτισαν βρίσκοντας χώρο στην ανοχή μας δεν υπάρχουν περιθώρια για δεύτερες σκέψεις.
      Για όποιον δηλαδή θέλει να ισχυρίζεται πως είναι Δημοκράτης και πολύ περισσότερο Προοδευτικός Πολίτης.

  11. Η πολιτική μοιάζει με τον αποπατο. βρώμικος μεν αναγκαίος δε. Εσύ Μαρία το δουλειά έχεις με το βόθρο της πολιτικής;

  12. προφανώς οι Δήμαρχοι των προηγούμενων ετών, θεωρούν τις δημοτικές επιχειρήσεις (βλέπε ΔΗΡΑΣ), ατομικές επιχειρήσεις και οι προσλήψεις γίνονται με το γνωστό τρόπο !!!!

  13. Μια φιλική συμβουλή απόλαυσε τη ζωή σου Μαρία και τα συνταξιμα χρόνια σου και μην ασχολησαι με τα περιττώματα της πολιτικής . πολλοί θα σε κολακέψουν και άλλοι θα σε μειώσουν δεν αξίζει τον κόπο και τη φθορά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ