Δύο δικηγόροι υποστηρίζουν ότι αστυνομικοί της Κω «έστησαν» υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

6
3237

Υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών με κατηγορούμενους 3 ημεδαπούς και δύο Αλβανούς, μονοπώλησε την χθεσινή συνεδρίαση του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου μετά την υποβολή αιτήματος των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο πρώτων κατηγορούμενων να κριθούν ως παράνομες ανακριτικές πράξεις αστυνομικών της Κω και να μην καταθέσουν στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας.
Οι δικηγόροι κ.κ. Παναγιώτης Αβρίθης και Κώστας Ασλάνης, ως συνήγοροι υπεράσπισης του 41χρονου Δ. Τ. του Ε., που διέμενε προσωρινά σε ξενοδοχείο της Κω και των υπηκόων Αλβανίας Q. B. του S. 26 ετών, κάτοικου Ζηπαρίου και G. D. του N. 30 ετών κάτοικου Κω, υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι οι δύο τελευταίοι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και ότι η σύλληψή τους μεθοδεύτηκε από τους αστυνομικούς. Ουσιαστικά υποστηρίζουν ότι πρόκειται για «στημένη» υπόθεση!!
Υποστήριξαν συγκεκριμένα ότι για να γίνει ανακριτική διείσδυση, όπως στην προκείμενη υπόθεση, απαιτείται προηγουμένως να ενημερωθεί ο Εισαγγελέας, που να εκδώσει διάταξη ή να ακολουθήσει η έκδοση Βουλεύματος, που θα επιτρέπει συγκεκριμένες ανακριτικές ενέργειες και να προκληθεί ευθέως ή αλυσιδωτά η ηθική αυτουργία των αστυνομικών σε άδικη πράξη και εν προκειμένου παραγγελία για την αγορά ναρκωτικών, έτσι ώστε να αρθεί το άδικο οποιασδήποτε άδικης πράξεως λάβει χώρα.
Η Εισαγγελέας της έδρας επεσήμανε ωστόσο ότι στην προκείμενη υπόθεση, που δεν έχει υπάρξει δίωξη για εγκληματική οργάνωση το άρθρο του νόμου που προβλέπει την ως άνω διαδικασία δεν βρίσκει εφαρμογή.
Ο πρόεδρος της έδρας ακολούθως επιφυλάχθηκε, επιτρέποντας στον μάρτυρα αστυνομικό να καταθέσει και να αποφασίσει στην πορεία της δίκης, που θα συνεχιστεί σήμερα, λόγω της χθεσινής αποχής των δικαστικών υπαλλήλων.
Πιο συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2017 συνελήφθησαν στην Κω ο Π. Κ. του Ν. 25 ετών και ο πατέρας του Ν. Κ. του Π. 53 ετών, κάτοικοι Καλύμνου, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν ξεχωριστά εντάλματα σύλληψης της Ανακρίτριας Κω.
Προσωρινά κρατούμενοι στην ίδια υπόθεση είχαν κριθεί 10 ημέρες ενωρίτερα ο 41χρονος κάτοικος Ρόδου Δ. Τ. του Ε., που διαμένει προσωρινά σε ξενοδοχείο της Κω και οι Αλβανοί Q. B. του S. 26 ετών, κάτοικος Ζηπαρίου και G. D. του N. 30 ετών κάτοικος Κω.
Με την συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κω και της ΟΠΚΕ οργανώθηκε επιχείρηση για την αγορά ενός κιλού κάνναβης από έναν Αλβανό, που τους συστήθηκε με το όνομα «Γιάννης».
Χθες ο μάρτυρας κατηγορίας αστυνομικός εξέθεσε στο δικαστήριο ότι ο 53χρονος Καλύμνιος ήταν εκείνος που έδωσε την πληροφορία για την συνδιαλλαγή και βοήθησε την επιχείρηση διότι ο γιος του είχε μπλέξει με τα ναρκωτικά.
Εν πάση περιπτώσει δύο αστυνομικοί, παριστάνοντας τους αγοραστές, φέρονται να συνάντησαν τον 41χρονο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του και συμφώνησαν για την αγορά της προαναφερόμενης ποσότητας κάνναβης έναντι χρηματικού ποσού ύψους 5.000 ευρώ.
Ο 41χρονος ζήτησε από τους αστυνομικούς να περιμένουν προκειμένου να παραλάβει τα ναρκωτικά από τον «Γιάννη». Ακολούθως φέρεται να μετέβη πεζός στην οδό Μανδηλαρά και να συνάντησε τους δύο Αλβανούς. Ο 41χρονος μετέβη σε ένα χωράφι, ανέλαβε ένα κουτί και επέστρεψε στο ξενοδοχείο.
Στο κουτί υπήρχε ποσότητα κάνναβης βάρους 1.073 γραμμαρίων. Όταν την παρέδωσε στους αστυνομικούς συνελήφθη.
Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε και ένα κινητό τηλέφωνο.
Το βράδυ της 10ης Φεβρουαρίου 2017 οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δεύτερο σε καφετέρια στο Ζηπάρι και τον συνέλαβαν, ενώ κατάσχεσαν το κινητό του τηλέφωνο.
Σε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.050 ευρώ.
Λίγη ώρα αργότερα συνέλαβαν και τον τρίτο στην οικία του στην οδό Μανδηλαρά και κατέσχεσαν ομοίως το κινητό του τηλέφωνο.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο Καλύμνιοι, πατέρας και γιος ήταν εκείνοι που μεσολάβησαν μεταξύ των αστυνομικών και του Ροδίτη προκειμένου να προχωρήσει η αγοραπωλησία των ναρκωτικών.
Χθες οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι οι αστυνομικοί είχαν λάβει ενωρίτερα της επιχείρησης την πληροφορία για τον 41χρονο Ροδίτη τον οποίο ήλεγξαν στον λιμένα της Κω χωρίς να βρούν ναρκωτικά στην κατοχή του, ενώ από την παρακολούθηση που ακολούθησε δεν διαπίστωσαν τίποτε το επιλήψιμο.
Διατείνονται όμως ότι οι δύο Αλβανοί δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση, δεν βρέθηκαν στην περιοχή την επίμαχη ημέρα κι ότι τα όσα υποστήριξαν αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση και κατέθεσαν σχετικά δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.
Χθες μάλιστα λίγα λεπτά πριν διακόψει το δικαστήριο ο κ. Ασλάνης υποστήριξε ότι σε μικρή απόσταση από το σημείο που ο 41χρονος ανέλαβε τα ναρκωτικά βρίσκεται η κατοικία του Καλύμνιου.
Η απόφαση του δικαστηρίου και η συνέχεια της ακροαματικής διαδικασίας αναμένεται με ενδιαφέρον.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …καταλαβαίνει πολλά…δυστυχώς όμως έχουν την σαγηνευτική δύναμη της πειθούς των Δικαστών.Κάποιοι έπρεπε να δικαστούν από ανεξάρτητα όργανα της Δικαιοσύνης ,για πολλές,μα πάρα πολλές παραβάσεις και ψευδομαρτυρίες…Σε λίγο θα ορίσουν σαν νόμιμο όλο το ‘περιθώριο’ και παράνομο τον Κοινωνικό ιστό του Νησιού.Είναι πασιφανές ότι δεν γλιτώνουμε ούτε από μνημόνια,ούτε από Επιτροπείες,όσο δρουν τέτοια Μαντεία των Δελφών….

  2. ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟ ΓΥΦΤΟ ΚΑΛΥΜΝΙΟΥΣ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩ.
    ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΓΜΤ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΣΕ; ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Νο1 ΦΤΑΙΧΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΟ «ΣΚΛΗΡΟΣ ΝΟΜΟΣ = ΣΩΣΤΟΣ ΝΟΜΟΣ».
    ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΣΤΕΓΟΣ ΠΑΡΑ ΕΤΣΙ….. ΚΑΘΑΡΟ ΚΟΥΤΕΛΟ

  3. Αν γνωρίζουν ότι είναι ένοχοι και παρολα αυτα πάνε για κουκουλωμα τότε τι να πω.Να χαρω υπόληψη

  4. Οι δικηγόροι τη δουλειά τους (ο Όρος λειτούργημα απαλείφεται) κάνουν , μάλιστα με υψηλό οικονομικό αντίτιμο .Όταν η αμοιβή τους είναι υψηλή μπορούν να ισχυριστούν ακόμη , ότι ένα μυρμήγκι ζυγίζει περισσότερο από έναν ελέφαντα.

  5. Οι αστυνομικοί των 1000€ έστησαν μια τέτοια υπόθεση για να κατηγορήσουν «αθώους» ανθρώπους και να κερδίσουν τι.? Τα χρήματα που ξοδεύουν για την εξιχνίαση τέτοιων υποθέσεων απο το υστέρημά τούς κ τις ατέλειωτες ωρες δουλειας. Τώρα που Αυτά τα » καλά παιδιά» θα βγουν εξω με τι όρεξη αυτοί οι ίδιοι αστυνομικοί θα τους κυνηγήσουν.? ΑΛΛΑ και παλι αυτοι θα πρέπει να το κάνουν γιανα προστατέψουν τα παιδιά μας κ τα παιδιά αυτών που τους έβγαλαν με τίμημα και παλι…Οι μόνοι τελικά κερδισμένοι σε τέτοιες υποθέσεις είναι οι δικηγόροι….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ