«Έφυγε» από τη ζωή ο θαρραλέος βοσκός των Ιμίων Αντώνης Βεζυρόπουλος | Συλλυπητήρια μηνύματα

2
1892

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ξημερώματα Τετάρτης 28 Ιουλίου 2021 στην ακριτική και αγαπημένη του  Ψέριμο ο 94χρονος Αντώνης Βεζυρόπουλος.

Ο Αντώνης Βεζυρόπουλος  γνωστός στο Πανελλήνιο και όχι μόνο, ως  ο βοσκός των Ιμίων, για περισσότερο από 20 χρόνια διατηρούσε 40 κατσίκια περίπου, πάνω στις δύο νησίδες

Ο Αντώνης  Βεζυρόπουλος σίγουρα έχει γράψει ιστορία με την παρουσία του στα Ίμια και αποτελεί  μια εμβληματική μορφή που έχει βάλει τη δική του σφραγίδα που επιβεβαιώνει την  Ελληνικότητα των 2 νησίδων.

Ο Αντώνης Βεζυρόπολος βρισκόταν στην αγαπημένη του Ψέριμο τις τελευταίες ημέρες.

Η σορός του μεταφέρθηκε στις 7.30 το πρωί σήμερα Τετάρτη στην Κάλυμνο από την Ψέριμο με το ταχύπλοο σκάφος ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ,του βαφτιστικού του Μιχάλη Αρβίθη.

Τον συνόδευαν η σύζυγος του, η κόρη του. που έχει έλθει από την Αμερική και ο μικρός του γιός. Στην προβλήτα ανέμεναν ο άλλος γιός του και συγγενείς.

28-1-2018: Ο βοσκός των Ιμίων παρών στις εκδηλώσεις μνήμης στην Κάλυμνο για τους πεσόντες Αξιωματικούς ΠΝ των Ιμίωνπηγή: https://kalymnos-news.grθαρα

Ο δήμαρχος Καλυμνίων Δ.Διακομιχάλης για το θάνατο του βοσκού των Ιμίων Αντώνη Βεζυρόπουλου

Από το Γραφείο του δημάρχου Καλυμνίων Δ.Διακομιχάλη εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου για το θάνατο του βοσκού των Ιμίων Αντώνη Βεζυρόπουλου

Ιωάννης Παππάς: «Αντίο στον θαρραλέο βοσκό των Ιμίων»

Με πραγματικό πόνο ψυχής, η Δωδεκάνησος, αποχαιρετά τον Αντώνη Βεζυρόπουλο, τον γνήσιο πατριώτη, που ήρθε αντιμέτωπος με τη συγκλονιστική αλήθεια των Ιμίων.

Θα παραμείνει στη μνήμη όλων μας, ως εμβληματική μορφή, που η παρουσία του στις βραχονησίδες επιβεβαίωνε την ελληνικότητά τους. Δίδαξε με τις πράξεις του την ουσιαστική ερμηνεία της φράσης «φυλάττω Θερμοπύλες» παραμερίζοντας εντελώς το φόβο κάποιου ατυχούς γεγονότος εις βάρος του, που κάποτε του στοίχισε δύο χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές της Αλικαρνασσού. Καλύμνιος σφουγγαράς από τα δέκα του χρόνια, μαχητής της ζωής, δεν δείλιασε μπροστά σε καμία απειλή.

Νικηφόρος στις αντιξοότητες, δεν επέτρεψε στη μικρή του βάρκα να φοβηθεί τα πάνοπλα πλοία των γειτόνων, που του έκαναν κάθε φορά στενή, έως και απειλητική επιτήρηση. Του ήταν αδιανόητο, όποτε το αποφάσιζε, να μην φτάνει στις βραχονησίδες,  υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα, την ελληνική δραστηριότητα στα Ίμια και αποτρέποντας την ερημοποίησή τους.

Ο Αντώνης Βεζυρόπουλος, δεν θα ξεχαστεί ούτε από τις επόμενες γενιές, αφού συνδέθηκε με τα ιστορικά γεγονότα της Δωδεκανήσου. Θα παραμείνει στην ελληνική ιστορία, ως ο θαρραλέος «βοσκός των Ιμίων».

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ