Αρχοντούλα Κουρούνη Κορφιά η «Καλυμνιά μητέρα Τερέζα» στη Γαλλία (BINTEO)

0
1074

To kalymnos-news.gr είχε τη χαρά και την τιμή να συναντήσει ένα ξεχωριστό ζευγάρι από την Κάλυμνο που ζει στη Γαλλία, την Αρχοντούλα Κουρούνη και το σύζυγο της Νίκο Κορφιά και να συνομιλήσει μαζί τους

Η Αρχοντούλα εδώ και περισσότερο από τριάντα χρόνια προσφέρει εθελοντικά ,ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς ένα ανεκτίμητο τεράστιο κοινωνικό έργο  στο Παρίσι, εξυπηρετώντας Καλύμνιους αλλά και ασθενείς από όλη την Ελλάδα  που πηγαίνουν στη Γαλλία για σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Αρχοντούλα για αυτή την προσφορά της τιμήθηκε και βραβεύτηκε τον Αύγουστο  2009 σε ειδική εκδήλωση από την ιδιαιτέρα της Πατρίδα και  το δήμο Καλυμνίων και είχε χαρακτηριστεί από τον τότε Δήμαρχο Γιώργο Ρούσσο , ως  «Καλυμνιά μητέρα Τερέζα» ένας τίτλος που αποδίδει το τεράστιο κονωνικό της έργο.

Η Αρχοντούλα είναι μία πραγματική αρχόντισσα στην ψυχή. Επιδεικνύει έναν μοναδικό αλτρουϊσμό και έχει να επιδείξει ένα τεράστιο κοινωνικό έργο

Οι ασθενείς από Κάλυμνο αλλά και από όλη την Ελλάδα, που πηγαίνουν για θέματα υγείας στη Γαλλία, προτιμούν  την πόλη του Παρισιού όχι μόνο γιατί εκεί υπάρχουν ιατροί εγνωσμένης επιστημονικής αξίας σε ειδικά θέματα ιατρικής, όπως είναι οι μεταμοσχεύσεις ήπατος, νεφρών κ.α., αλλά κυρίως επειδή γνωρίζουν ότι στο Παρίσι θα βρουν την ανοιχτή και ζεστή αγκαλιά της Αρχοντούλας. Θα τους πάει στους γιατρούς και τα νοσοκομεία, θα κάνει το διερμηνέα, θα προσφέρει στέγη και στους συνοδούς του/της ασθενούς, ακόμη και (την κατά δύναμη) οικονομική ενίσχυση θα τους δώσει.

Η γλυκύτατη Αρχοντούλα μιλάει στο kalymnos-news.gr για αυτό το τεράστιο κοινωνικό και ανθρώπινο έργο της, αναφέρεται στη στήριξη που έχει από το σύζυγο της Νίκο και την οικογένεια της ,ενώ δεν κρύβει τη συγκίνηση της όταν αναφέρεται στις σχέσεις που δημιουργούνται με τους ασθενείς και όσους βοηθάει.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

πηγή: https://kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ