Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω: Που πάνε τα λεφτά..

3
858

Που πάνε τα λεφτά..

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιδότηση  των μεγαλοξενοδόχων  με ζεστό, αφορολόγητο χρήμα,(420 εκατομμύρια  ευρώ παρακαλώ).Οι εργαζόμενοι του κλάδου που βιώνουν μια από τα ίδια και χειρότερα..ακόμα περιμένουν την πλατφόρμα για τα ψίχουλα των  534 για να ζήσουν ..

Όσοι «τυχεροί» εργάζονται ήδη έχουν αποχαιρετήσει το οκτάωρο και καλούνται να καλύψουν 2 ή και παραπάνω πόστα ταυτόχρονα γιατί το ξενοδοχείο δήθεν δε βγαίνει…

Η κατάσταση που βιώνουμε είναι παγιωμένη χρόνια στον κλάδο μας και με το νέο νομοσχέδιο Χατζηδάκη θα είναι και νόμος του κράτους. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας της ΝΔ,10ωρη δουλειά αμείβεται με ρεπό. Αυτό πια θα είναι το νέο νόμισμα .  Ετσι και εμείς  θα πληρώνουμε τα έξοδα για τη διαβίωσή μας με ρεπό. Θα είμαστε γονείς κάθε 3-4 μέρες. Και επιτέλους υπό την σκέπη του Υπουργείου θα προστατεύεται εκτός από την 10ωρη καθημερινή εργασία και το δικαίωμά μας να κουραζόμαστε περισσότερο για να μπορούμε  να μαζέψουμε τις ελιές ..που δεν έχουμε!

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Δεν υπάρχει βήμα πίσω για υποχώρηση!

Ο μόνος τρόπος για να απαντήσουμε σε αυτό το  έκτρωμα είναι η απεργία.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση  στις 10/06 να είναι η αρχή για ένα μακρύ αλλά δίκαιο αγώνα για την ακύρωση στην πράξη όλων αυτών των νόμων, τωρινών και μελλοντικών, που μας έχουν κάνει σύγχρονους σκλάβους .

Ολοι/ες στην Απεργία στις 10 Ιούνη.

Ολοι/ες στην Απεργιακή κινητοποίηση στην Πλ. Ελευθερίας στις 10:30 π.μ.

 

Το ΔΣ

3/6/2021

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα λεφτά πάνε στα λεφτά. Μια κατάσταση αηδιαστική, τραγική.Σα δεν ντρέπονται; Έχουν ανάγκη οι μεγαλοξενοδόχοι; Αν είναι δυνατόν! Τι θα γίνει με τους ξενοδοχουπαλληλους που δεν θα επαναπροσληφθούν? Πώς θα ζήσει τόσος κόσμος που δουλεύει εποχικα? Άχρηστοι …

  2. με ένα εκατομμύριο εργαζόμενους σε αναστολή το κράτος πληρώνει 500 εκατομμύρια σε ψίχουλα κάθε μήνα.
    Με 1,2 εκατομμύρια τουριστικές κλίνες που έχει η Ελλάδα αντιστοιχούν 350 ευρώ άπαξ για την κάθε κλίνη.

  3. Ολοι οι εργαζομενοι στον τουρισμο τραβάνε Γολγοθά απαράδεκτη κυβέρνηση ΝΔ δεν βοήθησε καθόλου τους εργαζομένους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ