Νικητιάδης: Κ. Μητσοτάκη στείλτε τον Θεοχάρη αμέσως στην Ολλανδία

14
1014

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ : Κε ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟΧΑΡΗ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

 

Σε σχέση με το συνεχιζόμενο απαγορευτικό για τους Ολλανδούς τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν το Ν. Αιγαίο και την διαφαινόμενη αδράνεια της κυβέρνησης, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού- Τουρισμού και Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΚΙΝΑΛ Γ. Νικητιάδης, εδήλωσε τα εξής :

« Η αδράνεια της κυβέρνησης και του αρμοδίου Υπουργού της κ. Θεοχάρη, σε σχέση με το απαγορευτικό που έχει αποφασίσει στην ουσία η Ολλανδική κυβέρνηση για τους κατοίκους της που θέλουν να επισκεφτούν τα νησιά μας, είναι πρωτοφανής.

Την ερχόμενη Παρασκευή, συνεδριάζει εκ νέου ο αντίστοιχος με τον δικό μας ΕΟΔΥ, οργανισμός της Ολλανδίας για να κρίνει αν θα συνεχιστεί το μπλοκάρισμα στα νησιά μας και μέχρι χθες αργά, κανένας κυβερνητικός παράγων δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για να πεισθούν οι αρμόδιοι στην Ολλανδία και να τροποποιήσουν την απόφασή τους, παρά τις φωνές διαμαρτυρίας όχι μόνο τις δικές μας, αλλά και μεγάλων Ολλανδών Tour Operators.

Η κυβέρνηση και ο κ. Θεοχάρης, γνώριζαν αρκετό διάστημα προ της απόφασης που έλαβαν οι Ολλανδοί ότι επίκειτο το «απαγορευτικό» και δεν έκαναν απολύτως καμία κίνηση για να αποφευχθεί, με συνέπεια την απώλεια σημαντικού αριθμού Ολλανδών που θα επισκεπτόταν τα νησιά μας και ακύρωσαν το ταξίδι τους. Το μέγεθος της αδιαφορίας και ανικανότητας όμως των κυβερνώντων μεγενθύνεται, από την στιγμή που τέθηκε το απαγορευτικό και ουδέν έπραξαν ενώ είχαν 7 ολόκληρες ημέρες μπροστά τους για να φροντίσουν να παρουσιάσουν τη διαρκή βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης και την ιδιομορφία των νησιών μας. Φοβάμαι ότι μέχρι την Παρασκευή, δεν θα έχουν πράξει οτιδήποτε.

Η κυβέρνηση όφειλε ήδη να έχει συγκεντρώσει τα στοιχεία που αποτελούν την επιχειρηματολογία μας για να τροποποιήσει την απόφαση των Ολλανδών και να έχει αποστείλει τον αρμόδιο Υπουργό με ένα υψηλόβαθμό στέλεχος του ΕΟΔΥ, προκειμένου να συναντηθούν με την Ολλανδική επιτροπή και να εξηγήσουν πως έχουν τα πράγματα σήμερα στα νησιά μας. Εμείς, στο ΚΙΝΑΛ, χωρίς καμία διάθεση αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση, ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες νησιώτες που παρακολουθούν με αγωνία την απραξία της κυβέρνησης που μπορεί να οδηγήσει στην μείωση μιας από τις πλέον σημαντικές αγορές μας στο χώρο του τουρισμού.

Κύριε Μητσοτάκη, δώστε εντολή ως πρωθυπουργός στον κ. Θεοχάρη μαζί με ένα στέλεχος του ΕΟΔΥ, να φύγουν αμέσως για Ολλανδία. Χάνουμε χρόνο που θα οδηγήσει στην απώλεια πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Κύριε Περιφερειάρχη, κύριοι Δήμαρχοι των νησιών μας, ενώστε τη φωνή σας με την φωνή των νησιών μας. Πιέστε την κυβέρνηση.  Νικτ

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με καλά ησουνα πιο γκρυμενος. Αμα θέλεις ολλανδικές τουλίπες και ραδίκια μουλερνε και παενε εσύ χατε κουστουρδα να δουμενε θα την πιτησης τη δουλσειαν;

  2. Ο μόνος που μιλάει για τον τουρισμό εδώ και μήνες. Τα έλεγε ο Νικητιάδης μήνες για τους Ολλανδούς αλλά κάποιοι εξακολουθούν να κοιμούνται όρθιοι

  3. Οι επισκέπτες απ τις χώρες αυτές σήκωσαν το βάρος της ανάπτυξης της Δωδεκανήσου,όταν οι περισσότερες πόλεις της χώρας δεν είχαν ακόμα ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο…και η Κως έπρεπε να διαφημίσει μόνη της το νησί,με έξυπνα σποτ όπως τα Χανιά,σε όλες τις πόλεις.. επιτέλους εκμεταλλευτείτε τις ευρωπαϊκές κοινότητες του νησιού,όχι μόνο βράβευση, επιστράτευση για 24ωρα σχόλια στις γλώσσες τους σε κάθε φόρουμ,σε κάθε σάιτ εφημερίδας…αυτή είναι η απλούστερη διαφήμιση Θεοδόση και όχι οι ξυλοκατασκευές κιτσαρίες με κουρτίνες από το lidl στις παραλίες…μην περιμένουμε την κεντρική Διοίκηση,βάλτε κάθε μεσημέρι τον Λοΐζο να δείτε που μας έχουν γραμμένους..

  4. Ο πρώην υπεύθυνος του Τουριστικού τομέα,λόγω επαφής με το αντικείμενο

    θα έπρεπε να είναι αυτήν την στιγμή στις ‘επάλξεις’..ή κάποιος που να έχει ιδέα.
    Δεν βλέπω κάποια κινητικότητα απ την αντικαταστάτριά του,εκτός αν ζει στον δικό της κόσμο.
    Ας μοιραστεί με όλους μας αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η Κως ,έστω κάποιες ανησυχίες.
    Τη σήμερω 3/6/21 δεύτερη φορά μεταπολιτευτικά σε τέτοιο χάλι το Νησί, ούτε σκύλος έξω.
    Δηλαδή τους απαγορεύουν και βόλτα? Που είναι αυτές οι αφίξεις που μας λένε με στόμφο?
    Το 1981 είχε περισσότερη κίνηση από τώρα.
    Έχει μαγαζιά που καπνίζει ο ιδιοκτήτης με τον σερβιτόρο όλο το βράδυ υπό τον ήχο της ΕΡΤ και δεν μπαίνει μέσα ούτε φάντασμα. Αυτόν τον Τουρισμό ονειρεύεστε?

  5. Η Κως σύμφωνα με τα επίσημα δημοσιευμένα νούμερα, δέχεται περίπου 120.000 Ολλανδούς,

    που μένουν σε ξενοδοχεία πόλης, ενώ έχουν σχέση με μικροεπιχειρηματίες της πόλης..περίπου 60.000 έχει η Ρόδος για αυτό ο Λοΐζος δεν μιλάει..ενώ όποιος βλέπει τηλεόραση Σάμου και πέρσι και φέτος οι άνθρωποι έχουν θορυβηθεί σε βαθμό ανησυχητικό..μου κάνει εντύπωση ότι στο Νησί μας μόνο οι Ξενοδόχοι κάνουν διαβήματα και ο ίδιος ο Δήμαρχος,δεν υπάρχει κάποιος στο πόστο του υπεύθυνου να δεί ότι δεν βγαίνει ούτε για να δεί το λιμάνι ο ξένος; φαντάσματα ήρθαν;ο φόβος δεν υπάρχει σαν αιτία, επειδή στα lobby bars με τους αγώνες κανείς δεν φοράει μάσκα.. κανείς μιλάμε.

  6. Αντί να λέτε ιστορίες κάντε το απλό.Εμβολιαστητε να ξεμπερδεύουμε.Δεν χρειάζεται να πάει κάποιος πουθενά.Απλά ελευθερώνεσαι από τον ιό και τους κομπλεξικους.Δεν υπάρχει άλλος λόγος να μην έρθουν η να έρθουν και να στείλουν πολίτες τους σε περιοχές επικίνδυνες.Τόσο απλά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ