Βασίλης Μανιάς: Δυσαρέσκεια των επιχειρηματιών εστίασης της Κω για το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ»

11
2562

Τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο μεγάλος όγκος των επιχειρήσεων εστίασης στο Ν. Αιγαίο δεν ωφελήθηκε από το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ», χρηματοδοτούμενο με 35 εκατομμύρια ευρώ, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ (Συλλόγου Επιχειρήσεων Εστίασης Κω) Βασίλης Μανιάς.

Ο κ. Μανιάς ανέφερε πως από τις 1.100 επιχειρήσεις σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, ωφελήθηκαν μόνο 540,το 1/10 δηλαδή από τις 5.000 που δραστηριοποιούνται στη Περιφέρεια.

Το 80% των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης αποκλείστηκε εξαρχής από το πρόγραμμα λόγω κριτηρίων επιλεξιμότητας, οπότε και δεν υπέβαλαν σχετικό αίτημα, σε αντίθεση με το λιανεμπόριο.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μανιάς, είναι μικρό το ποσόν των 35 εκατομμυρίων που διέθεσε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για όλο το πρόγραμμα (σε αντίθεση με άλλες Περιφέρειες που διέθεσαν μεγαλύτερα κονδύλια) όταν μάλιστα η εστίαση αποτελεί σχεδόν το μονοπώλιο και τη κύρια πηγή εσόδων στην τοπική οικονομία.

Ο κ. Μανιάς απέδωσε ευθύνες στην Περιφέρεια για τη διαχείριση του προγράμματος μιλώντας για κακό σχεδιασμό. Υποστήριξε ότι κακώς ο κλάδος δεν εντάχθηκε σε ξεχωριστή κατηγορία και συμπεριλήφθηκε μαζί με τον τουρισμό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου επιχειρήσεων Εστίασης έκανε λόγο για «μεγάλα λάθη τα οποία, όπως επεσήμανε, πρέπει άμεσα να διορθωθούν με την υποβολή ενστάσεων, ώστε να αποκατασταθεί το δίκαιο ιδιαίτερα σε ένα κλάδο που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλον και παραμένει κλειστός μισό και πλέον χρόνο».

πηγή: rodiaki.gr

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. κυριοι της εστιασης οποιοι δουλεβουν μαυρα και χωρις να ασφαληζουν το πρωσοπικο αυτα παθενουν τα κομπιουτερ δεν γνωριζουν τους μαυρους

  2. Κυριουλη…ειμαι σιγουρος οτι μπερδευετε την ΝΗΣΙδΑ…
    με την νησιδα του Τριωροφου στην εισοδο της πολης….

    • Αγαπητε ψιτ, αριστερε ψαλτη του τελειωμενου πρωην ακατανομαστου….
      η νησιδα στην εισοδο της πολης για εμας που θα περναμε δεκα φορες την ημερα απο εκει για τις δουλειες και τα σπιτια μας, ειναι μια θα ειναι μια ανασα πρασινου υποθετω. Χιλια μπραβο στους συντελεστες της . Μπραβο στον δημαρχο μας. Η μιζερια και τα κομπλεξ σας δεν περιγραφονται

  3. Το να παίρνει 10.000 το ένα μαγαζί και το διπλανό όχι λέγεται ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. Δώσε 5 και 5. Έστω 8 και 2. Απέτυχε παταγωδώς η περιφέρεια. Όπως μας κοροϊδεύει και το κράτος με τις επιστρεπτεες. Το ΕΦΚΑ όμως το θέλουν για κάθε μήνα του έτους. Και που θα το βρούμε όταν είμαστε μονίμως κλειστά?

  4. και οδηγούν τις πολύ μικρές επιχειρήσεις σε κλείσιμο.Οικονομική ενίσχυση σημαίνει,βοηθώ κάποιον που έπαθε ζημιά από φυσική καταστροφή ή πανδημία[γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα και γρήγορα].Τα υπόλοιπα κριτήρια είναι για να ταλαιπωρούν τους ήδη ταλαιπωρημένους και πληγωμένους.

  5. Υπάρχουν και ιδιοκτήτες στην εστίαση εσείς εκεί στο σωματείο που και ψίχουλα επιστρεπτέα πήραν και Νησίδα γιοκ … και δεν νοιάζεται κανένας … αίσχος … ρόδα είναι και γυρίζει όμως

  6. Πάντως να επιδότηση η κυβέρνηση της τα ποιο μεγάλα ξενοδοχεία και πάρα πολλές επιχειρήσεις που είναι Α.Ε. και κατά τα άλλα να διαφήμιση ότι το Νησιδα ήτανε για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αυτό δεν το καταλαβαίνω…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ