ΟΝΝΕΔ ΚΩ: Σε λανθασμένη κατεύθυνση η δημιουργία της Ανώνυμης Εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας»

3
365

Την αντίθεσή της στις διατάξεις του νομοσχεδίου για τη δημιουργία της ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας» εκφράζει η ΟΝΝΕΔ Κω.

Για το θέμα, σε επιστολή της προς τον υπουργό Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη αναφέρει τα εξής: «Αξιότιμε Yπουργέ,
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ανταποκριθεί στις προκλήσεις που ανέκυψαν από τον Iούλιο του 2019 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ήταν ουκ ολίγες. Αρκεί μόνο να θυμηθούμε τα Ελληνοτουρκικά και την πανδημία. Και στις δύο αυτές προκλήσεις σταθήκαμε αρωγοί ως κοινωνία.

Ως Υπουργός Τουρισμού επισκεφτήκατε την ακριτική Κω, την Κω της παραμεθορίου, την Κω του προσφυγικού, την Κω που βάλλεται επί μία δεκαετία αλλά αντέχει. Η Κως όπως και στο σύνολό τους τα Δωδεκάνησα κρατούν ψηλά τη σημαία κρατούν ψηλά το ΑΕΠ κρατούν ψηλά την ελπίδα.

Θεωρούμε καθήκον μας ως ΝΕΟΙ να προειδοποιήσουμε για την αδικία που συντελείται εις βάρος της κυβέρνησης για όλα όσα έχει κάνει στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε μια περίοδο που οι τοπικές κοινωνίες χωρίς καμιά εξαίρεση αναγνωρίζουν το γεγονός ότι αυτοί μπορούν να καταστούν ισχυροί μοχλοί ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, να πηγαίνει βήματα πίσω, με τρόπο μάλιστα που προκαλεί εντονότατο σκεπτικισμό και προβληματισμό.

Αφαιρούνται δημοτικές περιουσίες, μηδενίζονται προσπάθειες και αγώνες χρόνων και χρόνων, επιχειρήσεων, διαδημοτικών συνεργασιών, ακυρώνεται χωρίς καμία τεκμηρίωση ο αναπτυξιακός ρόλος των ΟΤΑ.

Όταν στο πρώτο μέρος του προσχεδίου για τις Ιαματικές Πηγές δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ΟΜΟ (Destination Management Organization) Αναπτυξιακών Οργανισμών, κινείται εντελώς στη λανθασμένη κατεύθυνση η δημιουργία της Ι.Π .Ε Α.Ε με αφαίρεση των κεκτημένων από τους Ο.Τ.Α. και την προσάρτησή τους σε  απρόσωπη κρατική ανωνυμη εταιρεία.
Το κράτος άλλο ρόλο πρέπει να παίζει και όχι αυτό της διαχείρισης ζητημάτων που άπτονται των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών.

Θεωρούμε ότι πρέπει να αποσυρθεί το συγκεκριμένο μέρος που αφορά τις ιαματικές πηγές και να προκύψει στη συνέχεια μια χρήσιμη, ειλικρινής και εποικοδομητική συζήτηση με τους Δήμους, τις επιχειρήσεις τους και τους φορείς του τουρισμού. Πλην αυτών που μπορεί για κάποιους λόγους να μη δύνανται να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, πρέπει να δοθεί η δυνατότητα και για περαιτέρω ενίσχυση και υποστήριξή τους.

Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ ΚΩ
Μωρές Κ. Μιχάλης».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα λέτε. Αλλά μήπως είναι και αυτά στους όρους των μνημονίων μαζί με τα υπόλοιπα ασημικά;Τα πάντα να είναι εταιρείες;

  2. δεν είναι καθόλου λάθος. πενήντα χρόνια παρατημένα είναι τα θερμά. μόνο το χωματόδρομο στρώνουμε ο ιδιώτης θα αναγκαστικά θα αναβάθμιση όλη την περιοχη

  3. Όταν σας έχουν βολέψει πρέπει να υπογράφετε τις επιστολές που σας υπαγορεύει ο ευεργέτης Δήμαρχος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ