Αντιδράσεις στην Κάλυμνο για επιστολή Δημάρχου Κω προς Χαρδαλιά: «Ακραία πολιτική κίνηση -Άστοχη ενέργεια – Δις εξαμαρτείν-Το νησί μας δεν είναι Σπιναλόγκα»

52
8045

Την απαγόρευση μετακίνησης από Κάλυμνο προς Κω και όταν κατ’ εξαίρεση κάποιοι μετακινούνται, να είναι υπόχρεοι σε test Covid προκειμένου να ταξιδέψουν, ζήτησε χθες βράδυ ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά .

Μία άστοχη ενέργεια του Δημάρχου Κω. Να θυμίσουμε ότι και την προηγούμενη φορά ο Θ.Νικηταράς είχε επιχειρήσει και είχε στείλει παρόμοια επιστολή που δεν είχε γίνει δεκτή.

Και βέβαια το εύλογο ερώτημα προς το Δήμαρχο Κω είναι αν θα ζητήσει να διακοπεί και η ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση τη Κω με Πειραιά και Αθήνα , με το σκεπτικό ότι και η Πρωτεύουσα της Χώρας βρίσκεται στο «κόκκινο».

Αλήθεια το καλοκαίρι με τις καθημερινές πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό η Κως  δεν κινδύνευε εξαιτίας της ανεξέλεγκτης μετακίνησης ατόμων από επιβαρυμένες περιοχές;

Δηλαδή θεωρεί ότι η Κως κινδυνεύει από τους ελάχιστους Καλύμνιους που αναγκάζονται να μετακινηθούν από Κάλυμνο στην Κω για να εργαστούν;

Τι έχει κατά νου ο δήμαρχος Κω τη δημιουργία μιας σύγχρονης Σπιναλόγκας;

Παραθέτουμε την επιστολή του Δημάρχου Κω

Αξιότιμε Υπουργέ,

το τελευταίο διάστημα παρατηρείται και πάλι ραγδαία και ανεξέλεγκτη αύξηση κρουσμάτων Covid_19 στο γειτονικό νησί της Καλύμνου.

Η κατάσταση ενώ φαινόταν να έχει ελεγχθεί για κάποιο διάστημα δυστυχώς επιδεινώνεται.

Η Κως διατηρεί συνεχή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κάλυμνο, από όπου καθημερινά αφικνούνται πολίτες, κυρίως για επαγγελματικούς λόγους, κατά κύριο λόγο μέσω του λιμένα Μαστιχαρίου αλλά και του κεντρικού λιμανιού στην πόλη της Κω, καθώς και ταξιδιώτες προς και από Αθήνα μέσω του αεροδρομίου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ».

Η ελεύθερη μετακίνηση προσώπων από μια επιβαρυμμένη περιοχή, όπως η Κάλυμνος, προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, ειδικά μετά το σημερινό πρώτο θάνατο συμπολίτη μας, ασθενούς από Covid, στο νησί μας και την εμφάνιση κρουσμάτων διασποράς του ιού.

Πιστεύω πως είναι απολύτως άδικο για την κοινωνία της Κω, η οποία έχει επιδείξει έως σήμερα συμμόρφωση στα μέτρα προστασίας και αυτοπροστασίας από την πανδημία, να τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας ανεξέλεγκτης μετακίνησης ατόμων από επιβαρυμένες περιοχές.

Από εσάς ζητάμε, την απαγόρευση μετακίνησης από Κάλυμνο προς Κω και όταν αυτό επιβάλλεται, κατ’ εξαίρεση, οι μετακινούμενοι να είναι υπόχρεοι σε test Covid προκειμένου να ταξιδέψουν.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Κω

Θεοδόσης Α. Νικηταράς

Η απάντηση της Παράταξης Ι.Γαλουζή στο Δήμαρχο Κω για την ενέργεια του να ζητήσει την απαγόρευση μετακινήσεων από Κάλυμνο στην Κω

Με δελτίο τύπου η Παράταξη «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» και ο επικεφαλής Ιωάννης Γαλουζής απαντά  στο Δήμαρχο Κω Θ.Νικηταρά για την ενέργεια του να ζητήσει την απαγόρευση μετακινήσεων από Κάλυμνο στην Κω.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δτ:

Έντονο προβληματισμό και περίσκεψη προκαλούν οι δηλώσεις του Δημάρχου της γειτονικής Κω, σχετικά με την απαγόρευση μετακίνησης Καλυμνίων στο γειτονικό νησί, με πρόσχημα τον αριθμό θετικών κρουσμάτων στην Κάλυμνο

Έντονο προβληματισμό και περίσκεψη προκαλούν οι δηλώσεις του Δημάρχου της γειτονικής Κω, σχετικά με την απαγόρευση μετακίνησης Καλυμνίων στο γειτονικό νησί, με πρόσχημα τον αριθμό θετικών κρουσμάτων στην Κάλυμνο

Οι συμπατριώτες μας μετακινούνται στο γειτονικό νησί είτε για λόγους εργασίας είτε για λόγους υγείας λαμβάνοντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα.

Θα συνιστούσαμε στο δήμαρχο της Κω να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να συνειδητοποιήσει ότι σε εποχές πανδημίας δηλώσεις σαν κι αυτές μόνο ως δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης μπορούν να ερμηνευτούν.

Ο αλτρουισμός και η ανθρωπιά μετριούνται τώρα ,στις δύσκολες καταστάσεις. Ας κλείσει αεροστεγώς το νησί του να μη δέχεται επισκέπτες από την Αθήνα ,τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας και σε λίγο τους επισκέπτες τουρίστες. Περιμένουμε να το δούμε…

Η απάντηση της Παράταξης Ι.Μαστροκούκου στο Δήμαρχο Κω για την ενέργεια του να ζητήσει την απαγόρευση μετακίνησης από Κάλυμνο στην Κω

Με δελτίο τύπου η Παράταξη «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και ο επικεφαλής  Ι.Μαστροκούκος απαντά  στο Δήμαρχο Κω Θ.Νικηταρά για την ενέργεια του να ζητήσει την απαγόρευση μετακίνησης από Κάλυμνο στην Κω.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται πρόκειται για “μία  επιστολή ακραίας πολιτικής κίνησης, με έωλη επιχειρηματολογία ,προσβλητική και υποτιμητική, με παντελή έλλειψη αλληλεγγύης και σεβασμού προς τους κατοίκους της Καλύμνου”

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Να είστε βέβαιος κ. Δήμαρχε, ότι η πανδημία δεν ξεκινά και δεν τελειώνει στην Κάλυμνο, ούτε ο Λαός της Κω κινδυνεύει από Εμάς»

Καταλήγοντας η επιστολή αφήνει αιχμές κατά τη δημοτικής Αρχής Καλύμνου αναφέροντας χαρκτηριστικα: Αν και πράξατε δυο φορές το ίδιο λάθος, εμείς εκτιμούμε ότι είστε συνετός άνθρωπος και έμπειρος αυτοδιοικητικός και δεν εξάγετε ούτε διατυμπανίζετε το πρόβλημά σας, σε σχέση με την δική μας πολιτική έκφραση που φροντίζει με κάθε τρόπο και σε κάθε τηλεοπτικό παράθυρο να εκθέτει την Κάλυμνο.

Παραθέτουμε αυτούσιο το δτ

Η απάντηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Καλύμνου»

Με δελτίο τύπου η δημοτική παράταξη «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΥΜΝΟΥ» και ο επικεφαλής  Σάκης Χούλλης απαντούν   στο Δήμαρχο Κω Θ.Νικηταρά για την ενέργεια του να ζητήσει την απαγόρευση μετακινήσεων από Κάλυμνο στην Κω.

Παραθέτουμε παρακάτω αυτούσια την ανακοίνωση:

Σάκης Χούλλης

πηγή: https://kalymnos-news.gr

52 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άσε μας κ…. Μαστροκουκο είστε γεμάτη με κρούσματα και πηγαινοερχεστε λες και δεν τρέχει τπτ…Αφου και που σας λένε να προσέχετε τα έχετε όλοι γραμμένα στα…..εκκλησια πάτε γάμους κάνετε βαφτίσεις κάνετε ότι σ…. σας κατέβει στο κεφάλι… κλείσιμο λοιπόν ένα μήνα και τέλος ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του δεν θα παίζουμε με την υγεια μας και τι ζωή μας για ένα καπρίτσιο των καλυμνιων

    • ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ,ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.ΜΑΘΕΤΕ ΒΡΕ ΚΑΛΥΜΙΟΙ ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΛΑ ΣΤΑ ΑΧΑΜΝΕΑ ΣΑΣ.

    • Βρε ΓΙΑΝΝΑΚΗ εισαι και μορφωμενος ανθρωπος. Γιατι εκτιθεσαι?

      Επειδη ειστε καμμενοι εκει στην ΚΑΛΥΜΝΟ,πρεπει να καει και ενα γειτονικο σας νησι? Αφου εσεις οι ιδιοι δεν σεβοσαστε την κατασταση πρεπει να το πληρωσουν και οι γειτονες? Ας προσεχατε να εχετε. Κανει ο καθενας σας του κεφαλιου του. Εχω αδικο. Πρωτο θεμα εισαστε και στα πανελλαδικα καναλια. Πρεπει να ακουστει και το διπλανο σας νησι? Αυτο που σας λειπει ειναι ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ στον ΓΕΙΤΟΝΑ.

    • Στα παλιά σας τα παπούτσια οι νόμοι περί covid. Ότι γουστάρει ο καθένας πράττει.

  2. Αναγκάζονται ( λόγω εργασίας στην κω ) να έρθουν οι λιγοστοί ( περίπου δυο χιλιάδες ) Καλύμνιοι να μεταβούν στην κω. Όπως πάντα “ αλήθειες “ από την Καλυμνο.

  3. Η καλυμνος σας φταίει ;
    Οι στρατιωτική οι αστυνομική και οι Αλβανοί που πάνε και έρχονται από τα χωριά τους δεν σας πειράζουν ;;;;;

    • Πόσα κρούσματα βρεθήκαν σε αστυνομικούς και σε στρατιωτικούς ?????? Και το κύριο ερώτημα ? Γιατί στην Κάλυμνο αυξηθήκαν τα κρούσματα? Πολύ απλά γιατί δεν συμμορφώνονται με κανένα μέτρο. Αφού δεν συμμορφώνονται με κανένα μέτρο , τα υπόλοιπα νησιά τι χρωστάνε να τους ακολουθήσουν στην καταστροφή . Άρα κ.Νικηταρά ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ .

  4. Που είναι το άστοχο;!
    Το ένα νησί είναι στο κόκκινο κ συνεχώς έχει κρούσματα και το άλλο που είναι κ μεγαλύτερο έχει μηδενικά κρούσματα σχεδόν όλο το διάστημα.
    Γιατί να αναμιχθούν οι πολίτες? Και να μην παραμείνουν ασφαλείς τόσοι άνθρωποι.
    Μην το παίρνετε τόσο προσωπικά.

  5. Πρεπει να καταλαβουν οι παντες ακομα και οι αρχηγοι των δημοτικων παραταξεων οτι πρεπει απαντες να σεβαστουμε τους νομους και τους συνανθρωπους μας….ΟΙ αρνητες και οι επικυνδυνοι για τη δημοσια υγεια ας υιοθετησουν επιτελους τις αποψεις της επιστημης και των ειδικων…Εχω τυχει συμπατριωτη μου αρνητη της μασχας να σνομπαρει κωο που φορουσε μασχα,,,ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΛΟΙΔΩΡΕΙ…Ας σεβαστουμε ολοι τον αγωνα που εδω και ενα χρονο δυνουμε ολοι για επιβιωση….

    • Φίλε Καλύμνιε, μπράβο για το σχόλιο σου και την ωριμότητα σου!
      Δυστυχώς, παντού υπάρχουν τέτοια ανεύθυνα άτομα που δεν υπολογίζουν τίποτα …δες εδώ για παράδειγμα (στο link) το πρώτο σχόλιο.
      http://aegeanews.gr/news/sfinakia/346067/346067/#comments
      Από κάτι τέτοια άτομα (με τέτοια μυαλά), έχουμε φτάσει να έχουμε τόσα πολλά κρούσματα σε όλη τη χώρα.

  6. Δήμαρχε και στο αεροδρόμιο να πας να κάνετε Τεστ σε όποιον έρχεται από την αθηνα .
    Περιμένουνε φωτογραφίες

  7. γιατι ξεχασατε που πηρε την μπουλτοζα να τα βαλει με τους αμοιρους τους προσφυγες;:
    φασιστακια του κ………………

  8. Κοψιμιε εαν ησουν εξυπνος…
    η γραμμη Μαστιχαρι-Καλυμνος..επρεπε να ηταν κλειστη εδω και ενα μηνα…
    Οι «γουργουλες «οφειλουν να ειναι πιο προσεκτικοι…..μαγκιες ΜΟΝΟ στο νησι τους!!!!

  9. Καλα ο δήμαρχος είναι αυτός που είναι ,οι Καλύμνιοι γιατί δεν τα βάζουν με τους συμπατριώτες τους που το παίζουν μάγκες και καταστρέφουν το νησί τους;Αυτοί είναι πρόβλημα .Όσο για τους τουρίστες ναι δεν είναι γραφικοί πρόσεχαν και τους εαυτούς τους και τους άλλους.

  10. Εσύ αν θυμάσαι είχες πει ότι εσύ και ακόμα ένας φοράτε μάσκα .
    Από πού να το πιάσεις και που να αρχίσεις όταν οι συνδημότες σου νομίζουν ότι η μη τήρηση των μέτρων είναι μαγκιά.
    Κάποτε η μαγκιά πληρώνεται,
    ε τώρα είναι η ώρα.

  11. μαστροκουκκο, να βγεις να τα βαλεις με τους απροσεχτους καλυμνιους. δημοτικος συμβουλος δεν εισαι;

  12. την ανευθυνότητα, τον μη σεβασμό στα μέτρα των Καλυμνίων, θα πρέπει να την πληρώσουμε εμείς?

  13. γράφει στην ανακοίνωση της ότι καίγεται το σπίτι τους. Τους ρωτώ. Προσέξατε να μην πάρει φωτιά? Όχι! Και τώρα μας λέτε ας καεί και το δικό μας!

  14. Άργησε ο Δήμαρχος,φίλοι Καλύμνιοι,έπρεπε πολύ νωρίτερα να επιβληθούν μέτρα και όχι να τα ζητάει τώρα!!!Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα υπάρχει κίνδυνος να καεί και το δικό σου!!!

  15. Αν ήταν η κως στο κόκκινο,οι Καλύμνιοι θα χαλούσαν τον κόσμο να μην πατήσει κανένας κωος στην Καλύμνιο,δήμαρχε μην τους παταχαιδευεις

  16. Εξ αντικειμενικού λόγου θα πρέπει να γίνει ολικό lock-down στην Κάλυμνο όπως έχει γίνει σε πολλές Περιφέρειες της Ελλάδας, σε πόλεις , κομωπόλεις, και χωριά λόγω αυξημένου ιικού φορτίου. Ετσι θα πρέπει να γίνει στην Κάλυμνο και δικαίως ο Δήμαρχος μας το ζήτησε απο τον Χαρδαλιά.
    Δεν είναι η Κάλυμνος εξαίρεση ούτε ο ομφαλός της γής.
    Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να μας μεταδώσουν τον ιό. Ναι να αποκλειστεί η Κάλυμνος απο Κω εκτός και αν κάθε φορά κάνουν μοριακό τέστ με βεβαιωση ιατρική.

  17. Οι Καλύμνιοι δεν πρόσεξαν το νησί τους, και κατηγορούν εμάς που προσέχουμε το δικό μας.

  18. Το θεμα ειναι ο χαρδαλιας θα ακουσει τον δήμαρχο η θα τον γραψει μαζι και την κώ για 2η φορα

    • Βλακακο χαμπαρι δεν εχεις παρει.Ο δημαρχος σου εστειλε μια επιστολη..οπως παντα κατοπιν εορτης.Απο σημερα η Καλυμνος ειναι σε καραντινα δεν περιμεναν να ξυπνησει ο Νικηταρας.

  19. Σε λίγο θα βγουν και οι Αθηναίοι να παραπονιούνται γιατί η κυβέρνηση δεν τους αφήνει να μετακινηθούν και να πάνε σε διπλανό Δήμο. Προχώρα Δήμαρχε και μην ακούς τίποτα, προέχει η υγεία όλων !!!!

  20. Καλυμνιοι ειναι αυτοι. Ολο παχια λογια αντιπαραθεσεις μεταξυ τους και αποτελεσμα μηδεν. . Αν διαβασετε την τελευταια παραγραφο της επιστολης μαστροκουκου θα το διαπιστωσετε. Τα βαζει με τον διακομιχαλη τον δημαρχο καλυμνου. Αυτος ουσιαστικα ηταν ο σκοπος της επιστολης. Αντι να βγουν ενωμενοι, να πεισουν τους πολιτες για την αναγκαιοτητα των μετρων!!! Προκειμενου να σταματησει αυτη η διασπορα του κορονοιου, μαλλωνουν σαν μικρα παιδακια!!! Δυστυχως ο πιλιτικαντισμος ειναι σε εξαρση.

  21. Δημαρχε καλα εκανες με την καλυμνο. Συνεννοησου με εοδυυ αν μπορουν να κανουν σολες τις πυλες εισοδου, ραπιντ τεστ σε ολους. Αυτο θα ηταν το καλυτερο. Οσα λενε οι καλυμνιοι πολιτικοι ειναι μαλλον για εσωτερικη καταναλωση, λογω των προβληματων που εχουν. Αντι να κανουν προτασεις περιορισμου της διασπορας, κανουν αγρα ψηφαλακιων!!!!

  22. επι τέλους, κάποιος να προστατέψει το νησί. Πολλά συγχαρητήρια κ. Δήμαρχε.
    Απορώ γιατί εναντιώνονται στα αυτονόητα κάποιοι.

  23. Να πάει όμως και στο αεροδρόμιο και να κάνει ελέγχους , να πάει στο λιμάνι της Κώ και να ελέγξει και εκεί και βέβαια να πάει στο στρατόπεδο συγκεντρώσεις παρανόμων μεταναστών κάθε μέρα έρχονται από Τουρκία
    Και τελικά είναι ντροπή να υπάρχει τοπικισμός και να βρίζει το ένα νησί το άλλο όταν οι Τούρκοι καραδοκούν Ψυχραιμία αδέλφια ιός είναι θα περάσει

  24. Πλάκα κάνετε όλοι σας; Όταν τα αεροπλάνα και τα καράβια είναι γεμάτα η Κάλυμνος σας φταίει; Στα γραφεία των γιατρων κάνουν ουρά όσοι θέλουν να ταξιδέψουν για να πάρουν ιατρικές βεβαιώσεις και ο καθένας μας το παίζει ελεύθερος επαγγελματίας για να ταξιδέψει με βεβαίωση εργοδότη. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Ας προσέχει να μην κολλήσει και να μη ρίχνει το φταίξιμο στους άλλους.

  25. Ολοι οι σοφοί μαζεύτηκαν σε αυτό το μέρος. ΟΛΟΙ έρχονται ελεύθερα από παντού στην Κώ. Τους αναστάτωσε η κατάσταση στην ΚΑΛΥΜΝΟ. Όμως όλα τα κρούσματα στην Κώ έχουν ονοματεπώνυμο και από που προήλθαν. Κ Α Ν Ε Ν Α κρούσμα ΔΕΝ ήλθε από την ΚΑΛΥΜΝΟ. Έχουμε κρούσματα από κωους που επέστρεψαν από Αθήνα από Αλβανούς υπήκοους που γύρισαν από τα χωριά τους , έχουμε εκπαιδευτικούς που ήρθαν από τα μέρη τους και φοιτητές κώους που γύρισαν από τις πόλεις που σπουδάζουν . Έχουμε κρούσματα από λαθρομετανάστες. Από παντού εκτός από την ΚΑΛΥΜΝΟ. Έτσι λοιπόν ο σωτήρας Δήμαρχος κλείνει το μαστιχάρι για να σώσει τους Κώους. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κε Δήμαρχε! Να σου θυμήσω μόνο το 1996 ,οτι έξι (6) καίκια γεματα εθνοφύλακες ΚΑΛΥΜΝΙΟΥΣ ήλθαν στην Κώ να πολεμήσουν τους γείτονες ,την νύχτα τών ημίων,και ότι την προηγούμενη μέρα τρία (3) τσάρτερ γεμάτα ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ έφευγαν να γλυτώσουν._)

    • Καλυμνιε Σπυναλογκα….
      τον Κοψιμιο δεν τον εχω σε καμμια υποληψη…
      ομως κοψε κατι….μαλλον κοψε πολλα..γιατι το πολυ παραμυθι ειναι βαρετο…
      ουτε καίκια με εθνοφυλακες υπηρξαν..ουτε τιποτα..καποιοι ανεγκεφαλοι για προσωπικη προβολη,,,εβαλαν μια χωρα σε περιπετειες…..
      https://www.zougla.gr/greece/article/pros-ka8oliko-lockdown-evosmos-kordelio-ke-kalimnos

    • Στο τέλος το έκανες γραφικό.Με τα καΐκια και τα τσάρτερ .Δυστοιχως κανένα τσάρτερ .Θα ήθελα να μπω και εγώ αλλά δεν υπήρχε.1996 χάθηκαν 3 παιδιά εξαιτίας ενός γραφικού Καλύμνιου δημάρχου και δυο χώρες βρέθηκαν ένα βήμα πρην την καταστροφή.

    • Είσαι ψεύτης είσαι και αδαής. Στην Κω ήρθαν γιατί έτσι ορίζεται,να μην αναλύσουμε εδώ από που και πως ορίζεται…. Τα τσάρτερ έφεραν συγκεκριμένο προσωπικό…., και έφυγε συγκεκριμένος πληθυσμός…

    • Τόσο καιρό ποιο νησί είναι στο κόκκινο? Η Κάλυμνος. Η ΚΩΣ ακούστηκε πουθενά? Εσείς έχετε γάμους και αραβωνες με καλεσμένους από Βορρα. Εσείς έχετε ανεγκεφαλους παπάδες. Έσεις εχετε ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ πολιτες. Συμμαζευτητε λιγάκι. Όσο αφορά τα ΙΜΙΑ δεν το συζητάω. Αφορά ΕΘΝΙΚΟ θέμα. Εδώ μιλάμε για ΧΤΙΚΙΟ. Για ΠΑΝΔΗΜΙΑ. Πρέπει να πεθανουμε ΗΛΙΘΙΩΣ? Γιατί σύγκρινης άνομοια θέματα? ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ και γίνετε πιο ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

    • Επειδή άνοιξες μεγάλη κουβέντα για τα Ίμια, μπορείς να μας πεις, ποιος έφταιγε και έγινε αυτή η κρίση τότε;
      Και στην Κω τότε έγινε επιστράτευση και πολλοί Κώοι παρουσιάστηκαν στα στρατόπεδα τους, για ποια λοιπόν 3 γεμάτα τσάρτερ μιλάς; …έλεος με τα ψέματα!!! Άσε λοιπόν, από υπερπατριώτες σε αυτή τη χώρα έχουμε χορτάσει!! Οkay, μπορεί τα κρούσματα να μην ήρθαν από Κάλυμνο, όμως και εσείς εκεί στην Κάλυμνο πολύ χαλαρά το είδατε το θέμα, για αυτό και αυξάνονται τα κρούσματα!! Τα παράπονά σου λοιπόν στον παπά ταλιμπάν (που έχετε εκεί στην Κάλυμνο), που ήταν μια από τις αιτίες να υπάρξουν τόσα πολλά κρούσματα στο νησί σου!! …το ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ το σκέφτηκες πολύ για να το γράψεις;

  26. ΚΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΚΑΛΥΜΝΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΚΟΥΝΑΤΕ ΡΟΥΠΙ………..
    ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΗΡ ΑΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ…………

  27. Δήμαρχε συνέχισε, Και μην ακούς ανεγκέφαλους,,….ες… εχεις δει κανένα καλυμνιο σωφρωνλογικο? Εγώ στα 35μου χρόνια,όχι πότε,….στηκαμε ότι δεν θέλουν αυτοί,,…καμε αν δεν τους αρέσει , αφου το παίζουν μάγκες και δεν προσεχουν, φάτε μια καραντίνα , να στρώστε

  28. Το μόνο λάθος του Νικηταρά που δεν έκανε ένα τηλέφωνο στον Διακομιχάλη .
    Το κλείσιμο σωστό .

  29. ΟΛΟ ΜΑΓΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΣ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΟΔΙΟΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΑΛΥΜΝΙΟΙ
    ΔΙΟΤΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΤΕ……..
    ΕΝΩ ΑΠΟ ΥΗΝ ΚΩ ΒΓΑΖΕΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΗΝ
    ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ
    Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ …ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΣ ……..
    ΜΩΡΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ……….
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ……….

  30. Να κλείσετε και τον Πειραιά και το Ελευθέριος Βενιζέλος ρε π…………. Όπου σας συμφέρει.

  31. Να κλείσετε και τον Πειραιά και το Ελευθέριος Βενιζέλος ρε π…….. Όπου σας συμφέρει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ