Ρόδος: Θλίψη για την απώλεια της 54χρονης εκπαιδευτικού Ελένης Σοφού

0
2201

Θλίψη και συγκίνηση στις τάξεις των εκπαιδευτικών της περιοχής μας καθώς μία ακόμα συνάδελφός τους έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 54 ετών.

Πρόκειται για την Ελένη Σοφού, η οποία έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά από επιπλοκές που παρουσίασε η υγεία της. Για το γεγονός εξέδωσε ψήφισμα ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εκφράζοντας έτι τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά της.

Ένα υπέροχο «αντίο» από τη φίλη και συνάδελφό της

Εξαιρετικό ήταν το κείμενο που ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο διαδίκτυο, η φίλη και συνάδελφός της Φαίδρα Τερλόγλου:
«Αποχαιρετήσαμε με πόνο καρδιάς την πολύτιμη και ανεκτίμητη φίλη μας Ελένη Σοφού.
Την Ελένη του Κυριάκου.
Τη μαμά του Γιάννη.
Την αδερφή του Φιλιππή.
Την εκλεκτή δασκάλα των παιδιών μας.

Την πιο χαρούμενη συνάδελφο που γνώρισα ποτέ…
Κι αν όλοι για κάποιο λόγο περνάμε από δω, τότε σίγουρα εκείνη ήρθε για να μας δείξει έμπρακτα (μπας και καταλάβουμε), την αξία της ζωής.

Όσοι τυχεροί μπήκαμε με κάποιο τρόπο στη ζωή της γνωρίσαμε έναν άνθρωπο έξω καρδιά, με ήπιο χαρακτήρα που ήταν πάντα με την καλή κουβέντα και θετική διάθεση, και παράλληλα μια αγωνίστρια της ζωής που με αισιοδοξία και χαμόγελο κοιτούσε κατάματα την κάθε μέρα.

Ό,τι στόχο έβαλε στο μυαλό της τον πάλεψε και τον έφερε σε πέρας.  Σπούδασε, έκανε την οικογένεια που ήθελε, καμάρωσε τον Γιάννη της να τελειώνει τις σπουδές του και με το παραπάνω και έφυγε έχοντας χαρεί με πάθος αυτά που αγαπούσε. Τα ταξίδια στα πέρατα της γης, τα ολονύχτια γλέντια με φίλους καρδιάς, την κατάθεση ψυχής σε κάθε μάθημα που δίδασκε στους τυχερούς μαθητές της, τη ζεστή φιλοξενία όλων των ανθρώπων που αγαπούσε και άλλα πολλά…
Δοτική στο έπακρο.  Χωρίς να μιζεριάζει ποτέ!!

Αντιθέτως, αν και η ίδια ήταν τόσο εύθραυστη, μαχόταν μόνη της παλικαρίσσια με τα δικά της προβλήματα και κατάφερε να γίνει στήριγμα πολλών ανθρώπων. Μας φρόντιζε όλους με γνήσιο ενδιαφέρον και επιμονή. Κι όλοι χρωστάμε στην Ελένη μας πάρα πάρα πολλά… Έφυγε λοιπόν η εκλεκτή μου φίλη των τελευταίων 25 χρόνων, δυνατή, αξιοπρεπής και περήφανη όπως ήταν πάντα, αφήνοντας πίσω σε μας που τη χάσαμε έναν αβάσταχτο πόνο κι ένα τεράστιο δυσαναπλήρωτο κενό μέσα μας και γύρω μας!

Ελένη,  φίλη και αδερφή μου, είμαι σίγουρη πως είσαι ήδη στην αγκαλιά του αγαπημένου σου μπαμπά και αναμφισβήτητα όπου κι αν είσαι,  θα περνάς και εκεί καλά. Κι εμείς που υπήρξαμε τόσο τυχεροί που σε γνωρίσαμε, θα αναπολούμε με συγκίνηση τα όμορφα που ζήσαμε και μοιραστήκαμε μαζί σου.
Καλή αντάμωση αγαπημένη μου.»

 

«Προχθές χάσαμε μια υπέροχη συντρόφισσα. Η Ελένη Σοφού έφυγε αθόρυβα όσο αθόρυβη ήταν και η ζωή της. Έφυγε με αξιοπρέπεια, που συμπύκνωνε την αξιοπρέπεια όλης της διαδρομής της. Η Ελένη υπήρξε μεγάλη αγωνίστρια της ζωής και πιστή σύμμαχος της ιδεολογίας της. Έδωσε πολλές μάχες και τις κέρδισε όλες. Η πρώτη που έχασε είναι για όλους συνήθως και η τελευταία. Ήταν ο νικητής. Ελένη μου θα σε θυμόμαστε με το πλατύ σου χαμόγελο που μας ανέβαζε την αισιοδοξία μας πέντε μπόϊα ψηλότερα. Εγκάρδια συλλυπητήρια στο σύζυγο της Κυριάκο, στο γιό της Γιάννη και σε όλους τους φίλους, τους συγγενείς και τους συγχωριανούς της στο Ασκληπειό».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΚΗΣ

τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ