Κτηνοτρόφος πυροβόλησε και σκότωσε Γεωργιανό διαρρήκτη στο Κιλκίς | ¨Πήγαμε να του ζητήσουμε το λόγο για απόπειρα ασέλγειας σε ανήλικα, όχι για ληστεία»

2
4365

Κιλκίς: Πήγαμε να του ζητήσουμε το λόγο για απόπειρα ασέλγειας σε ανήλικα, όχι για ληστεία, ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι

Λένε ότι πήγαν να του ζητήσουν τον λόγο, επειδή αποπειράθηκε να ασελγήσει σε δύο ανήλικα αδέλφια

kilkis-arthrou
Μια εντελώς διαφορετική εκδοχή δίνουν οι τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι το βράδυ της Δευτέρας αποπειράθηκαν να ληστέψουν τον 54χρονο στην κτηνοτροφική του μονάδα στις Μουριές Κιλκίς και εκείνος, υπό την απειλή της ζωής του, άνοιξε πυρ με την καραμπίνα και σκότωσε τον 45χρονο συνεργό τους με καταγωγή από τη Γεωργία.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο που τους εκπροσωπεί, οι δύο άντρες, το 45χρονο θύμα, μαζί με τον 38χρονο συνεργό του και τους δύο ανήλικους, τον 15χρονο γιο του φίλου του και τον 16χρονο φίλο του γιου του, δεν πήγαν στην κτηνοτροφική μονάδα για να ληστέψουν τον 54χρονο που πυροβόλησε, αλλά για να τους ζητήσουν τον λόγο επειδή, όπως υποστηρίζουν, αποπειράθηκε να ασελγήσει στον ανήλικο που εργαζόταν στη μονάδα του το προηγούμενο διάστημα, αλλά και στην ανήλικη αδελφή του.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η κυρία Μαρία Χαρτοματζίδου στο protothema.gr, το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες πριν το φονικό, ο 15χρονος αποκάλυψε στον πατέρα του ότι ο 54χρονος τον θώπευσε όταν εργαζόταν μαζί του στην κτηνοτροφική μονάδα το καλοκαίρι και προσπάθησε να ασελγήσει εις βάρος του, ενώ του ζήτησε να φέρει και την ανήλικη αδελφή του προκειμένου να προχωρήσει στις ίδιες πράξεις Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τους κατηγορούμενους, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο ιδιοκτήτης της μονάδας προέβαινε σε παρόμοιες πράξεις.

«Ουσιαστικά η θέση των εντολέων μου είναι ότι δεν πήγαν να πραγματοποιήσουν ληστεία, αλλά αποπειράθηκαν να ζητήσουν τον λόγο από τον 54χρονο που ασέλγησε στο παρελθόν εις βάρος του ανηλίκου και της ανήλικης αδελφής του. Αυτό έγινε μόλις τα παιδιά το εκμυστηρεύτηκαν στον πατέρα τους και εκείνος πήγε νευριασμένος λίγη ώρα αργότερα για να ζητήσει τον λόγο. Ο 54χρονος άνοιξε νευριασμένος την πόρτα, οικειοθελώς, τους έβαλε μέσα και τους πυροβόλησε», αναφέρει η κυρία Χαρτοματζίδου, σημειώνοντας ότι ο ανήλικος που εργαζόταν στην κτηνοτροφική μονάδα είναι άτομο με αναπηρία.

Στο μεταξύ, εις βάρος του 54χρονου που αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής, ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και οπλοχρησία. Εις βάρος του 38χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ληστείας, κατά συναυτουργία. Οι ανήλικοι, εκτός από την κατηγορία της απόπειρας ληστείας, από κοινού, αντιμετωπίζουν και κατηγορία για κλοπές, (τροφίμων και κάρτας) πράξεις που φέρεται να τελέστηκαν από κοινού, το προηγούμενο διάστημα.

Πώς έγινε το περιστατικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν στις 22:30, το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο 45χρονος από τη Γεωργία, που έχασε τη ζωή του, μαζί με ακόμα τρία άτομα (έναν 38χρονο φίλο του, τον 15χρονο γιο του φίλου του και τον 16χρονο φίλο του γιου του), πήγαν σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής και ο 54χρονος ιδιοκτήτης πυροβόλησε προς το μέρος τους με την καραμπίνα. Αμέσως μετά, τα άτομα μπήκαν στο αυτοκίνητο με το οποίο μετέβησαν στο σημείο και αποχώρησαν.

Λίγη ώρα αργότερα τούς εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ εντός του οικισμού στις Μουριές και διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος είχε χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων που μίλησαν στο protothema.gr, τα άτομα αυτά ήταν γνωστά για την παραβατική τους δράση στην περιοχή και το βράδυ της Δευτέρας πήγαν στην κτηνοτροφική μονάδα του δράστη για να κλέψουν και αυτός πυροβόλησε από άμυνα, ενώ αμέσως μετά ειδοποίησε την αστυνομία για να ενημερώσει για το περιστατικό.

Ο 54χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία, ενώ οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στα άλλα τρία άτομα που ήταν με τον 45χρονο, τα οποία κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας.

«Χτύπησαν την πόρτα με τσεκούρι… Φοβήθηκε πως θα τον σκοτώσουν και πυροβόλησε»

Σύμφωνα με τον πατέρα του δράστη (οι δύο τους ζουν μαζί, ενώ ο 54χρονος, που είναι ανύπαντρος και δεν έχει παιδιά, συνηθίζει να μένει στη μονάδα), οι τέσσερις πήγαν το βράδυ της Δευτέρας στην κτηνοτροφική μονάδα, έσπασαν την πόρτα και φώναζαν ότι θα σκότωναν τον γιο του. Εκείνος φοβήθηκε, γιατί άνοιξαν την πόρτα της αποθήκης χρησιμοποιώντας ένα τσεκούρι και ένα πυροσβεστήρα, άρχισαν να κλέβουν πράγματα και εργαλεία και τους πυροβόλησε.

Ακόμη, είπε πως ο γιος του ενός από τα άτομα που πήγαν στη μονάδα, δούλευε εκεί παλιότερα και ο δράστης τον απέλυσε επειδή τον έκλεβε και ήθελαν να πάρουν εκδίκηση.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο ξάδελφος του 54χρονου ανέφερε ότι τα τέσσερα άτομα πήγαν στη στάνη και βρήκαν ένα τσεκούρι που είχε απέξω για να κόβει ξύλα, ενώ ο 54χρονος ήταν μέσα και κοιμόταν καθώς στη 01.00 θα σηκωνόταν για να αρμέξει τα πρόβατα.

«Άρχισαν να χτυπάνε την πόρτα και να φωνάζουν ότι θα τον σκοτώσουν και θα τον ξεκοιλιάσουν. Βαρούσαν με το τσεκούρι και τον πυροσβεστήρα, ήθελαν να τον κλέψουν. Θα τον βρίσκαμε νεκρό. Έσπασε το τζάμι και πήγε να βάλει το χέρι μέσα από τα κάγκελα της πόρτας για να ανοίξουν και να τον σφάξουν. Ο ξάδελφός μου δεν είχε πού να πάει. Έτσι έγινε το περιστατικό. Αφού το έκανε πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία, τους είπε να πάνε στο σημείο και τους τα εξήγησε όλα. Φοβήθηκε για τη ζωή του, μπήκαν μέσα στο σπίτι του – γιατί κοιμάται εκεί» είπε στο protothema.gr.

Ο Γεωργιανός είχε πάει στην κτηνοτροφική μονάδα του 54χρονου δράστη, μαζί με άλλα τρία άτομα και σκοπό τη διάρρηξη

Νεκρός έπεσε ένας 45χρονος άνδρας που δέχθηκε πυρά από καραμπίνα το βράδυ της Δευτέρας στις Μουριές, στο Κιλκίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν στις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο 45χρονος από τη Γεωργία που έχασε τη ζωή του, μαζί με ακόμα τρία άτομα (έναν 38χρονο φίλο του, τον 15χρονο γιο του φίλου του και τον 16χρονο φίλο του γιου του), πήγαν σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής και ο 54χρονος ιδιοκτήτης πυροβόλησε προς το μέρος τους με την καραμπίνα. Αμέσως μετά τα άτομα μπήκαν στο αυτοκίνητο με το οποίο μετέβησαν στο σημείο και αποχώρησαν.

kozani-egklima__1_

Λίγη ώρα αργότερα τους εντόπισε η ΕΛΑΣ εντός του οικισμού στις Μουριές και διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος είχε χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Μουριών, Θοδωρή Τυριακιδη που μίλησε στο protothema.gr, τα άτομα αυτά ήταν γνωστά για την παραβατικη τους δράση στην περιοχή και το βραδυ της Δευτέρας πήγαν στην κτηνοτροφική μονάδα του δράστη για να κλέψουν και αυτός πυροβόλησε από άμυνα, ενώ αμέσως μετά ειδοποίησε την αστυνομία για να ενημερώσει για το περιστατικό.

kozani-egklima__4_

Ο 54χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία, ενώ οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στα άλλα τρία άτομα που ήταν με τον 45χρονο, τα οποιά κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας.

kozani-egklima__2_

«Χτύπησαν την πόρτα με τσεκούρι… Φοβήθηκε πως θα τον σκοτώσουν και πυροβόλησε»

Σύμφωνα με τον πατέρα του δράστη (οι δύο τους ζουν μαζί, ενώ ο 54χρονος, που είναι ανύπαντρος και δεν έχει παιδιά, συνηθίζει να μένει στη μονάδα), οι τέσσερις πήγαν το βράδυ της Δευτέρας στην κτηνοτροφική μονάδα, έσπασαν την πόρτα και φώναζαν ότι θα σκοτώσουν τον γιο του. Εκείνος φοβήθηκε, γιατί άνοιξαν την πόρτα της αποθήκης χρησιμοποιώντας ένα τσεκούρι και ένα πυροσβεστήρα, άρχισαν να κλέβουν πράγματα και εργαλεία και τους πυροβόλησε.

Ακόμη, είπε πως ο γιος του ενός από τα άτομα που πήγαν στη μονάδα, δούλευε εκεί παλιότερα και ο δράστης τον απέλυσε επειδή τον έκλεβε και ήθελαν να πάρουν εκδίκηση.

kozani-egklima__3_

Η ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας για το περιστατικό, αναφέρει:

Συνελήφθη χθες (20 Μαΐου 2024) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ημεδαπός άνδρας, για ανθρωποκτονία.

Ειδικότερα, λίγο νωρίτερα 2 ενήλικες άνδρες και 2 ανήλικοι, επιβαίνοντας σε όχημα πήγαν σε κτηνοτροφική μονάδα και επιχείρησαν να παραβιάσουν θύρα χώρου της μονάδας, όπου βρισκόταν ο προαναφερόμενος άνδρας.

Στη συνέχεια ο συλληφθείς πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός ενήλικα άνδρα.

Οι τρεις συνεργοί του εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν για απόπειρα ληστείας.

Κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα, ένα φυσίγγιο και ένας κάλυκας κυνηγετικού όπλου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τι ειναι αυτα που λενε οι λησταρχοι Αςτο δουνε καλα οι αρχες . Καλα τους εκανε ,Πρεπει ποτε ποτε να…. να υπαρξει λιγος φοβος αλοιως θεωρουν την Ελλαδα ξεφραγο αμπελι που δεν υπαρχει σωστη τιμωρια για τους παρανομους

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ