Απατεώνας χρησιμοποίησε το όνομα του Αντιδημάρχου Η.Τσέρου και εξαπάτησε επιχειρηματία της Καλύμνου αποσπώντας του 6.000 ευρώ

0
1193

Απατεώνας χρησιμοποίησε το όνομα του Αντιδημάρχου Η.Τσέρου και εξαπάτησε επιχειρηματία της Καλύμνου αποσπώντας το ποσό των 6.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr ο περιστατικό αυτό συνέβη χθες Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 όταν άγνωστος τηλεφώνησε σε επιχειρηματία του νησιού στις 11.00 το πρωί δηλώνοντας ότι είναι ο Αντιδήμαρχος Καλυμνίων Ηλίας Τσέρος.

Του ζήτησε προσφορά για αγορά συγκεκριμένου είδους αξίας 980 ευρώ καθώς και τον τραπεζικό  λογαριασμό του για να του καταθέσει τα χρήματα.

Ο άγνωστος απατεώνας επικοινώνησε ξανά με τον επιχειρηματίας και είπε ότι εκ παραδρομής κατατέθηκαν 9.800 ευρώ παραπάνω. Μάλιστα έστειλε και πλαστό παραστατικό κατάθεσης του ποσού και ζήτησε να του επσιτραφούν τα επιπλεόν χρήματα σε λογαριασμό που έδωσε στη σύζυγο του επιχειρηματία.Από τον επιχειρηματία κατατέθηκε στον τραπεζικό λογαρισμό στο όνομα ΜΠΑΤΖΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ το ποσό των 6.000 ευρώ μέσω e-banking που υπήρχε στο λογαριασμό του, καθόσον δεν υπήρχαν περισσότερα για αν καλύψει όλο το ποσό.

Στις 3.00 το απόγευμα σε επικοινωνία του επιχειρηματία με το γραφείο του Αντιδημάρχου Ηλία Τσέρου που δήλωσαν άγνοια για το την παραγγελία ενώ στη συνέχεια σε έλεγχο στον κοινό λογαριασμό του επχιειρηματία και της συζύγου του διαπιστώθηκε ότι κανέαν ποσό δεν είχε κατατεθεί.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τον Επιχειρηματία και τη σύζυγο του στο ΑΤ Καλυμνίων

Το ΑΤ Καλυμνίων ενημερώνει τους κατοίκους και τους επιχερηματίες του νησιού να είναι προσεχτικοί σε παρόμοια τηλεφωνήματα που κάποιοι επιτήδειοι χρησιμοποιώντας διαφορα ονόματα τους  εξαπατούν  αποσπώντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Πηγή: kalymnos-news.gr

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από την ΓΕ.Π.Α.Δ. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για σχηματισμό δικογραφίας για απάτη στη Κάλυμνο

Την 09-11-2020 από το Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων, σχηματίστηκε
δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με σχετική
καταγγελία, απέσπασε χρήματα από επιχειρηματία με τη μέθοδο της
επιστροφής διαφοράς χρημάτων από «εκ παραδρομής» κατάθεση για αγορά προϊόντων.

Επισημαίνεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε ανάλογες περιπτώσεις και να προβαίνουν σε έλεγχο των κινήσεων των τραπεζικών τους λογαριασμών πριν την οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ