Στη Χάλκη στις 6 Αυγούστου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Θα παραστεί στο μνημόσυνο του Δ. Κρεμαστινού και στα εγκαίνια του KY)

0
179

Τα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα τη Χάλκη (ενδεχομένως και τη Ρόδο) πρόκειται να επισκεφτεί στις 6 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο πρωθυπουργός θα παραστεί στο μνημόσυνο του αείμνηστου καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού και στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας του νησιού. Το ταξίδι του στη Χάλκη, αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους το βράδυ της Πέμπτης. Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, πλησιάζοντας τον πρωθυπουργό οι δημοσιογράφοι, τον ρώτησαν, εάν λόγω των εξελίξεων θα μπορέσουν να πάνε φέτος διακοπές.

«Βεβαίως να πάτε διακοπές. Ακόμα και στο Καστελόριζο» , είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος πρόσθεσε:  «Κι εγώ θα πάω. Στις 6 Αυγούστου, θα είμαι στη Χάλκη για τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας». «Ο πρωθυπουργός θέλει να αποδείξει με τα ταξίδια του αυτά πως δεν τίθεται κανένα θέμα ασφάλειας στα νησιά μας» σχολίασε στην ΕΡΤ Ρόδου ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς. Στη Χάλκη ο πρωθυπουργός θα παραστεί στο τρίμηνο μνημόσυνο για τον Δημήτρη Κρεμαστινό. Όπως είπε στην ΕΡΤ Ρόδου ο δήμαρχος Χάλκης Ευάγγελος Φραγκάκης, το δημοτικό συμβούλιο του νησιού αποφάσισε να δώσει το όνομα του Χαλκίτη εκλιπόντος επιστήμονα και πολιτικού στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, που θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός.

Να σημειωθεί ότι το κτήριο που στεγάζει σήμερα το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χάλκης ενώ ήταν έτοιμο από το 2013, όπως είπε ο δήμαρχος του νησιού, δεν είχε γίνει η μεταφορά του ιατρείου επειδή δεν είχε ρεύμα και ίντερνετ. Το τρίμηνο μνημόσυνο για τον Δημήτρη Κρεμαστινό ήταν να γίνει στις 8 Αυγούστου αλλά μετά από επικοινωνία του πρωθυπουργού με την οικογένεια του εκλιπόντος και την επιθυμία του να παρευρεθεί σε αυτό, μετατέθηκε για τις 6 Αυγούστου προκειμένου να μπορεί να βρίσκεται στη Χάλκη.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ