Δ. Κασσιώτη: Οι προτάσεις μου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για την επανεκκίνηση της οικονομίας των νησιών

15
1013

Αγαπητοί συνάδελφοι εμάς τους νησιώτες εδώ και δεκαετίες μας έχουν απαξιωμένους. Εμείς πρέπει ως περιφερειακό συμβούλιο να πείσουμε και να διεκδικήσουμε. Το κάθε νησί  έχει διαφορετική οντότητα, τη δική του ταυτότητα. Οι ανάγκες, οι φυσικοί πόροι και τα τοπικά αναπτυξιακά πρότυπα διαφοροποιούνται από νησί σε νησί. Άλλα είναι τα προβλήματα στα παράκτια νησιά, άλλα στα μικρά και απομακρυσμένα και άλλα στα μεγάλα.

Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε πρέπει τα νησιά να ενταχθούν σε κατηγορίες, με βάση χωροταξικά χαρακτηριστικά. Με βάση χωροταξικό σχεδιασμό της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου οφείλουμε να διεκδικήσουμε λύσεις για όλα τα νησιά. Σ’ αυτό το πνεύμα θεωρώ και πιστεύω ότι αν σε αυτή την θητεία του περιφερειακού συμβουλίου δεν δρομολογηθεί η κατασκευή νέου Νοσοκομείου στην Κω, προτεραιότητα μη διαπραγματεύσιμη, λόγω και των εξελίξεων που βιώνουμε, η Περιφερειακή αρχή και το Περιφερειακό συμβούλιο θα έχουμε αποτύχει.

Ζούμε μία παγκόσμια πανδημία,η οικονομία μας βιώνει μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις όπως τη μεγάλη ύφεση του 1930, και την επερχόμενη οικονομική καταστροφή του τουρισμού.

Η κοινωνία μας και τα νησιά μας πρέπει να σταθούν όρθια γι’ αυτό πρέπει να απαιτήσουμε επίδομα ανεργίας για όλους τους εποχικά εργαζόμενους μέχρι να βρουν δουλειά.

Να διασφαλιστεί  Ελάχιστο εισόδημα για όλους τους μικρούς επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες των νησιών. Να ενισχυθούν οι μικρές επιχειρήσεις τόσο κατά την φάση της κρίσης όσο και μετά το τέλος της, να γίνει αναστολή πληρωμών όλων των φορολογικών υποχρεώσεων για όσο διάστημα οι επιχειρήσεις είναι κλειστές. Επιπλέον να ισοσκελιστεί το κόστος προϊόντων και υπηρεσιών στα νησιά σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα, να εφαρμοστεί το μεταφορικό ισοδύναμο στην μεταφορά καυσίμων στα νησιά. Επίσης να επεκταθεί και σε όλους τους πολίτες της χώρας προκειμένου να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός στον οποίο θα στηριχτεί η φετινή τουριστική περίοδος.

Η Κως είμαστε ένα μεγάλο τουριστικό νησί που διαθέτει ΚΥΤ πρέπει να διεκδικήσουμε ως περιφερειακό συμβούλιο την αποσυμφόρηση ΤΩΡΑ στο ΚΥΤ και την λειτουργία με την ελάχιστη δυναμικότητα όπως προβλέπεται στην αρχική ίδρυση του, με πρώτη προτεραιότητα ,στις ευπαθείς ομάδες, και άμεση μεταφορά τους σε δομές στην ενδοχώρα. Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωση των προσφύγων και η ανακούφιση των τοπικών κοινωνιών.

Κασσιώτη Διονυσία

Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

15 ΣΧΟΛΙΑ

    • Αρες Μάρες και Τριώφλορες κουκουνάρες από την συνιστώσες του ΣφΥΡΙΖΑ... να σπέρνουν αέρα.

      ΑΣ έβαζες κόρη μου τον δάσκαλο που κάθεται να σου γράψει ένα κειμενάκι της προκοπής… ΚΑΙ πρόσεχε τις φωτογραφίες… Εγώ πάντως θα προτιμούσα τις καλλιτεχνικές με το φευγαλέο βλέμμα….

    • Και εγώ πάντως εάν εισέπραττα δύο μισθούς, αραχτού εργαζόμενου και αιρετού.....

      Θα έγραφα κάθε τόσο μια χλαπάτσα για να δικαιολογήσω το Δημοτικό Παραδάκι που γεμίζει ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ χωρίς καμιά περικοπή… και μετά ξάπλα πάλι…

    • Βρε Γιάννη τον τεμπελχανά ...που κάθε τόσο αμολήσει μια ...αρολογίες τον λεκοωες;;;

      Γιατί δεν δημοσιεύεις την ανάλυση του για τις μάσκες και το χώσιμο του στον ΤΣΟΔΡΑ;;;;;

  1. χαχαχ Δωσε θαρρος στον χωριατη να σου ανεβει στο κρεβατι…
    ασε μας καλη μου με τις θεωριες σου..μιλας με την ιδιοτητα του Δ.Υ.που εισαι.!!
    Ποιες ειναι οι ευπαθεις ομαδες??Τωρα ξυπνησες κι ειδες το προβλημα του ΚΥΤ,στην κοινωνια??
    Τωρα ειναι αργα τοσο για σενα,οσο και για το σιναφι σου…..

    • Αυτός είναι ο ψιτ-μαϊμούς. Μικρός είχε πάθει σηψαιμία στον εγκέφαλο. Πολύ στεναχωρήθηκα. Δε θα γίνει καλά.

  2. ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΤΩΡΑ;;; ΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ,,,,
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ;

  3. Έπρεπε να πεις κάτι και εσύ και το είπες. Από λόγια, ιδέες και προτάσεις Κ. Κασσιωτη,χορτάσαμε. Όλα για μία προβολή και μία λεζάντα . Λυπάμαι.

  4. … Ευχολόγια και αοριστίες ,απλά πρέπει να πετάτε και κανα δίστηλο αραιά και που για να δικαιολόγειτε την ύπαρξη και τον μισθό σας .

  5. Είπες, είπες, είπες τα κομμουνιστικά σας και κατέληξες σε αυτό που για κάποιον λόγο σας ενδιαφέρει περισσότερο. Να περνάνε καλά οι λαθρομετανάστες.

  6. οι κουρκούβιαλοι που αμολάνε κοτσάνες απλα σε ζηλεύουν και δεν έχουν κότσια να γραψουν τη γνωμη τους (θα μου πεις που να τη βρουνε απο αδειο κρανιο)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ