Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου «ανάβει μηχανές» και ξεκινά «πρόσω ολοταχώς» – Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ

0
336

Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου «ανάβει μηχανές» και ξεκινά «πρόσω ολοταχώς».

Μέσα σε 11 μήνες η εξαγγελία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έγινε πραγματικότητα .

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018,στις 11.30 το πρωί, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα κόψει την κορδέλα και θα εγκαινιάσει τη νεοσύστατη Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, ικανοποιώντας και υλοποιώντας ένα διαχρονικό και δίκαιο αίτημα όλων των Καλυμνίων .

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Συνοψίζοντας  την υφιστάμενη κατάσταση παραθέτουμε τα παρακάτω στοιχεία.

1.Η ΑΕΝ Καλύμνου θα φιλοξενεί σε πλήρη ανάπτυξη 480 σπουδαστές εφόσον βέβαια δημιουργηθούν οι συμπληρωματικές υποδομές.

2.Σε πρώτη φάση  ξεκινά την λειτουργία της για το  Ακαδημαϊκό έτος ( 2018-2019) μόνο με το Τμήμα Πλοιάρχων. Συνολικός αριθμός σπουδαστών 80 άτομα περίπου συμπεριλαμβανομένωντων μεταγραφών)  που θα χωριστούν σε 2 τμήματα των 40

  1. Υπάρχει προοπτική και για τη λειτουργία Τμήματος Μηχανικών μελλοντικά.
  2. Διοικητής στην ΑΕΝ Καλύμνου έχει τοποθετηθεί ο Πλωτάρχης ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης.
  3. Αναπληρωτής Σπουδών τοποθετήθηκε ο Σακελλάρης Τηλιακός. Επίσης προσωρινός Διευθυντής Σπουδών από ΑΕΝ Οινουσσών ο Θεοδωράκης ο οποίος αποσπάστηκε στην ΑΕΝ Καλύμνου μέχρι 21 Δεκεμβρίου 2018.

6 Προσελήφθησαν για να διδάξουν 4 ωρομίσθιοι Εκπαιδευτές.

Συγκεκριμένα:

-Καραγεωργίου Νικόλαος,Ειδικότητας Πλοιάρχου Α΄ΕΝ

-Τρικοίλη Ειρήνη –Νεκταρία Ειδικότητας Αγγλικής Φιλολογίας

-Γαβαλά Μαρία Ειδικότητας Μαθηματικός

-Μπόλκας Νικήτας, Ειδικότητας Νομικός

  1. Από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώθηκε την 27η Νοεμβρίου 2018 ο πίνακας εισαγομένων με 70 άτομα (46 αγόρια-24 κορίτσια). Θα ακολουθήσουν και μεταγραφές από άλλες ΑΕΝ 10 περίπου σπουδαστών.
  2. Οι εγγραφές ξεκίνησαν την Τετάρτη και ολοκληρώθηκαν Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί.

9 Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 ξεκινούν τα μαθήματα.

  1. Για τις εκπαιδευτικές ανάγκες της ΑΕΝ Καλύμνου διατέθηκαν από την ναυτιλιακή εταιρεία ΤΜS TANKERS LTD του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου 20 Η/Υ που θα χρησιμοποιούνται από τους σπουδαστές της Σχολής καθώς και ενός κεντρικού που θα χρησιμοποιείται από τον Εκπαιδευτή. Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018,στις 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν από τον Υπουργό Αναπληρωτή Νεκτάριο Σαντορινιό τα εγκαίνια της Αίθουσας Υπολογιστών της ΑΕΝ.

Παραθέτουμε την σχετική πρόσκληση την οποία υπογράφουν ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής και ο Διοικητής της  ΑΕΝ Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΒΟΡΕΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

3/12/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δέσμευση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται πράξη.

Η δέσμευση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται πράξη.

Παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, μετά από χρόνια αυξήθηκε η κρατική χρηματοδότηση στους Ο.Τ.Α. με τη δημιουργία και νέων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Μέσω του προγράμματος ΦιλόΔημος υλοποιούνται στοχευμένα έργα στην ύδρευση, στην αποχέτευση, την αντιπλημμυρική προστασία, τη συντήρηση σχολικών κτιρίων, την κατασκευή παιδικών χαρών, την προμήθεια μηχανημάτων έργου.

Επίσης ενισχύθηκαν μικροί δήμοι της περιοχής μας με στόχο να περιοριστούν οι ανισότητες, οι δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι Ο.Τ.Α., ενώ επιδοτήθηκαν οι δήμοι που υπέστησαν ζημιές και βλάβες οι υποδομές τους λόγω φυσικών καταστροφών.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει στην πράξη τη δέσμευσή της να παρέμβει θετικά με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων των νησιών μας.

Γραφείο Τύπου

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β. Δωδεκανήσου

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

3/12/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο είναι πλέον γεγονός»

Η ίδρυση και λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο είναι πλέον γεγονός.

Με την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιούνται την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου (11.30 π.μ.) τα εγκαίνια της ΑΕΝ στο νησί μας.

Ένα πάγιο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας γίνεται πλέον πράξη, στοχεύοντας παράλληλα και στη στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πιστή στις δεσμεύσεις της, προχωρά στην υλοποίηση ενός ακόμη μέτρου, ώστε η νησιωτικότητα να μετατραπεί σε ευκαιρία και μοχλό ανάπτυξης.

Αποδεικνύεται καθημερινά ότι η κυβέρνηση αταλάντευτα προσπαθεί και αγωνίζεται να δώσει στους νησιώτες και στα νησιά αυτό που πραγματικά μας αξίζει.

Σας καλούμε όλους και όλες να τιμήσετε με την παρουσία σας το σπουδαίο αυτό γεγονός για το νησί μας, καθώς και να συμμετάσχετε στην εκδήλωση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό με θέμα το Μεταφορικό Ισοδύναμο. (Πνευματικό Κέντρο Καλύμνου, Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, 8 μ.μ.)

Γραφείο Τύπου

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ