Ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος στηρίζει την πρόταση του Δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση

0
361

 

ΘΕΜΑ : ‘’Ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος στηρίζει την πρόταση του Δημάρχου Κω κ. Κυρίτση για την εκχώρηση μέρους των εσόδων από τους αρχαιολογικούς χώρους στους δήμους’’

Με επιστολή που απέστειλε σήμερα προς το Δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος δηλώνει τη στήριξη και τη συμπαράστασή του στην πρωτοβουλία για την εκχώρηση ποσοστού από τα έσοδα των αρχαιολογικών χώρων στους δήμους.

Ο κ. Χατζημάρκος χαρακτηρίζει δίκαιο το συγκεκριμένο αίτημα και επισημαίνει ότι και ο ίδιος έχει τοποθετηθεί δημόσια για την άμεση επιστροφή και διάθεση αυτών των πόρων στις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Κυρίτσης τις επόμενες μέρες αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη για το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου αυτή η πρωτοβουλία να αποτελέσει αίτημα και διεκδίκηση όλων των δήμων.

Σε δήλωσή του ο κ. Κυρίτσης τονίζει:

‘’Η αυτοδιοίκηση έχει υποστεί μια τεράστια αφαίμαξη πόρων. Η πρωτοβουλία μας αυτή θα έχει συνέχεια. Στηρίζεται από το σύνολο της αυτοδιοίκησης, καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να την στηρίξουν και αυτές.

Η άμεση ανταπόκριση του κ. Χατζημάρκου είναι θετικό γεγονός. Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πεδία στα οποία μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συνεργαστούμε.

Ισχύει ότι έχω πει και κατά το παρελθόν: είμαστε εδώ για να αναζητήσουμε αυτά που μας ενώνουν, να ανοίξουμε το δρόμο της συνεννόησης και της συνεργασίας.’’

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ