Γ. Παπαδομαρκάκης: Κατάλληλος ο ιδιωτικός χώρος στο Ζηπάρι για μετεγκατάσταση ΓΕΛ Ζηπαρίου αφού γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις – Τη Δευτέρα θα καλυφθούν τα κενά με αναπληρωτές – Να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία

1
1302

 Στην Κω βρίσκεται από χθές ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας Δωδεκανήσου κ. Παπαδομαρκάκης ο οποίος σήμερα το πρωί απαντώντας στην δημοτική τηλεόραση για το θέμα της διαμαρτυρίας γονέων και μαθητών του λυκείου Zηπαρίου, ενημέρωσε ότι το πρόβλημα προέκυψε από την καθυστέρηση της πρόσληψης των αναπληρωτών , καθώς μόλις πριν από λίγες μέρες καθορίστηκαν τα κενά στα σχολεία τα οποία στην περιοχή μας αγγίζουν τα 200 σε καθηγητές, συμπληρώνοντας ότι με ταχείς διαδικασίες μετά την ανακοίνωση των προσλήψεων οι εκπαιδευτικοί θα παρουσιαστούν, πιθανά και την Δευτέρα στα σχολεία.

Ωστόσο ο κ. Παπαδομαρκάκης επισημαίνει ότι μπορεί το γυμνάσιο να καλύψει τις διδακτικές ώρες στην βιολογία και ιστορία με εκπαιδευτικούς , ζητώντας από τους μαθητές να επιστρέψουν στην τάξη , αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων τους και βέβαια το δικαίωμά τους να διαμαρτυρηθούν.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ – 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ – ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΖΙΠΑΡΙΟΥ./VIDEO δηλώσεις στη ΔΤ Κω

Η επιτροπή καταλληλότητας για τα σχολικά κτήρια που συνεδρίασε εχθές υπό την προεδρία του κ. Παπαδομαρκάκη και του αρμόδιου μηχανικού του υπουργείου , πρόκειται σήμερα να παραδώσει την γνωμοδότησή της στον δήμο Κω ώστε να προχωρήσουν κι οι διαδικασίες των παρεμβάσεων που απαιτούνται για την αποκατάσταση, την μετεγκατάσταση και την διαμόρφωση σε χώρους όπου θα στεγαστούν οι σχολικές μονάδες . ο κ. Παπαδομαρκάκης αναφέρεται  αναλυτικά στους ελέγχους που έγιναν ήδη από χθες και σημειώνει ότι οι εγκαταστάσεις στο 4ο νηπιαγωγείο και με την συμβολή των γονέων είναι σχεδόν έτοιμες να υποδεχθούν τα παιδιά καθώς επίσης και το σχολείο ειδικής αγωγής στο πλατάνι. Σε ότι αφορά το λύκειο Ζηπαρίου, ο κ. Παπαδομαρκάκης διευκρίνισε πως ο χώρος που προτείνεται είναι κατάλληλος, αλλά θα χρειαστούν παρεμβάσεις και έργα διαμόρφωσης για τις αίθουσες ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τους μαθητές του Λυκείου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στο Γυμνάσιο Κεφάλου πότε θα έρθουν καθηγητές;;;; Με δύο γίνεται το μάθημα τόσο καιρό!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ