Κυριακάτικη Θ. Λειτουργία με Ναθαναήλ στον Αγ. Παύλο Κω (Εορτή Αγίων Κυπριανού & Ιουστίνης)

0
1815
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Εκκλησιαστικά δρώμενα 2/10/2016

Γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη

Τις πρώτες μέρες που ανέτειλαν, σηματοδοτώντας το μήνα Οκτώβριο, ο Μητροπολίτης κ.κ. Ναθαναήλ, βρέθηκε την Κυριακή, ημέρα τιμής στον Άγιο Κυπριανό, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου Κω. Με συλλειτουργούς, τον πρεσβύτερο παπά Σταύρο, τον ιερέα π. Περικλή και τον ιεροδιάκονο Αμβρόσιο, τέλεσε Θεία Αρχιερατική Λειτουργία.

Ο Δεσπότης, στο καθιερωμένο Κυριακάτικο κήρυγμα του, αναφέρθηκε στην σοφή ρήση της Ευαγγελικής περικοπής, όπως την περιγράφει ο Ευαγγελιστής Λουκάς, στο Ιερό Ευαγγέλιο.

‘Να κάνετε στους άλλους ανθρώπους, αυτό που θέλετε να κάνουν σε εσάς οι άλλοι’.

‘Να μην φέρεστε άσχημα, ούτε να κάνετε αυτό που εσείς μισείτε, στους άλλους.’

Αυτή είναι και βάση της Νέας Εντολής, της Αγάπης. Αυτή η εντολή που είναι γεμάτη Θείο Φως, πρέπει να πλημμυρίζει τις καρδιές όλων μας και να καθοδηγεί τα βήματα μας, τόνισε ο πνευματικός Ποιμενάρχης. Πρόσθεσε δε, πως έτσι θα εξασφαλίσετε την μεγάλη ανταμοιβή του Κυρίου, αφού θα του έχετε ομοιάσει, στην ευεργεσία και στην ωφέλεια προς τον πλησίον.

Όσο ουτοπικό και αδύνατο και αν φαίνεται, πρέπει να βρούμε τη δύναμη, να αγαπάμε τους εχθρούς μας και να τους συγχωρούμε. Ας γίνουμε ελεήμονες και οικτίρμονες, σύμφωνα με τον Δημιουργό μας. Τέλος ο αξιοσέβαστος Μητροπολίτης, είπε πως η μόνη υποχρεωτική οδός, που μας οδηγεί και μας καταξιώνει στην Βασιλεία των Ουρανών, δημιουργώντας στη γη τις ανάλογες προϋποθέσεις για αιώνια ζωή, είναι η ανιδιοτελής Αγάπη.

Για τα ίδια και μεγάλα οφέλη της Αγάπης την ζωή μας, αναφέρθηκε και ο Απόστολος Παύλος, στην προς Κορινθίους, Δ’ Επιστολή του.

Ακολούθως, μετά το πέρας της Θείας Αρχιερατικής Λειτουργίας, η Ενοριακή Αδελφότης, προσέφερε φιλόξενο πρωινό, στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας, στον Δεσπότη, στους ιερείς και φυσικά σε όλο το πολυπληθές, ευλαβές εκκλησίασμα.

Ξανθίππη Αγρέλλη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ