Ρόδος: Τιμήθηκε μετά από 52 χρόνια ιεροσύνης ο Πατέρας Βασίλειος από τ΄Αφάντου

0
3806

Με πρωτοβουλία του Σεβασμιότατους Μητροπολίτου Ρόδου κ, Κυρίλλου, τιμήθηκε σήμερα λόγω συνταξιοδότησης, για τα 52 και πλέον χρόνια διακονίας του στην εκκλησία και την κοινωνία του Αφάντου ο Πατέρας Βασίλειος.

Για το γεγονός αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο κος Αναστάσιος Σπανός:

«Σύσσωμος ο πιστός λαός του Αφάντου, με την παρουσία του στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφάντου, θέλησε να αποδώσει την ύψιστη τιμή στο πρόσωπο του και να εκφράσει την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του σε ένα ταλαντούχο και χαρισματικό ιερωμένο με υψηλή πνευματική συγκρότηση και θεολογική παιδεία.

Ο πατέρας Βασίλειος τίμησε το ράσο και την Ιεροσύνη και αποτελεί πρότυπο ορθόδοξου ιερέα και άριστου οικογενειάρχη έχοντας τρία εξαιρετικά παιδιά και εννέα εγγόνια με την άριστη και άξια πρεσβύτερα «Ειρήνη».

Αγάπησε, αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε από το ποίμνιο του και ως καλός ποιμένας ήταν αγαπητός, δραστήριος και εργατικός που ξεχώριζε για την εντιμότητα του, την αψεγάδιαστη διακονία του και την προσφορά του στον τόπο μας.

Σε όλη του τη ζωή έκανε πράξη το «αγαπάτε αλλήλους», ήταν πάντα δίκαιος, αμερόληπτος, ηθικός, κατηύθυνε τον καθένα στο δρόμο του Θεού, ήταν ο πνευματικός Πατέρας, το ψυχικό στήριγμα όλων και υπήρξε ο ακούραστος εργάτης στον αμπελώνα του Κυρίου.

Εύχομαι ο Πανάγαθος Θεός να τον έχει πάντα καλά, αυτόν και την οικογένεια του, να είναι πάντα υγιής και να του χαρίζει μακροζωία και μακροημέρευση.

Πατέρα Βασίλειε, σε αγαπάμε, σε σεβόμαστε και σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας προσέφερες.»

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ