Ο δισαρχιερατικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Σεβαστιανού στο Λινοπότι της Κω

0
12094


Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και επισημότητα πραγματοποιήθηκε απόψε στο στρατόπεδο Κ. Παλαιολόγου στον Λινοπότι, ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Σεβαστιανού, συχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ και του Σρβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμία.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο πανοσ. στρατιωτικός Αρχιμανδρίτης π. Σοφρώνιος. ο Αρχιερατικός επίτροπος π. Αντώνιος Κασιώτης, ο π. Νικόλαος Γρύλλης, ο π. κωνσταντίνος Κουκούλας και ο π. Ιωάννης Σταυρόπουλος,

Στο ιερό αναλόγιο ήταν ο πρωτοψάλτης Ηλίας Σαράγιας, ο στρατιωτικός Ιεροψάλτης και ο Γιώργος Σανιδάς.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: Ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Αριστείδης Καβαρλίγκς, ο Διοικητής της μονάδας Χρήστος Κοτσιάφτης, στελέχη της 80 ΑΔΤΕ, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πυλίου Νεκτάριος Χατζησεβαστός και αρκετοί προσκυνητές.

O Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε  στο μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανό τόνισε ότι παρότι ήταν συγκλητικός και στρατηγός δεν δίστασε να απαρνηθεί τα αξιώματα του και να υπερασπιστεί την Αλήθεια και την πίστη του.

Συμπλήρωσε δε ότι παρά τα βέλη που του πέταξαν και επέζησε δεν κατάφεραν να τον θανατώσουν ούτε με τα κατοπινά φριχτά μαρτύρια, παρά μόνο πρόσκαιρα από αυτή εδώ τη ζωή, για να κατακτήσει την αιώνια.

Αμέσως μετά προσφέρθηκαν κεράσματα στην αίθουσα εκδηλώσεων της μονάδας.

Το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Θεία λειτουργία της εορτής, ενώ θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιεράς εικόνας του Αγίου Σεβαστιανού στους χώρους του στρατοπέδου.

Βιογραφία

Σεβαστιανὸς τῶν πλάνης σεβασμάτων,
Καταφρονήσας τύπτεται τὸ σαρκίον.
Ὀγδοάτῃ δεκάτῃ Σεβαστιανὸς ῥοπαλίσθη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ