Ο εσπερινός της εορτής των Αγίων & Θαυματουργών Αναργύρων στο Τιγκάκι με κ. Ναθαναήλ

8
8650


Ο πανηγυρικός εσπερινών των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού εψάλη απόψε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κοσμά και Δαμιανού στο ιερό εξωκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων με την θαυματουργή εικόνα της οικογένειας Πασσανικολάκη, στο Τιγκάκι.

Ο ναός αυτός θεμελιώθηκε στις 1-6-1975 από τους αείμνηστους ευσεβείς κτήτορες Αντώνιο και Μαρίνα Πασσανικολάκη από τον Ασώματο Ασφενδιού, ως ένδειξη ευχαριστίας προς τους Αγίους Αναργύρους για σωτήρια επέμβασή και προστασία τους, έχοντας την θαυματουργή εικόνα τους.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο π. Σακελλάριος από τον Ασώματο, όπου υπάγεται το εξωκκλήσι, o π. Αναστάσιος από την Κω και ο π. Ιωάννης από τη Ζιά.

Έψαλλαν οι Ιεροψάλτες: Γιάννης Κουτσουράης, Γιάννης Κουζούκας, Γιάννης Ματθαίος και Γ. Κιάρης.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο Αντιδήμαρχος Σταμάτης Πης, ο Τοπικός σύμβουλος Σεβαστιανός Παρβέρης, ο φίλος Παναγιώτης Βασιλείου και πολλοί προσκυνητές μεταξύ των οποίων αρκετοί απόδημοι που ήρθαν για το καλοκαίρι.

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στον βίο των Αγίων Αναργύρων που θανατώθηκαν από το φθόνο του δασκάλου τους τόνισε με νόημα ότι θα πρέπει να παρακαλέσουμε τους Αγίους να θεραπεύσουν όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή μας από τις αδυναμίες και τα πάθη μας και κυρίως από τον εγωισμό μας που είναι κι αυτός δαιμόνιο.

Με την ευκαιρία ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για το φτιάξιμο του δρόμου μπροστά από το ιερό εξωκλήσιο και προκαταβολικά για το έργο που θα γίνει για το αντιπλημμυρικό έργο προστασίας του Ιερού παρεκκλησίου των Αγίων Αναργύρων στο νέο στάδιο Κω.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Γιώργο Πασσανικολάκη, τον αδελφό του κ. Ματθαίο και όλη την οικογένεια των κτητόρων για τη ζεστή φιλοξενία τους  (προσφέρθηκαν παραδοσιακά κεράσματα σε όλους τους προσκυνητές) και τον ευπρεπισμό όλων των χώρων του ναού, δίνοντας τις ευχές και την ευλογία του.

 

Βιογραφία Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού

Βολαῖς ἀδελφοὺς οὐ διέσπων οἱ λίθοι,
Ὡς εἰς ἕν, ἄμφω συμπεπηγότας λίθον.
Πρώτῃ Ἰουλίοιο λίθοισιν Ἀνάργυροι ἤθλουν.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχουμε γεμίσει με θαυματουργούς Αγίους και θαυματουργές εικόνες.Μόνο στους οπαδούς της Νίκης κάνουν θαύματα;Σε εμάς τίποτα;

    • Γιατί κι άλλοι το είπαν αλλα στα δύσκολα βαραγαν το κεφάλι τους… Ξέρεις τι σου ξημερώνει βρε ΑΦΡΩΝ?

      • Ποιος ιερέας έχει τα κότσια να βγη και να μιλήσει φανερά περί θαυματουργών εικόνων?

        Ποιος ιερέας μπορεί και έχει το τσαγανό να πάει κόντρα στην θρησκοληψία που μαστίζει την εκκλησία μας?
        Ποιος ιερέας έχει την Θεία Χάρη να φωτήσει την ΑΛΗΘΕΙΑ?
        Ποιος ιερέας έχει την ΓΝΩΣΗ το τί και πώς πρέπει να αναζητήσουμε τον ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ?
        Ποιος ιερέας θα κάτσει να ακούσει αυτά που έχουμε να πούμε χωρίς να μας βαπτίσει αιρετικούς?
        Ποιος ιερέας τολμάει να πάει κόντρα στο κατεστημένο της άρρωστης εκκλησίας μας?
        Ποιος ιερέας αναρωτήθηκε γιατί τόση αθεϊα και αποχή από την εκκλησία μας?
        Ποιος ιερέας τόλμησε να βάλει στην τάξη την νονά με τα βυζά όλα έξω φορά?
        Ποιος ιερέας δέχθηκε να δώσει το δικαίωμα στον νονό να βαπτίσει όταν δεν γνωρίζει αλλά ούτε και να διαβάσει το ΠΙΣΤΕΥΩ?
        Ποιος ιερέας επιτρέπει το ιερό μυστηριο της ΒΑΠΤΙΣΕΩΣ να μετατρέπεται σε κοσμική εκδήλωση?
        Έλα ντε… Ποιός???

        • Καλό είναι να απαντήσει για την κατρακύλα της εκκλησίας μας.

    • Όλα σχεδον τα νοσοκομεία έχουν ναούς και εικονες των Αγιων Αναργυρων και ο βελζεβούλης του Κουλου που ορκιστηκε στο Ευαγγελιο και καμαρωνε που ειναι θρησκος με ολο του τσουρμο του κοροιδευει τη θρησκεια. Πηγαινε στο πακισταν βρε απλυτε

    • Γιατι ειστε μασονοι αθεοι και υποκριτες. Τουλαχιστον οι αλλοι δηλωναν αθεοι ενω εσεις κοροιδευετε τη θρησκεια κ θελετε να αλλαξετε το συνταγμα για να καταργησετε Εις το όνομα της Αγιας και Ομοουσίου και Αδιεραίτου Τριάδας που ορκίζεστε ψεύτικα έλα όμως που βαράτε προς κέντρα σας κ εσενα μυαλοκομμενε

      • Και κυβέρνηση να την βγάλετε τη Νίκη.Να δώσει αυξήσεις.Κατάντια 2023 .Σε τι διαφέρετε από τους Ταλιμπάν;Στο όνομα του Θεού;Ο δικός σας είναι καλύτερος από των άλλων.(Παράκληση.Βρίζετε εσείς οι θρήσκοι;Οποίος βρίσει περισσότερο είναι πιο πιστός;€

  2. ενα μεγαλο ευχαριστω στον θεοδοση, τον δημαρχο μας, γιατι μετα απο παραπολλα χρονια φτιαχνονται οι βομβαεδισμενοι δρομοι της περιοχης απο τιγκακι μεχρι μαρμαρι!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ