ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με λαμπρότητα η εορτή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου & η λιτανεία στην ΙΜ Αγ. Νεκταρίου Κω

0
1809


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εψάλη ο Όρθρος και τελέστηκε η Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, εντός της Ιεράς μονής του Αγίου Νεκταρίου Κω.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος και ο π. Περικλής, ενώ παρών και συμπροσευχόμενος ήταν και ο Αρχιμανδρίτης του στρατού π. Σωφρόνιος.

Συμπροσευχόμενες ήταν ακόμη η Καθηγουμενη της Ιεράς Μονής μ. Ευπραξία με τη συνοδεία της.

Έψαλλε χορός Ιεροψαλτών με τον Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα της ΙΜ Πατρών π. Τιμόθεο Παπασταύρου, Μιχάλης Ανδρέου, Τρύφων Γεωργίου, Ειρήνη Χατζημιχάλη, Γ. Κιάρης.

Ακολούθησε η λιτάνευση της των ιερών λειψάνων, με στάση για το καθιερωμένο Τρισάγιο στους τάφους του μακαριστού Μητροπολίτου Ναθαναήλ του Α’, και στο τέλος της μακαριστής γερόντισσας Μαριάμ.

Το κήρυγμα έκανε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Παπασταύρου ο οποίος βρίσκεται για λίγες ημέρες στο νησί μας και τον οποίο ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τόσο για την απόδοση των ύμνων όσο και τον λόγο οικοδομής που εκφώνησε.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, γερόντισσα Ευπραξία και όλες τις μοναχές για τις θερμές προσευχές τους και την πνευματική υποστήριξη του νησιού μας, πέραν όλων των άλλων πολλαπλών δραστηριοτήτων τους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, όπως και χτες μετά τον εσπερινό, προσφέρθηκαν γλυκίσματα μαζί με τον άρτο σε όλους τους προσκυνητές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ