Φωτιές: Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος έκανε το θαύμα του! Έβρεξε μετά από λιτανεία στο Προκόπι Ευβοίας – Σώθηκε η περιοχή από την φωτιά

13
6741

Φωτιές: Δεύτερο μεγάλο θαύμα έζησαν οι κάτοικοι της Εύβοιας καθώς μετά τον Όσιο Δαυίδ σώθηκε και το Προκόπι, λόγω βροχόπτωσης που έσβησε την φωτιά ύστερα από λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου.

Φωτιές: Η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια βρίσκεται εκτός ελέγχου για 4η μέρα, όμως οι κάτοικοι της περιοχής βίωσαν θαύμα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την σωτηρία από τις φλόγες της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ και το Προκόπι Ευβοίας σώθηκε μετά από έντονη βροχόπτωση ενώ είχε προηγηθεί λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου!

Όλοι οι κάτοικοι στο Προκόπι, συμμετείχαν προσευχόμενοι στην προγραμματισμένη λιτανεία των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στην πλατεία του χωριού με σκοπό να εισακουστούν στον Άγιο και να σταματήσει η φωτιά που κατευθυνόταν προς την περιοχή.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος, έκανε το θαύμα του. Λίγες ώρες αργότερες καταρρακτώδης βροχή άρχισε να πέφτει στην περιοχή με το Προκόπι να παραμένει ασφαλές!

 

Πηγή: sportime.gr

Φωτιά στην Εύβοια: Στο Προκόπι έγινε ένα θαύμα!

fotia

Στο Προκόπι της Εύβοιας έγινε ένα θαύμα.

Όλο το χωριό, χθες Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, συμμετείχε σε προσευχή και λιτανεία στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο για να σταματήσει η φωτιά και να βρέξει.

 

13 ΣΧΟΛΙΑ

    • BPIΣKETAI ΣTHN BOPEIA EYBOIA, MEΣA ΣTO ΠYPINO METΩΠO ΠOY KATAKAIEI TO NHΣI. ΠEPA AΠO THN ATYXIA AYTH, EXEI THN TIMH NA ΦIΛOΞENEI TO ΠPOΣKYNHMA TOY AΓ. IΩANNH TOY PΩΣOY. OI KATOIKOI TOY XΩPIOY, EΛABAN XΘEΣ TO BPAΔAKI ENTOΛH NA EKKENΩΣOYN TO XΩPIO, ANT’AYTOY AYTOI EKANAN ΛEITANIA ME TO ΛEIΨANO TOY AΓIOY. ΞHMEPΩMATA, OTAN KAI H ΦΩTIA ΠPOXΩPOYΣE: BPOXH MONO ΠANΩ AΠO THN ΠEPIOXH TOY XΩPIOY KAI H ΦΩTIA EΣBHΣE. ΔEN ΠPOBΛEΠOTAN BPOXH AΠO TIΣ METEΩPOΛOΓIKEΣ ΠPOBΛEΨEIΣ (MEXPI 2% ΓIA YΠAPΞH YETOY ME 25+oC KΛΠ). ΠΩΣ NA NIΩΣEIΣ MONOΣ ME TETOIA BOHΘEIA ΔIΠΛA ΣOY. APKEI NA TO ZHTHΣEIΣ ME ΠIΣTH.

      • Επιτρέπονται οι λιτανείες; Γιατί δύο χρόνια τώρα που πεθαίνουμε απο τον ιό δεν έγινε κάτι ανάλογο. Παρεπιπτόντως να θυμίσω ότι καλπάζει η μετάλλαξη Δ. Μην αμελούμε τον εμβολιασμό. Γιατί με κάτι καλοκαιρινές διακοπές με κάτι φωτιές μείναμε πίσω. Το φωνάζει η κυρία Παγώνη αλλά δεν ακούμε.

    • Καρφίτσα.. Αναρωτιέμαι σε τι να πιστέψω. Στον ΑΓΙΟ η στα fake news?

      Είμαι ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΣ. Αλλά κάπου κολλάω. Έχω πάει στην ΧΑΡΗ ΤΟΥ. Έχω φορέσει και την ΖΩΝΗ ΤΟΥ. Μα δεν αντέχω να διαβάζω πράγματα που δεν στέκουν
      Η ΒΡΟΧΟΥΛΑ έπεσε σε ένα χωριό μακρυά από την φωτιά στη κεντρική Εύβοια ονόματι ΣΕΤΤΑ. Η φωτιές έχουν ΞΕΣΚΙΣΗ όλη την βόρεια Εύβοια. Γιατί παραμυθιαζουν τον κόσμο? Δεν το καταλαβαίνουν ότι εκτίθενται? Και κάτι άλλο. Με τόσο μπουρλότο φωτιά και υψηλότατες θερμοκρασίες, δεν μπορούν να δημιουργηθούν σύννεφα νερού διότι εξατμίζονται πριν καν ξεκινήσουν. Ας σοβαρευτούμε λιγάκι. Εξάλλου θα άφηνε ο κάθε ΑΓΙΟΣ να κάνουν γειτονικά χωριά? Όχι βέβαια. Και δεν πιστεύω ότι είναι δοκιμασία ΠΙΣΤΗΣ. Δοκιμαζομαστε εξ αιτίας των ΑΤΑΣΘΑΛΕΙΩΝ μας. Αυτό που μας μένει και ΛΟΓΙΚΟ είναι, να ζητήσουμε από τον ΘΕΟ να μας δίνει κουράγιο και ΘΕΙΑ ΦΩΤΗΣΗ. Ο ΘΕΟΣ μεθ’ ημών αδέλφια.

  1. ….Μόνο εκεί εστηλε βροχή;Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά που γράφετε ξεφτιλίζοντας τη Θρησκεια μας;Οποιοσδήποτε μπορεί να μπει και να δει τον καιρό σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου όσο βλάκας και να είναι.Μήπως δάκρυσε και η εικονα να έρθουν οι πιστοί να καταθέσουν τον οβολό τους;

    • Τότε δέσε μια πέτρα στο λαιμό σου, αν και δεν χρειάζεται την έχεις δέσει ήδη… Πήγαινε μια βόλτα από το Προκόπι να τα πεις και έλα πες μας τις εντυπώσεις σου

  2. Γιατί από ότι γνωρίζω ο ΚΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ θα έλεγες » ΘΕΕ μου συγχώρεσε τον». Ενώ εσύ ποιος ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ χριστιανός τον προτρέπεις να δέσει μια πέτρα στον λαό του. Ε λοιπόν. Μάλλον δεν πιστεύουμε στον ΙΔΙΟ ΧΡΙΣΤΟ. Εσύ έχεις τον δικό σου που ούτε θα ήθελα να τον γνωρίσω.

    • Τον συνέφερε να δέσει μυλόπετρα στον λαιμό Γιατί το είπε αυτό ο Χριστός

      Όπως η πέτρα Χριστός και η διδασκαλία του γίνεται η απαρχή του οικοδομήματος της Εκκλησίας και της σωτηρίας μας, έτσι στην αντίθετη πλευρά η πέτρα της βλάσφημης διδασκαλίας γίνεται αιτία καταποντισμού και θανάτου.
      ὃς δ᾿ ἂν σκανδαλίσῃ ἕνα τῶν μικρῶν τούτων τῶν πιστευόντων εἰς ἐμέ, συμφέρει αὐτῷ ἵνα κρεμασθῇ μύλος ὀνικὸς εἰς τὸν τράχηλον αὐτοῦ καὶ καταποντισθῇ ἐν τῷ πελάγει τῆς θαλάσσης.
      Ο Χριστός δεν είπε να βάλει, αλλά συμφέρει αὐτῷ, τον συνέφερε, δηλαδή ήταν προτιμότερο να κρεμάσει μυλόπετρα στον λαιμό του, καταδεικνύοντας έτσι ταυτόχρονα την φοβερή κόλαση που τον περιμένει μα και δείχνοντας ότι άλλη πέτρα, η πέτρα της ανίερης ομολογίας, είναι ήδη στον λαιμό του αιρετικού διδασκάλου.
      https://panoszero.blogspot.com/2016/01/186.html

  3. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ πάντα μιλούσε με παραβολές. Εξού και περι ΚΑΜΗΛΟΥ. Τώρα για την πέτρα για να δέση ο συνάνθρωπος του στο λαιμό του, τόσο χριστιανός είναι που του περισσεύει από τα πατζακια του.

  4. Μην με παρεξηγητε ΑΔΕΛΦΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. Δεν εχω σκοπο να συγκρουστω με κανεναν. Απλα λεω το σκεπτικο μου. ΘΑΥΜΑΤΑ υπαρχουν πολλα. Ηγεφυρα του ΡΙΟ ειναι ενα θαυμα. Η αποστολη στο φεγγαρι ειναι και αυτο ενα θαυμα. Ακομα και το που χρησιμοποιουμε αυτην την τεχνολογια του internet ενα θαυμα ειναι και αυτο. Τεχνολογικα μεν, αλλα θαυματα. Αρα υπαρχουν ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΘΑΥΜΑΤΩΝ. Και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ σε αυτο το συμπαν που να μην οριζεται ΑΥΣΤΗΡΑ απο φυσικους ΝΟΜΟΥΣ & ΑΞΙΩΜΑΤΑ. Με τιποτα δεν μπορουν να καταριφθουν γιατι εχουν ΟΡΙΣΘΗ απο τον ΘΕΟ. Αρα τα ΠΑΝΤΑ εχουν την λογικη εξηγηση τους. Εστω και αν αρκετες δεν τις γνωριζουμε επιστημονικα μεχρι τωρα. Αυτο που ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ειναι οτι οι ΑΓΙΟΙ κανουν διακρισεις. Εδω θα τους σωσουμε, παραπερα οχι. Ολοι ειμαστε μεσα στο ιδιο το τσουβαλι. Οι πιθανοτητες ιδιες. Ο ΘΕΟς μας εδωσε το «ΝΙΟΝΙΟ» για να προστατεψουμε εμεις οι ιδιοι απο παντος κυνδυνου το ΣΩΜΑ μας. Απλα πρεπει να διακρινουμε τα ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ και οχι να τα δαιμονοποιουμε. Και να εχουμε ΚΑΘΑΡΗ (ΠΝΕΥΜΑ) ΨΥΧΗ. Γιατι Ο ΣΩΤΗΡΑΣ μας ηρθε για σωσει τας ΨΥΧΑΣ ΗΜΩΝ. ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ…..

    • Σκολιοί γάρ λογισμοί χωρίζουσιν ἀπό Θεοῦ. (Σοφ. Σολομώντος Κεφ. Α΄, στιχ.3)

      Άγιος Παΐσιος: Οι παλαιοί πατέρες δεν εμπιστεύονταν καθόλου το λογισμό τους, αλλά και για τα πιο μικρά θέματα, που έπρεπε να δώσουν κάποια απάντηση, έθεταν το θέμα στην προσευχή τους, νήστευαν ακόμα –για να «εκβιάσουν», κατά κάποιο τρόπο, τη Θεία χάρη να τους πληροφορήσει ποια είναι η κατά Θεόν σωστή απάντηση – και, αφού έπαιρναν «πληροφορία», έδιναν την απάντηση.

      Σήμερα, παρατηρώ, και για τα πιο μεγάλα θέματα, όταν ρωτά κανείς, πριν καλά καλά προλάβει να θέσει την ερώτηση, τον διακόπτουμε και του απαντούμε. Αυτό δείχνει ότι όχι μόνο από τη χάρη του Θεού δεν ζητούμε τη Θεία φώτιση, αλλά ούτε καν κάνουμε χρήση της λογικής, που μας έδωσε ο Θεός. Αντιθέτως, σε ό,τι μας υποβάλλει ο λογισμός, αμέσως, χωρίς δισταγμό, τον εμπιστευόμαστε και συγκατατιθέμεθα με αυτόν, αποκομίζοντας συχνά ολέθρια αποτελέσματα.
      http://www.romiosini.org.gr/52C07329.el.aspx

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ