ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με επιτυχία η συναυλία βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής με ύμνους & τραγούδια του Δωδεκαημέρου υπό την διεύθυνση του Γ. Σακέλλη, απόψε στον ΙΝ Αγ. Παύλου Κω

3
1710

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κατενθουσίασε και καταχειροκροτήθηκε η συναυλία βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής με ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια του Αγίου Δωδεκαημέρου από τα μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κω και μαθητές της σχολής βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτη -καθηγητή κ. Γεωργίου Σακέλλη, απόψε, στον ΙΝ του Αγίου Παύλου Κω.

Ο ιδιαίτερος χώρος και η ακουστική ενός ναού προσέδωσαν μυσταγωγική ατμόσφαιρα στη συναυλία.

Την εκδήλωση παρουσίασε με σύντομη και πολύ κατατοπιστική ανάλυση των ύμνων που ακούστηκαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας, ο Γεν. Αρχιερατικός π. Ιωάννης, Ιερείς, εκπρόσωπος της 80 ΑΔΤΕ και πολλοί ενδιαφερόμενοι.

Το κλείσιμο της συναυλίας έγινε με χαιρετισμό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αγκύρας κ. Ιερεμία ο οποίος έδωσε τα θερμά συγχαρητήριά του στον κ. Σακέλλη και τα μέλη της χορωδίας για την πολύ όμορφη και κατανυκτική ερμηνεία τους.

 

 

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΨΑΛΟΥΝ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ .ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ………………………….ΓΙΑΥΤΟ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ CD ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΝΑΩΝ

  2. ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ

    ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΑΛΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΤΕ ΑΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΟΝΟΜΑ)

  3. Η Βυζαντινή Μουσική ή η Ψαλτική συνιστά το πιο χαρακτηριστικό ηχητικό ένδυμα του λόγου, που μας κληροδότησαν οι αξεπέραστοι ποιητές και υμνογράφοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Διασώζει στοιχεία
    γνησιότητας, μοναδικότητας και αυθεντικότητας, που πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε.Αξίζει έπαινος
    στους διοργανωτές και συντελεστές Ιεροψάλτες του νησιού μας, γι αυτή τους την Χριστουγεννιάτικη
    εκδήλωση, εντελώς διαφορετική από τις άλλες συνηθισμένες φανταχτερές εκδηλώσεις των ημερών αυτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ