Το Φανάρι επιτρέπει τον δεύτερο γάμο ιερέων

6
352

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου έλαβε την ιστορική απόφαση να επιτρέπεται του λοιπού ο δεύτερος γάμος των ιερέων, σε περίπτωση χηρείας τους ή εάν τους εγκαταλείπει η πρεσβυτέρα τους.

Διευκρινίζεται ότι δεν θα ισχύει για όσους εγκαταλείπουν τις πρεσβυτέρες τους και επιθυμούν να νυμφευθούν κάποια άλλη γυναίκα.

Υπογραμμίζεται ότι κάθε περίπτωση θα εξετάζεται χωριστά και θα αποστέλλεται από τον οικείο ποιμενάρχη και θα κρίνεται από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Επίσης το μυστήριο του γάμου για τον δεύτερο γάμο των ιερέων θα είναι διαφορετικό, μία απλή προσευχή και σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.

Εντός των επόμενων ημερών θα αποσταλεί επίσημο Γράμμα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο με λεπτομέρειες και κατευθύνσεις.

Πηγή: romfea

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εδώ ευλογεί πολεμικές επιχειρήσεις για ξεκαθάρισμα χιλιάδων ζωών

    επαινεί όπου βρίσκεται το ξεκλήρισμα Κούρδων απ τους Τούρκους με τον κωδικό ‘κλάδο ελαίας’,στους γάμους θα κωλώσει?Ο χειρότερος Θρησκευτικός ηγέτης ,που υπήρξε ποτέ στην Χριστιανοσύνη.Ευλόγησε πολεμική επιχείριση εναντίον αμάχων,δεν πτοήθηκε από τόσο αίμα που χύθηκε….Προσωπικά μεγάλη δυσφήμιση του λόγου του Θεού.Τα χει χαμένα,έπρεπε η Ιερά Σύνοδος να τον πάει σε Ψυχιατρείο.

  2. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΥΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ ΟΙ ΑΣΤΕΦΑΝΩΤΟΙ ΙΕΡΩΜΕΝΟΙ;;;; ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΝΙΑΔΕΣ- ΓΥΝΑΙΚΑΔΕΛΦΕΣ -ΤΙΣ ΞΑΔΕΛΦΕΣ- ΤΙΣ ΑΝΗΨΙΕΣ -ΤΙΣ ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ- ΤΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ;;;;; ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΖΗΣΑΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΤΙΘΕΣΤΕ. ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΠΩΣ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΡΑΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΟΤΑΝ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΧΗΡΕΥΕΙ ΣΤΑ 40- Η 50 – ΟΤΑΝ Η ΠΑΠΑΔΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΛΕΙΠΕΙ ΣΤΑ 30 ΚΑΙ 35 Ο ΑΝΔΡΑΣ ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ;;;; ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ….. Η ΘΑ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ Η ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΛΛΑ ΚΡΥΦΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ.

  3. ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΥΜΦΕΥΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ. Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ, ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΑΒΗ ΣΕ ΔΥΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ. Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΕΙΠΕ’ ΟΥ ΚΑΛΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΝΟΝ’ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕΤΟΝ ΑΝΔΡΑ . ΕΠΙΣΗΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΝΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΤΑ ΕΠΤΑ ΙΕΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ, ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

  4. Σιγα σιγα θα επιτραπει και μεταξυ τους οι ιερεις να παντρευτουν………………………………………………………

  5. Ουαί υμίν φαρισαίοι υποκριτές, διότι φορτώνετε στους ώμους των κληρικών φορτία βαρέα και δυσβάστακτα που δεν μπορούν να τα σηκώσουν κι ύστερα τους κατηγορείτε κι απ’ από πάνω για τις ηθικές τους παρεκτροπές, οι οποίες οφείλονται στην τυπολατρία και σκληρότητά σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ