Δρ. Κώστας Λαμπριανίδης: Φυσική Καλλιέργεια (2)

9
1852

 

Φυσική Καλλιέργεια (2)

Ο απώτερος στόχος της «Φυσικής Καλλιέργειας» είναι η αναβάθμιση του εδάφους. Βασική προϋπόθεση είναι και η προστασία του από τις επιπρόσθετες επιβαρύνσεις που του παρέχονται «νομίμως» ή και μη.

Εκτός από τις «νόμιμες» μονοκαλλιέργειες με τις επακόλουθες αναγκαίες χρήσεις φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων, οργωμάτων κλπ που υποβαθμίζουν το έδαφος διαχρονικά και έτσι και την υγεία μας, υπάρχουνε και οι «μη νόμιμες» συμπεριφορές όπως πχ. η μετατροπή των χειμάρρων σε σκουπιδότοπους.

Μια πραγματικότητα που επιβαρύνει διαχρονικά τον υδροφόρο ορίζοντα με ανεξέλεγκτες τοξικές ουσίες, ο οποίος με την σειρά του μας προμηθεύει με πόσιμο νερό μέσω πηγών και γεωτρήσεων.

Μια άλλη τραγελαφική «νόμιμη ψυχαγωγία», με καταστροφικές συνέπειες για την αναβάθμιση του εδάφους, είναι πχ. η αδειοδότηση του κυνηγιού των πουλιών.

Ο «κυνηγός των πουλιών» ενώ εξυπηρετεί μόνον τα αντανακλαστικά του στην σκοποβολή (πράγμα για το οποίο υπάρχουν και σύλλογοι), πυροβολώντας «σε ότι πετάει», όπως αηδόνια, κουκουβάγιες κλπ, θέλει να παρουσιάζεται και ως «ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ» (εδώ φαίνεται να απουσιάζει η «Πανελλαδική ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ Ομοσπονδία»)

Αυτό το είδος του κυνηγιού, εκτός που δεν εξυπηρετεί καμία διατροφική ανάγκη (όπως το κυνήγι του παρελθόντος), επιβαρύνει με τοξικά μέταλλα το έδαφος, τον υδροφόρο ορίζοντα και την ΥΓΕΙΑ μας, με κάθε σφαίρα που εκτοξεύεται!

Έπειτα κάθε πτηνό, για την επιβίωσή του τρώει καθημερινά σε έντομα και σκουλήκια το 1/10 του σωματικού του βάρους. Ενώ για την καταπολέμηση πχ. αυτών των εντόμων χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα, με τις ανάλογες δυσάρεστες συνέπειες για το έδαφος και την ΥΓΕΙΑ μας!

Κωνσταντίνος Λαμπριανίδης

(Διδάκτωρ Ιατρικής και Καθηγητής Φυσικής Αγωγής/Τηλ: 6944533440)

picture_000000007w22Y015zxc023q03c0c939r22041

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. πολλοί νομίζουν ότι ;αντιγραφοντας ένα δυο άρθρα οτι μπορούν να αρθρογραφούν για οτιδήποτε. Μήπως πρέπει να δουν ευρύτερα τη περίπτωση οσοι είναι υπεύθυνοι στο χωρο? Εκλογες έρχονται?

    • Γιατι φοβάστε την αλήθεια και επικαλείστε την Παναγιά; Η αλήθεια είναι μισή θρησκεία λένε και οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας

    • Δεν μπορείς να είσαι και με τον ΧΡΙΣΤΟ (που θέλει την ελευθερία σου) και με τους οπαδούς του μαμωνά (που θέλει την υποδούλωσή σου). Για αυτό διάλεξε: ή με τον ΧΡΙΣΤΟ (εναντίων γραμματέων και φαρισέων) ή με τον μαμωνά!

  2. Η φυσική καλλιέργεια του ανθρώπου προηγείται και σημαίνει να αγαπάς την οικογένεια σου τα παιδιά να είσαι κοντά τους . Να αγαπάς στη ουσία τον εαυτό σου και να είσαι ισορροπημένος στη σχέση σου με τους άλλους και να έχεις μέτρο. Μετα βλέπουμε τι σημαίνει και πως είναι η φυσική καλλιέργεια του εδάφους που εξαρτάτε πρώτιστα από το ποιόν μας.

    • Γνωρίζετε πολλές Ελληνικές οικογένειες του σήμερα που θα μπορούσαν να συγκριθούν με την οικογένεια του αρθογράφου; Έπειτα δεν είναι «παν μέτρον άριστον» αλλά «ΠΑΝ ΑΡΙΣΤΟΝ ΜΕ ΜΕΤΡΟΝ» Δηλαδήνα μην γλύφετε τους σύγχρονους κοτζαμπάσηδες με «Μετρο» αλλά ως οπαδοί Χριστού να τους αποκαλύπτετε με το «Ουαί και αλλοίμονο Γραμματείς και Φαρισαίοι…» Η αλήθεια βλέπετε σας τσούζει … προμαζέματα της κοινωνίας!

  3. ότι τον μόνο διάλογο που σας επιτρέπει να κάνετε η γλουτένη του σιταριού (που καταναλώνετε και μέχρι σήμερα από το 1927-1930), είναι αυτού του επιπέδου … ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ!

  4. Της Κυρίας φαίνεται εκτός που της τσούζει στην αρχή (αχ,αχ,α!) στο τέλος να της αρέσει κιόλας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ