Νεκταρία Σκαλέρη: Ενός λεπτού σιγή για τον Έλληνα που χάθηκε…

14
21732

Ο Έλληνας επαναστάτης ή βολεμένος φοβιτσιάρης;
Πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις…
Σημεία και τέρατα:αναλγησίας, συγκατάβασης, συμβιβασμού, φανατισμού χωρίς λόγο…
Απευθύνεσαι στον Δήμαρχο για προβλήματα του χωριού σου.Παίρνεις υποσχέσεις πως θα δοθεί η δέουσα προσοχή και τίποτε.Τουμπεκί.
Το Μαστιχάρι των καταπατημένων παραλιών, πεζόδρομων και δημόσιων χώρων.Τίποτα. Τουμπεκί.
Το Μαστιχάρι των οικονομικών μεταναστών των φιλουξενουμένων σε υπόγεια.Πού ξεσηκώνουν γειτονιά ολόκληρη μες το μεθύσι τους ή την απελπισία τους ή και τα δύο μαζί. Τίποτα.Τουμπεκί.
Το Μαστιχάρι με τις αυθαίρετες εγκαταστάσεις φιλοξενίας εργαζομένων.Τίποτε.Τουμπεκί.
Το Μαστιχάρι των ασφαλτροστρώσεων κατά το δοκούν, να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ισχυρότερης οικογένειας του χωριού.Τίποτα τουμπεκί.
Το Μαστιχάρι του απροσπέλαστου και σκοτεινού παραλιακού πεζόδρομου.Τίποτα.Τουμπεκί.
Το Μαστιχάρι που οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα κουβαλούν θαλασσινό νερό στα σπίτια τους να βουτήξουν τα πόδια τους.Τίποτα. Τουμπεκί.
Το Μαστιχάρι της βρωμιάς.Τίποτε.Τουμπεκί.
Το Μαστιχαρι της ανεξέλεγκτης δόμησης.Τίποτα ,τουμπεκί.
Το Μαστιχάρι ,που λόγω έλλειψης αποχευτικού ,τα νοικοκυριά αδειάζουν τα πλυντήριά τους στους δρόμους μεσάνυχτα.Τουμπεκί.
Ειδικά τώρα προεκλογικα;Ποιος θα συγκρουστει όταν όλοι ανεξαιρέτως θέλουν να τα έχουν καλά με όλους;
Μόνο καναδυό Έλληνες λυπάμαι:Τον Καποδίστρια και τον Κολοκοτρώνη. Για εμάς, τους μίζερους καλοπερασάκηδες χύθηκε το αίμα σας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. πόσοι κα Σκαλερη κατεβαίνουν υποψήφιοι και με τους δύο από το Μαστιχάρι? πολλοί ! οπότε….!!!

    • Δίκιο έχεις αδερφέ.Βαρετή.Ειναι πολύς καιρός όμως που ένα πανέμορφο τραγούδι από τα διάφανα κρίνα ,αν και ερωτικό πιστεύω ,τριγυρίζει στο κεφάλι μου:έγινε η απώλεια συνήθειά μας.Συνηθίσαμε την αδικία, την ασχήμια,το ξεπούλημα, την εγκατάλειψη και πόσα άλλα…
      Καθηγήτριά μου αγαπημένη πώς να σ’ ευχαριστήσω;Ξέρεις πως πάντα σε ξεχώριζα!
      Καλή επιτυχία Ρία μου!Η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται ανθρώπους με ευαισθησίες και όραμα σαν κι εσένα.

  2. Πικρές αλήθειες Νεκταρία μου. Οι νεοέλληνες έχουν τους πολιτικούς που τους αξίζουν. Πολύ λυπηρό να επιζητας τα αυτονόητα. Ο δημοτικός φωτισμός στα στενά της άνω γειτονιάς, είναι ανύπαρκτος. Καληνύχτα συμπολίτες.

  3. Μάλλον δεν έχετε μεγάλη οικογένεια να έχετε πολλούς ψήφους για να ασχοληθούν μαζί σας.Στο νησί μας έχουμε την τύχη να υπάρχει πολύ χρήμα και όλοι ασχολούνται με το πως θα μαζέψουν περισσότερα αδιαφορώντας για την ποιότητα ζωής.Το αφήνουν για το μέλλον ,ξεχνώντας ότι δεν θα είναι για πάντα,εδώ.

  4. Επειδή βλέπω ότι κάνετε κρυφή αντιπολίτευση να σας πω ότι ο ένας από τους 2-3 που είναι υπεύθυνοι στο Μαστιχάρι για την ανεξέλεγκτη δόμηση κατεβαίνει με το κόμμα του Γιώργου που όπως φαίνεται συμπαρατασεστε! Νοιάζομαι κι εγώ για το χωριό μου αλλά και οι προηγούμενοι ίδιοι ήταν! Τότε όμως δεν γράφετε τόσα άρθρα. Κανένα άρθρο βασικά. Γράψτε για τα αρνητικά του χωριού μας το σέβομαι και συμφωνώ. Αλλά το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι αντιπολίτευση το οποίο δεν το εκτιμώ καθόλου εφόσον οποίος και να βγει ίδιο είναι το αποτέλεσμα.

    • Κατερίνα μου σε σέβομαι και σε θαυμάζω σαν έναν από τους πιο έξυπνους ,δραστήριους και μαχητικους ανθρώπους του χωριού.
      Κάποιον θα ψηφίσω κι εγώ. Και δικαίωμά μου είναι και υποχρέωση.Δεν πιστεύω όμως πως επηρεάζω το εκλογικό αποτέλεσμα!!!Αν μπορώ να πείσω τον νυν Δήμαρχο να σκύψει πάνω απ’ τα καθημερινά προβλήματα του χωριού έστω και τώρα,τότε mission accomplished.
      Η λογική τα ίδια ήταν και οι προηγούμενοι δεν με βρίσκει σύμφωνη:τότε θα απείχα από κάθε εκλογή βρίσκοντας τη διαδικασία ανώφελη.Εχοντας ελπίδα πάντα ψήφιζα και όσο μπορώ θα ψηφίζω.
      Κατερίνα μου για όλα υπάρχει η πρώτη φορά…Αν στο παρελθόν οι προτεραιότητές μου ήταν άλλες και δεν ήμουν ο άνθρωπος που είμαι σήμερα να ζητήσω συγνώμη αν θες.
      Έχουμε παραδεχτεί εδώ στο χωριό πως πρέπει να στηριχτούμε σε δικές μας δυνάμεις και να ιδρύσουμε σύλλογο.Αυτή η πεποίθηση δεν αλλάζει, ΑΝΕΞΑΡΤΉΤΩΣ εκλογικού αποτελέσματος.
      Καλημέρα σε όλους!

  5. Είσαι από τους λίγους που έχει τα καρύδια να πει τα προβλήματα του χωριού μας και μπράβο σου. Για τα φώτα στον πεζόδρομο το έχω πει και εγώ ο ίδιος στον πρόεδρο αλλά και στο δήμαρχο, δεν άλλαξε και τίποτα. Οι τουρίστες αλλά και οι ντόπιοι περπατάνε με τους φακούς το βράδυ. Στο χρόνιο πρόβλημα του χωριού (φύκια) ίσως θα έπρεπε να βρεθεί κάποια άλλη λύση από το να μαζεύονται αραιά και που. Ίσως να έρθει ένας ωκεανολογος να μας πει.
    Όσων αφορά τα 2 περιστατικά με τους οικονομικούς μετανάστες τα πράγματα ήταν πολύ άγρια, στο πρώτο μαχαίρωσαν στο λαιμό και στην κοιλιακή χώρα κάποιον για διάφορες και στο άλλο πιάστηκαν στα χέρια έκαναν ζημιές σε ξένη περιουσία και ξεσήκωσαν τη γειτονιά στο πόδι. Δεν γνωρίζω αν μπορεί ο δήμαρχος μπορεί να κάνει κάτι για αυτό αλλά σίγουρα μπορεί για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα, μεγάλα και μικρά. Εύχομαι οποίος βγει να δώσει βάση και στο χωριό μας, εύχομαι οποίος βγει να αγαπάει και να πονάει τον τόπο του. Χατζηστεφανης Γεώργιος (κάτοικος Μαστιχαριου)

    • Γιώργο μου μπράβο και σε σένα για το επώνυμο σχόλιο.
      Βρεθήκαμε πρόσωπο με πρόσωπο με τον ευγενέστατο Κο Δήμαρχο κι ενώ πήραμε τη διαβεβαίωσή του πως θα επιλυθούν προβλήματα που του γνωρίσαμε, δεν είδαμε να γίνεται κάτι.
      Γι αυτό εσύ κι εγώ την απογοήτευσή μας την εκφράζουμε με θάρρος, επώνυμα και είμαι σίγουρη πως μιλώ και για τους δύο, χωρίς να σιγοντάρουμε κανέναν…

  6. Σαν Δήμος Ηρακλειδών κάτι γινόταν,
    από εκεί και μετά μας έχουν αφήσει στο έλεος του θεού.
    πιστεύω πως κανείς δεν θα έπρεπέ κατεβεί με κανένα υποψήφιο,
    συμφωνώ απόλυτα με όλα αυτά που αναφέρει η Νεκταρία,
    κι ακόμη περισσότερα,
    σε πολλές περιπτώσεις έχει ποδοπατηθεί η αξιοπρέπεια μας,
    στο όνομα του κέρδους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ