«Είμαι ένας νέος που κατάλαβε το λάθος του, και παλεύω ακόμα με τον εθισμό μου | Με απασχολεί αυτό που συμβαίνει στο νησί μας»

12
13785
Καλημέρα σας.
Σας γράφω σήμερα για να σας αφηγηθώ την εμπειρία μου.
 Ονομάζομαι Χρήστος, είμαι 21 χρόνων, και είμαι πρώην χρήστης κάνναβης, είμαι και εγώ από την Κω.
 Θέλω λοιπόν να σας αναφέρω ότι είμαι ένας νέος που κατάλαβε το λάθος του, και παλεύω ακόμα με τον εθισμό μου, και τα καταφέρνω, αλλά αυτό που με απασχολεί είναι αυτό που συμβαίνει στο νησί μας.
 Είμαι ένα πολύ ευαίσθητο παιδί, που μέσα από τις καταστάσεις κατέληξα στην χρήση, και κατάλαβα το λάθος μου, ζήτησα βοήθεια αλλά κανείς δεν με βοήθησε..Πήγα σε παρά πολλούς  ψυχολόγους, ψυχίατρους, παθολόγους του νησιού, οι οποίοι δεν με δέχτηκαν γιατί είμαι πρώην χρήστης, και πάρα πολλοί με διώξανε σαν να είμαι ένα αδέσποτο σκυλί στο δρόμο, ενώ είχα άπλα ανάγκη για βοήθεια.
Τα κέντρο πρόληψης , επίσης να μην απαντάει  στα τηλέφωνα τους, και εγώ ένας νέος που έχει ανάγκη από βοήθεια να προσπαθώ κάθε μέρα, να πολεμάω με τους φόβους μόνος μου, και να ζητάω βοήθεια από ειδικούς και να  μην με δέχονται για ένα λάθος, για το οποίο πήγα σε αυτούς… και να βγαίνω από κάθε γραφείο απελπισμένος, με δάκρυα στα μάτια, και να αναρωτιέμαι αν θα τα καταφέρω, να το παλέψω όλο αυτό μόνος μου, και να καλώ πάλι τηλέφωνα, αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει.
 Θέλω να δηλώσω ότι είμαι παρά πολύ απογοητευμένος από την συμπεριφορά των γιατρών και των φορέων στο νησί, και εύχομαι κανένας να μην βιώσει μια εμπειρία σαν και αυτή,να ζητάει βοήθεια, και να μην θέλει και μπορεί κανείς να τον βοηθήσει..
 Ευχαριστώ τον θεό που μου έχει δώσει την οικονομική ανάγκη και θα το παλέψω άλλου, αλλά ταυτόχρονα λυπάμαι τα παιδιά του νησιού που δεν έχουν άλλες επιλογές..
 Θα εκτιμούσα παρά πολύ αν μπορούσατε να κάνετε κάτι με αυτό το ζήτημα, ώστε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος , και να αλλάξει η κατάσταση στο νησί. Για μένα πλέον τελείωσε, έχω αλλάξει χώρα..
 Με πολύ εκτίμηση,
 Ένας πρώην Κώος,
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλό μου παιδί, σου εύχομαι ολόψυχα να βγεις από τη «δίνη».Σε καταλαβαίνω απόλυτα!Ελπιζω να ακουστείς!

    • Απαράδεκτοι όλοι όσοι δεν βοήθησαν το παλικάρι ,οι περισσότεροι γιατροί εδώ είναι ψυχροί κ αδιάφοροι να τους χαιρόμαστε !!!!!!!!

  2. Μπράβο ρε μάγκα που βγήκες και μίλησες σου εύχομαι τα καλύτερα στη ζωή σου από δω και πέρα και ποτέ ξανά το ίδιο λάθος

  3. ….Πλήρωσε ο …. τις ζημειες;Όταν λες πλήρωσες τι σκριβως πλήρωσες;Ήθελες να σε νταντεύουν τζάμπα;Να ξέρετε όλοι οι μαγκιές και κ…. είναι αποβολή από την κοινωνία.Το παιδί που παρέσυρες το πλήρωσες;Κατέστρεψες ανήλικα παιδιά ΄΄΄΄΄΄τα αλλά που έμειναν εδώ;Καμμένα μια ζωή

  4. Μακάρι να βρεθεί λύση για όλα τα παιδιά που έχουν εθιστεί σε όλες τις ουσίες…. μπράβο σου που βγήκες και μίλησες,σου εύχομαι καλή δύναμη.

  5. ούτε έκανες λάθος… ξέρεις πόσοι απ αυτούς που σε λοιδορούν είναι εθισμένοι στα ζαναξ και στα βιάγκρα;σαν τα στραγάλια τα καταπίνουν, αλλά αυτοί δεν γίνονται περίγελος.
    Αυτά μας έφαγαν δυστυχώς.
    ένα αμόρφωτο χωριό,με πολίτες εξαρτώμενους στην TUI και στα λήμματα που αφήνουν, νεόπλουτοι,όλοι δήθεν…

  6. Αν εχεις εθιστει σε αλλες ουσιες οπως κοκα, ηρωινη κτλ θα ειχε νοημα αυτη η επιστολη
    Η καναβη δεν προκαλει κανενα εθισμο και αυτο εχει αποδειχθει επιστημονικα.
    Τοσο εσυ οσο και αυτοι που βιαστηκαν να συμπαρασταθουν χρειαζεστε σωστη ενημερωση
    Γι αυτο αλλωστε δεν βρηκες ανταπόκριση σε ενα ανυπαρκτο προβλημα, γι αυτο δεν ασχοληθηκαν οι γιατροι κλπ ειδικοι οπου απευθυνθηκες.
    Η δεισιδαιμονιες και τα στερεοτυπα του προηγουμενου αιωνα που εχουν τις ριζες τους κυριως σε θρησκευτικα παραλληρηματα ειναι κακός οδηγος. Διαβασε και ενημερωσου πρωτα για να μπορεσεις να καταλαβεις την πηγη του προβληματος σου που δεν εχει καμια σχεση με την καναβη. Φιλικα πάντα

  7. το κέντρο πρόληψης Ιπποκράτης τι κάνει ? μόνο παρουσιάσεις και άσχετες εκδηλώσεις; γιατί γύρισε την πλάτη σε αυτό το παιδί;

  8. Σαν Συριζαιικια επιστολή μοιάζει.Απο αυτές που έστελναν και καλά παλιά διάφοροι,μαθητές,γονείς,εκπαιδευτικοί κλπ.Πάντως καλή ορθογραφία και σύνταξη για έναν νεο που ταλαιπωρήθηκε τόσο και προφανώς το σχολείο το είχε σε δεύτερη μοίρα.

  9. άλλοι καπνίζουν μια ζωή και δεν παθαίνουν τίποτα,είναι στον κάθε άνθρωπο οτι ταιριάζει στον καθένα αν σε χαλαει το κόβεις απλά γιατί δεν έχει στερητικό σύνδρομο για κάποιους άλλους πάλι είναι φάρμακο … πρόσεξε μόνο μην πέσεις στο αλκοόλ η τα φάρμακευτικα νόμιμα ναρκωτικά που παίρνει πια όλη η Ελλάδα από τα φαρμακεία όσο για την βοήθεια εδώ οι γιατροί με τις ειδικότητες που ανέφερες είναι μονοπώλια μην περιμένεις κανέναν να σε βοηθήσει βοηθά τον εαυτό σου..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ