Ελλάδα δύο ταχυτήτων και δύο κατηγοριών | Γράφει ο Βασίλης Γεωργούλης

4
1000
Τα τελευταία χρόνια που ασχολούμαι ενεργά με τις μεταφορές έχω παρατηρήσει ότι παρά τις προσπάθειες των κυβερνήσεων να ανακουφίσουν τους κατοίκους των νησιών οι προσπάθειες παραμένουν στα χαρτιά δυστυχώς και οι νησιώτες πληρώνουν ακριβότερα από το πιο απλό και αναγκαίο είδος που υπάρχει μέχρι και την ίδια του τη ζωή. Τα νοσοκομεία των νησιών μας παραμένουν γυμνά, τα καύσιμα στις υψηλότερες τιμές, τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης σε απλησίαστα πολλές φορές επίπεδα.
Οι εργαζόμενοι πολλές φορές πληρώνουν ακόμα και με την ίδια τους τη ζωή την ανάγκη τους για επιβίωση και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα νησιά αναγκάζονται να έχουν υψηλές τιμές για επιβιώσουν απέναντι στις πολυεθνικές που εκμεταλλεύονται την ολιγωρία της κυβέρνησης σε βάρος τους.
Γιατί τα λέω όλα αυτά;
Γιατί κάποτε υπήρχαν πλαστιγγες σε κάθε νομό και τα φορτηγά ζυγίζονταν και ελέγχονταν. Τώρα μόνο μετά από έλεγχο της αστυνομίας γίνεται. Ενώ στα νησιά δεν μπαίνει φορτηγό στο καράβι χωρίς ζυγολογιο με αποτέλεσμα στην ενδοχώρα να μετακινούνται πολλά φορτηγά υπέρβαρα και πολλοί συνάδελφοι να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή και οι νησιώτες να. Αναγκάζονται να πληρώνουν πιο ακριβά τα προϊόντα. Αφού η νομιμότητα πληρώνεται πάντα ακριβά.
Το κόστος των καυσίμων όπου η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για τη συγκράτηση των τιμών με αποτέλεσμα την αύξηση των ναύλων ενός φορτηγού, την αύξηση των τιμών στα πρατήρια καυσίμων και την αύξηση των τιμών των προϊόντων. Ο κόσμος δεν φτάνει που έχει την δοκιμασία της πανδημίας έχει και την αδιαφορία της κυβέρνησης να μειώσει τους φόρους καυσίμων και τα νησιά να πληρώνουν πιο ακριβά τα αγαθά και οι τουρίστες να μην πλησιάζουν λόγο κόστους τα νησιά.
Η αδιαφορία της κυβέρνησης να ελέγχει τις εταιρείες και τους οδηγούς για τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας που δουλεύουν καθώς και τις Κυριακές ειδικά στα νησιά όπου οι υπάρχουν κλειστές κοινωνίες και υπάρχει η δυνατότητα διευκόλυνσης κάποιων εταιρειών σε βαρών κάποιων άλλων υγειών συναδέλφων τους. Αποτελέσμα είναι συνάδελφοι μας να ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους και τις ζωές και τις ζωές αθώων πολιτών.
Όλα τα παραπάνω δυστυχώς αναγκάζουν συναδέλφους να αλλάζουν επάγγελμα, νησιώτες να εγκαταλείπουν τα νησιά, εταιρείες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στον αθέμιτο ανταγωνισμό και να κλείνουν ή να μεταφέρονται σε άλλες περιοχές η και χώρες.
Θέλουμε ισότιμα νησιά με την ενδοχώρα. Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να κοιτάει τους νησιώτες στα μάτια και να διευκολύνει στις ίσες τιμές προϊόντων και καυσίμων. Στις ίσες συνθήκες εργασίας.
Σας ευχαριστώ
Βασίλης Γεωργούλης

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αντε πάλι. Κριτική στην κυβέρνηση για τον έλεγχο των καυσίμων. Λες και δεν είναι πανευρωπαϊκό για να μην πω παγκόσμιο φαινόμενο. Που είδες εταιρίες να κλείνουν; Που είδες τουρίστες να μην έρχονται; Που είδες ζωές να ρισκαρονται ή να χάνονται; Άλλαξες επάγγελμα και αμέσως έμαθες τα του κλάδου. Έλεος πια……….

    • Ρε παιδια θα πεθανω και δεν θα μαθω ποιος ειναι αυτος ο κυριος

      Καποιος να μας πει περι αυτου που γραφει συνεχεια?

    • Άλλος ειδήμονας,θες να σου αναρτήσω τις τιμές βασικών προιόντων Σουηδία ?

      Σε μία χώρα με βασικό 2000 ευρώ?με οδοντιατρική κάλυψη μέχρι τα 23?Με δάνειο σπουδών ,άτοκο και πληρωμένο μετά το τέλος που βρίσκει κανονική δουλειά?Θες να μάθεις πως συμπεριφέρονται στους γέρους ,στα κέντρα υγείας?θες να ξέρεις για το ότι έχει τζάμπα γιαλά ο μείωπας μέχρι τα 23,προληπτικές εξετάσεις,πληρωμένο Σαβ/κο,,,έκτακτη εργασία 100% πληρωμένη,ο νέος μπορεί να επιλέξει ΑΠΟ ΤΙΣ εργασίες που του προσφέρει ο εκεί ΟΑΕΔ,θες να μάθεις για τις συγκοινωνίες,τις συχνότητες δρομολογίων,την τιμή βενζίνης που είναι στο 1,80 με μισθούς 2500 ευρώ…
      Δύο πράγματα πρέπει να συμβούν γα να ολοκληρωθεί το βιογραφικό της Οικογενείας του δικού σου:ο 3ος Παγκόσμιος,πυρηνικός πόλεμος και πτώση αστεροειδούς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ