Γ. Κίτσης: Αν οι εκπαιδευτικοί μας αρνούνται την αξιολόγηση γιατί να την δεχτούν οι μαθητές τους;

32
1169

32 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν ο αξιολογητής είναι διορισμένος της Α παράταξης και σε ΟΛΟΥΣ τους αξιολογούμενους της Α παράταξης βάζει 10 και στους αξιολογούμενους της Β παράταξης βάζει 5 τότε δεν έχουμε αξιολόγηση.
    Αν τώρα οι αξιολογούμενοι διάλεγαν τον αξιολογητή πάλι θα είχαμε θέμα γιατί και πάλι θα είχε γίνει η επιλογή με πολιτικά και όχι αξιοκρατικά κριτήρια.

  2. Οι καθηγητές είναι μόνιμοι και δεν τους κουνάει κανένας.
    Φανταστείτε να έμπαιναν οι μαθητές σε όποια σχολή ήθελαν χωρίς εξετάσεις και κάποιος να τους έλεγε ότι από εδώ και πέρα θα έδιναν εξετάσεις. Νομίζετε ότι κάποιος θα το ήθελε;

    • Σε πολλές χώρες όπως και στο Βέλγιο, οι μαθητές γράφονται και «μπαίνουν» σε όποιο πανεπιστήμιο θέλουν να σπουδάσουν χωρίς εξετάσεις και φοντιστήρια. Αν διαβάζουν και περνάνε τα μαθήματα θα πάρουν πτυχίο, αν όμως μείνουν μιά χρονιά πάνε σπιτάκι τους.

    • Δεν ξερω αν το καταλαβες αλλα η απεργια γινεται για την αξιολογηση των σχολειων και οχι των εκπαιδευτικων. Δεν ξερει το υπουργειο οτι τα παιδια μας κανουν μαθημα σε κοντεινερ; Δεν ξερει οτι μαζευουν οι γονεις λεφτα για τα απαραιτητα να βοηθησουν το σχολειο; Δεν ξερει οτι μεχρι και το χαρτι για τις φωτοτυπιες το πληρωνουμε μονοι μας; Δεν ξερει η Κεραμεως οτι ανεβασε τον επιτρεπομενο αριθμο μαθητων σε 28 ανα ταξη; Λιγη ντροπη!

  3. Πες μας λίγο για την Αξιολόγηση στα σώματα ασφαλείας…πόσο βελτίωσε το έργο σας και πόσο αντικειμενική ήταν; Και σε παρακαλώ γράψε την προσωπική σου άποψη!Μη μας παραπέμψεις κάπου αλλού, δηλαδή μην πετάξεις την μπάλα στην εξέδρα!Φτάνει πια με τα αποφθέγματα και τις απόψεις τρίτων!

  4. Γ.ΚΙΤΣΗΣ.Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.

    ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΙΤΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

    • Και εδω μισή αλήθεια λες…
      απο τον βαθμο του αντισυνταγματαρχη και πανω….
      μονο με κομματικα κριτηρια παιρνουν βαθμους…
      με εξαιρεση καποιους «τα ζωα μου αργα» που δεν το ειχαν..(να μην λεμε ονοματα)..
      που με τα μπραβο..και κανενα τενεκε λαδι..και κανενα αρνι απο το χωριο..ειδανε χα΄ι’ρι…….

  5. Ήταν το καλύτερο που έχεις γράψει τόσα χρόνια!Ευτυχώς, τα γραπτά μένουν!

  6. θελω αξιολογηση καθηγητων και απολυση οσων δεν ειναι επαρκεις. Σας πληρωνω με τους φορους μου και απαιτω η δουλεια σας να υποκειται στους ιδιους κανονες που υποκειται η δικη μου στον ιδιωτικο τομεα. Δεν ειστε υπερανω κανενος

    • Ακόμα κι αν απολυθούν όλοι οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί για να ικανοποιηθεί το κόμπλεξ σου, αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες στα σχολεία τότε τίποτα δε θα βελτιωθεί. Αν δεν ήσουν κομπλεξικός θα απαιτούσες με τα λεφτά από τους φόρους σου τα παιδιά σου να μην κάνουν μάθημα σε kibo το ένα πάνω στο άλλο, με θέρμανση σταγονόμετρο, αρχαία βιβλία και χωρίς προάυλιο. Θα απαιτούσες λιγότερους μαθητές στα τμήματα για να έχει επαρκή χρόνο κάθε μαθητής να συμμετέχει στο μάθημα. Θα απαιτούσες επίσης όλα τα σχολεία να είναι εφοδιασμένα με διαδραστικούς πίνακες, προτζέκτορες και υπολογιστές και να μη ζητιανεύουν τις δωρεές του καθένα. Θα απαιτούσες οι τουαλέτες να είναι καθαρές και να μην υπάρχει καθαρίστρια μόνο για ένα 2ωρο κάθε μέρα και κολλάνε τα παιδιά ουρολοιμώξεις.

      • Εμείς απορώ πως ζούμε και η τάξη μου έβγαλε επιστήμονες κορυφής.35 άτομα είμασταν στη τάξη καθαρισμό έκανε ο παιδοκόμος και δεν πάθαμε καμία ουρολοίμωξη.Θαύμα θαυμα

    • Αλλά και εγώ θέλω να σταματήσεις να ψηφίζεις αυτούς που αντλούν ψηφαλάκια από τα ρουσφέτια που κάνουν σε δημόσιους υπαλλήλους. Ούτε ένας τους δεν τόλμησε τα τελευταία 50 χρόνια να ζητήσει να απολύονται ΔΥ.

  7. Εκεί που έχεις δώρο του Πάσχα, δώρο Χριστουγέννων, 13ο και 14ο μισθό; Εκεί που παίρνεις έξι μήνες άδεια για να γεννήσεις; Ρώτα μια αναπληρώτρια στο σχολείο ποια δικαιώματα έχει, εσύ που μας πληρώνεις από τους φόρους σου, εσύ που δεν κόβεις ούτε το 1/3 από αυτά που εισπράττεις.Σε άλλο κόσμο ζεις ή νομίζεις ότι τρώνε όλοι αμάσητο ό,τι τους σερβίρεις; Όλοι γνωρίζουμε τον ιδιωτικό τομέα!Δε θα μας πεις εσύ για τους κανόνες του!Αν θες όμως θα σου πούμε τι συμβαίνει στα σχολεία!

    • Ναι αλλά εσείς δουλεύεται το μισό χρόνο ξ την μισή ημέρα ,δεν δουλεύεται οχτάωρο , όπως όλοι στο Δημόσιο ,που με τα ίδια λεφτά δουλεύουν κ υπερωρίες .Μήπως θέλεις να πιάσουμε το θέμα συμπεριφοράς προς τα παιδιά που ίσως δεν είναι κ τόσο διαβάστερα; Σας ξέρουμε καλά πόσο κομπλεξικοι κ δήθεν είσαστε ,λες κ δεν σπούδασε κανένας άλλος παρά μόνο εσείς;;Ποτέ ασχοληθηκατε με αγάπη κ υπομονή σε αδύνατους μαθητές,????? Έχετε ένα εγωισμό λες κ κάνατε σπουδές 10 χρόνια .Ο δάσκαλος πρέπει πρώτα να δείχνει αγάπη στα παιδιά σε όλα κ όχι επιλεκτικα ,να αγαπά αυτό που κάνει ,κ όχι να το επιλέγει γιατί πηγαίνει γρήγορα σπίτι του .

  8. Η αβάσταχτη ελαφρότητα των διδακτορικών και λοιπών τίτλων, χωρίς ...υπότιτλους.

    Πότε θα γίνει το αυτονόητο;
    Ποιοι δάσκαλοι και καθηγητές έχουν σπουδάσει διδακτική επάρκεια;
    Γιατί , άλλο είναι να ξέρεις το αντικείμενό σου ( οι δάσκαλοι τα ξέρουν όλα…)
    και άλλο να μπορείς και να καταφέρνεις να το μεταδώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο
    στον συγκεκριμένο μαθητή κάθε φορά, ξεπερνώντας τα όποια προσωπικά σου θέματα…
    Να βράσω εγώ τα μεταπτυχιακά σας , αφού ΠΡΙΝ το κανονικό πτυχίο δεν ΖΗΤΗΣΑΤΕ να
    σπουδάσετε τα αυτονόητα μιας ζωής στην εκπαίδευση.
    Την καλημέρα μου.

  9. ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ 4o ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣΕ;
    ΕΣΑΣ ΟΤΑΝ ΣΤΕΛΝΑΤΕ ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑΚΙΑ…ΟΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣΕ…;
    ΕΚΤΟΣ ΤΟΝ ΑΛΛΩΝ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ…ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΡΙΤΗΣ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΒΛΕΨΕΙΣ ΣΑΣ…ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ…
    ΚΡΙΜΑ…

    • Μην πιάνεις τον στρατό στο στόμα σου ,γιατί με τα ίδια λεφτά που παίρνεις εσύ ,αυτοί δουλεύουν μέρα κ νύχτα .Αυτοί ξυπνενε 5.3 η ώρα το πρωί ανάλογα που βρίσκεται η κάθε μονάδα , κ σχολανε 5-6 το απόγευμα ,αν έχουν υπηρεσία κ όλο το εικοσιτετράωρο άυπνη ,είναι ντροπή σου να κάνεις σύγκριση .

  10. Yπάρχει σκεπτόμενος άνθρωπος που μπορεί να εμπιστευθεί αξιολογηση σχολείων σε μια υπουργό που αυξάνει τον αριθμό μαθητών/τμήμα εν μέσω πανδημίας; Που καλύπτει εκπαιδευτικά κενά με συμπτύξεις τμημάτων;

  11. Δάσκαλοι-Καθηγητές
    Άλλη μια κοινωνική ομάδα που στοχοποιείται από την κυβερνηση Μητσοτακη απλά και μόνο επειδή αντιστέκεται στα σχέδια της.
    Θα έρθει και η δίκη σου σειρά.

  12. Αν πεις σε κάποιον για τη δουλειά του θα γίνει έξαλλος.
    Για των εκπαιδευτικών όμως τη δουλειά έχουν όλοι άποψη.
    Ήταν κάποτε μαθητές αφού.

  13. Εγκύκλιος Κεραμεως προχθές ενώ γίνεται απεργία εκπαιδευτικών τη Δευτέρα: τα τμήματα με 17-20 μαθητές να συγχωνευθούν σε 25-27! Για πέστε κάτι για την …αξιολόγηση της κυβερνήσεως

  14. Η Κεραμεως που 2 χρόνια τώρα βάζει σε όλες τις θέσεις της εκπαίδευσης ανθρώπους με μόνο κριτήριο να είναι ΝΔ, θα μιλήσει για αξιοκρατία και αξιολόγηση. Με τους φόρους σου το μόνο που πληρώνεις είναι ο σανός που σε ταίζουν ΡΕ ΚΑΗΜΕΝΕ!

  15. Τιμά την κοσμοπολίτικη Κω, με τις 1,5 εκατ. αφίξεις τουριστών και τον τεράστιο πλούτο, να στεγάζονται μαθητές σε κοντέινερ ????

    o συγκεκριμένος κύριος έχει άποψη για όλα !!!
    Διαρκώς συγχαίρει τη δημοτική αρχή !!
    Τιμά την κοσμοπολίτικη Κω, με τις 1,5 εκατ. αφίξεις τουριστών και τον τεράστιο πλούτο, να στεγάζονται μαθητές σε κοντέινερ ????
    Αξιολόγηση σε όλη τη βάση της πυραμίδας !!!

  16. Η Αξιολόγηση αφορά στους εκπαιδευτικούς που το κράτος θέλει εκτός από ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ να τους μετατρέψει σε Γραμματείς, Ψυχολόγους, Οικονομολόγους, Διαχειριστές των ανύπαρκτων πόρων και σχολεία δύο ταχυτήτων !!! Ξυπνήστε! Αφήστε τα κομματικά και τους εμφύλιους και δείτε το καλό των παιδιών μας και κατ΄επέκταση των εκπαιδειτικών που η πληοψηφία τους με αγάπη προσπαθεί για τα παιδιά μας!!!

  17. η μονη λύση.ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ στους εκαιδευτικούς των σχολείων,γυμνασίων,λυκειων ,πανεπιστημίων

    και αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικων μοναδων. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

  18. «Aυτά που έρχονται κανείς εύκολα τα εικάζει· είναι τα χθεσινά τα βαρετά εκείνα.» (Καβάφης), εκτός και αν υπάρξουν δυνάμεις που θα κινηθούν (επιστημονικά, συνδικαλιστικά, πολιτικά) προς διαφορετικές κατευθύνσεις. https://www.esos.gr/arthra/74928/i-axiologisi-ton-ekpaideytikon-os-politiko-provlima

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ