Μίνα Αμπουελάτα: Φιλοζωία ή χρησιμοποίηση των ζώων στο βωμό του χρήματος;

9
1111

Προς όλους όσους αποκαλούνται φιλόζωοι, και καλύπτονται πίσω από φιλοζωικά σωματεία, τα οποία δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι νόμιμα .Είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι υπάρχουν πολλές αδέσποτες γάτες, και είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι πρέπει να γίνονται στειρώσεις, όχι όμως κακοποίηση των ζώων και εκμετάλλευσή τους ως  προϊόντα για μια φωτογραφία με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων. Όταν στειρώνουν ζώα πρέπει να τα περιθάλπουν και να τα κρατούν για αποθεραπεία. Δεν τα παρατούν στο δρόμο λίγες ώρες μετά την στείρωση να τσιρίζουν από τους πόνους και να παραπατούν. Ούτε όταν αποκαλείσαι φιλόζωος στειρώνεις γάτες μια εβδομάδα πριν γεννήσουν, αλλά ούτε και στειρώνεις γάτες με γατάκια λίγων εβδομάδων. Η κατάσταση στο νησί έχει προχωρήσει σε σκοτεινούς δρόμους, με πολλά ξένα σωματεία που δήθεν θέλουν να βοηθήσουν την κατάσταση. Όμως βοηθούν ή κακοποιούν;

Ποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη ; Που είναι ένα πρότυπο κέντρο φιλοξενίας όπως υπάρχει σε άλλα μέρη; Ίσως ταΐστρες και ποτίστρες που είναι ακόμα ανύπαρκτες ; ή το φαγητό που μοιράζεται στους φιλόζωους που είναι χείριστης ποιότητας και καταλήγει στα σκουπίδια;

Μάλλον άλλη μια δικαιολογία θα ακουστεί για άλλη μια φορά.

Μίνα Αμπουελάτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο για την τοποθέτηση. Δυστυχώς φοβόμαστε ότι η νέα δομή που σχεδιάζεται, θα ανατεθεί σε αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους

  2. Εκεί που υπάρχει συμφέρον δυστυχώς η καρδιά πολλές φορές απουσιάζει…έχετε απόλυτο δίκιο
    Έχω μιλήσει με την υπεύθυνη του δήμου ,τις εξέφρασα τις ανησυχίες μου για αυτό το ζήτημα με τις δήθεν φιλοζωικές οργανώσεις που ξέρω οτι δεν λειτουργούν σαν τέτοιες.Φοβάμαι οτι με τον νέο νόμο θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη σφαγή…έχετε σκεφτεί κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε?προσπαθώ όλες τις γάτες που φροντίζω να τις στειρώνω την σωστή στιγμή όταν τα γατάκια μεγαλώσουν λίγο και τους βάζω τσιπ.Αν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε σε συλλογικό επίπεδο θα ήθελα να συμμετέχω.Σας ευχαριστώ που εκφράσατε κάτι που με απασχολεί πολύ,η ευζωία των ζώων.

    • Φόρουμ Γατόσπιτο και Εισαγγελέα,επίσης στην φιλοζωική Ηλιούπολης με τις διεθνείς διασυνδέσεις.. είναι κακοποίηση η στείρωση που γίνεται σε βρέφη γατιά και με τον τρόπο της ‘φάκας’.Υπάρχουν σκοτεινά σημεία στην δράση τους.
      Η γατοτροφή που επιχορηγείται απ τον δήμο,δεν τρώγεται ούτε απ’ τους κόρακες.

  3. Βγάζουν λεφτά από τις στειρώσεις και δεν τους νοιάζει αν θα ζήσει το ζω ή όχι. Τα έχω δει με τα μάτια μου αυτά που κάνουν.
    Έχω προσωπική εμπειρία από αυτούς. Όμως όταν λες το παράπονό σου σε κράζουν. Κυρία μου, ετοιμάζου να σου πετάνε λάσπη και βρισιές που τόλμησες να ανοίξεις το στόμα σου και να λες την αλήθεια.
    Υπάρχουν πολλοί ακόμα με παρωπίδες που βλέπουν μόνο αυτό που τους συμφέρει και μόνο την μία πλευρά του νομίσματος. Συνήθως είναι αυτοί που κάθονται στον καναπέ με το φραπεδάκι τους και απλά έχουν «γνώμη» μη ξέροντας απόλυτος τίποτα. Αυτοί που δεν έχουν σηκώσει ποτέ ένα δακτυλάκι να κάνουν κάποιο καλό.
    Ευτυχώς υπάρχουν άλλοι υπέροχοι άνθρωποι που πραγματικά νοιάζονται και προσπαθούν να βοηθήσουν την κατάσταση, ο καθένας με τις δυνατότητές του. Έχω την τύχη να γνωρίζω μερικούς και πράγματι χαίρομαι με αυτό που κάνουν. Το ίδιο προσπαθώ να κάνω και εγώ…
    Και τώρα, κυρίες και κύριοι , περιμένω το κράξιμο….

  4. Ο Δήμος έπρεπε να ελέγχει την δράση κάποιων μελών,που μάλλον χρειάζονται ψυχίατρο..επίσης έπρεπε να επέμβει Εισαγγελέας για κακοποίηση που εφαρμόζουν σε νεογνά ή την ευθανασία χωρίς προηγούμενη σοβαρή παρακολούθηση της πορείας του ζώου.Γ.Κ.

  5. Με το να εκφράζουμε ανώνυμα τις απόψεις μας δεν βοηθάμε στη βελτίωση της κατάστασης ουτε τα συμπαθεστατα ζώα. Ας βγούμε επώνυμα με το θάρρος της γνώμης μας για να συμβαλλουμε στην καλυτέρευση των προβλημάτων. Πολλές φορές την ανωνυμία δεν την παίρνουν στα σοβαρά. Ευχαριστώ.

    • Αν υπήρχε Δικαιοσύνη στην χώρα μας,που να στέκεται στο ύψος της,τότε όλοι θα γράφαμε με υπογραφή, αλλά δυστυχώς γνωρίζεις ότι έχουμε έλλειψη ισονομίας και αν έχεις εμπλακεί ποτέ με παρόμοια κατάσταση δεν θα έγραφες τέτοια..έχω καταγγείλει στο παρελθόν άτομο που έριχνε φόλες και στο τέλος βρέθηκα κατηγορούμενος,μιας που όπως αποδείχθηκε ,οι ίδιοι οι αστυνομικοί του είπαν να τις ρίχνει.. χρονοβόρες διαδικασίες,μάλλον ξεχνάς που ζεις και τους λόγους που μας οδήγησαν σε καρπαζοεισπράκτορες της Ευρώπης.εγω έχασα την δουλειά μου γιατί τάιζα αδέσποτα σε ξενοδοχείο, έξω απ’ αυτό και ούτε μια φιλοζωική δεν ανακοίνωσε το όνομα,ούτε η Εισαγγελέας,ούτε ο Δήμος.
      Ενώ οι ιδιοκτήτες δεν έλεγαν σε κανένα ξένο που έριχνε τροφή στα κακόμοιρα,είχαν την απαίτηση να πάρω ξύλο και να τα διώχνω..αν θες να το δημοσιεύσουμε μαζί ,έχω στοιχεία, αλλά αν λειτουργούσαν οι θεσμοί,δεν θα ήταν καν ανοικτά, αφού χρωστούν σε 50 υπαλλήλους εδώ και , επτά χρόνια.

  6. Κυρία μου, αντί να εκτοξεύετε καταγγελίες κατά δικαίων και αδίκων μπορείτε να αναλάβετε πρωτοβουλίες και να το κάνετε καλύτερα. Πείτε όμως πρώτα ένα ευχαριστώ σε όσους προσπαθούν και μέσα από τα λάθη τους επιτελούν έργο

  7. Εγώ από μεριάς μου έχω να πω πώς τον τελευταίο καιρό, ίσως περίπου τον τελευταίο χρόνο, έχω την εντύπωση ότι ο πληθυσμός των γατών στην Κω έχει μειωθεί. Γατάκια βλέπω πλέον σπάνια, και εάν δω μαζεμένες γάτες είναι όλες στειρωμένες (κομμένο αυτί). Μήπως κάπου ώπα με το θέμα των στειρώσεων? Ας εξυπηρετηθεί η ισορροπία, και όχι η εξαφάνιση του είδους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ