Γ. Κανετάκης: Αλέξη, ΜΝΗΜΟΝΙΟ θα λές και θα κλαίς…

18
606

Άρθρο του Γιώργου Κανετάκη για την 3ετή διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Αλέξη, ΜΝΗΜΟΝΙΟ θα λές και θα κλαίς…

3 χρόνια Πρωθυπουργός- που ούτε στο όνειρό σου δεν το είχες δεί – χάριν μνημονίων.

3 χρόνια “κανονικότητας”. Διαδέχτηκες ομαλά και δημοκρατικά αυτούς που κατηγορούσες μαζί με τον εταίρο σου ως προδότες, δοσίλογους, μειοδότες…

Συνέχισες απο εκεί που άφησαν την σκυτάλη κάνοντας ενα ολιγόμηνο ζιγκ ζακ μέχρι να προσανατολιστείς.

3 χρόνια διδάγματα, αρκετά για να μην αμφιβάλλει πλέον κανείς οτι όλα έχουν μια τιμή – ακόμη και οι ιδέες της κοινωνικής επανάστασης – αν είσαι πρόθυμος να τις μετατρέψεις σε διαπραγματεύσιμες αξίες.

3 χρόνια παίζεις με τον θίασο Καμμένου την ίδια άχαρη παράσταση που έπαιζαν Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης – Καρατζαφέρης

  • 3ο Μνημόνιο – Αντίο διαπραγμάτευση

  • Δημοψήφισμα – Αντίο Δημοκρατία

  • Αξιολόγηση – Δόση και επανάληψη εως οριστικής χρεοκωπίας

  • Κατεπείγοντα νομοσχέδια – Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

  • Capital Controls – Αύξηση φορολογίας – μειώσεις μισθών

  • Νέα δάνεια – Κατεδάφιση κάθε έννοιας Οικονομικής, πολιτικής, Εθνικής και Θεσμικής ανεξαρτησίας της Χώρας μας. – Αντίο αξιοπρέπεια.

Ξέρω. Για να μην ζήσουμε το δέος της εξόδου απο το ευρώ επί των ημερών σου, ας πάει και το παλιάμπελο.

Ξέρω Αλέξη, ζορίστηκες πολύ κάποιες στιγμές. Έβγαλες έρπη.

Σε καταλαβαίνω Αλέξη. Φαντάσου Τι έχουν βγάλει αυτοί που ζορίζονται χρόνια τώρα.

Σε κατανοώ Αλέξη. Όμως δεν σε δικαιολογώ.

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΚΕ δεν έχει κανένα πρόβλημα με όλα τα παραπάνω.

Εθισμένοι οι πρώτοι στην νομή της εξουσίας και διψασμένοι οι δεύτεροι να την γευτούν, αγόγγυστα και αδιαμαρτύρητα δέχτηκαν να υπηρετήσουν αυτό που στα λόγια σιχαίνονταν και πολεμούσαν: το κεφάλαιο

Σε ξεχωρίζω Αλέξη απο αυτούς τους κατ’ επάγγελμα υποκριτές.

Σε ξεχωρίζω και δεν σε ταυτίζω μαζί τους γιατί είσαι πρώτα θύμα της συγκυρίας και έπειτα αυτουργός. Και μαζί ξεχωρίζω πολλούς συντρόφους.

Είσαι νέο παιδί. Δεν ήσουν ούτε του κύκλου τους ούτε της κουλτούρας τους.

Μη έχοντας όμως ο ίδιος λύσει μέσα σου το ζήτημα Ρήξη ή ενσωμάτωση, κατέστης το ιδανικό όργανο, η στέρεα γέφυρα για να περάσουν γρήγορα στην κυβέρνηση οι παλιοί και νέοι εραστές της.

Πετσωμένοι αυτοί στην διαπλοκή, την συναλλαγή , τον πολίτη – πελάτη, το κράτος όργανο καταπίεσης του λαού απο την ελίτ, χρησιμοποίησαν την ταλάντευσή σου, την αθωότητά σου, την ευπιστία σου και την απειρία σου για να σε σαγηνεύσουν και να κάνουν τις φιλοδοξίες τους δικές σου, φορτώνοντάς σου χάριν της ανυπομονησίας τους και το γομάρι του Καμμένου στην πλάτη σου…

Κατάλαβες Αλέξη οτι είχες παγιδευτεί τον Ιούνη του ’15. Ήταν όμως αργά.

Συμπεριφέρθηκες όπως ο απατημένος σύζυγος:

Την πρώτη φορά, τον Φλεβάρη ’15 στο Eurogroup είπες εντάξει, ένα σφάλμα έκανε, ας το συγχωρήσω και το κατάπιες…

Την δεύτερη φορά σκέφτηκες οτι δεν θα έπρεπε να το ανεχτείς ούτε την πρώτη φορά αλλά το έκανες και το κατάπιες ξανά χάριν της οικογενειακής ομαλότητας…

Την τρίτη φορά είπες: Τώρα πιά όλοι με ξέρουν κερατά, τώρα θα χαλάσω το σπίτι μου?

Έτσι πορεύτηκες Αλέξη. Ετσι λύθηκε μέσα σου και το ζήτημα Ρήξη ή ενσωμάτωση. Ενσωμάτωση και στο ανάθεμα η επανάσταση.

Ανδρώθηκες πολιτικά Αλέξη την πολιτικά διεστραμμένη περίοδο των μνημονίων. Σε σημάδεψε βαθιά αυτό το πέρασμα απο την πολιτική εφηβεία στην πολιτική ενηλικίωση..

Διότι η πολιτική σου ενηλικίωση πέρασε μέσα απο την πολιτική σου εκπόρνευση και τον ιδεολογικό σου ευνουχισμό.

Υπέκυψες στην γοητεία, στην ασφάλεια και την προστασία που σου παρείχαν οι πολιτικοί και θεσμικοί εκπορνευτές σου.

Είσαι έξυπνο παιδί Αλέξη, όπως όλα τα παιδιά του επαναστατικού χώρου.

Ξέρεις οτι τα μνημόνια όπως κι αν τα βαφτίζουν ήρθαν για να μείνουν ως εγγυητές της αποπληρωμής των νέων χρεών που συσσώρευσες επί τη διακυβέρνησή σου.

Εχεις ήδη υπογράψει για το 19,20,21…2060

Δεν μας βγάζεις απο τα μνημόνια Αλέξη.Το ξέρεις. Μας ξεφορτώνονται.

Και σένα και σάς και μας. Μέχρι εδώ ήταν τα φτηνά δανεικά. Έχουν δικά τους σοβαρά θέματα να ασχοληθούν. Με μας καθάρισαν. Βάλατε υποθήκη και τους αγέννητους.

Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε με την σύμφωνή σας γνώμη μια ιδιότυπη μορφή κυβέρνησης: Η κυβέρνηση – εισπράκτορας. Αυτό αφήνεις πισω σου Αλέξη. Αυτό σας έκαναν: Εισπράκτορές τους επί μισθό.

Δεν ασχολήθηκα καθόλου με τον κύριο μαγκιά κλανιά κι εξάτμιση Καμμένο. Ασχολούνται μαζί του οι οπαδοί του, οι υπερπατριώτες, οι συνομωσιολόγοι, και το fun club του στο internet…

Δεν θα πιάσω καθόλου το ζήτημα της ιδεολογικής και ηθικής ήττας που χρεώθηκε ο αγνός Έλληνας και Ευρωπαίος δημοκράτης απο την άνευ όρων συνθηκολόγησή σας.

Ίσως αυτό να είναι το μεγαλύτερο κατηγορώ που θα σας χρεώσει η Ιστορία.

Καληνύχτα κύριε Τσίπρα. Τα μνημόνια προστασίας σου τελειώσαν προχτές.

Μνημόνια θα λές και θα κλαίς.

Με σαρκαστική διάθεση,

Γιώργος Κανετάκης

Ένας ακόμη αντιπολιτευόμενος της πολιτικής Σας

Υστερόγραφο.

Τον Μαίο του 15 ζήτησα μεταξύ σοβαρού κι αστείου απο τον Βουλευτή μας Ηλία Καματερό να βγεί απο την ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ ο προσδιορισμός “αριστερή διακυβέρνηση”, διότι τον ρώτησα τί έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τότε που δεν θα μπορούσε να το έχει κάνει μια άλλη κυβέρνηση, ας πούμε δεξιά. Η απάντηση – όχι από τον Ηλία- ήταν…οι 100 δόσεις.

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Mπροστά σε νέα Ιμια και ολέθρια εθνική ταπείνωση με την υπογραφή Μέρκελ;

    Η Ελλάδα βρίσκεται μια ανάσα από μεγάλες εθνικές οδύνες εξαιτίας ενός άσκεφτου, σχεδόν ανόητου λαού, ο οποίος αρέσκεται στην δημαγωγία και το ψεύδος. Τα χειρότερα έρχονται.http://kourdistoportocali.com/news-desk/erntogan-nea-imia-ke-pistotes-schediazoun-olethria-ethniki-tapinosi/

    • Βρε Καπετανάκη, εάν δεν κάνω λάθος δεν ψηφισες τον ΣφΥριζα της κωλοτούμπας;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

      Τι μας τσαμπουνάς τώρα που είδες το φως σου;;;;;;;;;;;;; Ο Κάπτεν Ηλίας… να ελεήσει πριν τις εκλογές που έρχονται….

  2. το ποιος «κάνει πλάτες στο ΝΑΤΟ και στους ιμπεριαλιστές» γίνεται φανερό και στην περίπτωση του ονόματος της Μακεδονίας μας: η Χρυσή Αυγή πρωτοστατεί στην απόρριψη της «λύσης» στο θέμα του ονόματος, για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, ενώ το ΚΚΕ συμφωνεί και θα την υπερψηφίσει στη βουλή.
    Δικαίως, λοιπόν, συμπεραίνουμε πως «ΚΚΕ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»!

  3. Η μορφή που έχει λάβει σήμερα το κοινοβούλιο αποτελεί εικονική πραγματικότητα. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην και οι πολιτικές δυνάμεις που αντιμάχονται για την εξουσία είναι οι εξής: Από τη μία είναι οι Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής, από την άλλη οι φιλελεύθεροι – μνημονιακοί (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και τέλος οι αριστεριστές – διεθνιστές (ΣΥΡΙΖΑ). Μόνη περίπτωση να επιβιώσει η Ελλάς ως εθνικό κράτος είναι να επικρατήσει η Χρυσή Αυγή. Γιατί; Διότι οι φιλελεύθεροι επιδιώκουν τη διάλυση του εθνικού κράτους μέσω του μνημονίου και την οικονομικής υποδούλωσης στους διεθνείς τοκογλύφους και οι αριστεριστές επιδιώκουν τη διάλυση του εθνικού κράτους μέσω του διεθνισμού, της εισβολής λαθρομεταναστών και της απώλειας της εθνικής μας ταυτότητας.

  4. ενώ αν οι εδώ του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το γουργουλι που αρχιγεύει αναγώριζαν της εξαιρετικές πολιτικές αναλύσεις σου και σου έδιναν και κανένα πόστο ευθύνης όλα θα ήταν καλά, αλλά τώρα που έριξαν πόρτα….τους λόγους τους ξέρεις εσύ καλύτερα, όλα είναι μαύρα και άραχλα και συμβουλεύεις και τον νεαρό Αλεξάκη εσύ ο έμπειρος. Γιωργάκη άντε κλάψε παρακάτω ……….

  5. Καλά τα λες αν και τον χαϊδεύεις λιγάκι παραπάνω. Είσαι τόσο βέβαιος ότι δεν ήταν στημένο όλο το παιχνίδι από πριν; Κοίτα τι όμορφα που κορόιδεψε τον λαό με τους Λαφαζάνη, Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου που μετά με γρήγορες και συνοπτικές διαδικασίες (λίστα) τους άφησε έξω. Κοίτα όλους τους αριστερούς βουλευτές του ψηφίζουν τα πάντα και δεν υπάρχει ούτε μια αποστασία. Αυτοί γιατί δεν παραιτούνται; (και δεν είναι όλοι του Πασοκ). Ακόμα και η ηγεσία του κόμματος που του δόθηκε σαν δώρο δεν σε προβληματίζει; Πώς δικαιολογείς τον τρόπο ζωής τους και την επαγγελματική ανέλιξη της συντρόφου του; Αν πραγματικά ήταν επαναστάτης αυτά τουλάχιστον δεν θα τα είχαν κάνει συνεχίζοντας μια απλή ζωή. Όχι φίλε Γιώργο δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

  6. φυτωρια γερμανοτσολιαδων δοσιλογων με δεξιες τσεπες γεματες $$$$$$$$$$$$$$

  7. ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!!ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΕΣ-ΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ,ΝΔ,ΚΚΕ ΚΛΠ.ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ Δ ΡΑΙΧ!

    ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ!!ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!!!ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!!!!Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

  8. ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ MADE IN USA ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    Οι ηλίθιοι των Αθηνών προσπαθούνε με κάθε τρόπο να αποφύγουν το Συλλαλητήριο της Αθήνας, χρησιμοποιώντας προς τούτου, τους Αναρχικούς και Αντιεξουσιαστές Κουκουλοφόρους των Εξαρχείων, ξένους πράκτορες του ΣΟΡΟΣ, και τα Χημικά της ΕΛ.ΑΣ.Τόσο μυαλό έχουν………..Ο ΤΣΙΠΡΑΣ-ΖΑΕΦ θα συμφωνήσουν στο Σύνθετη Ονομασία με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, όπως προστάζουν οι Κοσμοκράτορες.
    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ είναι ότι συμφέρει τους Σλάβους & Αλβανούς των Σκοπίων, και τους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες.
    Χαρακτηριστική είναι η συνάντηση ΜΠΟΥΤΑΡΗ-PYATT (Αμερικανού Πρέσβη).Κυκλοφορούν φήμες & ψίθυροι ότι η Σιωνιστές Κοσμοκράτορες (Ν.Τ.Π.) προορίζουν τον ΜΠΟΥΤΑΡΗ για Πρόεδρο του νέου Κράτους, της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.http://arxaiaithomi.gr/2018/01/25/%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CF%83%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83/

    • Πάνε ψόφα και απάλλαξε μας από την βλακεία ακροδεξιό τρόλ που κάνεις επικόλληση από ιστοσελίδες ναζιστικές!

  9. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΦΕΘΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΕΦΤΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ!

    Ελεύθεροι –και μάλιστα «άνευ όρων»!- αφέθηκαν, μετά την απολογία τους στην 4η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι πέντε παρακρατικοί –όλοι ενήλικοι- που είχαν συλληφθεί στα επεισόδια της επόμενης ημέρας του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου, κατά την πορεία που έκαναν λυσσασμένα για εκδίκηση παρακρατικά στοιχεία των Τσίπρα και Καμμένου.Εις βάρους τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα του εμπρησμού (ότι έβαλαν φωτιά σε αστυνομική κλούβα) και επτά πλημμελήματα, μεταξύ των οποίων απείθεια, αντίσταση, φθορά κ.ά.Προφανώς, έπιασαν τόπο οι «παρεμβάσεις» των υπερκρατικών λούστρων της Μέρκελ, του Τραμπ και του Σόρος υπέρ των «δικών τους παιδιών»!

  10. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ… ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ!

    Ειδική εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία καλούνται οι σχολικές μονάδες όλης της χώρας (του τρισάθλιου μνημονιακού προτεκτοράτου Ελλαδιστάν…) να αφιερώσουν, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, δυο διδακτικές ώρες σε εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τη μνήμη των Εβραίων του ολοκαυτώματος, απέστειλε ο κομμουνιστής υπουργός Γαβρόγλου.Προτεινόμενο θέμα είναι «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι», το οποίο αποτελεί και το θέμα του φετινού διαγωνισμού δημιουργίας βίντεο που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων και το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος.Οι εκπαιδευτικοί που θα χρεωθούν τη «δράση» καλούνται να επικοινωνήσουν με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για το προτεινόμενο θέμα και σχετικές οδηγίες για την παρουσίασή του, καθώς και να αντλήσουν ιδέες και υλικό από συγκεκριμένες και… εγκεκριμένες ιστοσελίδες.Αλήθεια, πόσες διδακτικές ώρες αφιερώνονται στα σχολεία του Ελλαδιστάν για το Ολοκαύτωμα των Ποντίων και Μικρασιατών; Απολύτως καμμία, γιατί τέτοιες θύμησες είναι κατά της… ειρηνικής συνύπαρξης των λαών!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ