Ρόδος: «Κούρεμα» 276.000 ευρώ στις οφειλές συμπολίτη μας μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού

0
2120

«Κούρεμα» ποσού άνω των 270.000 ευρώ κατάφερε να πετύχει 50χρονος συμπολίτης μας, μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης οφειλών.

Συγκεκριμένα, ο 50χρονος έκανε χρήση δια των δικηγόρων του κ.κ. Μιχάλη Τεχνίτη και Μάνου Τεχνίτη, της διαδικασίας που του δίνει πλέον ο νόμος για εξωδικαστική ρύθμιση, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα υψηλό ποσοστό «κουρέματος» των οφειλών του κατά 25% (276.000 ευρώ) και καταβολή του υπολοίπου ποσού σε 420 δόσεις.

Ο αιτών επικαλέστηκε ότι είναι σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών που σπουδάζουν και ότι λόγω αφενός της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας των προηγούμενων ετών και αφετέρου των αυξημένων οικογενειακών αναγκών δεν ήταν σε θέση να αποπληρώσει τις οφειλές του, ενώ η ακίνητη περιουσία που διαθέτει δεν είναι τέτοια που μπορεί να την εκμεταλλευτεί προκειμένου να αποκομίζει εισόδημα από αυτήν.
Παράλληλα, μέσω της διαδικασίας αυτής, ο αιτών πέτυχε πλήρη παύση των καταδιωκτικών μέτρων που είχαν ξεκινήσει σε βάρος του προστατεύοντας την περιουσία του και απελευθερώνοντας τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Σημειώνεται, ότι ένα μεγάλο μέρος του κουρέματος προέκυψε από διαγραφή οφειλών του Δημοσίου, αφού από συνολική οφειλή 200.000 ευρώ, έγινε διαγραφή 109.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών» έχει υποκαταστήσει το νόμο 3869/2010 για τα «Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά» και σε αυτόν μπορούν να ενταχθούν πλέον όσοι ήρθαν σε αδυναμία πληρωμής μετά την κατάργηση του νόμου αυτού αλλά ακόμα και εκείνοι των οποίων η αίτηση τους στα «Υπερχρεωμένα» απορρίφθηκε εν τέλει από τα Δικαστήρια, οπότε και αναγκαστικά το χρέος τους αναβιώνει.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο και επιλογή για αρκετούς πολίτες, οι αιτήσεις των οποίων για ένταξη στα «Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά» έχουν απορριφθεί από τα Δικαστήρια της χώρας και αναζητούν τρόπους να προστατεύσουν εκ νέου την πρώτη τους κατοικία.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ