Ρόδος: Κατά 65% «κουρεύτηκε» δάνειο συμπολιτών μας από το Ειρηνοδικείο

0
770

Γενναίο «κούρεμα» της τάξης του 65% έκανε με απόφασή του το Ειρηνοδικείο Ρόδου για ζευγάρι συμπολιτών μας που είχε οφειλές από δάνεια σε τράπεζα.

Μάλιστα, το δικαστήριο δεν προέβη μόνο σε μεγάλη μείωση της οφειλής για τους συμπολίτες μας, αλλά αποφάσισε τα πρώτα τρία χρόνια να μην καταβάλλουν κάποια δόση!

Πιο αναλυτικά, ο 53χρονος και η 56χρονη σύζυγός του έχουν ένα ανήλικο παιδί και αναγκάστηκαν να προσφύγουν, διά του δικηγόρου τους κ. Γιώργου Κυπραίου, στη δικαιοσύνη προκειμένου να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία τους αλλά και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους από δάνεια που είχαν λάβει.

Όλα ξεκίνησαν το 2010 όταν το ζευγάρι έλαβε δύο στεγαστικά δάνεια για την αγορά και αποπεράτωση της πρώτης κατοικίας τους. Τότε τα εισοδήματά τους, τους επέτρεπαν να καταβάλλουν κανονικά τις δόσεις για τις οφειλές τους, όμως η οικονομική τους κατάσταση τα επόμενα χρόνια μεταβλήθηκε, με τον 53χρονο να κερδίζει ελάχιστο εισόδημα με το οποίο έπρεπε να καλύψει τις ανάγκες διαβίωσης της οικογένειάς του και την 56χρονη να είναι άνεργη.

Ως εκ τούτου, ήταν αδύνατη η καταβολή των δόσεων των δανείων, τα οποία το 2016 οπότε και προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας να ενταχθούν στον νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών, έφθαναν τις 180.000 ευρώ. Σήμερα, με τις προσαυξήσεις το ποσό αυτό αγγίζει τις 220.000 ευρώ.

Το δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε προβαίνει σε «κούρεμα» της τάξης του 65%, «ρυθμίζει τα χρέη αμφότερων των αιτούντων με μηδενικές καταβολές επί τριετία, αρχής από τον επόμενο μήνα της δημοσίευσης της απόφασης» και το υπόλοιπο ποσό που θα πρέπει να πληρώσουν, θα το καταβάλλουν σε 240 δόσεις των περίπου 180 ευρώ η κάθε μία.

Δηλαδή το συνολικό ποσό που καλούνται οι συμπολίτες μας να πληρώσουν για την αποπληρωμή των δανείων τους, ανέρχεται περίπου στις 43.000 ευρώ.

Πηγή: https://www.rodiaki.gr/article/481666/kata-65-koyreythke-daneio-sympolitwn-mas-apo-to-eirhnodikeio
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ