ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ 15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήµατα στην Κω

5
2006

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήµατα Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

 

Σε µια περίοδο που, µε µεγάλη ανησυχία, παρακολουθούµε τους δείκτες τροχαίων δυστυχηµάτων να αυξάνονται, η λέσχη Lions Κω Ιπποκράτης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με την Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου  και το τμήμα της Τροχαίας Κω συνεχίζει δυναµικά τις δράσεις ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για «έναν κόσµο χωρίς τροχαία δυστυχήµατα». Έτσι, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, διοργανώθηκε η 15η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήµατα» στο νυχτερινό μαγαζί SITAR, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου!

Κεντρικός άξονας της δράσης είναι ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε µαζί» ενώ, το µήνυµα είναι η προτροπή στις παρέες, να ορίσουν ένα άτοµο που, δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά, αλλά και υιοθετώντας το γενικότερα, να αναλάβει το ρόλο του «οδηγού της παρέας» φορώντας ένα ειδικό βραχιολάκι που θα του το θυµίζει.

 

«Το να µείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό όσο να φορέσεις ένα βραχιολάκι! Απλά κάν’ το. Η ζωή είναι ωραία, µη τη χάσεις για ένα ποτό!»

 

«Η ενηµέρωση και ευαισθητοποίηση, κοινού και οδηγών, για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, είναι ένα σηµαντικό µήνυµα που θέλουµε να στείλουµε όσο πιο µακριά γίνεται, ώστε να σωθούν ζωές. Κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες οδηγοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, συµµετέχουν σε αυτήν τη βραδιά, ενώνοντας τις δυνάµεις τους µε το Ινστιτούτο, τους αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς Οργανισµούς και άλλους θεσµικούς φορείς, για την προστασία της ζωής όλων αλλά, κυρίως, των νέων ανθρώπων στους δρόµους της χώρας τους», επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κως, 19/10/21

Τo Σαββατο 16/09 η λέσχη Lions Κως Ιπποκρατης σε µια περίοδο που, µε µεγάλη ανησυχία, παρακολουθούµε τους δείκτες τροχαίων δυστυχηµάτων να αυξάνονται,  σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με την Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου  και το τμήμα της Τροχαίας Κω και με την τιμητική παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής και καλού φίλου της λέσχης κ. Γιώργου Πατούλη  πραγματοποίησε δυναµική  δράση ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για «έναν κόσµο χωρίς τροχαία δυστυχήµατα» με τη  διοργάνωση της 15ης «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήµατα» στο νυχτερινό μαγαζί SITAR, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου!

Κεντρικός άξονας της δράσης ήταν ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε µαζί» και το µήνυµα για προτροπή στις παρέες, να ορίσουν ένα άτοµο που, δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά, αλλά να αναλάβει το ρόλο του «οδηγού της παρέας» φορώντας ένα ειδικό βραχιολάκι που του το θυµίζε.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους πολίτες που συμμετείχαν ,τους αστυνομικούς του τμήματος Τροχαίας που διέθεσαν τον χρόνο  τους , καθώς και τον κ Διοικητή Τροχαίας κ. Βασίλη Πλατώνη για την παρουσία του. Τέλος ευχαριστούμε τα παιδιά της Ε. Ο.Δ Κω  για την συμμετοχή τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την φιλοξενία στην επιχειρησή τους στους κ. Γιώργο Καίσερλη και κ. Κώστα Αποστολόπουλο!!

H Πρόεδρος

  1. L. Νίλουφερ Τλε

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

    • Σωστός!! Είναι αυτό που λέμε ‘βλέπουν το δέντρο αλλά χάνουν το δάσος’! Τι να περιμένει κανείς από μίζερους ανθρώπους;…δυστυχώς πάντα βρίσκουν κάτι να πουν!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ