Το «παιδί θαύμα» της Αυστραλίας κατάγεται από Κάλυμνο και Χάλκη

0
4887

Το παιδί-φαινόμενο της Αυστραλίας, ένας από τους νεότερους προγραμματιστές που απέκτησε εφαρμογή στο App Store της Apple σε ηλικία μόλις 13 ετών και που ως νέος επιχειρηματίας έχει διακριθεί και βραβευθεί για τις καινοτόμες ιδέες του παρότι ακόμα μαθητής, είναι Δωδεκανήσιος!
Ο Νίκος Μιχαήλου, 17 ετών σήμερα μαθητής του Cranbrook School, με καταγωγή από την Κάλυμνο και τη Χάλκη από την πλευρά του μπαμπά του Πέτρου Μιχαήλου, δεν είναι ένας συνηθισμένος έφηβος… Ο Νίκος Μιχαήλου, ομογενής τέταρτης γενιάς, για τον οποίον ο τύπος της Αυστραλίας γράφει διθυράμβους, δημιουργεί ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσει τους μαθητές να προετοιμαστούν για το πιστοποιητικό τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Με την ονομασία HSC-GPT, το πρόγραμμα θα επιτρέψει στους μαθητές να βαθμολογήσουν την εργασία τους, να δημιουργήσουν ερωτήσεις πρακτικής και να λάβουν λεπτομερείς απαντήσεις σε «οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με οποιοδήποτε θέμα» – δυνατότητες που ο κ. Μιχαήλου ελπίζει ότι θα βοηθήσουν τους λιγότερο ευνοημένους μαθητές να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητές τους.
Ο έφηβος επιχειρηματίας Νίκος Μιχαήλου έχει δημιουργήσει πολλές εφαρμογές και συγκέντρωσε 700.000 δολάρια σε κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών στα 16 του!

 

Το προϊόν, το οποίο επικεντρώνεται σε θέματα ανθρωπιστικών επιστημών και επί του παρόντος υποβάλλεται σε δοκιμές beta, δεν είναι το πρώτο επιχειρηματικό εγχείρημα του 17χρονου.
Ο μαθητής, αναπτύσσει εφαρμογές και παιχνίδια από τότε που άρχισε να κωδικοποιεί σε ηλικία 12 ετών! Έγινε ένας από τους νεότερους προγραμματιστές στην Αυστραλία που απέκτησε μια εφαρμογή στο App Store της Apple σε ηλικία μόλις 13 ετών! Και τρία χρόνια αργότερα, συγκέντρωσε 700.000 δολάρια σε χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων για την καναδική start-up frenter, ενώ εργαζόταν ως επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας λογισμικού B2B.
Είναι πλέον σε επαφή με έφηβους επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο και λαμβάνει συμβουλές από γνωστούς επιχειρηματίες, όπως ο ιδρυτής της Yellow Brick Road, Mark Bouris, ο Scott Farquhar της Atlassian και ο δισεκατομμυριούχος των ΗΠΑ Mark Cuban, αφού προηγουμένως απευθύνθηκε σε εκείνους μέσω e-mail.
Το παιδί-φαινόμενο της Αυστραλίας ανέφερε στο Financial Review ότι ήταν αρκετά τυχερός που παρακολούθησε σχολεία που τον ενθάρρυναν στις επιχειρηματικές του προσπάθειες. Αλλά πιστεύει ότι το εκπαιδευτικό σύστημα της Αυστραλίας θα πρέπει να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στη διδασκαλία επιχειρηματικών δεξιοτήτων στους μαθητές – και να το κάνει όσο το δυνατόν νωρίτερα – καθώς αυτές οι δεξιότητες μπορούν να τους βοηθήσουν να λύσουν προβλήματα σε όλους τους τομείς της ζωής τους.
Ο εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Young Change Agents συμμερίζεται αυτή την πεποίθηση και ηγείται μιας ώθησης για την εισαγωγή επιχειρηματικής εκπαίδευσης σε κάθε σχολείο στην Αυστραλία.
Ο νεαρός ομογενής την πορεία του οποίου παρακολουθούν στενά τα αυστραλιανά ΜΜΕ και προβάλλουν πολύ συχνά τις δραστηριότητές του σε εθνικό επίπεδο, είπε ότι είναι παθιασμένος με τις επιχειρήσεις και την τεχνολογία ήδη από τα παιδικά του χρόνια. Αφού έμαθε πώς να κωδικοποιεί από την παιδική χαρά του δημοτικού σχολείου του, ξεκίνησε την πρώτη του εφαρμογή στο App Store και στη συνέχεια έγινε ο νεότερος προγραμματιστής App Store στην Αυστραλία!
Μετά από εμπειρίες με συναντήσεις με στελέχη της κορυφαίας εταιρείας-kολοσσού Apple σε ηλικία μόλις 13 ετών τα οποία και κατάφερε να εντυπωσιάσει με τις γνώσεις και τις ιδέες του, αποφάσισε ότι η δημιουργία μιας επιχείρησης ανάπτυξης εφαρμογών θα ήταν το επόμενο βήμα της φυσικής του εξέλιξης.
Ξεκίνησε την Appstra με μόλις 200 δολάρια σε κεφάλαιο, για να φτάσει σήμερα να διαπραγματεύεται ιδέες και εφαρμογές με κεφάλαια που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια και το όνομά του να έχει γίνει γνωστό σε παγκόσμιο επίπεδο και το μέλλον να προδιαγράφεται λαμπρό για τον νεότερο προγραμματιστή της Αυστραλίας με το ελληνικό αίμα!

 

«Όταν ξεκίνησα την επιχείρηση, έπρεπε να αναπτύξω τα πάντα μόνος μου. Το να μπορώ τώρα να προσλαμβάνω επαγγελματίες προγραμματιστές και να τους διαχειρίζομαι είναι κάτι για το οποίο είμαι εξαιρετικά περήφανος», είπε.
«Άνθρωποι όπως ο Scott Farquhar, ο Mike Cannon-Brookes, ο Nick Molnar και η Melanie Perkins, είναι οι ηγέτες και οι επιχειρηματίες που φιλοδοξώ να μοιάσω και ελπίζω να ακολουθήσω τα βήματά τους. για να βάλουμε τις νεοσύστατες επιχειρήσεις τεχνολογίας της Αυστραλίας στον χάρτη», είπε ο 17χρονος μαθητής.
Παράλληλα με τη φιλοδοξία του να γίνει ένας εξαιρετικά επιτυχημένος επιχειρηματίας τεχνολογίας, ο Νίκος Μιχαήλου θέλει επίσης να επηρεάσει θετικά το εκπαιδευτικό σύστημα και το αυστραλιανό οικοσύστημα εκκίνησης.
«Ενώ έχω κάνει πολλά για την ηλικία μου, εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορώ να είμαι καταλύτης για την επόμενη γενιά νέων επιχειρηματιών να εμπνευστούν και να προσπαθήσουν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο που έκανα εγώ», είπε.
«Με ολόκληρο το οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων να αναπτύσσεται στην Αυστραλία, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ευκαιρίες θα είναι ώριμες».

 Πηγή:www.dimokratiki.gr (Της Μαίρης Φώτη)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ