Καλό σου ταξίδι κ. Γιάννη… Την Παρασκευή 17 Ιουνίου στην Αυστραλία η κηδεία του αγαπητού συντοπίτη μας Γιάννη Χατζηγιακουμή

2
8662
Θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του αγαπητού συμπολίτη μας Γιάννη Χατζηγιακουμή από τον Ασώματο Ασφενδιού στην μακρινή Αυστραλία, ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης και άνθρωπος με ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο του. Σύμφωνα με ανάρτηση του γιου του Βασίλη η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 17 Ιουνίου.
Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένειά του.
Καλή ανάπαυση αγαπητέ κ. Γιάννη δεν θα ξεχάσουμε την κουβέντα που είχαμε την τελευταία φορά που βρεθήκατε Κω συμμετέχοντας στα πανηγύρια του τόπου μας, λέγοντας μας ότι είσασταν από τους πρώτους που περιμένατε με λαχτάρα να τα ανεβάσει η aegean για να δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο και να τα κοινοποιήσετε στο fb (όπως κάνατε πρόσφατα και με το πανηγύρι του Αϊ Γιώργη στα Μαυροκάμπια), ιδιαίτερα όταν χόρευε ο Δ. Κουσπακίδης.

Η ανάρτηση των Γ. Μαστόρου και Κ. Παππούλη «Μπροβάλετε – Μπροβάλετε»

Καλό σου ταξίδι κ. Γιάννη…

Γιάννης Χατζηγιακουμής 1938-2022
Άλλος ένας μερακλής Ασφενδιανός, ο Γιάννης Χατζηγιακουμής, «έφυγε» χθες (6/6/22) στα 84 του χρόνια, στην μακρινή Αυστραλία όπου ζούσε!
Το μικρότερο από τα εννέα παιδιά του Βασίλη Χατζηγιακουμή και της Μαρίας Χατζηνικολάου. Γεννήθηκε το 1938 στο Ασφενδιού, πήγε δημοτικό στο σχολείο του Ασωμάτου και γυμνάσιο στο Ιπποκράτειο στην πόλη της Κω, απ’ όπου αποφοίτησε το 1959. Το 1965 μετανάστευσε στην Αυστραλία για μία καλύτερη τύχη, όπως μας είπε σε ολιγόλεπτη διαδικτυακή συνέντευξη τον περασμένο Μάρτιο! Από τότε ερχόταν πολύ τακτικά για να βλέπει την οικογένειά του, αλλά και να χορεύει στα πανηγύρια του νησιού του.
Το Πεντοζάλι(όπως χορεύεται στο Ασφενδιού) τον έμαθε στο γυμνάσιο, σιανό-σούστα, συρτό, καλαματιανό και άλλους χορούς από τα μεγαλύτερα αδέλφια του.
Ο αγαπημένος του χορός, όπως και των υπολοίπων αγοριών της οικογένειας ήταν ο τούρκικος (εφτά χαβασί όπως λέγεται στο Ασφενδιού), το οποίο χορεύει και στο βίντεο(από Aegeanews) το 2018 στο πανηγύρι των Εν Δωδεκανήσω Αγίων στο Μονάγρι Ασφενδιού .

Καλό σου ταξίδι κ. Γιάννη….
Μπροβάλετε – Μπροβάλετε
Γιάννης Μαστόρος – Κυριάκος Παππούλης

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στον Γιαννη και τον Κυριάκο που θυμουνται και τιμούν ανθρωπους μιας άλλης γενιας, που αφησαν το στίγμα τους στον τοπο μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ