Άνοιγμα σεζόν: Βαθμός προετοιμασίας-ετοιμότητας; (Μεταξύ της «ήσσονος προσπάθειας» και του «αγρόν ηγόρασαν»)

51
7891

Άνοιγμα σεζόν: Βαθμός προετοιμασίας-ετοιμότητας; (Μεταξύ της «ήσσονος προσπάθειας» και του «αγρόν ηγόρασαν»)

Άνοιγμα σεζόν λοιπόν και επίσημα από την Κυριακή 24 Μαρτίου (με την καθιερωμένη εθιμοτυπική υποδοχή – καλοσώρισμα που πρέπει να γίνεται -όχι απλά για να γίνεται- διότι δείχνει την ελληνική φιλοξενία κλπ).

Βαθμός προετοιμασίας-ετοιμότητας; Δοκιμάστε να κάνετε μια αντικειμενική αξιολόγηση, πρώτοι απ΄όλους οι διοικούντες Τοπικης και Περιφερειακής αυτοδιοίκησης σε μια κλίμακας, ας πούμε από το 1 μέχρι το 10, πως την αξιολογείτε…

(Όταν περάσετε από κεντρικούς δρόμους της Κω αυτό το διάστημα και φτάσετε ας πούμε μέχρι το Μαρμαρωτό με ποδήλατο ή μοτοποδήλατο και πέσετε μέσα στα νέα χαντάκια που άνοιξαν πρόσφατα σε πολλά σημεία κάθετα ή κατά μήκος των δρόμων θα καταλάβετε… Τι τραβάνε ή έχουν να τραβήξουν οι έρμοι πρώτοι τουρίστες. Το αφήνουμε εδώ, για ευνόητους λόγους)

Είδαμε, για παράδειγμα στη Ρόδο, ειδικά συνεργεία για το κλείσιμο λακκούβων και αποκατάστασης δρόμων με τον ίδιο τον δήμαρχο και τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο ή σύμβουλο να βγαίνουν μαζί τους στα κεντρικά σημεία και να περνάνε το μήνυμα της συντονισμένης τοπικής προετοιμασίας.

Το ίδιο για τον καθαρισμό του νησιού.

Στην Κω, τι;

Μείναμε μόνο στις εικόνες και στα λόγια (συσκέψεις, φωτογραφήσεις με χαμόγελα, ανταλλαγή απόψεων).

Σύμφωνοι κι αυτά χρειάζονται όταν είναι επί της ουσίας και όχι μόνο για το θεαθήναι.

Πόσο όμως καλύτερα θα ήταν να συνοδεύονταν από αντίστοιχες πράξεις-δράσεις υλοποίησης.

Μέχρι τώρα οι μόνες ενέργειες που βλέπουμε μεμονωμένα και όχι εκ των άνω (ευτυχώς δηλ. που είναι κι αυτοί) είναι από κάποιους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας μαζεύοντας δεκάδες σακούλες σκουπίδια από τις παραλίες, απομακρύνοντας κλαδιά, κάποιοι κόβοντας ακόμα και χόρτα.

Στην ίδια λογική, του φιλότιμου, ο φίλος Σάκης Χατζηπέτρος από την δημοτική κοινότητα Κω (Πρόεδρος) είδαμε ότι για τους αυτονόητους καθαρισμούς στις γειτονιές άρχισε να ενεργοποιεί με προσωπικό κάλεσμα μέσω facebook, εθελοντές…

Το είχαμε προτείνει κι εμείς από δω – αν θυμάστε- από την αρχή της νέας θητείας της δημοτικής αρχής, ότι αν είναι η τραγική αποψίλωση των υπηρεσιών λόγος και αιτία να μην γίνεται τίποτα, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι κάλεσμα και αξιοποίηση-δραστηριοποίηση εθελοντών.

Δυστυχώς, μέχρι τώρα οι μόνες δράσεις που είδαμε συντονισμένες και σύσσωμες τις τοπικές αρχές μας ήταν -όπως λένε με μια δόση τραγικής  ειρωνείας που δεν απέχει από την πραγματικότητα- οι διαδικτυακοί σχολιαστές, σε βασιλόπιτες, χοροεσπερίδες και τελευταία… καρναβάλια.

Ακροβατούμε μεταξύ της «ήσσονος προσπάθειας» και του «αγρόν ηγόρασαν», σχολίαζαν πολύ εύστοχα τις προάλλες πολύ αξιόλογοι, ενεργοί συμπολίτες μας (οι οποίοι συζητάνε με τους τοπικούς μας άρχοντες, όταν τους ζητάνε τη γνώμη και τις συμβουλές τους έστω και μία στις τόσες) ότι το βασικό είναι να λειτουργήσουν ως ομάδα δράσης με πρώτο κριτήριο το τοπικό.

Να υπερβούν ακόμα και τα στερεότυπα ή τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις μεταξύ πρώτου και δεύτερου βαθμού σε μια άτυπη κοινή επιτροπή δράσης (δήμος-επαρχείο-τουριστικοί και τοπικοί εθελοντικοί φορείς).

Όταν πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό για τα μικρά, τι να πούμε για τα μεγάλα;

Νοσοκομείο… 3ο Δημοτικό… ή την πολυδιαφημισμένη visa (θεώρηση εισόδου) -«express» για τους επισκέπτες από τα απέναντι παράλια.

1η Απριλίου ανακοίνωσαν περιχαρείς και με «πηχυαίους τίτλους» (όπως θα γραφε και ο φίλος Κώστας) ότι θα γεμίσουν από Τούρκους επισκέπτες τα 5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ανάμεσα σε αυτά και η Κως, με την έναρξη εφαρμογή της συμφωνίας Ελλάδας – Τουρκίας για την χορήγηση επταήμερης θεώρησης εισόδου στη χώρα, visa – «express (μιας και 9-10 Απριλίου κορυφώνεται η γιορτή του ραμαζανιού).

Πλην όμως… κι εδώ προετοιμασία 0 (άντε από 1 μέχρι 5 πιο επιεικώς, πάντως κάτω από τη βάση). Το σχολίασε χωρίς να έχει άδικο ότι θα ζήσουμε προσεχώς τραγελαφικές καταστάσεις, προερχόμενος από Κάλυμνο ο Γ Νικητιάδης (όπου πήγε γισ «συγχώριο» το απόγευμα της Τυρινής στον σεβασμιώτατο Παΐσιο, ο οποίος παραλίγο να βγει από τα ράσα του και να αρχίσει να τρέχει…)

Όταν ακούσαμε πρόσφατα στη δημοτική τηλεόραση τον Πρόεδρο του ΔΛΤ Π. Αβρίθη ότι αναμένονται κλιμάκια συναρμόδιων υπουργείων πολύ σύντομα και στην Κω για την οριστικοποίηση των διαδικαστικών θεμάτων (20 λεπτά για θεώρηση μιας άδειας εισόδου και το πολύ 100-120 την ημέρα), θυμηθήκαμε ότι… «Μέσα στο Μάρτιο επρόκειτο να οριστεί και ο ανάδοχος για την ΕΝΑΡΞΗ κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου… Είδε κανείς τίποτα;

Βέβαια, όπως είχε πει και ο μεγάλος Α. Άινσταιν «ο χρόνος είναι σχετικός» και όπως αντίστοιχα είχε «φιλοσοφήσει» ο πασίγνωστος λαϊκός μας συνθέτης Β. Τσιτσάνης «Τι σήμερα, τι αύριο τι τώρα…» Εμείς, εκεί θα κολλήσουμε;

 

 

 

51 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΣΑΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ. Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ.

  2. ΤΣΑΝΤΙΡΟΔΗΜΑΡΧΟΣ περα βρεχει.μαγαλο χαλι εγκαταλειψη.κριμα στο νησι.

  3. ρε παιδιά συγνώμη αλλά ο δήμαρχος φταίει?Δεν είμαι ούτε με τον έναν αλλά ούτε με τον αλλον αλλά και προσωπικό δεν υπάρχει να γίνουν όλες οι δουλειές!υπάρχουν ελλείψεις σοβαρές προσωπικού συν ότι μερικοί για να κάνουν μια δουλειά θέλουν ένα 8ωρο!!

  4. Sportr Pass voucher ,το είδαμε και αυτό.Που πάνε οι έμμεσοι και άμεσοι Φόροι που πληρώνουμε !!!

    https://www.iefimerida.gr/oikonomia/sport-pass-voucher-300-eyro-gia-35000-mathites
    Να είσαι π.χ. αγρότης χτυπημένος από τον Ντάνιελ και να διαβάζεις αυτή την είδηση…

    Εξάλλου οι νέοι μας επιδίδονται φανατικά στο κικ-μπόξινγκ τα τελευταία χρόνια έτσι κι αλλιώς, χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση… Ρέει ο αθλητισμός στο αίμα τους…

    • Δεν σε υποχρεώνει κανείς τα τα πάρεις.Ουτε αποκλείει τα παιδιά των αγροτών.Ξερεις φαντάζομαι όσοι αγρότες έχουν πρόβλημα αποζημίωσης είναι όσοι δεν είχαν δηλώσει ακριβώς όσα έβγαζαν.Εκει είναι το βασικό πρόβλημα.Οταν δηλώνεις έσοδα 1000 δεν μπορείς να ζητάς αποζημίωση 10000.Τελικα ζήσαμε το λαϊκισμό αλλά δεν μάθαμε.

      • Ακόμα και ο Βακαλάος σκορδαλιά θα είχε καλύτερα επιχειρήματα,

        εξυπνότερες σκέψεις ,καλύτερη ενημέρωση αν και …παστός.
        Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ απ την Θεσσαλία η Λίμνη Κάρλα έχει στον πάτο της εκατοντάδες ζώα πνιγμένα,τα νερά της που είναι λιγότερο μολυσμένα απ την πάρτι σου,διοχετεύονται στον Παγασητικό με αποτέλεσμα να υπάρχει θέμα στα Καλοκαιρινά θέρετρα.
        Όλα τα μηχανήματα και οι υποδομές των παρακείμενων αγροτών θάφτηκαν, καταστράφηκαν, μειώθηκε η καλλιεργήσιμη γη, άρα και τα έσοδα, οι εξαγωγές.
        Μόνο ένα βούρλο σαν και σένα θα διέπρεπε σε τέτοιου επιπέδου Δημόσια συζήτηση.
        Στο ξαναλέω για να πάρεις μέρος σε Δημόσιο διάλογο πρέπει να ξέρεις τα βασικά και συ μόνο ξυστό ξέρεις.

      • Ο αισιόδοξος τουλάχιστον ντόπιος υπάλληλος ελπίζει να τα φχαριστηθεί τα λεφτά των 2 εκατομμυρίων αφίξεων, γιατί αν είναι να τον βρουν ξάπλα στα κυπαρίσσια μετά από χρόνια και δεκαετίες, μάλλον δικαίως παραπονείται τώρα!
        Εσύ απ ότι κατάλαβα είσαι αισιόδοξη όπως αυτός που παίζει κουλοχέρη.
        Πολύ ανόητη,ελεεινή,αγράμματη,αμόρφωτη,ανίδεη,άσχετη και ,,,,,,,,

      • Σήμερα ανακοινώθηκαν νέα φάρμακα με χαμηλότερη τιμή απ τον Κρατικό Φαρμακοβιομήχανο

        https://www.youtube.com/watch?v=yTT8bs4-4JM&t=22s
        Ξεχωρίζω το Portosaltin για ευαίσθητες περιοχές με έντονη φαγούρα .

        Βέβαια υπάρχει και το λιβάνισμα για τους Ταλιμπάν ορθόδοξους.
        Μπορείς να μας πεις πότε θα δει το Νησί άσπρη μέρα?
        Σαν σκλάβοι δουλεύουμε 6 μήνες χωρίς ρεπό,χωρίς να έχουμε το δικαίωμα ν αρρωστήσουμε και 6 μήνες σε καραντίνα που μας διασκεδάζει ο τζόκερ 2-3 φορές τον Χειμώνα.
        Ποιος πήγε τους μισθούς και τις συντάξεις στα τάρταρα πριν 10 χρόνια και δεν ανεβαίνουν ενώ σπάμε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
        Ας σοβαρευτούμε.
        Ρε ….άκω πας καλά? και συ και οι ομοϊδεάτες σου?

  5. Η πλάκα είναι είναι οτι μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα λέγοντας ότι η μείωση των φόρων στα καύσιμα δεν θα αποδώσει αχαχαχααχα.
    Σήμερα ή ΕΡΤ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων δήλωσε ότι σε κάποιες Νησιωτικές περιοχές η βενζίνη έφθασε στα 2 ευρώ.

  6. Αλήθεια τρέχουν στις εκθέσεις,εκτός από ταξίδι αναψυχής,φωτογραφίες και έξοδα τι ακριβώς κάνουν;Τι λένε και διαφημίζουν το νησί;Πως προσκαλούν τους επισκέπτες;Θα μου πείτε εδώ είχαμε αντιδήμαρχο που δεν ήξερε αν χρειάζεται διαβατήριο η όχι να πάει.Τελος αν δεν έχεις προσωπικό η τα μέσα για να κανείς αυτά που θέλεις,γιατί υπόσχεσαι;Γιατί στο κάτω κάτω κατεβαίνεις και ζητάς ψήφο;Να κανείς τι;Να το παίζεις δήμαρχος,έπαρχος,σύμβουλος κλπ;Τελος το παραμύθι με τις εκθέσεις ένα πανηγύρι για να οικονομανε κάποιοι το 2024 πρέπει να τελειώνει.Καμια σοβαρή χώρα δεν πάει εκεί να την γνωρίσουν .Να τους πει καποιος ότι τα συμβόλαια και οι αφίξεις των αεροπλάνων έχουν κλείσει από περσυ πρην να πάνε στις εκθέσεις.

  7. Είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα στον πολιτισμένο κόσμο που όλοι οι Δημόσιοι ,Κρατικοί Υπάλληλοι,

    τα σώματα ασφαλείας, τα ιδρύματα, τα σχολεία, Πανεπιστήμια οι γιατροί,δικηγόροι,μικροβιολόγοι,συμβολαιογράφοι,Λογιστές,Φαρμακοποιοί θέλουν να εργαστούν ,αλλά δεν τους αφήνουν …οι αργίες και τα τριήμερα.
    Πως να μην προκόψει έτσι ο τόπος?
    Το ΑΕΠ τοπικό και Εθνικό μετριέται στα λύματα όπως την εποχή του Κορονοϊού.

  8. Άντε γκαρσόνια της ευρώπης γραίκυλοι, ετοιμαστείτε να φιλήσετε πόδια των πολωνών υπερτουριστών, αχαχαχαχαχαχαχαχα, φέρτε και έναν καφέ όπως έρχεστε

  9. ΠΕΡΙ ΤΡΟΜΟΚΡ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ Η Ινγκουσετία κατοικείται σχεδόν αποκλειστικά από αυτόχθονες καυκάσιους πληθυσμούς τους Ινγκούς (77,3%) και Τσετσένους (20,4%). Κατά τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την παρουσία του ένα κίνημα απόσχισης από τη Ρωσική Ομοσπονδία, το οποίο όμως περιορίζεται σε μικρά τρομοκρατικά χτυπήματα και δεν έχει αποκτήσει τη μαζικότητα του αντιστοίχου της Τσετσενίας.

  10. Τα πάγια έξοδα που έχει δημιουργήσει το κράτος διαχρονικά και γιγαντώθηκαν μετά το 2000 είναι δυσανάλογα του μεγέθους του

    , ακόμα και για την περίοδο πριν την κρίση. Ένα ενδιαφέρον δημοψήφισμα θα μπορούσε να ρωτάει:

    * Θέλετε pass, επιδόματα, δωρεάν παροχές, προσλήψεις και αυξήσεις μισθών και συντάξεων ή βελτίωση των υποδομών και των φορέων που εξυπηρετούν την καθημερινότητα των πολιτών;

    Και τα δύο δεν γίνονται. Οι πολιτικοί πάντα θα προτιμούν το πρώτο ως όπλο για τη συντήρησή τους στο επάγγελμα. Μάλλον ξέρουν καλύτερα το αποτέλεσμα του ερωτήματος.

  11. Ο Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας,κ.Σταμάτης είπε ,ότι αν είμουν στην θέση του Καραμανλή για την συμφορά των Τεμπών,θα ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΧΑ.

    https://www.cnn.gr/politiki/story/411195/stamatis-gia-tempi-an-imoun-sti-thesi-tou-karamanli-tha-aftoktonoysa-den-tha-to-antexa
    Τρεχάτε αύριο στα στεφάνια και τις παρελάσεις,τα παιδιά μας σκοτώθηκαν.
    Έχει ακόμα πολιτευτάδες που έχουν συνείδηση.

  12. Ξεκινησε με εχτρα φορους περιβαλλοντικου τελους,, αλλα 20% οι τιμες πανω..στα ενοικιαζομενα, μην ξεχναμε και τους φορους… Και την αυξηση του ρευματος… Εεεε… 10% κερδος ο ιδιοκτητης, 80 % το κρατος… Τελικα καλα ειπαν.. Οτι τιποτα δεν θα σας ανηκει.. .. ΡΕΜΑΛΙΑ, ΚΛΕΦΤΕΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ…

  13. Φημες λενε οτι ο δημαρχος θα προκυρηξει εθελοντικη στους σκουπιδιαρηδες,, καθε μερα ενας πολιτης θα μαζευει τους δρονους… Αν θελει εχτρα εθελοντικη προσφορα, εκτος την ημερα,, μπορει το βραδυ,, να μπει στην νυχτερινη βαρδια των σκουπιδιαρηδων.. Στα φορτηγα.
    Επισης εθελοντικη προσφορα θα ανακοινωθει και για..τους ελεγκτες εθσητηριων στα κιοσκια (ειναι καλοκαιρινη αυτη η εργασια) . Σε περιπτωση που αρρωστησουν αυτοι που πληρωνει ο δημος…
    Επισης τα ρεπο των δημοσιων υπαλληλων .( στα γραφεια, εφορια.. Θα τα αναπληρωνει εθελοντικα καποιος που κατεχει οικονομικα.. Οταν παιρνει ρεπο ο υπαλληλος…

  14. Παιδιά τα μάθατε;Ο Κασσελακης με τον Ανδρουλακη κάνουν επανάσταση.Θελουν λέει να διώξουν τον Μητσοτακη να αναλάβουν.Σκευτητε την εικόνα κυβέρνησης.Κασσελακης,Ανδρουλακης,Βελόπουλος,με σιωπηλούς συμπαραστάτες ,Νίκη ,Σπαρτιάτες και Κωνσταντοπουλου.Ρε δεν πάτε να κάνετε καμία δουλειά να αφήσετε και εμάς να δουλέψουμε που θα ασχολούμαστε με τα ΤΙΠΟΤΑ;Τρελάθηκαν με τι ότι 2μηνες πρην τις εκλογές είναι γύρω στο 12% και θα την πληρώσουμε εμείς;

  15. Δεν βλέπω περιφερειακά κανάλια ούτε στέλνω ποτέ κάνοντας copy paste διαφορά sitesη από το YouTube αλλά θα κάνω μια εξαίρεση σε αυτό που μου έστειλε φίλος.Πολλοι πιστεύουν αυτούς τους «δημοσιογράφους»και μας ζαλίζουν με τις θεωρίες τους.Καμαρωστε τους. https://youtube.com/watch?v=jz19B6-DQYM&si=jDOa7TsBVgdcQR-u

  16. Σε ό,τι αφορά το αν το παιδί της κόρης του είναι του «πατέρα» Κλεομένη, ο παλαιοχριστιανός είπε ότι είναι μια εικασία, ωστόσο «και η αρνητική διαφήμιση είναι διαφήμιση, έγινε κι εκείνος πιο γνωστός».Πηγή: iefimerida.grΟ 45χρονος παλαιοχριστιανός θέλει να κατέβει στις εκλογές -«Θέμα ημερών η ανακοίνωση του κόμματος» – iefimerida.gr

  17. ΑΔΩΝΙΣ-ΒΟΡΙΔΑΡΟΣ ΜΟΙΡΑΖΑΝ …..ΣΚΑΜΠΙΛΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΛΑΙΝΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΣΥΡΙΖΑ -ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 57 ΝΕΚΡΟΥΣ Κ Η ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΕΝΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΨΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΑΔΩΝΙ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΚΑΡΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΑΤΕ ΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ

  18. ΑΓΡΙΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜΑΡΘΑΣ ΒΟΥΡΤΣΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Κ ΜΟΝΑΧΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΠΑΤΕΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΒΟΡΙΔΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΤΕ ΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ

  19. ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΤΡΕΧΑΝΕ ΧΘΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ-ΒΕΛΟΠΟΥΛΑΙΟΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΡΙΞΑΝ ΑΔΩΝΑΡΟΣ-ΜΑΚΑΡΟΣ ΑΧ ΚΑΙ ΒΑΧ ΠΟΣΟ ΠΟΝΑΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

  20. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΒΟΡΙΔΗΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΟΑΥΡΙΑΝΙΣΤΕΣ Κ ΤΗΝ ΤΡΕΛΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΣΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ Κ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΠΟΥ ΕΚΡΥΒΑΝ ΟΙ ΚΑΜΟΥΖΕΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 36 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΤ ΠΑΛΙ

  21. ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ ΣΚΕΤΑ ΑΥΤΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΡΕΛΕΓΚΩ ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ