Περισσότερα από 17 χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιϊας στο Λινοπότη Υπέγραψε τη σύμβαση ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς

19
5030

Μεγάλης κλίμακας ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή Λινοποτίου, σε μήκος 17,7 χιλιομέτρων, θα εξελιχθούν τους επόμενους μήνες.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς υπέγραψε την σύμβαση υλοποίησης του έργου «Βελτίωση βατότητας αγροτικών οδών στην περιοχή Λινοποτίου», σύμφωνα με τη μελέτη 45/2020.

Περιλαμβάνει εργασίες για έργα οδοστρωσίας & ασφαλτόστρωσης, συνολικής δαπάνης 1.463.337,36€, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα: «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και με ανάδοχο εταιρεία την κοινοπραξία «VAST-MAKE Ι.Κ.Ε. – Α. ΝΙΚΟΛΙΑΣ Ε.Ε.».

Σημαντική παρέμβαση, με ολική ανακατασκευή της οδοστρωσίας, προβλέπεται στο μεγαλύτερο τμήμα της οδού που συνδέει το Τιγκάκι με το Μαρμάρι (μήκους 3.300μ) όπου η υπόβασή της εμφανίζει χρόνια προβλήματα λόγω του ασταθούς υπεδάφους, καθώς η περιοχή είναι ελώδης. Για την προστασία της και σε μήκος 1.400μ προβλέπεται η κατασκευή στρώσης στράγγισης οδοστρώματος σε βάθος 50εκ κάτω από τις στρώσεις οδοστρωσίας, καθώς και η τοποθέτηση γεωυφασμάτων.

 

Αναλυτικά οι αγροτικοί δρόμοι, στους οποίους προβλέπονται βελτιωτικές παρεμβάσεις:

 

  1. I) Κύριοι αγροτικοί οδοί

1) Κεντρική αγροτική οδός Τιγκάκι – Μαρμάρι

2) Οδός Μικρασιατών Προσφύγων (παράλληλη με την ανωτέρω δευτερεύουσα οδό)

3) Οδός Ποσειδώνος (διαγώνια οδός δυτικά της αλυκής)

 

ΙΙ)   Δρόμοι δυτικά της αλυκής

ΙΙΙ) Αγροτικοί οδοί μεταξύ των οδών Μαρμάρι – Τιγκάκι και Μικρασιατών Προσφύγων

  1. IV) Αγροτικοί οδών μεταξύ της οδού Μικρασιατών Προσφύγων και Επαρχιακού

 

Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν εξαρτώνται από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι οδοί και κατά περίπτωση  περιλαμβάνουν: αποξήλωση οδοστρώματος και γενικές εκσκαφές, κατασκευή υπόβασης και στρώσης στράγγισης οδοστρώματος (για τμήμα της οδού Τιγκάκι – Μαρμάρι), κατασκευή βάσεως οδοστρωσίας με διάστρωση 3Α, ασφαλτική προεπάλειψη ή συγκολλητική επάλειψη, διάστρωση ισοπεδωτικών στρώσεων, όπου κρίνεται τεχνικά απαραίτητο, λόγω ανώμαλης επιφάνειας, ασφαλτόστρωση στρώσεως κυκλοφορίας, οριζόντιες διαγραμμίσεις με ανακλαστική βαφή και μεταλλικούς ανακλαστήρες οδοστρώματος (για την οδό Μαρμάρι – Τιγκάκι).

 

Σημείωση: επισυνάπτεται χάρτης, όπου οι οδοί παρέμβασης επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα.

 

Γραφείο Τύπου

 

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θεοδοση με τα εργα που κανεις σε τοσο λιγο χρονο, και κατω απο δυσκολες συνθηκες, θα εισαι δημαρχος για πολλα χρονια.

  2. ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΨΙΛΑ.η περιοδος των ταξιδιαρηδων εχε ληξει δια παντος.

  3. Τι ασφαλτοστρώσεις και πράσινα άλογα!!!!!!!! Να συσπειρώσεις Δήμαρχε όλους τους κατοίκους και να αποκλειστούν λιμάνια και αεροδρόμια ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ !!! Άσε τις ασφαλτοστρώσεις και τα καραγκιοζιλίκια.
    Και όσοι γιατροί βοηθούν στην συντήρηση αρνητικού κλίματος να πάνε στον …………. στο σπίτι τους. Δεν χρωστάμε να κρεμόμαστε από τα ……… του κάθε αλμπάνη

  4. 1.463.337,36€ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΛΙΝΟΠΟΤΙ ! 745.000 ΓΙΑ ΣΤΑΔΙΟ ΦΙΛΙΝΟΥ ! 635.000 για τον κομβο! ΕΛΛΑΔΑ. δημαρχοι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ειναι ΜΟΝΟ για να γλύφουν το μελι.μονο υποσχεσεις ψεμματα και θααααααααααα….Αρπαγες ΜΑΣΕΣ εργολαβοι δημαρχοι.αναπλασεις πλατειες κομβοι για να γεμιζουν οι τσεπες.με 10.000 γινοταν κυκλικος κομβος.ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!……..….ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ….ΜΑΣΕΣ…

  5. φτιάξτε τα φανάρια και τα φώτα να φύγει αυτό το ψυχοπλακωμα.επιτελους.και τον χειμώνα ζουν άνθρωποι στην Κω.

  6. Ποτέ θα τα κάνει;Τώρα το θυμιθηκε;Θα είσαι μια κακιά ανάμνηση Νικηταρά.Θα μείνεις στην ιστορία για τις ελιές στα πρώτα τρία σου χρόνια και για τους χλοοτάπητες στι τέταρτο που αυτό τσακώνεστε με την περιφέρεια ποιος τους έβαλε.Άντε να περάσουν αυτοί οι μήνες να πας σπίτι ΔΟΥ να ησυχάσει το νησί μας και να ξαναπάρει μπροστά.

  7. Με την Μινιερα τι γίνετε;
    Με τον δρόμο από Ζηπαρι μέχρι Ευαγγελίστρια τι γίνετε;
    Ξεχάστηκαν;
    Ξεκινάει η νέα τουριστική περίοδος

  8. Θεοδοση αυτοι εκαναν 300 μετρα στην βομβαρδισμενη περιοχη, και συ κανεις 17.700 μετρα. Σταματα λιγο γιατι θα τους στειλεις στη λερο..

  9. Η 38η φορά που ανακοινώνεται ανακατασκευή/βελτίωση βατότητας/ασφαλτόστρωση τα τελευταία μόλις πέντε χρόνια στον δρόμο Τιγκάκι-Μαρμάρι!

  10. Δημαρχε, θα σου πω την αληθεια. Δε σε ψηφισα γιατι ειχα υποχρεωση καπου. Τωρα ομως θα σε φηφισω με 10 χερια, γιατι ειδα και καταλαβα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ