Το «ντέρμπι» των δημοτικών εκλογών | Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν (Ισοκράτης)

108
6058

Παρά τους υψηλούς τόνους και τις έντονες αντιπαραθέσεις στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου η μέχρι τώρα εικόνα για το «ντέρμπι» των δημοτικών εκλογών στην Κω είναι πως το γενικό «επίπεδο» αντιπαράθεσης «στέκεται» -μέχρι στιγμής- σε υψηλότερο σημείο σε σχέση με προηγούμενες οξυμένες αναμετρήσεις.

Σημαντικό στοιχείο σε αυτές τις εκλογές είναι ότι δεν καταγράφεται τόσο έντονο  παρασκήνιο ως προς τους μηχανισμούς στήριξης παρατάξεων και υποψηφίων, σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις που υπήρχε συγκεκριμένη (και ανοιχτή) στήριξη από πρώην δημάρχους, βουλευτές κλπ.

Αυτή τη φορά, ίσως και λόγω της δημιουργίας του Ομίλου για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση (που τουλάχιστον από πλευράς προσώπων, σημειολογικά δείχνει ότι επιχειρεί να  «ενώσει τα διεστώτα», όπως τα είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια) τίθενται περισσότερο ποιοτικοί παρά ανθρωποκεντρικοί στόχοι για την επόμενη μέρα των δημοτικών εκλογών και την οργάνωση του δήμου.

Και ακόμα, ότι οι οποίοι πρώην οι νυν παράγοντες και προσωπικότητες επιρροής δεν είναι εδώ για να «πατρονάρουν» αλλά για να είναι βοηθοί με τις γνώσεις, την εμπειρία, τις συμβουλές και τον όποιο τρόπο συμβολής τους στην εκπλήρωση του έργου του δήμου και των τοπικών κοινωνιών-κοινοτήτων, ξεχωριστά.

Τούτο, θα ήταν άλλωστε το ιδανικό (αν καταφέρναμε να ξεπεράσουμε εγκαίρως τη λεγόμενη «μάχη των αιωνίων» με την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής, όπως δυστυχώς έγινε τα τελευταία χρόνια) βάζοντας ως κυρίαρχο γνώμονα τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, χωρίς διαχωριστικά «χρώματα» και τεχνητή πόλωση.

Οι όποιοι εξωθεσμικοί παράγοντες και πρωτίστως οι άμεσα εμπλεκόμενοι με τις δημοτικές εκλογές θα πρέπει επιτέλους να προτάξουν το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, του δήμου και του κάθε χωριού ξεχωριστά, σε επίπεδο κοινοτήτων, από το όποιο μικρό(π)νοο και στενόμυαλο ατομικό συμφέρον (γιατί πολλά λέγονται και ακόμα περισσότερα υπονοούνται ή αφήνονται να εννοηθούν για τον τρόπο και το παρασκήνιο των λεγόμενων «πολιτικών μεταγραφών»).

Ένας υγιής στόχος θα ήταν η λεγόμενη «δημιουργική πολιτική» σε επίπεδο προτάσεων και στήριξης συγκεκριμένων προγραμμάτων και θέσεων και όχι στενά ή στεγνά και μόνο προσώπων.

Μακάρι, αυτή η εκλογική αντιπαράθεση -όσο κι αν έχει ή παίρνει τα χαρακτηριστικά «ντέρμπι»- να κάνει την διαφορά με τις προηγούμενες, Με βασικά χαρακτηριστικά σεβασμού, διαφάνειας, πολιτικού ήθους και ηπιότητας,  που μπορεί να προάγουν και την ποιότητα…

Ως εφόδια και εγγύηση για το έργο της επόμενης μέρας, ανεξαρτήτως νικητή.

Τα υπόλοιπα τα έχουν πει όλα οι αρχαίοι ημών πρόγονοι…

Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν (Ισοκράτης)

Το ήθος όλης της πολιτείας είναι το ίδιο μ’ αυτό εκείνων που την κυβερνούν.

 

Ο αληθινός άρχων ου πέφυκε το αυτώ συμφέρον σκοπείσθαι αλλά το τω αρχομένω (Πλάτων)

Ο αληθινός άρχοντας δεν πρέπει να κοιτάζει το δικό του συμφέρον αλλά των υπηκόων του.

 

“Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.” – Αγάθων,450-400 π.Χ.

 

Δει τον αγαθόν άνδρα παυόμενον της αρχής μη πλουσιώτερον, αλλά μάλλον ενδοξότερον γεγονέναι (Βίας ο Πριηνεύς εκ των 7 σοφών της αρχαίας Ελλάδας (625-540 π.Χ.)

Όρκος δ’ εταίρας ταυτό και δημηγόρου: Εκάτερος αυτών ομνύει προς όν λαλεί (Δίφιλος ο Σίφνιος , επικός ποιητής)

Ο όρκος της πόρνης μοιάζει με τον όρκο του πολιτικού: και οι δύο ορκίζονται σε όποιον απευθύνονται.

Στην πολιτική, η βλακεία δεν είναι μειονέκτημα (Ναπολέων Βοναπάρτης)

108 ΣΧΟΛΙΑ

  1. πώς είναι δυνατόν να εμπιστευθείς Πρωθυπουργό που επι τέσσερα χρονια ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

    τωρα θελει να ελεξχει και το ποδοσφαιρο
    η κάθοδος των φονιάδων της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Αθήνα ηταν οργανωμενη και η κυβερνηση ενημερη σε ολα..!!

    Η ΕΡΤ (αυτο το ξεπουλημνεο καναλι).. λογοκρίνε τα παντα…που αποκαλυψε ο φίλος του δολοφονημένου από τους -ναζί Κροάτες -για την έλλειψη ασθενοφόρων!!! ..αποκαλυπτωντας οτι .- «η αστυνομία είχε εγκλωβίσει τα ασθενοφόρα και την Πυροσβεστική 20 λεπτά και δεν τους άφηνε να περάσουν επίτηδες, μέχρι να σταματήσουν οι σερβοι….».
    το εν λόγω απόσπασμα κριθηκε ΄΄αποκαλυπτικο ΄΄μαλλον και κόπηκε αμεσα!!! προφθασε ομως να ακουστει στις ειδήσεις άλλων τηλεοπτικών καναλιών!
    και ο πιο απλος πολιτης μπορει να καταλαβει ποσο πολύ καλά οργανωμένη και είχε συγκεκριμένο πολιτικό σκοπό. .η ταραχη (δεν τους πειραξε καθολου. η δολοφονια του αδικοχαμενου .εξαλου..εδω δεν τους πειραξαν οι νεκροι στα τεμπη..στις φωτιες..στους πωλητες εμβολιων…

  2. ΑΠΟ ΤΗΝ Ευθεία σύγκρουση Μητσοτάκη με Μαρινάκη: «Δεν δεχόμαστε πιέσεις και εκβιασμούς»ΤΟ 2019
    16 αυγουστου 2023 Ο Μητσοτάκης στις Στις κερκίδες του Καραϊσκάκη με τον , εφοπλιστή και καναλάρχη τωρα πλεον Βαγγέλη Μαρινάκη , και τον προεδρο της ΕΠΟ Μπαλτάκο(ΑΥΤΟΙ ΟΙ 3 ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ !!
    Οι παράγοντες που ελέγχουν το ποδόσφαιρο,ΤΑ ΜΜΕ.. ελέγχουν τις κυβερνήσεις, την πολιτική, τις μάζες και τΟ ΧΡΗΜΑ

  3. ΜΕ αφορμη την καθοσο των χουλιγκαν νασα θυμησω ποια ηταν αφορμη στη διάσπασης της Γιουγκοσλαβίας..
    ..ποιοι το οργανωσαν..δόθηκε από προγραμματισμένες συγκρούσεις σε ποδοσφαιρικό αγώνα …μα ποιοι αλλοι…
    η σύγκρουση στις 13 Μαΐου του 1991 μεταξύ των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου ηταν η αφορμή του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, μολονοτι τα επεισόδια ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ από τις μυστικές υπηρεσίες των χωρών που σχεδίαζαν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας
    Στο εμπάργκο που επιβλήθηκε στη Σερβία από το ΝΑΤΟ Ελληνες οικονομικοί παράγοντες μέσω Σκοπίων πρωτοστάτησαν στην παραβίασή του αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.
    Αυτός είναι και ο λόγος που οι εγχώριοι ολιγάρχες είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτες πλοίων, μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων και τηλεοπτικών σταθμών.
    ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ οι Κροατες χούλιγκαν .εχουν ..τελειες σχεσεις..με το ουκρανικό ναζιστικό τάγμα Αζόφ, ???

  4. οπως η Ν.Δ., στηρίζει τα τάγματα του Αζόφ,( θυμαστε τον μαχητές του Αζόφ στην ελληνική Βουλή …???..αδελφια με τους χουλιγκαν πυ κατεβηκαν
    μετα παμε να συμπληρωσουμε το παζλ..
    σκανδαλα οπου μπλεχτηκε Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ
    https://www.to10.gr/anonymous/2296774/neo-skandalo-apistias-stin-epo-ypo-dialysi-omospondia-tou-baltakou/
    σκανδαλΑ ΤΟΥ ιδιοκτητη μαρινακη
    10 χρονια ΜΑΡΙΝΑΚΗς Σκάνδαλα, «στημένα», Σαρρήδες και Γκρανκάσες στο ελληνικό ποδόσφαιρο
    ποιος επωφελείται από τη δολοφονία και την κάθοδο των ναζί στην Αθήνα λόγω της κυβερνητικής στάσης στα γεγονότα (και οι 3..ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ-ΜΑΡΙΝΑΚΗς
    …ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ

  5. η διαφορά θαναι μεγάλη!!! (βρε δεν πα να κουρευτειτε και ο ενας και ο αλλος ποιος σας…..

  6. Η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας είναι ένα εν εξελίξει οργανωμένο σχέδιο!
    Έχουν ήδη δώσει:300.000 ευρώ έδωσαν το 2020.
    800.0000 ευρώτο 2021 με απευθείας ανάθεση (τους προσέβαλε το deal)
    1,5 εκ. ευρώ θα διαθέσουν συνολικά για το 2023!
    Φαντάσου το πάρτι που έχουν κατά νου να κάνουν τα επόμενα 5 χρόνια…
    1,5 εκατομμυριάκια επί 5 χρόνια για ρώτα τον Καμπουράκη, ξέρει πόσα κάνουν;……………. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0oc3NDQAsM2ZztDAGmKbX1aWGcmee4fNkR8niPJ1GCvxTmydywWDCYTp5NnFNNuMbl&id=100048993305177

  7. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.

    Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,επέκταση μαρίνας,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ κλπ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ.Μασες ατελειωτες ΕΛΛΑΔΑ. δημαρχοι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ειναι ΜΟΝΟ για να γλύφουν το μελι.μονο υποσχεσεις ψεμματα και θααααααααααα….Αρπαγες ΜΑΣΕΣ εργολαβοι δημαρχοι.αναπλασεις πλατειες κομβοι για να γεμιζουν οι τσεπες.με 50.000 γινοταν κυκλικος κομβος.ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!…ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ….ΜΑΣΕΣ…

  8. Εσυ που λες Νικηταράς θα πάρει εβδομήντα Όταν ακούσεις τη βροντή η λέξη μόνο που θα πεις θα είναι : Ήντα ;;;;;

  9. Μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους, καλύτερα μια ομάδα να παρατασσεται με έναν παίκτη λιγότερο παρά πλήρης, αλλά με κάποιον που δεν έχει ιδέα πού πάνε τα τέσσερα….

  10. ΠΡΟς ΜΙΡΑΝΤΑ.,….»παλι δεν πηρες τα χαπια σου»

    τον καθημερινο σου σανο τον πηρες????
    επισης μην χασετε την οικογενειακη συγκεντρωση..με ευλαβεια στις ειδησεις των 8 ευαγγελατο ετσι???
    βρε 20 χρονο….για να γραψεις καποια αποψη..καποια κριτικη,κατι ουσιαστικο να ενημερωνεις …πρεπει να εχεις το αναλογο iq..την αναλογη ηλικια..την αναλογη εμπειρια στην ζωη,,τις αναλογες γνωσεις ..την αναλογη ενημερωση.-αλλλα οταν εισαι 20 χρονων και σε ταιζουν οι γονεις σου..-οταν η μοναδικη πηγη ενημερωσης σου ειναι τα ΜΜΕ. που καινε τον εγλεφαλο σου….-οταν σαν αγορι.χρησιμοποιεις 2 χρονια γυναικειο επιθετο-οταν χαιρεσαι με το 41%…οταν δεν εχεις αντιλογο..πολιτικο .. επιχειρηματα..5000 σχολια μεχρι τωρα και προσχωραμε,.οταν ο μοναδικος σου αντιλογος ειναι ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕς..(ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥΛΗΜΝΟΙ..)ΚΑΙ .ΦΤΑΙΝΕΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ…ΧΑΧΑ..τι σε ξεχωριζει απο ενα ηλιθιο
    σιγουρα θες ψυχολογο για αποτοξινωση και χαπια θεραπεια..για την μ@λ@κια που σε δερνει. εκτος τον διχασμο προσωπικοτηατ ςπου εχει…..εκτος αν θελουμε εμεις το 80% που δεν ψηφιζουμε μητσοτακη χαπια…ΚΡΙΝΕ ΜΟΝΗ ΣΟΥ

    • 41% από 39% .Αύξησε ποσοστά μέσω παγκόσμιας πανδημίας και πολέμου.Έκανε τη Ελλάδα από εκεί που ήταν επαίτης και πάντα το αρνητικό παράδειγμα,μια χώρα σεβαστή και παράδειγμα .Κάτι άλλο επειδή το λέτε τελευταία αυτοί που δε ψήφισαν στις εκλογές ήταν οπαδοί των Σπαρτιατών,του Παισιου η των Κουμουνιστων;Σκέψου λίγο να μην αναπαράγεις τις βλακείες που λένε οι «δημοσιογράφοι»τύπου Χίου.Άντε να δούμε.Έλα στη πραγματικότητα.

    • Καλά εσυ που ως συνήθως βρίζεις τη Μιράντα και της λες ότι πρέπει να ενημερώνεται για να μιλάει, τοσον καιρό δε βρέθηκε ένας να σου πει ότι στις 8 δεν υπάρχει Ευαγγελατος; Έχουν αλλάξει τα πράγματα εδώ και 15 χρόνια. Έχει προχωρήσει κι η τεχνολογία. Κλπ.

  11. σχολιο εμπεριστατωμενο..γεματο νοημα..της μιραντα..ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ
    τι κανεις τετοια ωρα…αγορι μου…παιζεις με κανενα φιλο σου στο facebook
    η ειδες οτι ο μητσοτακης θα σωσει την ελλαδα και ξυπνησες>?????

    • η πατσαβούρα και συ μαζί με ένα δύο άλλους είστε η χωματερή του Δημοσίου τοπικού διαλόγου.
      που είδες να έχει βάλει τα γυαλιά και ν’ αποστομώνει σχολιαστές..αποστομώνεται η ίδια με τα ηλίθια ποσταρίσματα.
      δηλαδή μετράς και πόση μπαταρία έχει το κινητό ή το λάπτοπ του κάθε σχολιαστή;τι σε νοιάζει τι κάνει;ποιος είσαι που κρίνεις παλιο////////// τον καθένα;
      ηλίθιε

    • Η ώρα ανάρτησης είναι η ώρα που ανεβαίνει το σχόλιο στην σελίδα και όχι η ώρα που το έστειλες. Δες το δικό σου.

      • η ώρα αποστολής είναι αυτό που κρατά η μνήμη και φαίνεται στο τέλος

  12. ΚΥΡΙΑ ΜΙΡΑΝΤΑ...ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ...

    ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ..(ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ…ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ..
    ΕΔΩ ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΡΟΔΟ…ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ..ΦΟΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ..ΦΠΑ..4 ΧΡΟΝΙΑ….γιαυτο…αναφερομαστε στο ΤΙ ΕΣΤΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ..ΚΑΙ ΠΩς ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ..ειτε βγει ΝΙΗΤΡΑΣ,.ΚΥΡΙΤΣΗ..ΡΟΥΦΑ.ΠΟΥΦΑ..ΟΡΑΜΑ..ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ…

    • Για διακοσμητικούς τους βγάζουμε;Ποσό λάθος είσαι φίλε μου.Πιστεύεις η έχεις δει ότι όλοι οι δήμοι είναι ίδιοι;Θέλει ανθρώπους με όραμα δραστήριους με γνώσεις.Δεν είναι μόνο για φωτογραφίες.Τώρα πολύ θα πουν γιατί απαντάω σε έναν ψεκασμένο.Όλοι το ξέρουν ότι είμαι καλή κοπέλα.Ναι ο Μητσοτάκης έκαψε τη Ρόδο,την Ατταλια,την Πορτογαλία,τη Χαβαη,Τενερίφη για να βάλει ανεμογεννήτριες.Σωστά;Περίεργο πάντως στο νησί μας τις έβαλε χωρίς να κάψει.Άσχετο η κάθε κυβέρνηση φαίνεται από την αντίδραση της.Μετά από την καταστροφή στη Ρόδο σε χρόνο ρεκόρ το νησί έχει μπει ξανά στους κανονικούς του ρυθμούς.Χάρη στους τοπικούς παράγων τες και τι βοήθεια της κυβέρνησης.Κατάλαβες αγαπητέ μου;

  13. Θα έλεγε τις ότι η χώρα αυτή ηλευθερωθη επίτηδες δια νά αποδειχθεί ότι δεν ήτο ικανή προς αυτοδιοίκηση . Αλ.Παπαδιαμαντης.

  14. μπορώ να ποστάρω;
    ότι πιο φασιστικό και ηλίθιο υπάρχει εδώ μέσα.

  15. γιατί έχει δήμαρχο από το 2019 η Κω κ δεν το ξέρουμε….Που ήταν;τη έκανε;;Ανύπαρκτος γιαυτό θα κάτσει στον πάγκο…

  16. πως επηρεαζει λοιπον η πολιτικη της κυβερνησης την υπολοιπη Ελλαδα...

    https://www.youtube.com/watch?v=-nDbUBpbp6c&t=11s
    Η τιμή της βενζίνης έφτασε τα 3 ευρώ στο νησί της Κω! – «Έσπασε» το ρεκόρ ακρίβειας όλων των εποχών
    το νοσοκομειο..δεν εχει γιατρους…ασθενοφορα..-εχει καροτσες ..για μεταφορα ασθενων
    οι λαθροροες καθε μερα ερχονται..με εντολες να τους περιθαλπουν
    οι τιμες για διαμονη και το τουρισμο αυξανουν λογω κοστους ενεργειας.,σιτισης 300% .και σκεφτονται να αυξησουν τον φορο περισσοτερο
    τωρα ερχονται νεα εμβολια..και λοκνταουν..απο σεπτεμβρη
    ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΛΕΥΕΤΕ ΠΟΙΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ..ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ Η Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ..
    .41% μητσοτακης

  17. μιραντα…η βλακεια σημερα ..χτυπησε 41%!!
    ειχατε παλι οικογενειακη συγκεντρωση..να δειτε ευαγγελατο?
    ο πρωτος χειμωνας ..του 41% της ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ (ΝΔ) ερχεται…και θα ναι ολα αυξημενα 41%..
    αα αξεχασα..skeftonati .για ενα μαρκετ pass..και fuel pass..στους δουλους ..να μην εξεγειρονται
    αλλα τα επιδοματα ..οαλ σε καρτα ..θα αποφασιζουν αυτοι που θα τα ξοδεψεις…..
    ααα ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ….Η ΑΑΔΕ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ.

  18. 700 ΧΙΛ καμμενα στρεμματα οι πυρκαγιές που κατέκαψαν την χώρα μεσα σε 1 μηνα
    Δερβενοχώρια, Ρόδο Σαρωνίδα, εκατοντάδες περιουσίες καταστράφηκαν, το περιβάλλον των περιοχών, αγροτικες εκτασεις κατακαηκαν ,
    εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 ΠΜ στη Νέα Αγχίαλο,
    φονική εισβολή στην χώρα και έφοδος στη Νεα Φιλαδέλφεια 150 περίπου νεοβαρβάρων Κροατών χούλιγκαν, που στοίχισε την ζωή στον Μιχάλη Κατσουρή,
    φωτιά στο βυτιοφόρο με 7,2 τόνους υγροποιημένου αερίου, που θύμισε το θανατηφόρο δυστύχημα του 1999.
    Σε όλα οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες και αυταπόδεικτες..ΑΦΟΥ εχει δωσει εντολες..
    Ο Κ.Μητσοτάκης κάνει «μακροβούτια»
    https://www.youtube.com/watch?v=jyG6DbQomZQ&t=2s

    • Για τον δολοφόνο του Κατσούρη ξέρεις ποιος είναι ύποπτος έτσι;Σύντροφος σου νεοφασίστας ναζί είναι.Θα πάει να βρει τον αρχηγό μέσα σε λίγο

  19. η θα χουμε λοκνταουτν… ?? Διότι όπως ακούσατε έρχεται Κορωνοίος…πωωω θα πεθάνουμε..μέσα όλοι πρόβατα στην στάνη .!!!!
    Μετά από 2 χρόνια… Ξαναέρχεται ο Κορωνοίος… αρχίζουν πάλι τα… » κρουσματα».. Τα κανάλια θα το χουν κυρίως θέμα.. 4 φορές την ημέρα τρομοκρατία, ψέμα, προπαγάνδα…. Θα ξεκινήσουν πάλι δουλειά οι κλόουν πλασιέ. . Βασιλακοπουλος, παγωνη, τσιορδας. Και οι δημόσιο κάφροι.. (ο Ευαγγελάτος ,,,θα αποκτήσει άλλη μια βίλα .. Κσι ίσως αγοράσει μεγαλύτερο σκάφος. Με τις μίζες.. ..
    Απλά, πρέπει να πουλήσουν τα εμβόλια που έχουν βγάλει.. Ο Κορωνοίος θαρθει μετά.. Ξανακάντε άλλες 6 δόσεις .ΠΕΙΡΑΜΑΤΌΖΩΑ, . ΠΡΌΒΑΤΑ… νεοδημοκρατη miranta για σας το αφιερώνω

    • Τυχερέ.Τους έχεις καταλάβει όλους.Ευτυχως που υπάρχουν τύποι σαν και εσένα και προοδεύουν .Εμείς τα πρόβατα τίποτα.Κρίμα στα παιδιά που έφυγαν από τον ανύπαρκτο ιό όμως.Γιατί δεν τους ενημέρωσες μην πεθάνουν;Θα σε μαλώσω.

      • 4 ήταν όλοι κι όλοι 70άρηδες με καρκίνο και υποκείμενα νοσήματα που έφυγαν στο νησί μας από τις επιπλοκές του τεχνητού ψευτοιού. Τον ένα μάλιστα τον φαγανε επίτηδες με τα πρωτοκολλα θανατου γιατι εφυγε από εμφραγμα αφού τον έσκασαν. Τους καμιά εβδομηνταριά πενηντάρηδες αθλητες σαραντάρηδες, και πιο νέοι που έφυγαν ξαφνικά από τα μπόλια δεν τους στραβώθηκες προκόπη???

        • Τελικά οι 30000 χιλιάδες δεν πέθαναν;Fake news ήτανε;Τα εκατομμύρια στην Ευρωπηκαι το κόσμο άλλο fake;Τι λες άνθρωπε μου.Να είσαι καλά που μας ενημέρωσες.Άκου πέθαναν τους ανθρώπους ενώ αυτοί είναι μια χαρά.

    • Τι να ψηφίσεις;Ξέρεις τι η περιμένεις πάλι παραμονή να σου πει ο Κασιδιάρης τι θα ρίξεις;Μακάρι να είχες το μυαλό προβάτου.

  20. Πρέπει που και που να κάνουμε υπενθύμιση για το που αναφέρεται ο αθρογραφος.Στις δημοτικές εκλογές.Τι σχόλια κάνει ο φίλος μου ο φασιστακος από κάτω;Για τον Μητσοτακη,τα εμβόλια,την ακριβια,τις φωτιές τους σεισμούς,τα αυτοκινητικά δυστυχήματα κλπ.Αυτός ο άνθρωπος τώρα ζει ανάμεσα μας και ψηφίζει στις εκλογές;Καλα τρόπος του λέγειν.Εδώ ψήφισε κάποιον που μια εβδομάδα πρην δεν ήξερε πως τους λένε.Ούτε τώρα ξέρει Βασικα αλλά δεν πειράζει το άκουσε από έγκυρα χείλη όποτε αφού το είπανε.Τους Σπαρτιάτες λεω.

  21. έχετε ενημερώσει για το πλοίο του δήμου;Τι έγινε άρχισε δρομολόγια;Αυτό που έβγαζε φωτογραφίες ο Νικηταράς;Ποσό το πληρώσαμε και που είναι;

  22. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-αυξηση στα ακτοπλοικα.αεροπορικα,διαμονη, καθε χρονο
    ΥΓΕΙΑ–ποτε θα γινει το νεο νοσκομειο ειπε ο μητσοτακης?
    ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ-καθημερινα απο 20-30 ..ΛΑΘΡΑΙΟΙ.διασωζονται….
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ -ο χειμωνας ερχεται με 500% αυξησεις στα τροφιμα,δεη,ρευμα..
    ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ -ΣΠΙΤΙ ..-ποσο πηγε το κοστος για ΝΕΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ//200% ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ
    ΒΕΝΖΙΝΗ -ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΕΥΡΩ…ΣΤΑΘΕΡΑ

  23. Και 41%. καμμενη Αλεξανδρούπολη
    Απλά ήθελα..να ήξερα Η τοπική ψήφος… Σου είναι και αυτό αποτέλεσμα.. Οικογένειας…?? Δεν σε σώνει ούτε ο Θεός ο ιδιος από την ηλιθιότητα σου…. Τα μηνύματα σου το αποδεικνύουν. ..με μηνύματα στα δύο …… Εεεε συγνώμη άρχοντες του τόπου…

    • Ποσό γελοίος μισάνθρωπος είσαι;Η Ελλάδα καίγεται άνθρωποι χάνονται και εσυ κανείς αντιπολητευση.Ελεος ρε φίλε.Έλληνας είσαι;

  24. Είδα πρωί πρωί τον πρόεδρο των ψεκασμένων ….με το πανάκριβο smartphone κινητό του δίπλα,το οποίο έχει δεκάδες «τσιπάκια» γεωεντοπισμού,μέτρησης επιτάχυνσης,θερμοκρασίας,μέτρησης χρόνου κλπ.Όλα αυτά τα δεδομένα τα αποθηκεύει η εταιρία που έχει βγάλει το λογισμικό του τηλεφώνου του.Ταυτοχρονα οι συνομιλίες του στο κινητό αποθηκεύονται από τον πάροχο τηλεφωνίας για ένα τουλάχιστο χρόνο.Τι είπε;Ζητούσε από τους ψηφοφόρους του να μην παραλάβουν τις νέες ταυτότητες γιατί έχουν «τσιπάκι»από το κράτος.Τι ακριβώς ψηφίσατε ρε γίδια (συγνώμη από τις κατσικούλες);Ναι τελικά είμαι πρόβατο δεν τα καταλαβαίνω αυτά.

  25. Ας το πάρουμε απόφαση,η χώρα πριν και μετά τις γιορτές και την εποχή των μπάνιων του Λαού

    είναι κλινικά νεκρή.
    όλοι αυτοί που έκλεισαν τις διόδους με Δημόσια Δύναμη,με ΕΥΠ, τροχαία, αστυνομία,ασφάλειες ώστε να κοιμάται ήσυχος στη Μεγάλη Βρετάνια ο διάσημος επισκέπτης μας,στέρησε φύλαξη σε ευαίσθητες περιοχές που ήταν στο πορτοκαλί επίπεδο κινδύνου.
    ο Θίασος που κυβερνά θα πρέπει να λογοδοτήσει.
    Ο Δημόσιος τομέας να αξιολογηθεί από όλες τις πάντες.Δεν είναι εικόνα κράτους αυτό και δεν μιλώ για τις δύο μέρες,απ την Καθαρά Δευτέρα στο διάολο τα πάντα.
    κατάλυση της ασφάλειας, εγκληματικότητα, εγκληματική αδιαφορία για την φύση, αφύλακτα τα πάντα,ενας λαός που τον απασχολούν κινήματα της .. πετσέτας.
    διεθνές ρεζίλι.
    41 τακατό που θ αφήσει πληγές που κανένας δεν περίμενε.

  26. Εδω ο κοσμος καιγεται. Κυριολεκτικα και μεταφορικα..και το… Χτενιζεται….
    Ο πρωθυπουργος που τσακωνοσασταν αν θα βγει τσιπρας η μητσοτακης….εφερε 45% καψιμο σε 3 μηνες..
    Ο μητσοτακης εβριζε τον τσιπρα που πατωσε.. Εσεις χαιρεστε βοδια.. Που κανει διακοπες.. Suntherapy… Ενω καιγεται η μιση (απο οτι εμεινε δηλ ΕΛΛΑΔΑ..
    .. Τα συμφεροντα ειναι μεγαλα… Στο οριο να καει καθε δασικη περιοχη.. Και ναστε σιγουροι αν θελουν…. Θα φτασει και στη κω.. Φταει η κλιματικη αλλαγη..!!!
    Καμπουρακης, της πολιτ προστασιας… Χαχα Ποιος ειναι αυτος. ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ Κυριτσης… Σχεδιο διαφυγης φωτιας Ζιας… ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.. ΑΧΑΧΧ

  27. Εδω ο κοσμος καιγεται. Κυριολεκτικα και μεταφορικα..και το… Χτενιζεται….
    Ο πρωθυπουργος που τσακωνοσασταν αν θα βγει τσιπρας η μητσοτακης….εφερε 45% καψιμο σε 3 μηνες..
    Ο μητσοτακης εβριζε τον τσιπρα που πατωσε.. Εσεις χαιρεστε βοδια.. Που κανει διακοπες.. Suntherapy… Ενω καιγεται η μιση (απο οτι εμεινε δηλ ΕΛΛΑΔΑ..
    .. Τα συμφεροντα ειναι μεγαλα… Στο οριο να καει καθε δασικη περιοχη.. Και ναστε σιγουροι αν θελουν…. Θα φτασει και στη κω.. Φταιει η κλιματικη αλλαγη..!!! Τσακωθητε ποιος θα βγει
    Καμπουρακης, κυριτσης…
    ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ . ΘΑ καει!! Η ζια οσπυς παραδρομους και αν φτκαχνεται… .. Σχεδιο διαφυγης τους προδοτες πρεπει να χουμε..
    45%%

  28. Αττικη
    Ευβοια
    Ολυμπια
    Μανη
    Ηλεια
    Ροδος
    Κερκυρα
    Μαγνησια
    Αλεξανδρουπολη
    Ροδοπη
    Βοιωτια
    Καβαλα…

    ΚΑΤΑΚΑΗΚΑΝ

  29. Οταν καψει ολητην ελλαδα..θα ενισχυσει την δασοπυροσβεση….
    ΡΕΚΟΡ….ΚΑΨΙΜΑΤΟΣ ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ περισσότερα από 400.000 στρέμματα, σύμφωνα με το ΜΕΤΕΟ.

    🔥~380.000 στρέμματα έχουν καεί στον Έβρο
    🔥~30.000 στρέμματα έχουν καεί στη Ροδόπη
    🔥~12.000 στρέμματα έχουν καεί στη Βοιωτία
    🔥~8.000 στρέμματα έχουν καεί στην Κύθνο
    🔥~5.000 στρέμματα έχουν καεί στα Ψαχνά

  30. Καμαρώστε τον τύπο που καταγράφει τις καταστροφές.Τι άνθρωποι ζουν ανάμεσα μας;Χαίρονται και κάνουν αντιπολητευση.Αλήθεια είστε Έλληνες;

  31. Μα ποσο κουτός είναι αυτός ο πρωθυπουργός μας να βάζει φωτιές ο ίδιος και να σκάβει το λάκκο του?
    Εγώ ένα πράγμα ξέρω. Κάποιοι θύμωσαν παρά πολύ που ξαναβγήκε η ΝΔ.
    Τίποτε άλλο.

  32. AN o ΜΙΖΟΤΑΚΗΣ ΦΕΡΝΕΙ 50 ΛΑΘΡΟ ΤΗΝΗΜΕΡΑ..ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΑΝΩΘΕΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ.,ΣΙΤΙΣΗ .ΥΓΕΙΑΣ

    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΙΚΗΤΡΑΣ…Η Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ….ΤΙΠΟΤΑ..ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙΑ ΕΝΤΟΛΩΝ!!!
    Πάνω από 1.500 άτομα στο hot spot Πυλίου
    ΚΑΙ ολοι αυτοι το τελευταιο διαστημα…αυξηση 5 φορες πανω απο 300 που ηταν
    Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το βράδυ αναμένεται να μεταφερθούν από την Ρόδο στην Κω περίπου 130 άτομα.
    εκτος αυτου….
    κυκλοφορουν ανεξελεγκτοι…κλεβουν.βιαζουν..και βρίσκονται εκτός δομής μέχρι αργά το βράδυ…
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ…ΜΙΖΟΤΑΚΗΣ

  33. προς μιραντα...Τι άνθρωποι ζουν ανάμεσα μας..μαλλον εννοεις για τον ΜΙΖΟΤΑΚΗ ...

    ενας ανθρωπος χωρις ψυχη..!!!!!!!
    επισης καμαρωστε τον ΖΩΩΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ..ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ 41% και ανογει σαμπανιες..!!!!!!!….Τι άνθρωποι ζουν ανάμεσα μας;.Αλήθεια είστε Έλληνες….και εσυ και ο μητσοτακης???
    ΔΕΝ ΣΑΡΣΕΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΕΕ ΣΟΥΡΓΕΛΟ???????
    Αντιπολιτευση ειναι οταν μιλαμε θεωτητικα….εδω περναμε στα γεγονοτα.ΣΟΥΡΓΕΛΟ..Ε ΣΟΥΡΓΕΛΟ..ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΟ..ΠΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΡΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥς ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ…το μονο που κανω ΛΥΠΑΜΑΙ….ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ

  34. ρε μιραντα....εσυ εισαι υπερηφανη για τα μμε ..και τα μηνυματα εκκενωσης

    εαξλου…αντιγραφω τα γεγονοτα απο ΤΑ ΜΜΜΕ..τωρα δεν σαρεσουν και ειδησεις….δεν ντρεπονται..ν ατα βγαζουν εεε….ΠΑΝΙΛΗΘΙΕ..γεγονοτα ειναι…ποιος σου ειπε οτοι καμαρωνω…ΕΣΥ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙΣ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ..ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ..ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ….ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ..ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑς .???.Τι άνθρωποι ζουν ανάμεσα μας ..ζωα

  35. Λ Υ Π Α Μ Α Ι!!!!!!
    απο ολο αυτον το μισελληνισμοκαι τουσ προδοτες που μας κυβερνανε!!!!
    Αν πέσει η Ελλάδα και η Τουρκία ελέγξει το Αιγαίο καθίσταται αυτομάτως υποψήφια ευρασιατική δύναμη πρώτης γραμμής.αυτο θελουν…
    Καίγονται χωριά , πανάρχαιοι ελαιώνες.χιλιαδεσ κτηνοτροφικες εκτασεις.. και το βιος του κοσμάκη…ΟΥΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ.ΚΑΤΛΗΨΗ ΧΩΡΑΣ…
    Τουλάχιστον 22 Πακιστανοί και συνολικά πάνω από 26 αλλοδαποί ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ λαθραίοι έχουν συλληφθεί από τις αρμόδιες αρχές και από κατοίκους για τοπικούς εμπρησμούς και παρουσία τους εντός των δασών που καίγονται.
    ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟ 41%

  36. Η ΜΟΥΜΙΑ....τησ δημοκρατιας...αυτο το νεοταξιτικο εβραιωμασωνικο σουργελο

    λυπαται για τους ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ 5ης ΦΑΛΑΓΓΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ…
    Ανεμογεννητριες ετοιμαζονται να φυτευθουν σε καθε μερος των Ελληνικων καμμενων Βουνων,
    …και εμεις θα λυπουμαστε τους ΣΦΑΓΕΙΣ ΜΑΣ; Τους ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΣΦΑΓΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ/μας;;;;;;;;;;;ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ 100ΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..
    ΝΔ 41%

  37. ΠΡΟς ΑΝΩΝΥΜΟ..Ο ΜΟΝΟΣ ΚΟΥΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ....ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ...

    Ο μΜΙΖΟΤΑΚΗΣ…σε λιγο θα απολμβανει τα κερδη απο τις συμφωνιες ανεμογενητριων .λαθρομεταναστευσης..εγκλματικης κρισης… και καποια δις ανταμοιβη εκ του ΝΑΤΟ…στην τσεπη του για το ανοιγμα συμφωνιων αιγιαιου και παρδοσης ολοκληρης στουε τουρκους για συνεκεμεταλευση ελλαδας….απο ακρη σε ακρη……χ@@ετηκε για εσας ,,τις περιουσιες..τους ελληνες.την ελλαδα..ειναι πουλημενος προδοτης απο τα γενοφασκια του….Εγώ ένα πράγμα ξέρω….οτι κοροιδεψε καποιους ηλιθιους και χαιρονται παρά πολύ που ξαναβγήκε η ΝΔ…τοσο ζωα απλα

  38. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΣΦΥΞΙΑ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ..ΚΑΙ ΑΠΠΟΡΟΦΗΣΗ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΩΝ ΥΠΩΝ

    ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΣΗ.. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΟΝΑΤΟΙ ΟΙ »ΓΙΑΤΡΟΙ΄΄ να μας πουν τι να κανουμε για το αναπνευστικο
    ο Θ. Βασιλακόπουλος.αυτος ο ξεπουληνπος γιατρος θανατου εμβολιων…προετεινει μεχρι και υποχρεωτικα μασκα για τν προστασία του αναπνευστικού τις ημέρες που υπάρχει καπνός μετά τις πυρκαγιές,

    και συνιστά στους πολίτες, τις ημέρες που παρατηρείται καπνός από τις φωτιές, να ακολουθούν τις εξής οδηγίες:

    Να αποφεύγουν τον αθλητισμό και να παραμένουν στο σπίτι
    Να διατηρούν κλειστά τα παράθυρα των σπιτιών, χρησιμοποιώντας άφοβα κλιματιστικό το οποίο ανακυκλώνει τον εσωτερικό αέρα του σπιτιού

    3 ΒΛΑΒΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ…
    1.ΜΑΣΚΕΣ- καταστροφικες για το αναπνευστικο
    2.ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-που ειναι η πηγη της ζωης και υγειας
    3.ΕΣΩΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΠΙΤΙ-με τα ακολουθα ψυχολογικα αντικτυπα..
    4-χρησιμοποιηστε ΑΦΟΒΑ_το αφοβα μου αρεσε κλιματιστικο -που ειναι κυρι απηγη αιτιας μικροβιων..ειδικα…σε κλειστο χωρο..
    ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ/.///ΕΙΔΙΚΟΥΣ ..ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ

  39. Μιραντα, εχεις καμια αποψη γιαυτο… Η κανουμε αντιπολιτευση..? Η μηπως σε πειραζει που τη η πραγματικοτητα….δεν την δειχνουν τα μπ@@ρδεοκαναλα

    Τα καναλια.. Δεν τα δειχνουν.. Αλλα οσο καιγεται η ελλαδα, μας δειχνουν σασμο…… Και ισως τις βουτιες του Μητσοτακη…
    https://youtu.be/prW9dRXudhQ?si=Xhb1q-DYJyrlXdMY

    Προσεχως στην κω…

    Οχι δεν ειναι κουτος ο μητσοτακης…. Ξερει τι κανει.. Τις εκλογες εξαλου τις κερδισε απο 1 εκκ ΛΑΘΡΟ….και 1 εκκ βλαμμενους.. και με fake αποτελεσμα ΔΕΝ περιμενει εσας για να βγει… ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ..ΝΟΜΙΜΑ ποτε αλλα . ας ειναι καλα η.. Εταιρεια.. Και τα μεγαλα συμφεροντα…. ΤΟΣΟ ΚΟΥΤΟΙ.. και θα ξαναβγει οσο θελει.. Χωρις την ψηφο του λαου..

  40. https://www.newsbreak.gr/wp-content/uploads/2023/08/ivi-adamou-evros-jpg.webp
    Αετοχώρι, τα Πεύκα, η Νίψα, τα Λουτρά, το Δωρικό, η Άνθεια, το Αρίστινο, η Αγνάντεια, ο Απαλός, η Μαϊστρος, η Αμφιτρίτη, ο Άβαντας, η Πελαγία, η Πλάκα, τα Δίκελλα, η Μάκρη, η Χιλή, η Κίρκη, η Δαδιά.

  41. Εκκενώθηκε το μεγαλύτερο – πανεπιστημιακό- νοσοκομείο της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, που της μεγαλύτερης σε πληθυσμό πόλης της Β. Ελλάδος μετά τη Θεσ/νικη.
    Νεογέννητα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Καβάλας και οι περισσότεροι το έμαθαν μετά από 4 ημέρες.
    Ο τηλεθεατής της μεσαίας τάξης… ενημερώνεται για τις φωτιές στον Καναδά.!!!ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΤΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΤΑ ΜΜΕ..λενε Είναι όλα υπό έλεγχο …
    Κανεις λόγος ανησυχίας.
    Η στρατηγική ΑΦΗΣΤΕ ΟΛΑ ΝΑ ΚΑΟΥΝ.. λειτουργεί άψογα.
    ΝΔ 41%..ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Β Ο Υ Ρ Λ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

  42. Τι ακριβώς κέρδισαν τόσα χρόνια όσοι απλά έβριζαν από το πρωί μέχρι το βράδυ τον Μητσοτακη;Απλά τον βοήθησαν να ανεβάσει τα ποσοστά μιας και ο κόσμος έβλεπε ότι δεν υπάρχει άλλος,να λέει κάτι άλλο.Μόνο να βρίζει.Σήμερα τι κάνουν;Συνεχίζουν το ίδιο.Αλήθεια τι μυαλό κουβαλάει καποιος ο οποίος κάνει τα ίδια πράγματα ,περιμένοντας διαφορετικό αποτέλεσμα;

  43. https://www.rthess.gr/topika-reportaz/617-000-stremmata-stachti/

    Αλλα 500 χιλιαδες τις προηγουμενες ημερες!!ΗΗ
    ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΝΔ..
    ΖΗΤΩ.!!! ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ…
    ΠΟΣΟ ΕΙΠΑΜΕ 41%!!!!!!!

    τα 2 εκκ μ@λ@κες που ψηφισαν τον αρχιΠΡΟΔΟΤΗ…. Να χαιρονται την ελλαδα που αφηνουν στα παιδια τους….
    Συνολο 3 εκκ καμμενη Ελλαδα απο τη ΝΔ
    ΜΙΡΑΝΤΑ ΕΙΠΕΣ… ΚΑΤΙ

  44. Αλλα κανενα εθνικο πενθος… Για την εθνικη τραγωδια.. … Ροδου, αλεηανδρουπολη, εβρου, ευβοιας, και της μισης ελλαδας. Μεσα στον 1ο μηνα διακυβερνησης…

  45. Δεν θα έχει μείνει τίποτα να καεί.
    Όπως έσκασε στα χέρια του Γ. Παπανδρέου η χρεοκοπία, έτσι και στα χέρια του Κ. Μητσοτάκη σκάνε οι φωτιές.
    Και είναι 5η χρονιά στην εξουσία, ο Γιωργάκης ήταν δεν ήταν μία.
    Πλήρης αποτυχία/αδυναμία/ανικανότητα/αδιαφορία/ανοργανωσιά?

  46. https://www.avsite.gr/forum/threads/%CE%A0%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%BC%CF%8D%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AD%CF%82.159564/page-252#lg=attachment303265&slide=0
    το ίδιο και Λευκάδα, όπου κάτοικοι και τουρίστες ένιωθαν μια παράξενη γεύση στα ρουθούνια τους.
    μετά μιλούν για επιτυχία.
    προτείνω να μην απαντά κανείς στα τρία μαλακιστήρια του φόρουμ,τους εμετούς, δικαστές, ανήθικους μαντρόσκυλους.

  47. https://twitter.com/AretiAthanasiu/status/1694345591977914470?s=20

    μελισσοκόμος αποχαιρετά κλαίγοντας τα κοριτσάκια του όπως λέει,που εξολοθρεύτηκαν από αλήτες που έκαψαν ένα δάσος.
    τελικά οι αρρώστιες,ο πόνος,οι συμφορές λέτε να είναι τυχαία;
    στην επιστήμη υπάρχει η περίεργη σύνδεση αιτιας και αιτιατού.
    όχι δεν είναι δυσειδαιμονια, αφού έχει σχέση και με την θρησκεία μας.
    ο Άνθρωπος κλαίει βλέποντας τις καμένες λαμαρίνες και τις σπανθρακωμενες μέλισσες του και εδώ μέσα κάποιοι κομματικοποιούν τα αυτονόητα.
    πολύ χαμηλό επίπεδο από κάποια ‘επίτιμα μέλη ‘.
    αύριο τον κλαίνε..έλεγαν οι Αντιμαχείτες

  48. Περίπου 14 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ μετανάστες έφτασαν με βάρκα σήμερα το πρωί στο Ψαλίδι και αναμένεται να οδηγηθούν στην Δομή στο Πυλί…

    • Προς το παρόν αυτός που πιάστηκε να βάζει φωτιά στο πλατάνι εχθές ήταν Ελληναρας και απ΄ότι άκουσα ψηφοφόρος της ΧΑ.

      • μέσα απ’ την δική της γιάλα..κάθε σχόλιο και μια εκπομπή αερίου οπίσθιας εκτόνωσης.

    • Έχεις αφήσει παρακαταθήκη τα σχόλια σου,που δείχνουν την σαπιλα

      πατσαβούρα..ανίδεη, άσχετη, ελεεινή δεν ξέρεις τίποτα,είσαι εκτός τόπου και χρόνου,ανεκδιήγητη,αμόρφωτη,αγράμματη,η ντροπή του τοπικού Δημοσίου διαλόγου .Γελάνε και τα τούβλα…απ τον Μάρτιο του 22 μέχρι τώρα η ανθολογία σου είναι άνευ προηγουμένου.
      μεγάλη σαχλαμάρα

  49. Και οι δύο παρατάξεις έχουν μαζεψει την σάρα και την μάρα ρε παιδιά. Απλώς μαζεύουν και την κουτσή Μαρία για να πιάσουν τον αριθμό που πρέπει η κάθε πάραταξη για να μπορέσουν να κατέβουν στις εκλογές. Εν ολιγοισ η απόλυτη ξεφτίλα είστε

  50. κομματοσκυλο Miranta…
    επειδη ειμαι κουρασμενος ..επετρεψε μου να σου απαντησω αυριο..για το ποιος εβαλε τις φωτιες ,,για τις νεες αδειες ανεμογενητριων.που και ποτε θα μπουν…για τα σχεδια αλεξανδρουπολης που εχουν σχεση με την ελευθερης εισροης Λαθρο και τα νεα σχεδιας τουρκιας ..και Bonus δωρακι για τις νεες φωτιες..και τι εξυπηρετουν..κοιμησου και ονειρεψου ΤΟ ΚΟΥΛΗ ΣΟΥ

    • Σου έχω νέα.Ο Μητσοτάκης έβαλε φωτιά εκτός από το Πλατάνι και απέναντι στο Μπουντρούμι .Τον Αθεόφοβο θα πουλήσει γεννήτριες και εκεί;Πάντως δεν χρειάζεσαι απλή ξεκουση εσυ.Μεταμόσχευση μυαλού θέλεις.Τελικά μας έχεις μπερδέψει.Για να μπουν οι μετανάστες έβαλε φωτιά η για ανεμογεννήτριες;Ωραία το έπαιξε πάντως.Απακρουσε την επίθεση της Τουρκίας μετά έφτιαξε φράχτη ,όλα αυτά για στάχτη στα μάτια.Ο σκοπός του ήταν να βάλει φωτιά να περνάνε.Α ρε Χίο έχεις πιάσει το νόημα.Υπάρχουν τόσα μεγάλα μυαλά στην Ελλάδα.Δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ποτέ.Όσο πιο απίθανες ιστορίες κσι βρισίδια λες τόσο περισσότερους πιστούς θα έχεις.

  51. Οι εμφανίσεις του είναι προσεκτικά σχεδιασμένες, με σκηνοθεσία που θα ζήλευε και ο Σπίλμπεργκ. Για την ακρίβεια, ούτε ο Ρόουαν Άτκινσον δεν έχει την σκηνοθετική επιστασία του Κυριάκου ακόμα και στις πιο ακριβοπληρωμένος ταινίες.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό που συνέβη εχθές με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα αποκαΐδια της Πάρνηθας.

    Ένας φαλακρός συνεργάτης του πρωθυπουργού, κυριολεκτικά του «έσβησε το χαμόγελο», υπενθυμίζοντας του ότι τον τραβά η κάμερα.

    Έπειτα από την επισήμανση, ο Κυριάκος ως βραβευμένος ηθοποιός του εθνικού θεάτρου του Λονδίνου, σοβάρεψε ακαριαία και άρχισε να κουνάει τα χέρια του με στόχο τον ορίζοντα.

    Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:
    https://www.newsbreak.gr/kurios-maximos/500735/proedre-mi-gelas-se-pairnei-i-kamera/

    • Ευτυχως πρόλαβαν και του πήραν και τα γκαζάκια από τα χέρια που έβαλε τις φωτιές.Δεν μας τα λες όλα.

  52. διάσωση αλλων 36 ατόμων στη Κω …41%
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΑΖΑΚΙΑ…ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ …χαχαχα.γελαω…………………
    αυτα που θελω να γραψω εδω ..δεν χωρανε …μονο οι πετρες δεν ξερουν…ποιοι εκαψαν την ελλαδα…τονοι σελιδων με ντοκουμεντα…..και η αδερφη του μητσοτακη..εκδιδει ερχεται στην συνεχεια.. εκδιδωντας αδειες γι τις ανεμογενητριες..η τερνα ανλαμβανει τις διανοιξεις οδου ….ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΤΙς ΕΒΑΛΑΝ…..ΧΑΧΑΑΧΑΑΧ

  53. mIRANTA..οποιος κανει καποιο εγκλημα..παραβιαση,,,χρυσαυγιτης ειναι...

    το χεις καψει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    εδω οι πολιτικοι σε βιαζουν καθε μερα μαζι και 8 εκκατομυρια ελληνες..ολοι μα ολοι παιδεραστες..υποστηρικτες σκανδαλων ,κλεφτων αρπαγες..και οτι σκ@τα ΘΕΛΕΙΣ υπαρχει στην ΝΔ…..τοσο που η λεξη mafia..cosa nostra..και εγκληματικη οργανωση ειναι πολυ μικρη λεξη,,,
    Με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών τιμωρείται όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από τρία ή περισσότερα πρόσωπα (οργάνωση) που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στα άρθρα , 218 (πλαστογραφία και κατάχρηση ενσήμων), 242 (ψευδής βεβαίωση, νόθευση), 264 (εμπρησμός), 265 (εμπρησμός σε δάση), 268 (πλημμύρα), 270 (έκρηξη), 272 (παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες),291 (διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών), 299 (ανθρωποκτονία με πρόθεση), 310 (βαριά σωματική βλάβη), , 336 (βιασμός), 338 (κατάχρηση σε ασέλγεια), 339 (αποπλάνηση παιδιών), 348Α (πορνογραφία ανηλίκων), 351 (σωματεμπορία), 351Α (ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής), αυτα καληνυχτα

  54. οσο ειναι το πλατανι χωραει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΑ….ο κουλης θελει τουλαχιστον 2 ,5 εκκα καμμενα ..διοτι η συμφωνια,,,ειναι για πολλα δις..οχι να παιζουμε με το πλατανιι.εσυ οχι απλα .Μεταμόσχευση μυαλού θέλεις…γεννηθηκες ηλιθιος ειναι πασιφανες!!!! ποιος χιος βρε κακομοιρη….Ο ΧΙΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.ΠΡΩΤΑ ..ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ..ΝΑΙ ΤΟ FBI.ΕΙΜΑΣΤΕ.,,.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΙΟ ΣΕΩΤΕΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΤΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ…ΠΕΣΤΡΟ ΕΥΠ..ΠΕΣΤΟ CIA..ΠΕΣΤΟ FBI.. και για σενα ξερω τι κανεις τετοια ωρα…και ΟΛΗ ΜΕΡΑ…και ποιος εισαι… ..αλλα απλα..δεν αξιζει να σχολουμαι με …ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ…..ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΑΛΛΑ ….ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ 10 ΕΚΚ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΚΕΤΟ

    • Πεστω άνθρωπε μου ότι δουλεύεις για το FBI.Πάω πάσο.Πληρώνεσαι η σπλα μας ενημερώνεις έτσι τζάμπα επειδή είσαι καλός άνθρωπος;

  55. σε 4 χρονια…θα επιβεβαιωθω..βρε ηλιθια…τα σχεδια ολοκαυτωματος της ελλαδας υπηρχαν πριν 5 χρονια..το ιδιο ακι οι συνεργασιες….δυστυχως σε 4 χρονια..θα αποδειχθεις ποσο ασχετ΄΄΄΄΄΄ εισαι εκτος απο ηληθ΄΄΄΄΄΄

  56. και συγκρινει η μιραντα..το εγκλημα με τα 720 χιλιαδες καμμενα στρεματα στην αλεξανδρουπολη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και τα υπολοιπα 2 εκκατομυρια στην μιση Ελλαδα…ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ
    ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ .ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣΩΝΟΣ ΟΠΩΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ..
    επισης 36 αποβασεις ΛΑΘΡΟ τουριτσων για δουλεια σημερα….ΣΤΗΝ ΚΩ

  57. προς μιραντα...μετασμοσχευση μυαλου θελω...για να ψηφισω ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ???

    ΧΑΧΑΧΑΧΧΑ!!!!
    ,,ΠΕΘΑΙΝΩ !!
    το θεμα μηπως θες ..κανενα ψυχιατρο.σεξολογο για εγκεφαλικη αποτοξινωση , απο την ..που σε δερνει τοχεις σκεφτει

  58. ΑΙΟΛΙΚΟ FOXWIND FARM ΕΒΡΟΣ 1
    ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ PORTSIDE WIND ENERGY ΘΡΑΚΗ 1

    ποιος εδωσε τις αδειες….μα η αδερφη του ΜΙΖΟΤΑΚΗ
    ..αμεσως μετα τις πυρκαγιες….
    τυχαιο θα ειναι

  59. Πόσοι αδιαγνωστοι πια ανάμεσα μας? Πόση χολή πόση κακιά πόση μιζέρια και σκότος…
    Άνθρωποι βρίζουν ανθρώπους που δε γνωρίζουν με τα χειρότερα λόγια. Γιατί ?
    Για μια ιδεοληψία. Χριστέ μου. Πόση πτώση ακόμη?
    Ελέησε μας πραγματικά .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ