«Τα παράπονά σας»… στην κάλπη που βγάζει δήμαρχο & αυτοδιοικητικούς

79
14513

«Τα παράπονά σας»… στην κάλπη που βγάζει δήμαρχο & αυτοδιοικητικούς

Η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών Περιφερειακών και Δημοτικών, σε πλήρη εξέλιξη.

Κάπου 50.000 είναι οι υποψήφιοι πανελλαδικά και περίπου 350-400 στο νησί της Κω.

Βέβαια, πρώτη φορά φέτος ανακοινώνονται ένας – ένας σε φωτογραφία (εις διπλούν) με τον αρχηγό και κάπου έχουμε χάσει το μέτρημα… Αν συνυπολογίσουμε ότι δεν ανακοινώνονται μόνο οι νέοι υποψήφιοι αλλά και οι παλαιοί (σου λέει, τόσες είναι οι μεταγραφές από τη μια παράταξη στην άλλη άλλοι πάνε ή έρχονται από τον άλλο βαθμό, άλλοι πάνε σπίτι τους και δεν είναι ξανά υποψήφιοι και πάει λέγοντας).

Από τη μια λοιπόν πολύ ενθαρρυντικό και αισιόδοξο το ότι βρίσκονται άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά (με τον τρόπο που βρίσκονται και ενίοτε με το όποιο «δούναι – λαβείν», μπορεί να υπάρχει,αν κρίνουμε από τα σχόλια και τους από κοντά γνωρίζοντες. Άλλωστε πέρασαν οι εποχές της απόλυτα εθελοντικής και ανιδιοτελούς προσφοράς στα κοινά).

Από την άλλη -όπως σχολιάζεται και στο Πρώτο Θέμα, ως πανελλαδικό και όχι μόνο ως τοπικό φαινόμενο- προκαλεί απογοήτευση ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους κινείται στα πρότυπα της λεγόμενης «κεντρικής» πολιτικής σκηνής, χωρίς ικανότητες, γνώσεις και ιδέες, επίγνωση του ρόλου τους, αίσθηση ευθύνης απέναντι στον τόπο και τους συμπολίτες τους.

Δεν πρόκειται για μια «γενική εντύπωση», αλλά για ζοφερή πραγματικότητα, που την περιγράφουν και την αναλύουν οι πολίτες σε κάθε περιοχή της χώρας. Οι καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού, που εκτός των άλλων ανέδειξαν και τις βαριές ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι απλώς η αρχή ενός ατελείωτου καταλόγου με πολλά μικρά προβλήματα της καθημερινότητας που δεν αντιμετωπίστηκαν, με υποδομές που δεν άλλαξαν, με πρόνοιες που δεν υπήρξαν.

Οι εκδρομείς του καλοκαιριού και όσοι γύρισαν στον τόπο καταγωγής τους έχουν να το λένε: δρόμοι κακοσυντηρημένοι και σε πολλά σημεία επικίνδυνοι, κάθε στροφή του δρόμου κι ένας σκουπιδότοπος, υποδομές χωρίς συντήρηση, πρόχειρη τουριστική «ανάπτυξη», διακοπές στην ύδρευση ακόμη και σε περιοχές που… πνίγονται στα νερά. Η εντύπωση που επικρατεί είναι ότι όλα σταματούν στις μικρο-εξυπηρετήσεις των δημοτών με αντάλλαγμα την ψήφο.

Δεν είναι τυχαίο ότι στους περισσότερους δήμους οι δήμαρχοι αλλάζουν ανά τετραετία ή το πολύ δύο κάποιοι.

Ότι, όλες οι παρατάξεις δεν έχουν ιδεολογική – πολιτική συνοχή (από όλα τα κόμματα – τουρλού). Ότι τα κόμματα για αυτό το λόγο στους περισσότερους δήμους αποφεύγουν να δίνουν στήριξη για να μην αναγκαστούν να διαγράφουν «αντάρτες» (μια σχετική ανακοίνωση έβγαλε η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσου μάλλον για τις περιφερειακές αλλά για να δούμε κατά πόσον θα την τηρήσει).

Από εκεί και πέρα, όσο πιο μικρή είναι η συμμετοχή (ψήφοι) μιας κοινότητας ή μιας περιοχής στο εκλογικό σώμα του «καλλικρατικού» δήμου τόσο χειρότερα. Βέβαια μια νέα αλλαγή στον αυτοδιοικητικό χάρτη δεν θα είχε νόημα, δεν θα έλυνε τα προβλήματα, και απλώς θα αποτελούσε ακόμη ένα οργανωτικό πισωγύρισμα. Εξάλλου και στις περισσότερες μεγάλες πόλεις η εικόνα δεν είναι καλύτερη. Σκαμμένοι δρόμοι και φρεσκοφυτεμένα παρτέρια, έργα «βιτρίνας» την τελευταία στιγμή με στόχο να κοροϊδέψουν τον κόσμο και να υφαρπάξουν «ψηφαλάκια».

Η ευθύνη επομένως επιστρέφει στον πολίτη, καθώς έφτασε η ώρα να κάνει τις επιλογές του. Ιδεολογικά ζητήματα εδώ δεν τίθενται (έτσι κι αλλιώς, ο σοβαρός δήμαρχος φαίνεται και ο νοικοκυρεμένος δήμος επίσης. Υπάρχουν περιφερειάρχες και δήμαρχοι που εκλέγονται για δεκαετίες τώρα. Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν: ή κάνουν καλά τη δουλειά τους ή δεν έχουν αντίπαλο.

Και όπως καταλήγει χαρακτηριστικά:

Κάπου ανάμεσα στους πενήντα χιλιάδες ανθρώπους που διεκδικούν την ψήφο μας, είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχουν σοβαροί, τίμιοι, ικανοί, με διάθεση να προσφέρουν. Σημασία έχει να μπορέσουμε να τους εντοπίσουμε και να τους δώσουμε την ευκαιρία προς όφελος όλων μας. Σε αντίθετη περίπτωση, θα τους ψάχνουμε κάθε φορά που σηκώνει μελτέμια, φουντώνουν οι πυρκαγιές, στερεύει η βρύση, αλλά την κρίσιμη ώρα δεν θα τους βρίσκουμε. Και η ευθύνη θα είναι δική μας.

Στην Κω, όπως έχουμε ξαναγράψει τα κριτήρια και τα διλήμματα που θέτουν οι παρατάξεις και οι επικεφαλής τους είναι τα ίδια με των προηγούμενων χρόνων:

Ο «καλός» κι ο «κακός», ο «αποτελεσματικός» και ο «μη αποτελεσματικός» (εδώ χρησιμοποιούν διάφορα επίθετα με το α- στερητικό), ο «ήρεμος», ο «άγριος», ο «ικανός»,  ο «μη ικανός»… και πάει λέγοντας.

Σε ότι αφορά τον απολογισμό έργου: Κάθε φορά -παρά τα όποια επικοινωνιακή μεγέθυνση- η σύγκριση γίνεται προς τα κάτω… (με πρόσχημα και τις όποιες συγκυρίες). Τα δε χωριά (τουριστικότατα και επισκέψιμα από το σύνολο σχεδόν των επισκεπτών του νησιού κατά τη θερινή περίοδο) , δικαίως διαμαρτύρονται (ιδίως τα πιο απομακρυσμένα) σε σχέση με την πόλη για το βαθμό εγκατάλειψής τους…

Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό  (γύρω στα ποσοστά που είχε πάντοτε η τρίτη παράταξη ανάμεσα σε δύο μονομάχους) φαίνεται σταθερά να μην ενθουσιάζεται ούτε με τον ένα ούτε με τον άλλο, όπως και πολλοί άξιοι και ικανοί άνθρωποι -όπως έχουμε ξαναγράψει- που είχαν να προσφέρουν στα κοινά και έχουν αποστασιοποιηθεί.

Για να δούμε και πως θα εκφραστούν όλοι οι παραπάνω προβληματισμοί (και με την όποια αποχή)… στην κάλπη.

 

79 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είδατε τι ψηφίσατε φασισταριά;Σπαρτιάτες που πρην να κλείσουν μήνα στη Βουλή διαλύονται για τις καρέκλες και που θα πάνε τα λεφτά.Εκεί ποντάρετε το μέλλον των παιδιών και της χώρας.Λέτε τους άλλους προδότες και είστε οι πατριώτες ,καραγκιοζηδες.Καταλάβατε γιατί μιλάω για τους φασιστες τόσους μήνες;Το έγκλημα είναι ότι από τα αλλά κόμματα σιωπούσαν.Γιατί;Απλά επειδή έβριζαν τον Μητσοτακη;Βάλατε μαφιόζους στη βουλη

    • Πρώτη φορά βλέπω το ορίτζιναλ φασισταριό να λέει φασισταριά τα σχιζοφρενή ξαδέρφια της. Σόι πάει το βασίλειο της κουλαμαραντας

      • Έχουμε και τους θρασύδειλους σαν εσένα.Τι είσαι εσυ;Δημοκράτης;Αυτό δηλώνεις ρε καραγκιοζάκο ;Από το ψευδώνυμο που χρεισιμοποιεις φαίνεται τι είσαι.

  2. Το θέμα είναι ότι πολλοί δεν κατεβαίνουν υποψήφιοι από μόνοι τους.Είναι μετά από πιέσεις και απειλές.Οικογένειες χωρίζονται επειδή κάποιοι θέλουν να ¨σωσουν¨ το νησί με το ζόρι.Όλοι ψάχνουν τις μεγάλες οικογένειες ,όχι τους άξιους.Δήμαρχε που το πας;Καλύτερα να έχουμε κάποιον να πει ανοικτά και κατά πρόσωπο καμία κουβέντα ,που σε τελική έχει δίκιο,παρά κάποιον ύπουλο που δουλεύει υπόγεια.

  3. Απορία . Γιατί τόσοι πολλοί υποψήφιοι; γιατί να φορτώνονται τόσα άτομα και με τόσους μισθούς όσους πληρώνονται σε καιρό κρίσης οικονομικής για τον κοσμακι; Η πολιτική διχάζει το λαό και τον κάνει υποχείριο της. Αλλά είναι αναγκαία και παράλληλα βρώμικη σαν το βόθρο . Βολταίρος Γάλλος πολιτικός φιλόσοφος.

  4. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙ ΣΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΝΔ..ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ..ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΕ ΓΙΝΕΣΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ..ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ…ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ…ΠΟΛΥ ΦΑΝΑΤΣΙΜΟ ΒΛΕΠΩ…ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ
    ΑΛΛΟΙ 30 …ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!!!
    Η ΦΩΤΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ 13 ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.ΠΕΡΑΝ ΤΝ 2 ΕΚΚ ΣΤΡΕΜΜ ΚΑΜΜΕΝΑ
    ΤΑ ΜΜΕ ..ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ..ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΙΣ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ
    ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ..ΤΟ ΡΕΥΜΑ..ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ
    ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΡΟΦΙΜΑ///500% ΑΝΩ

  5. Είδατε τι ψηφίσατε νεοδημοκρατες…;ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ….Εκεί ποντάρετε το μέλλον των παιδιών και της χώρας.!!! ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ..ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ…ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ .ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ..ΣΤΟ ΝΑΤΟ – ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ..που την ξεκινησε ο προγονος του ΜΗΣΤΟΤΑΚΗ βενιζελος.!!!!! καραγκιοζηδες Καταλάβατε γιατί μιλάω για ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ;;Βάλατε μαφιόζους στη βουλη ..ΠΡΙΝ ΕΦΤΑΙΓΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ…….ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ..ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΚΕ……..ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ…
    ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ..ΦΤΑΙΝΕ….ΟΧΙ ΟΧΙ..ΤΟ ΚΚΕ…ΦΤΑΙΕΙ ΟΧΙ ΟΧΙ…
    ΟΤΑΝ ο Μητσοταλης εχει υπογραψει ανω 100 συμβασεις ανεμογενητριεσ…!!!!!
    ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΨΕΙ…….ΚΟΙΤΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ…ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΝΑΘΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ..
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ..ΜΟΝΟ ΜΕ ΒΡΙΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ..ΕΧΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ

    • Εγώ ναι ψήφισα ΝΔ.Εσυ;Αντράκι της φακής,τι ψήφισες;Έχω δίκιο;Σπαρτιάτες που δεν ήξερες μια εβδομάδα πρην επειδή στο είπε κάποιος φυλακισμένος;Έχεις το θρασσος και κανείς και σχόλιο φασιστακο;

      • αδυνατείς να χωνέψεις ότι υπάρχει Ν.Δ. με άλλον στο τιμόνι.Θες να επιβάλλεις την γνώμη σου σε όλους.
        υπάρχουν αρκετοί που δεν προέρχονται απ’ τον ακροδεξιό χώρο, χωρίς την έπαρση και αλαζονεία του Άριστου.
        είσαι ότι πιο γελοίο, ηλίθιο και φανατισμένο κοπρόσκυλο που έχω γνωρίσει,μαζί με τον βλάκα τον ωρολογοποιό.
        κούτσουρο απ τα λίγα για προσάναμμα.

  6. Ασφάλεια παντού
    μπάτε, σκύλοι, αλέστε και βάλτε και καμιά φωτιά, έτσι, για ξεκάρφωμα.πο λαθρο… Κι εγώ είχα την εντύπωση ότι είχαν μηδενιστεί οι ροές,χαχαχ
    Αλλά οι ανευθυνοϋπεύθυνοι μιλανε για ενα υβριδικό πόλεμο και μία κλιματική αλλαγή -οι ιδιοι δινουν εντολες πειθαλψης απο το λιμενικο στους κατα 30-30 λαθρος την κω καθε μερα και δειτε στο Διαυγεια ποσα δις για επιδοτηση ΤΩΝ HOTSPOT…2000 στην κω απο 300
    στο διεθνες δικαστηριο της χαγης ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΣΗ..θα επισημοποιησει εμμεσα την συνεργασια ερντογαν με το αιγαιο..
    Κάπως έτσι φτάσαμε στην Άλωση της Πόλης.στην παραδσοση της ελλαδας σε ΚΑΘΕ τομεα..κοινωνικο..αλωση απο λαθρο..στα συνορα..φυλαξεις εδαφων-τυχαιες δεν ηταν οι εμπρησμοι-στις συμφωνιες αιγαιου…
    Μέχρι που να σερνόμαστε, απ΄την πείνα ..ΜΕ επιδοματα…σε καρτα πολιτη γι αν ασου λενε που θα τα ξοδευεις
    ΝΔ 41%

  7. Ανείπωτη εθνική καταστροφή που όμως δεν απασχολεί όσο πρέπει τα κεντρικά ΜΜΕ,

    παρα μονο τους απασχολουν οι Σπαρτιατες….Και για αυτό η πολιτική έχει γίνει επικοινωνία που προσπαθεί συνεχώς να αποκρύπτει μια άσχημη πραγματικότητα.
    Μητσοτάκη, μπορεί να είσαι προδοτης ,, διεφθαρμένος,μιζαδορος
    ,λεχρίτης,απο ανεκαθεν βουτηγμενος στα σκανδαλα..υποθαλπτης παιδεραστων.ΒΙΑΣΤΩΝ…φιλους σου αστυνομικους λεχριτες. ΕΚΒΙΑΣΤΕς που εξαγοραζεις συνειδησεις .αρχηγους.δικαστες..καναλαρχες…
    εμπρηστής, ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ
    ΝΔ

  8. ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ…
    σε 4 χρόνια έκανες 2 ΕΚΚΑ ηλίθιουςνα σε πιστεψουν
    Γιατί κατάφερες να μη γνωρίζουν οι ηλίθιοι που σε ακολουθούν,
    ότι τα χρέη της ΝΔ για το 2022, ανήλθαν στα € 430 εκατομμύρια, παγκόσμιο ρεκόρ όλων των εποχών για κόμματα δυτικού τύπου,
    (χρέος που κάποια στιγμή θα το μετακυλίσεις στις πλάτες μας
    και ξεσπιτώνεις τον κοσμάκη,
    , για οφειλή από € 500
    Γιατί σε 4 χρόνια έκαψες πάνω απο 3.000.000 στρέμματα
    Εύβοια, Αττική, Πελοπόννησο, Μακεδονία, Θράκη, Ρόδο,
    Κέρκυρα, Στερεά Ελλάδα, Χίο, . και δεν έγινε τίποτα.
    -να σκοτώνεις κόσμο με καναντέρ που αλλού τα έχουν στα μουσεία αυτα ..Γιατί κατάφερες να μην ανανεώσεις τον πυροσβεστικό στόλο,
    και μετά περίλυπος να πηγαίνεις στις κηδείες τους.!!.αλλα να χαμογελας στις επισκεψεις σου στην ΚΑΜΜΕΝΗ γη παρνηθα..

  9. -Γιατί κατάφερες να καούν στρατιωτικές αποθήκες με οπλισμό,
    ώστε να κρύψεις τι έχεις στείλει στον φιλαράκο σου τον κλόουν,ΖΕΛΕΝΣΚΙ
    που με την σειρά του, τα μοσχοπούλησε σε τριτοκοσμικούς
    και τα κέρδη μισά-μισά, ξέρεις εσύ.!!!!ΜΑΦΙΟΖΕ
    -Γιατί κατάφερες, ενώ είχαμε το πάνω χέρι στους εξοπλισμούς,
    και στρατιωτική υπεροχή, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες,
    εν τούτοις να μας προετοιμάζεις για εθνικές υποχωρήσεις,
    χάριν της …δίκαιης διευθέτησης της διαφοράς με τους απέναντι,
    μιας διαφοράς ανύπαρκτης κατά το Διεθνές Δίκαιο,
    υπαρκτής όμως για τα δικά σου μιζοδεδομένα,
    αφού όλο και κάποιο δωράκι θα υπάρξει απ’ τον σουλτάνο,
    άσχετα αν ενίοτε σου ρίχνει και κανά μπινελίκι, έτσι για ξεκάρφωμα.

  10. -Γιατί έπεισες τους ηλίθιους που σε ψηφίζουν,
    οτι τις φωτιές τις βάζουν κάτι γριές που καίνε χόρτα
    και κάτι ηλίθιοι που πετάνε κάτω αναμμένες γόπες
    αλλά κυρίως γιατί υπάρχει ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.
    κι όχι ότι τις βάζεις εσύ, που έχεις λιώσει το κράτος στη διαπλοκή
    να έχει κάψει τη χώρα ολόκληρη
    και να την έχετε γεμίσει ανεμογεννήτριες της siemens
    πάνω στα αποκαΐδια που δημιούργησε το επιτελικό κράτος σου,
    διότι οραματίζεσαι λέει, να κάνεις τη χώρα μπαταρία της ευρώπης.!!!!!!!!!!!!!!!

    -Γιατί για τον σκοπό σου, εμπόδισες τον κόσμο να σβήσει φωτιές,
    με το πρόσχημα «μη χαθούν ζωές»,
    λες και δάσος και ζώα δεν είναι ζωές αλλά …παρελκόμενα
    και την έφαγαν την παραμύθα εκεί στην Εύβοια όπου διέπρεψες.
    Ούτε και ζήτησες βοήθεια από τον ρώσο, γιατί είναι εισβολέας, είπες
    (ενώ ο τούρκος που σου κρατάει τη μισή κύπρο, είναι προσκοπάκι)
    αλλά έτσι κι αλλιώς δεν σε βόλευε να σου σβήσουν τις πυρκαγιές,
    και να σου χαλάσουν τα αιολικά πάρκα.

  11. Γιατί σε 2 μήνες, έπεισες μερικά εκατομμύρια ψώνια να κατεβάσουν
    τη ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης
    γιατί είναι τρεμπανάλ και λούμπεν να τα έχεις σε φυσική μορφή..Γιατί το Σεπτέμβριο στο όνομα της προόδου
    θα πείσεις τη συντριπτική πλειοψηφία των ηλιθίων
    να πάει να δώσει 10 ευρώ για να πάρει τη νέα ψηφιακή ταυτότητα
    που θα γίνει το εισητήριο χωρίς επιστροφή
    για την πολυπόθητη δυστοπική κοινωνία…

  12. Ακρίβεια, Ιδιωτικοποιήσεις, Καταστολή, Πλειστηριασμοί και Περιβαλλοντική Καταστροφή

    … Αυτό είναι το πρόγραμμα του Μητσοτάκη
    νέες «μεταρρυθμίσεις» – αντεργατικές επιθέσεις που διαλύουν ότι έχει μείνει όρθιο από κοινωνικές ανάγκες, εργατικό δίκαιο, ελευθερίες..ΤΑΥΤΟΤΗΤΕς…6 ημερη εργασια..καταργηση εμμεσα 5νθημερου…
    παιδεια-υγεια-εργασιακα-λαθρομετανστευτικο,εξωτερικη πολιτικη -αμυντικη πολτικη-ακριβεια
    ξεπούλημα τομέων και υπηρεσιών της δημόσιας και δωρεάν υγείας.
    νομιμοποίηση της 16ωρης εργασίας, της οποίας η εφαρμογή, πέρα από ότι θα κάνει τις ζωές των εργαζομένων αβίωτες, για να πληρωνουμε τους φορους,,,εφοσον Από Σεπτέμβρη έχουν ανακοινωθεί επιπλέον νέες αυξήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά έως και 20-30%
    νέα κύματα ακρίβειας – πλειστηριασμών – καταστολής.
    προχωράει ο πλειστηριασμός εκατοντάδων χιλιάδων ακινήτων στη χώρα, με τα περισσότερα να είναι πρώτες κατοικίες φτωχών οικογενειών, που η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι αετονύχιδες των funds, τους αρπάζουν τα σπίτια για 1000€ πετώντας τους στον δρόμο.

  13. ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΓΕΝΙΕΣΑΙ..ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΙΚΟΥ

    όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο (συνάντηση Μητσοτάκη-Ζελένσκι), όπλα στην Ουκρανία, ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ετοιμαζει υπουλα παραδοση της Ελλαδας του αιγαιου-θρακης..
    εκτος οτι μας λεει ψεκασμενοςυ…. Την τελευταία τετραετία, οι συμμορίες των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΡΑΣΗ, επιτέθηκαν με λύσσα σε κάθε εργαζόμενο, φτωχό και νέο που αντιστάθηκε μπροστά στο σιδηρόφρακτο αστυνομικό κράτος του Μητσοτάκη, στις χουντο-απαγορεύσεις, την πανεπιστημιακή αστυνομία κ.ά., ενώ δεν ήταν λίγες οι κρατικές δολοφονίες και αποπειρες κατα δημοσιογραφων..οσες δεν καταφεραν

  14. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,...ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΙς ΜΠΙΖΝΕΣ .ΣΚΑΝΔΑΛΑ..ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...

    ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ..nOVARTIS..ΕΜΒΟΛΙΑ…
    ..ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ..ΚΟΜΜΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ!!!!!ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ..
    ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ..ΡΕ ΜΙΡΑΜΝΤΑ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΟΙΤΕ..ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ..ΦΤΑΙΝΕΙ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ….ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    • Χαμπάρι δεν πήρες;Γιατί το διέλυσαν το μαγαζί;Το πρόβλημα τους είναι η πατρίδα οι σημαίες και περικεφαλαίες που σου πουλάνε;Ποιος θα διαχειριστεί το 1,5 εκατομμύριο της επιχορήγησης είναι.Θέλει να κάνει κουμάντο ο Κασιδιάρης από τη φυλακή και Ο Στίγκας στύλωσε τα πόδια.Άντε τσακάλι μου,δυνατά συνέχισε.

  15. Μητσοτάκης: “Το φαινόμενο που συνέβη στον Έβρο θα μελετάται για πολλά χρόνια”

    Αυτό που θα μελετάται για πολλά χρόνια είναι η έλλειψη προετοιμασίας, τα ανοιχτά σύνορα, η έλλειψη εξειδικευμένων drone (με τα εγχώρια τι γίνεται), η ΕΥΠ και η αστυνομία που δεν έδρασαν προληπτικά, τα γερασμένα πυροσβεστικά..ΕΝΩ ολοι παρακολουθουντια αντιπαλοι….στρατηγοι.υπαρχοι…
    Έγινε κάρβουνο όλη η Χώρα, οι καταστροφές κι οι καταστροφικές επιπτώσεις ακολουθούν για 50 χρονια μαζι με τα χρεη αλλά μην στενοχωριέστε, βρε· θα το διορθώσει ο Μητσοτάκης που γνωρίζει πόσο μ@λκ
    ειστε… Θα τσιμπήσετε ένα επιδοματάκι και ένα -pass ΕΒΡΟΥ…ενα 20 αρικο να το βουλωσετε τοσο ειναι το μηνιαιο market..κι όλα ΟΚ ενώ αυτος θα παιρνει δις..απο τις μιζες…
    Δεν είναι πολιτικο το θεμα…είναι εθνικο..εξαλου η μιραμτα… η μιραντα βριζει παντα βριζει..ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ..ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ..ο οποιος στιγκας ειναι του συστηματος..οπως και ο τσιπρας…οπως και ο νδρουλακης/…ΕΙΠΑΜΕ 20ΧΡΟΝΟ…

  16. Όταν σε καινε…….κάνε ότι κοιμάσαι μέχρι να καείς..η απλα φυγε 112..τοσο απλα!!
    Όπως επισης αν μπει καποιος κλεφτης στο σπιτι σου ..ΛΑΘΡΑΙΟΙ- Δηλαδή μην αντιδράσεις ότι και να γίνει…όπως καμια 50 αρια κομματια στον εβρο…είναι ευθυνη του στρατου και τυου λιμενικου να του μαζεψει …..και να τους περιθαλψει..!!!!(εντολες ανωθεν)
    Αντί να παραδεχθεί τις ευθύνες του, να ζητήσει συγγνώμη από τον λαό και τις επόμενες γενιές για την ανικανότητα της κυβέρνησής του να σβήσει τις πυρκαγιές (μιλούσε στη Βουλή, κουνώντας το δάχτυλο στους επικριτές του, την ίδια στιγμή που ο Εβρος καιγόταν για 13η ημέρα!)
    Ο Εβρος είναι τα σύνορα της χώρας. Τα βουνά του αυτή τη στιγμή έχουν παραδοθεί στις φλόγες και αυτό θα έχει συνέπειες και στην εθνική άμυνα

    δεν εινι ατυχαιο οτι Ο Μιζοτακης χρησιμοποιει ορολογια…και ορους γερμανικους….μιλωντας για »μεγα-πυρκαγιές» (megafiers), δηλ. για «φωτιές-τέρατα» (βλ. τον γερμανικό όρο “Megadelikte”) χρησιμοποιείται στο Διεθνές Ποινικό Δίκαιο για να στεγάσει υπό έναν κοινό παρονομαστή τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, την γενοκτονία και τα εγκλήματα πολέμου….ξερει αυτος

  17. για την διαλυση ενος κομματος..οσο χαρηκες και με την απαγορευση κασιδιαρη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΑΧΑ.ΧΑ
    ωραια…εφοσον δεν θα εχουμε φασισμο τωρα.διαλυθηκαν και οι σπαρτιατες… Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΑΕΙ..ΜΠΡΟΣΤΑ….ποιος τους εμποδισε?κανεις!!!τωρα μαλιστα δεν ειχαν αντιπολιτευση..100 χρονια η ελλαδα πισω
    σε καθε σχολιο σου φταινε οι φασιστες…τα 8 εκκατομυριων. ελληνων .θελουν κρεμασμα..μιλαω σε οσους δεν ψηφισαν ΚΟΥΛΗ ..μεχρι να ψηφισουν Μητσοτακη ..!!!

  18. ΚΥΡΙΑ ΜΙΡΑΝΤΑ ..κοντεψες να τρελαθεις παο την χαρα σου...με την διαλυση σπαρτιατων.

    η χαρα σου δεν κρυβεται οταν ακουσεις καποιον..που εκανε κατι κακο ..και ανηκει στην χρυση αυγη,σπαρτιατες κτλ…για τον αστυνομικο ΦΙΛΟ αποδεδειγμενα του προδοτη,,δεν λες κατι…και για αλλους 500 μπλεγμενους δικαστες.πολιτικους,δημοσιογραφους.παιδεραστες..αστυνομικους,στρατηγους…δικαστικους ΜΟΚΟ..500 ΣΚΑΝΔΑΛΑ
    ας πουμε οτι την 4ετια 2019 ως τωρα..κυβερνουσε..πασοκ..χρυση αυγη..σπαρτιατες..πλευση..πνοη .και οποιο αλλο κομμα…πιστευω τοτε θα επεφτε πολυ βρισμο..εεεε…εδω βαζει καποιος φωτια στοπλατανι τον λεσ χρυσαυγιτη…χαχα..και στα 3 εκκαμυρια καμμενη ΕΛΛΑΔΑ….??..!!!!…τιποτα !!!! Η ΥΓΕΙΑ ΠΑΤΩΣΕ ΤΟ .ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΤΟ ΙΔΙΟ..!!!!!!!!κατλαβαινεις οτι πασχεις απο ανιατη αρρωστεια ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΑΣΗ κοινως καψιμο ?
    καποια απαντηση..?απευθυνσου στο ευαυτο σου…πρωτα…γιατι ξερω την απαντηση ηδη για σενα…
    επειση εισαι απλα..εκ γενετης…..

  19. Τελικά πρέπει να μιλάμε στη γλώσσα των ηλιθίων.Καλα οι καλόγεροι του Αγ Όρους εγκληματίες που έχουν πάει εκεί να γλυτώσουν,να τους πειράζει μια κανονική ταυτότητα για να μην τους βρουν.Καλα οι λαθρομετανάστες να μην τη θέλουν για να φτιάχνουν εύκολα πλαστές.Καλα οι φασιστες και κοινοί εγκληματίες να μην τη θέλουν για να μην τους πιάνουν εύκολα.Η κυρα Κατινα γιατί;Έχει κάρτες εκτός από την τράπεζα ,από όλα τα σούπερ μάρκετ,έχει smart phon αλλά φοβάστε λέει μην την παρακολουθήσουν και βροον ότι απατάει τον κυρ Λευτέρη .Το ίδιο και ο κ Λευτέρης.Οι δυο τους κοντά 140 χρόνων.Ναι δεν υπάρχει αυτό που άκουσα ότι μερικοί έχουν τους φόβους τους λει και να τους σεβόμαστε.Ε όχι είναι καθυστερημένοι ηλιθιοι.Τέλος.

    • Δε μπορούμε να γράφουμε κάτω από κάθε πληρωμένη απάντηση αλλά πραγματικά δίνεις ρέστα. The show must go on.

  20. Τελικα ο αδωνης... Μας ειπε πολλες αληθειες... Επι λαος..οταν δεν ειχε να φαει... Τωρα η μουρη του.. Εχει γινει σαν τα κ@@μερια του απο το φαι

    ως Βουλευτής του ΛΑΟΣ ςγια την τότε ΥΠΕΞ της κυβερνήσεως της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, Ντόρα Μπακογιάννη:

    «Η κυρία Ντόρα Μητσοτάκη Μπακογιάννη έχει αναλάβει εργολαβικά τις δημόσιες σχέσεις της Τουρκίας…πάει η κυρία Μπακογιάννη στην Κωνσταντινούπολη για να κάνει τις δημόσιες σχέσεις της Τουρκίας.

    Η κυρία αυτή μπήκε σε αυτή τη θέση από τις ΗΠΑ, αυτοί την διόρισαν,… έχει μπει για να κάνει ζημιά. Όσο γρηγορότερα φύγει, τόσο το καλύτερο. Η κυρία Μπακογιάννη σε αυτή τη θέση που βρίσκεται καθίστα, μέρα με τη μέρα επικίνδυνη… »
    Τωρα ανελαβεγιος της..κλεινει συμφωνιες.. Παιρνοντας και μυστικες συνταγες μπακλαβα.. Απο την σουλτανα

  21. ότι ψηφίσατε λουστητε τους τώρα. η μήπως δεν τους ψηφίσατε και τα ηλεκτρονικά αποτελέσματα τους έβγαλαν κατά λάθος;; γιατί τόσοι βουλευτές βολεμενοι;; είπαν απο 300 να γίνουν 200. πότε; θα το τολμήσουν;; γιατί τόσοι ισόβιοι
    βουλευτές και όχι μετά μια δύο το πολύ τετραετίες στα σπίτια τους; δεν δοκιμάστηκαν η το κάνουν ισόβιο επάγγελμα;; θέλουμε βαθιές τομές αν θέλουμε την χώρα μας να προοδεύει.

    • Πάλι Καλα που δεν κας είπατε να καταργήσουμε και τους βουλευτές.Τι θα πει ότι ψηφίσατε λουστητε το;Τι εννοείται;Ο καθένας ψήφισε ότι θεωρούσε καλύτερο για τον εαυτό του και τη χώρα του για τα επόμενα 4χρονια.Όταν έρθει η ώρα θα κάνει τον απολογισμό του κσι θα πράξει ανάλογα.Ετδι λειτουργούν οι δημοκρατίες.Θα ήθελα να μας πητε τι εννοείται ειλικρινά.

    • Φυσικά θα το λουστούμε και θα το ξαναλουστουμε. Έχει να πέσει λούσιμο τρελλο . Διότι αλλο είναι να λούζεσαι με νερό κι άλλο με λάσπη. Δεν έμαθα ποτε ποιος ήταν καλύτερος του Μητσοτακη.

      • .. άλλα ωραία είναι και τα επακόλουθα ενός πολιτικού που το στέλνουν στην λήθη ο λαός και τα λάθη του

  22. Να σου δημοσιεύσω όλες τις αποφάσεις και εγκρίσεις, και άδειες ανεμογενητριων που εκδόθηκαν.. Τους τελευταίους μήνες… Και στο οποίο ΣΤΕ προεξεχων μέλος η.. Αδερφή του Μητσοτάκη όπως και τα προηγούμενα χρόνια.. Που είπε φωτιές, υπήρχαν υπάρχουν.. Κσι θα υπάρχουν… 15 ημέρα καίει ο εβρος…. Η κλιματική αλλαγή φταίει…πρόβατο μπεεεεε… Σανό έφαγες σήμερα

  23. Δεν έχετε βαρεθεί να αυτο-ρεζιλευεστε???.2 χρονια. Μιράντα… Ενώ είναι άντρας… Και καλά κάνεις… Και βάζεις γυναικείο… Γιατί ήσουν άντρας. .. Θα έλεγες και στην δούλεια σου ότι είσαι νεοδημοκρατης και σε λένε Μιράντα… στο…. Ξενοδοχείο. Αλλά όλοι οι φ.. Φ. Την ίδια μούρη έχετε

  24. Να παίξεις… Σαρεσουν τα αγόρια εσένα?.. Γιατί το κρύβεις άλλωστε.. Αλλά πρώτη φορά γκ και γκ. Πρώτη φορά βλέπω.. Δυστυχώς εγώ προσωπικά δεν μιλάω την γλώσσα των ηληθιων.. Δηλ 20χρονων ..μεγαλωμενη σε οικογένεια νεοδημοκρατων..που σταμάτησε πριν 2 χρόνια να παίζει με αυτοκινητάκια και κούκλες.. Και να ασχολείται με πολιτική… Χάχαχα..

  25. Τώρα όσον αφορά τις ταυτότητες,,.. Όπως πάντα.. Γεμάτη ειρωνεία.. Κατά των φασιστών.. Πολιτών

    Που δεν θα τις Πάρουν….δεν περίμενα να διαφωνήσεις με ότι κάνει ο Μητσοτάκης…και κατσαρίδες να σου πουλήσει για την νέα διατροφή θα τις φας…αφού πίστεψες την κλιματική αλλαγή… Εκτός το άλλο ότι η ασχετοσύνη σου περί όλων των θεμάτων..πραγματικά… Πραγματικά δεν με εκπλήσσει.. Το βλέπω και. Χρόνια. Πόσο άσχετος,,.(. Εκτός από ηλιθιος) .. Μα καλα οι φασίστες, και η κ Κατίνα δεν θα δεχτεί τις ταυτότητες.. Αλλα Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΎΛΟΥ… Φασίστας.. Σπαρτιατης θα ήταν.. Χαχαχα. .

    • Το ότι εσυ απλά ζεις σε άλλο κόσμο το έχεις σκευτει;Μπορείς να σκευτει γενικά;Τι σου λένε είπαμε; μην παρακολουθείς μεγάλα κανάλια και σε χάσουν από πελάτη ο Χίος και ο Τρανταφυλοπουλος ,πρόσεχε.Ο Μητσοτάκης λέει ότι λένε όλοι σε όλες τις προοδευτικές χώρες οι ηγέτες τους.Δεν λέει κάτι διαφορετικό.Αλήθεια σου έχουν μάθει ποτέ τι θα πει σεβασμός;Τι ψάχνω και εγώ τώρα .Ακόλουθα τους Σπαρτιάτες εσυ η την Νίκη.Φαντάζομαι ότι ξέρεις αυτοί έχουν ήδη την ταυτότητα που σου λένε μην πάρεις.

  26. Όχι απλά καθυστερημένος είσαι και ηληθιος..εισαι ξεχωριστή περίπτωση στόκου..
    Λοιπόν.. Θα σε ξεκινήσω από τα μαθήματα δημοτικού.. Δηλ όπως ένας βλακας.. Για να καταλάβει.. Πρώτα τα βασικά πράγματα… Και μετά πολύ πολύπλοκα ( για τις ταυτότητες… Που θα στο πω Στο δεύτερο μαθημα.. Γιατί είναι πολύ προχωρημένο για ηλιθιους..) που δεν έχουν καμία σχέση με την παρακολούθηση…. Τόσο βλακας είσαι που αυτό πιστεύεις….
    Πρώτη ερώτηση… Που σχετίζεται άμεσα στο μέλλον με την κάρτα, πολίτη,,..αλλά θα τα, πούμε στο μελλον
    Γιατί ΌΛΑ τα επιδόματα,από τον ερχόμενο χειμώνα, ανεργίας κτλ θα ΔΊΝΟΝΤΑΙ.ΜΌΝΟ σε κάρτα. Και θα σου επιβάλουν αυστηρά που θα τα ξοδεύεις. Οποιαδήποτε άλλη συνναλαγη θα δες,, ΔΕΝ θα ΓΊΝΕΤΑΙ… Αν θες απάντησε μου ποιος ο σκοπός. .. . Με αποκλεισμό πολλές κατηγορίες.. Που θα τα ξοδεύεις ..αυτα
    Κουκουρκουκου καληνύχτα…..!!!Τροφη για σκέψη.. Μέχρι στο επόμενο μήνυμα σου που θα ξαναβρισεις τους..πολίτες ως Φασίστες…βάλε και τον μακαριστό ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ μέσα… Πάντως ο μπουχεσας… Ο μασωνος ο νέος λέει ναι στις ταυτότητες

    • Πάντα απαντώ σε ηλίθιους.Θες να πάρεις επίδομα χωρίς ταυτότητα;Σήμερα πως το έρθεις;Με αριθμό ταυτότητας,ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.Εσένα δηλαδή σε χαλάει αντί 3-4 νούμερα να χρειάζεσαι μόνο ένα .Όταν πέρνει επίδομα για θέρμανση που θα το χρεισιμοποιησεις;Στο τζόκερ;Όταν πέρνεις για βενζίνη θέλεις ΝΑΤΟ δώσεις για φυστίκια;Σοβαρά τώρα αυτό είναι το πρόβλημα σου;Ισχυρίζεσαι ότι είσαι κανονικός;Ναι δεν είμαστε το ίδιο και πίστεψε με δεν με στεναχωρεί άτομα ψεκασμένα σαν εσένα να με βρίζουν.Διχνει ότι είμαι καλά.Τέλος μην βλέπεις τα μεγάλα κανάλια και δεις τι συμβαίνει.Μείνε στα περιφερειακά που σου λένε αλήθειες.Καλό βράδυ,θα έλεγα περαστικά αλλά τζάμπα.Δεν υπάρχει σωτηρία για σένα.

    • Πάντα απαντώ σε ηλίθιους.Θες να πάρεις επίδομα χωρίς ταυτότητα;Σήμερα πως το έρθεις;Με αριθμό ταυτότητας,ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.Εσένα δηλαδή σε χαλάει αντί 3-4 νούμερα να χρειάζεσαι μόνο ένα .Όταν πέρνει επίδομα για θέρμανση που θα το χρεισιμοποιησεις;Στο τζόκερ;Όταν πέρνεις για βενζίνη θέλεις ΝΑΤΟ δώσεις για φυστίκια;Σοβαρά τώρα αυτό είναι το πρόβλημα σου;Ισχυρίζεσαι ότι είσαι κανονικός;Ναι δεν είμαστε το ίδιο και πίστεψε με δεν με στεναχωρεί άτομα ψεκασμένα σαν εσένα να με βρίζουν.Διχνει ότι είμαι καλά.Τέλος μην βλέπεις τα μεγάλα κανάλια και δεις τι συμβαίνει.Μείνε στα περιφερειακά που σου λένε αλήθειες.Καλό βράδυ,θα έλεγα περαστικά αλλά τζάμπα.Δεν υπάρχει σωτηρία για σένα.

  27. Εγώ πού δεν καταλαβαίνω από πολιτική! Εχω μια απορία! Ποίοι είναι περισσότεροι πού εισέρχονται στην χώρα μας!!! Οι λαθρομετανάστες η οι τουρίστες???

    • Εμένα είναι άλλη η απορια μου.Εσυ σε τι είσαι καλύτερος από τους τουρίστες η τους μετανάστες;

  28. Προς Μιράντα κλπ τι εννοώ ;εσύ τι κατάλαβες να καταργήσουμε τους βουλευτές.; γιατί οι γνωστικοί κατάλαβαν από 300 κηφινες. να γίνουν 200. δηλ θα πληρώνουμε ο λαός παχυλούς μισθούς δωρεάν τηλέφωνα γραφεία υπαλλήλους φύλακες. και ο κόσμος να πεινάει η να τον βγάζουν από τα σπίτια για τους πλειστηριασμούς.; γιατί να είναι ισόβιοι και να το έχουν επάγγελμα ένα δημοκρατικό θεσμό; κάθε δύο τετραετίες να αλλάζουν όχι να έχουν τα ρουσφέτια που τους φέρνουν αιώνιους ψήφους στη Βουλή.Αυτή είναι δημοκρατία η αλλαγή αλλιώς έχουμε δημοκρατική ισόβια δικτατορία την βουλευτική. άλλωστε σε δύο τετραετίες παίρνουν μεγάλη σύνταξη βουλευτική.αυτό το ξέρατε; γι’αυτό έχουν όλοι από δεκάδες ακίνητα. καιρός να αλλάξει το σύστημα από μπαμπά σε κόρη σε γιο σε ανήψια κλπ συγγενείς τσιφλίκι η Βουλή. όσο για το τι ρίξατε στην κάλπη αυτό απολαμβάνετε τώρα. Λοιπόν σας απάντησα επώνυμα καί με το θάρρος του λόγου μου.

    • Αγαπητή ποιος σε πίεσε να βγάλεις τον ίδιο;Επιλογή του κόσμου είναι ποιον θα στείλει στη Βουλή ,δεν διορίζονται.Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε;Η εκλογή δεν είναι διορισμός.Τώρα τα λαϊκιστικά ο κόσμος πεινάει ,δεν μας είπατε ότι τρώει και από τα σκουπίδια.Αν δε οι 300 γινόντουσαν 200 θα λύναμε το πρόβλημα και δεν θα πεινούσε να το σχολιάσω;Αν κάποιος κάνει πολλά ρουσφέτια και βγαίνει ,άρα βοηθάει πολύ κόσμο δεν το βρίσκω κακό.Μακάρι να έκαναν καλό και οι 300.Να βοηθήσουν ο καθένας όσους περισσότερους μπορούν.Έχετε ένα θέμα με τη δημοκρατία η μου φαίνεται;Αυτό με τις εκλογές που γράψατε γιατί το λέτε;Στείλαμε δηλαδή από το τμήμα που μετρήσαμε τους ψήφους στο κεντρικό υπολογιστή και αυτός έβγαλε άλλα;Πιάστε στηλο και χαρτί και μετρήστε .Να φανταστώ ότι φοβάστε κσι τις ταυτότητες που έχουν 666;

  29. Άλλοι 109 αλλοδαποί από Ρόδο στο ΚΥΤ Κω | Έφτασε τους 2000 και συνεχίζουμε…

    ΜΙΑ ευγενικη προσφορα του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ -ΕΡΝΤΟΓΑΝ Α.Ε

  30. Επειδή κάποιοι συνεχίζουν το παραμύθι .Λέω εγώ τώρα.Υπάρχει νόμος και απόφαση του ΣΤΕ,σε καμένα δάση απαγορεύεται κάθε εμπορική δραστηριότητα καθώς και ανεμογεννήτριες.Στα δάση επιτρέπονται αν τηρηθούν κάποιοι κανόνες.Σκευτητε λίγο.Ποιον συμφέρει να βάλει φωτιά ;Αυτός που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το δάσος με κάποιες προιποθεσεις η αυτός που δεν θέλει ανεμογεννήτριες μιας και δεν μπορούν να μπουν στα καμμένα;Δύσκολα σας βάζω έτσι;

    • από θαύμα ζούμε,κόπηκε η Ελλάδα στα δύο,δεν λειτουργούν οι πανάκριβοι οδικοί άξονες της χώρας, εγκλωβισμένοι συμπολίτες,κάθε μέρα και ένα δράμα,κάθε κακοκαιρία και μια τραγωδία,το κράτος δυσλειτουργεί,δεν έχει υποδομές σοβαρές, δημόσια διοίκηση μαύρο χάλι, περιφέρεια, δήμοι, κοινότητες, κεντρική εξουσία,όλα μπαχαλο, ασυνεννοησία, ηλίθια που μας κουνάς και το δάκτυλο, ηλίθια

  31. Απορια γιατί κάποιοι πετάγονται και θίγονται όταν λέω τους φασιστες,φασιστες;Γιατί έχουν καμία σχέση με το φασισμό;Περίεργο δεν είναι;

    • σε ποια πρωτεύουσα κλείνει σταθμός του μετρό με νεροποντή,σε ποια ευρωπαϊκή χώρα κλείνουν δύο βασικές οδοί της πρωτεύουσας;περιμένω ηλίθια εσένα και τον μπετόβλακα να μου δείξετε που, πότε.
      φάτε μια πρωτεύουσα ευρωπαϊκής χώρας.
      https://www.protothema.gr/greece/article/1409578/kakokairia-daniel-haos-sto-kedro-tis-athinas-apo-tin-ishuri-kataigida/

      https://www.newsit.gr/ellada/kakokairia-Daniel-kataigida-tora-stin-attiki-diakopes-reymatos-se-polles-perioxes/3852789/
      έκλεισαν οι σταθμοί μετρό Αγίας Παρασκευής, εγκλωβίστηκαν και άτομα από εδώ που σπουδάζουν..ηλίθιααααααααααααααααα.

    • απόψε δεκάδες εργαζόμενοι δεν.πηγαννστις δουλειές τους στην πρωτεύουσα, υπάλληλοι εστίασης, ραδιοσταθμών, εταιρειών κινητής, φαρμακεία κλειστά αν και εφημερεύοντα, πανηλίθια δεν βλέπεις ότι βλέπει όλος ο πλανήτης;δεν βλέπεις τις ανακοινώσεις του Βαρβιτσιώτη και την γελοιοποίηση που πέφτει;τις συνεχείς νέες θέσεις για τον δολοφονημένο; δεν βλέπεις τα θύματα της κακοκαιρίας;τις καταστροφές; πατσαβούρα ψυχή και μυαλό.ηλιθια.

    • Ηλίθια πατσαβούρα,δείξε μου μια χώρα που το μετρό σταμάτησε μια ολόκληρη μερα

      και αδυνατούσε ο κόσμος να πάει δουλειά,να μετακινηθεί n,μάλιστα ένας σταθμός που εξυπηρετεί το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας ΗΛΊΘΙΑ!!!!!!!
      https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1465889/kakokairia-daniel-kleistos-paramenei-o-stathmos-evaggelismos-tou-metro

  32. Κρίμα για την γυναίκα που πνίγηκε μπροστά ακριβώς απ την ναυαγοσωστική εξέδρα

    εκεί ακριβώς γίνεται της μουρλής καθημερινά τα ξημερώματα από μέθυσους.

  33. Κ μιραντα.. Σταματα να βριζεις τους πολιτες,,.. Και διαβασε κανενα αρθρο..να ενημερωθεις.. Που δεν θα τα ακουσεις απο τα ΜΜΕ…
    https://www.cnn.gr/ellada/story/380378/evros-diakinites-panigyrizoun-sta-social-eno-odigoyn-metanastes-mesa-apo-ta-kamena
    Η ελλαδα… Η πολης εαλω….
    Καταληψη ελλαδας,,

  34. Και εφοσον μιραντα,, ενγμερωθηκες για την. Επελαση των Λαθρο.. Σαν ξεφραγο αμπελι

    Ενημερωσου και για το κλειδιμο στρατοπεδων ροδου….
    https://www.militaire.gr/kleinoyn-ta-kentra-neosyllekton-se-rodo-kai-ko-kai-topikoi-paragontes-miloyn-gia-apostratiotikopoiisi/

    Μετα απο αυτο, εφοδον οι δυο πυλωνες των συνορων, αιγαιο και εβρος,, επεσαν…. Και εφοσον εχει αποστρατικοποιησει ολα τα νησια,, εφοσον… Εστειλε ολος τυχαιος τα αρματα στημ ουκρανια… Εφοδον οι αποθηκες ..πυρομαχικων ανατιναχτηκαν. (.. ο μητσοτακης εχει κλεισει συμφωνια με ερντογαν.. Στην χαγη.. Για παραδοση. Οχι μονο αιγαιου.. Αλλα μακεδονιας-θρακης..
    . Καληνυχτα..

  35. https://youtu.be/jTyZr7cB4qk?si=S419KoOcCOAlPLJx

    Μετα τολμησε να πει ψεκασμενους… Τους υπολοιπους.. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.. .
    Αλλο βιντεο.. Του σατυρου Μητσοτακη του… Δημοκρατη.
    «» υπαρχουνε ψεκασμενοι….
    https://youtu.be/jTyZr7cB4qk?si=S419KoOcCOAlPLJx
    Στο 00:40

    Μετα ομολογουμενως.. Του αξιζει αυτο το βιντεο….
    https://youtu.be/yTAPxQJIkq8?si=KzEk1_v34PTi-mGc

  36. Για τις νεες ταυτοτητες.. Ψεκασμενοι..θα ειναι.. Η μαλλον φασιστες…

  37. Γιατι πρεπει να φτασουν εναν αριθμο ανεμογερνητριων…

    Μαζι με εκκατομυρια γεωργικες,πςριοχες μοναδικες NATURA
    Στιν κοσμο….. εκτασεις,..κτηνοτροφικες, χιλιαδες,, ζωα, Τα οποια λογω ελειψης παραγωγης μετα Το κοστος στα ελληνικα προιοντα, γαλακτοκομικα, κρεας, λαδι, λαχαμικξα ανεβαινει κατα500 %….
    Δεν τον ενδισφερει τον κουλη… Γιατι αυτος τσεπωνει τις μιζες…βγαζωντας η αδερφη τιυς 150 νεες αδειες.. Που ειναι στΗ ΡΑΕ… και εκτελει τα εργα.. Η ΤΕΡΝΑ(πεθερος υπουργου ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ..
    Η κλιματικη κριση φταιει λενε τα ΜΜΕ ????…
    ΚΟΠΡΙΤΕΣ
    https://youtube.com/shorts/ehPkb90MXqg?si=KwQXpfJl8VrpkDol

    . ο χρυσαυγιτης τα καιει τα δαση.. Η ο σπαρτιατης…..????

  38. Θα βαλει ο γεραπετριτης… Ο μητσοτακης υπογραφει…ο γερπατετριτης εκτελει
    Ενταξει μιραντα..το βουλωσες
    https://youtu.be/O7BzhXySih4?si=AVzIL3HGKHeoqZjk

    Εδω 73 φωτοβολταικα.. Στην κερκυρα…
    (καποια στιγμη θα καει… Ειπε ο κουλης.
    https://youtu.be/EQ8Jh–fRMI?si=5WFnO7a-JXn3WJ1b

    Εδω 35 αιολικα παρκα στην ροδοπη..
    https://youtu.be/7rbZe2YRA10?si=Jtn5OTxWdIX00wK_

    Καποια απορια βρωμοσκυλα

  39. Ετσι για να μαθαινει ο κοσμος… Πως καταργηθηκαν περιοχες NATURA παγκοσμιας μοναδικης κληρονομιας,.. Για ανεμογενητριες…
    Τερνα και αλλα ενδιαφεροντα..
    .. Και στο τελος θα φτασουμε στο σημειο.. Να μας λενε ψεκασμενους…, οπως στον μεσαιωνα.. Που οποιος ελεγε κατι.. λογικο…οπως η.. Γυριζει…. Τους εκαιγαν στην πυρα..
    https://youtu.be/8b9LYth2k08?si=AJD5mXiG3jeXRaxM

  40. Πόσα ακόμη πρωτοφανή και απίστευτα θα ζήσουμε και πόσα ρεκόρ θα σπάσουμε;

    μιλάνε δυο α///// λες και ο θίασος έχει πετύχει σε κάτι απ’ αυτά που προέκυψαν τα 4 τελευταία χρόνια..

  41. Άλλα 50 άτομα βγήκαν σήμερα το πρωί στο Ψαλίδι και κατευθύνονταν προς Άγιο Παντελεήμονα

    30 ΕΧΤΕς..35 ΠΡΟΧΤΕΣ….ΜΗΤΟΤΑΚΗΣ 41%

  42. "η απόδοση της οικονομίας αντισταθμίζει το σκοτεινό κλίμα από τις πυρκαγιές"

    Ο κρατικός μηχανισμός ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και για την κακοκαιρία (το ανέκδοτο της βδομάδας).
    πλημμύρισε το μετρό στο Μοναστηράκι,στο Σύνταγμα,πάλι καλά που δεν πλημμύρισε το μετρό της …Θεσσαλονίκης..
    πώς θα στεγνώσουν μακέτες ;

  43. Μητσοτακης. Η αποδοση της οικοινομιας..αντισταθμιζει...και λοιπες αρλουμπες. . Χαχαχα

    Οι σκοτεινες μερες που θαρθουν τον χειμωνα…..δεν θα μπορειτε να τις αλλαξετε.. εχει. Δυστυχως αλλαγες δεν ξαναγινονται…. Μετα τις εκλογες… ΕΚΤΟΣ ΑΝ σας ειπε ο μητσοτακης… Οτι… Τα θα
    σας καψω τα παντα.. Και θα σας αυξησω τα τροφιμα.. Μεχρι μα πειτε το ψωμι ψωμακι.. Γιατι πρεπει να βαλω ανεμογενητριες…
    Επισης δεν σας ειπε… Οτι θα σας φερνει καθε μερα, μα καθε μερα 30,50 λαθραιους…
    Επισης δεν σας ειπε,, για την καρτα πολιτη η οποια δεν δε παρακολουθει, αλλα δεν θα μπορεις,,, να κανεις τιποτα αν χρωστας 1 ευρω στο μελλον… Γιατι αυτη θα ειναι η πιστωτικη σου καρτα..απο το κρατος …για τα παντα
    Επισης δεν σας ειπε οτι καταργει το 5νθημερο. Και γυριζουμε στιν μεσαιωνα..
    Ατζεντα 2030..για τους σκλαβους..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ