«Έφυγε» ξαφνικά και πρόωρα 53χρονη νοσηλεύτρια Βραχείας Νοσηλείας του ΠΓΝΑ

0
19966

Θρήνος και θλίψη στον Έβρο για τον θάνατο της αγαπημένης τους Μαρίνας. Η Μαρίνα Σέλου έφυγε ξαφνικά, απρόοπτα και πρόωρα από τη ζωή, στα 53 της χρόνια, σκορπώντας θλίψη σε συγγενείς, φίλους και ασθενείς με καρκίνο, που η Μαρίνα, ένα από τα «κορίτσια» της Βραχείας Νοσηλείας του ΠΓΝΑ, προσέφερε καθημερινά τις υπηρεσίες της και τη φροντίδα της.

Θρήνος για την αγαπητή Μαρίνα που έφυγε ξαφνικά

Η εξόδιος ακολουθία της εκλιπούσης, πραγματοποιήθηκε 01/09/23, στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής, όπου στενοί συγγενείς και φίλοι με βαριά οδύνη την αποχαιρέτησαν.

Ο Σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων Ν. Έβρου «ΣυνεχίΖΩ» την αποχαιρέτησε στο facebook και με μια συγκινητική ανάρτηση για το λειτούργημα και της Μαρίνας και όλων όσο εργάζονται κάτω από τις απαιτητικές και δύσκολες αυτές συνθήκες.

Συγγενείς και φίλοι «αποχαιρετούν» την 53χρονη νοσηλεύτρια, Μαρίνα Σέλου

Η Μαρίνα η Σέλου, ένα από τα «κορίτσια» της Βραχείας Νοσηλείας του ΠΓΝΑ, δεν είναι πια μαζί μας… Ξαφνικά, απρόοπτα και πρόωρα στα 53 χρόνια της…

Τη «γονάτισε» η δουλειά, η αγωνία, η κούραση και το άγχος της για τη φροντίδα μας, ώστε να κάνουμε, όλοι οι εμείς οι ασθενείς με καρκίνο, τη θεραπεία μας…

Όπως όλο το προσωπικό της μονάδας, έδινε τον εαυτό της για τη «δουλειά» της… Την ημέρα που «έφυγε» το προσωπικό της Μονάδας ολοκλήρωσε τον ασύλληπτο αριθμό των 101 θεραπειών…

Ποιος άνθρωπος μπορεί ν’ αντέξει τόση «πίεση», τόση κούραση, τόση ευθύνη, μη τυχόν και πάει κάτι στραβά, όταν δουλεύει κάτω από τέτοιες συνθήκες; Με ελάχιστο προσωπικό, πολλές φορές και κάτω, ίσως, από το όριο ασφαλείας… Πόσο δύσκολο είναι να γίνει και το λάθος;

Ήρθε η ώρα πια να αντιμετωπίσει η πολιτεία και όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι (εντός κι εκτός), τις συνθήκες λειτουργίας των Νοσοκομείων και ιδιαίτερα του νοσηλευτικού προσωπικού. Ένα προσωπικό κουρασμένο, εξουθενωμένο από τον τεράστιο όγκο δουλειάς στα δημόσια νοσοκομεία… Ένα προσωπικό που ζει και εργάζεται, όχι στα όρια, πλέον, της εργασιακής εξουθένωσης, αλλά μέσα στην «κόκκινη περιοχή»… Δεν βλέπει, δεν ακούει κανείς τις εκκλήσεις για ενίσχυση και στελέχωση των μάχιμων αυτών τμημάτων με προσωπικό;

Καθημερινά ο όγκος δουλειάς αυξάνεται. Καθημερινά οι ογκολογικοί ασθενείς κατακλύζουν τα συγκεκριμένα τμήματα και ταλαιπωρούνται αμφότεροι… Προσωπικό και ασθενείς…

Πώς μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα το σύστημα; Μήπως κάπου γίνεται κάτι λάθος; Μήπως πρέπει ν’ αλλάξει ο σχεδιασμός και η λειτουργία των τμημάτων αυτών; Μήπως κάποιος πρέπει να περάσει αυτήν την πόρτα, ως χρήστης αυτών των υπηρεσιών για να καταλάβει και να δει την πραγματικότητα ως έχει;

Δεν φτάνει, πλέον, η φιλοτιμία και η προσπάθεια του προσωπικού… ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ!

Ως ΣυνεχίΖΩ Σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων Ν. Έβρου, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για την ανακούφιση και ψυχολογική υποστήριξη του νοσηλευτικού προσωπικού των ογκολογικών κλινικών, όπως κάναμε και παλαιότερα, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα… Αυτό μπορούμε να κάνουμε από πλευράς μας, ως ένα ελάχιστο «Ευχαριστώ» για την «ψυχή» και όχι μόνο, που καταθέτουν καθημερινά όλοι αυτοί οι «δικοί μας άνθρωποι», ουσιαστικά μέλη της οικογένειάς μας.

Με οδύνη αποχαιρετούμε σήμερα Παρασκευή, 1/9/2023, στις 6:00 το απόγευμα, στην Αγ. Κυριακή, τη Μαρίνα κι ευχόμαστε από καρδιάς καλή δύναμη και κουράγιο στα κοριτσάκια της, στον σύζυγό της και την υπόλοιπη οικογένειά της… Καλό ταξίδι, Μαρίνα… ξεκουράσου πια, οι θεραπείες τελείωσαν… Πάνε τα χαιρετίσματά μας στον Νίκο τον Ξενίδη… Σ’ ευχαριστούμε, καλή μου…

⚫ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΝΕΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.
________
⚫«ΕΦΥΓΕ» ΠΡΟΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ, ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 53 ΕΤΩΝ, ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ, Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ, ΜΑΡΙΝΑ ΣΕΛΟΥ.

⚫ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ «ΟΡΙΑ» ΤΟΥΣ.

Αγαπητή από όλους τους συναδέλφους της, γλυκύτατο πλάσμα, στην «πρώτη γραμμή», όπως ακριβώς όλες και όλοι οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ήταν τοποθετημένη στο τμήμα των χημειοθεραπειών.

Οι αυξημένες υποχρεώσεις της, ο μεγάλος φόρτος εργασίας, η συνεχής πίεση -χθες εργαζόταν 07:00 π.μ. – 17:30 μ.μ.- «λύγισαν» την υπέροχη καρδιά της.

Μετά από 1,50 ώρα την επέστρεψε από το σπίτι της το ασθενοφόρο πεθαμένη στο Νοσοκομείο…

Τραγωδία!

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και ιδιαίτερα στα δύο κορίτσια της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ…

ΚΑΛΟ «ΤΑΞΙΔΙ»… ΜΑΡΙΝΑΚΙ.

Αχ, βρε Μαρίνα…
Πολύ νωρίς έφυγες για το μεγάλο ταξίδι…
Καλή ανάπαυση…

«Νανά, οι μάχες τελείωσαν»: Θρήνος για την Αθηνά που «έφυγε» τόσο νωρίς – Αφήνει πίσω το κοριτσάκι της

νανά-οι-μάχες-τελείωσαν-θρήνος-για-τ-170705

Συγκλονισμένη η τοπική κοινότητα της Καρδίτσας, καθώς έφυγε από τη ζωή η 38χρονη Αθηνά Μόλτσα την Πέμπτη, 31 Αυγούστου.

Η 38χρονη Καρδιτσιώτισσα δεν βρίσκεται, πλέον, ανάμεσά μας, γεγονός που προκαλεί βαθύτατο πόνο στους οικείους, τους φίλους και τους γνωστούς της.

Η Αθηνά ήταν μητέρα ενός μικρού κοριτσιού και μαχήτρια της ζωής!

Η κηδεία της τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής, 1 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσας, με την οικογένεια και τους φίλους της να τη συνοδεύουν στο τελευταίο της ταξίδι.

Συγγενείς και φίλοι «αποχαιρετούν» την 38χρονη Αθηνά (Νανά) Μόλτσα

Με μεγάλη λύπη μου σας ενημερώνω ότι η συμφοιτήτρια, συνάδελφος, αγαπητή σε όλους, Νανά, έφυγε εχτές από αυτόν τον άδικο κόσμο.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους εσάς που καταθέσατε στο λογαριασμό της τα χρήματα που χρειαζόταν για τη θεραπεία, θεραπεία που τελικά δεν πρόλαβε να κάνει. Όμως, το τελευταίο μήνυμα που μου έστειλε ήταν να με ευχαριστήσει που εκπλήρωσα την επιθυμία της να βρεθούν αυτά τα χρήματα. Είμαι σίγουρη πως η οικογένειά της θα αξιοποιήσει κατάλληλα το ποσό που συγκεντρώθηκε από όλους μας, που, όπως ενημερώθηκα, σχεδόν είχε φτάσει το ποσό που είχε ζητήσει.

Για όποιον δεν την ήξεραν, η Αθηνά Μόλτσα, με καταγωγή από την Καρδίτσα, το 2003 ξεκίνησε τις σπουδές της στο ΤΑΒΜ Ιονίου Πανεπιστημίου. Από την πρώτη στιγμή αγάπησε την Κέρκυρα και ήθελε να ζήσει εκεί. Το 2009 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών παραμένοντας στην αγαπημένη της Κέρκυρα. Θυμάμαι πάντα να εργάζεται σε δύο και τρεις δύσκολες δουλειές παράλληλα, προκειμένου να συντηρήσει τον εαυτό της και τις σπουδές της. Αργότερα, μαζί με τον άντρα της μετακόμισαν στη Γερμανία και συνέχισε να εργάζεται σκληρά για να συντηρήσει την οικογένειά της. Το 2019 έφερε στον κόσμο την κόρη της. Τον Νοέμβριο του 2021 διαγνώστηκε με καρκίνο στο ήπαρ και οι γιατροί της έδωσαν 2 μήνες ζωής. Ποτέ δεν τους πίστεψε και τους διέψευσε ζώντας παλεύοντας με τον καρκίνο σχεδόν για 2 χρόνια.

Δεν πίστεψε ποτέ ότι θα τη νικήσει, γιατί η Νανά ήξερε να μάχεται.

Δεν της δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να εργαστεί ως Αρχειονόμος-Βιβλιοθηκονόμος, παρόλο που προσπάθησε τόσο σκληρά για την απόκτηση όλων αυτών των πτυχίων.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους της, αναγνωρίζω όλα τα συναισθήματά τους, καθώς τα ανασύρω από τη μνήμη μου.

Καλό ταξίδι, Νανά, οι μάχες τελείωσαν.

Σήμερα, την ημέρα της γιορτής της, είπαμε το τελευταίο αντίο στη Νανά μας, στο πιο χαμογελαστό πλάσμα που έχω γνωρίσει!

Είναι πραγματικά συγκινητική η αγάπη όλων όσων συνέβαλαν στη συγκέντρωση του ποσού στην ύστατη προσπάθεια σωτηρίας της Νανάς, η οποία θα γινόταν από την ερχόμενη εβδομάδα μέσω της ειδικής θεραπείας της στην Αθήνα.

Η ίδια η Νανά συγκινήθηκε με την ανταπόκριση τόσων ανθρώπων σε αυτό το κάλεσμά της για βοήθεια. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε ούτε να την ξεκινήσει.

Σήμερα, πέρα από την συναισθηματική φόρτιση, είδα πόσο συγκινημένοι και ευγνώμονες αισθάνονται και οι οικείοι της με την αγάπη όλων σας! Όσοι καταθέσατε χρήματα κάνατε το μεγαλύτερο καλό στη Νανά και την οικογένειά της με αυτή σας την πράξη! Μέσα από τα βάθη της καρδιάς τους το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τους!

Θα ζεις πάντα στις καρδιές μας, κορίτσι μου!

Καλό παράδεισο και καλή αντάμωση, Νανούκα μου! ❤️

Ένας ακόμη νέος άνθρωπος έφυγε από κοντά μας. Η 38χρονη, Αθηνά Μόλτσα, δεν βρίσκεται, πλέον, ανάμεσά μας, γεγονός που προκαλεί βαθύτατο πόνο στους οικείους, τους φίλους και τους γνωστούς της.

Η Αθηνά ήταν μητέρα ενός μικρού κοριτσιού και μαχήτρια της ζωής!

Η κηδεία της τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής, 1 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσας, με την οικογένεια και τους φίλους της να τη συνοδεύουν στο τελευταίο της ταξίδι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ