Πόλεμος πραγματικός και οικονομικός | Η μάστιγα των κερδοσκόπων και των σύγχρονων «μαυραγοριτών»

57
3022

Πόλεμος πραγματικός και οικονομικός | Η μάστιγα των κερδοσκόπων και των σύγχρονων «μαυραγοριτών»

Είναι πραγματικά να τραβάς τα μαλλιά σου με όλα αυτά που συμβαίνουν στη μετα- κορονοϊό περίοδο του πολέμου, πραγματικού και οικονομικού…

Το υπαρκτό πρόβλημα του «οικονομικού πολέμου»: Η Ευρώπη αποδυναμώνεται οικονομικά λόγω κατάρρευσης deals δισεκατομμυρίων, όπως η αναστολή του Nordstream 2 με την ανάγκη εξεύρεσης νέων ενεργειακών πόρων για απεξάρτηση από τη Ρωσία. Όπως και εξαιτίας της ανάγκης για οικονομική στήριξη στα εκατομμύρια των Ουκρανών προσφύγων. Και με δεδομένη την απόφαση για επανεξοπλισμό των χωρών της ΕΕ, με διοχέτευση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων για αγορές νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Το πλασματικό και ανεξέλεγκτο πρόβλημα: Ο ανησυχητικά αυξημένος βαθμός κερδοσκοπίας.

Όπως πολύ εύστοχα σημειώνουν οικονομικοί αναλυτές: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να είναι μια οδυνηρή μεν, αλλά αποδεκτή δικαιολογία. Αν είχαν καταστραφεί οι αγωγοί, αν υπήρχε πρόβλημα παροχής φυσικού αερίου ή πετρελαίου, αν ο Πούτιν ανέβαζε αυθαιρέτως τις τιμές προκειμένου να εκδικηθεί τη Δύση για τη στάση της, θα μπορούσαμε να το κατανοήσουμε. Τίποτα από αυτά όμως δεν συμβαίνει. Οι τιμές από τις χώρες παραγωγής δεν αυξήθηκαν και οι ποσότητες εξακολουθούν να έρχονται έτσι όπως προβλέπουν τα συμβόλαια αγοράς. Η Ρωσία όσα χρήματα εισέπραττε από την Ε.Ε. για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο που διοχετεύει στη Δύση τόσα εξακολουθεί να εισπράττει. Συνεπώς πού πηγαίνουν τα επιπλέον χρήματα που πληρώνουν οι καταναλωτές με τις απανωτές αυξήσεις; Προφανώς δεν… εξαϋλώνονται κάπου, αλλά καταλήγουν στις τσέπες των κερδοσκόπων της αγοράς».

Άλλοι πάλι βλέπουν ταχύτατα στροφή στο αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG! Με κάποιους μάλιστα να έχουν ήδη έτοιμα τα καράβια-μεταφοράς, (το ποιοί διαπλέκονται και σε τι παραπάνω κόστος, δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς).

 Η  κρίση στις τιμές καυσίμων, αλλά και το ηλεκτροσόκ «πάνε πακέτο». Έχει αναλυθεί δεόντως το…  ράλυ στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος (που έχει ξεκινήσει στο εγχώριο χρηματιστήριο από τον Οκτώβριο και πιο πριν).

Κι όμως, καμία απόφαση (γιατί κουβέντα απλώς γίνεται και για τοπική κατανάλωση από τους βουλευτές…) για πλαφόν (νησιωτικότητα κλπ), ούτε ανοίγουμε λιγνιτικές μονάδες να πέσει η τιμή χονδρικής, γιατί πολύ απλά εκεί παίζουν «μεγάλοι εγχώριοι παίκτες».

Άλλες χώρες πάλι (Γερμανία-Κύπρος) απλά μειώνουν τους φόρους καυσίμων κι έχουν αποτέλεσμα.

Ψιλά γράμματα θα πει κανείς… Ειδικά, ο χαμηλόμισθος και ο βιοπαλαιστής που βλέπει το μισθό του να εξανεμίζεται από τη μια μέρα στην άλλη από τους λογαριασμούς ρεύματος, τα καύσιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης που παίρνουν την ανηφόρα.

Είναι τραγικά αποκαλυπτική η έρευνα του zougla.gr για τους «επαγγελματίες της αισχροκέρδειας» και τον σύγχρονο «μαυραγοριτισμό» με το «ψάρι να βρωμάει από τα διυλιστήρια»**, τις παράλογες τιμολογήσεις, τα ανατιμημένα στοκ χονδρεμπόρων και τους ανύπαρκτους ελέγχους στην αγορά.

Η σύγκριση των τιμών μεταξύ ίδιων προϊόντων που βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ στη Γερμανία και στην Ελλάδα, είναι καταλυτική.

Ναι, στη Γερμανία, με το μέσο εισόδημα να κυμαίνεται από 1.250 έως 1.500 ευρώ (καθαρά), δηλαδή τριπλάσιο από εκείνο του Έλληνα πολίτη, τα προϊόντα διατροφής και πρώτης ανάγκης στο ράφι είναι σημαντικά φθηνότερα (με λίστες και συγκεκριμένα παραδείγματα).

Κι αν για τον απλό Έλληνα πολίτη-καταναλωτή δεν τους καίγεται καρφί, ούτε ιδρώνει το αυτί κανενός, ας σκεφτούν τουλάχιστον (η σεζόν εκτός απροόπτου ανοίγει έστω και στα «θολά» σε λίγες μέρες) τι συνέπειες θα έχει όλη αυτή η κατάσταση της καλπάζουσας ακρίβειας στον ήδη «συγκρατημένο» (αν όχι παγωμένο) Ευρωπαίο τουρίστα που ήδη -σύμφωνα με τελευταίες έρευνες- η αβεβαιότητα (του πραγματικού και οικονομικού πολέμου) φαίνεται να καταστέλλει την επιθυμία του για ταξίδια και διακοπές.

Προς αυτή την κατεύθυνση αν από την κυβέρνηση προκρίνονται (λόγω προεκλογικής περιόδου) μόνο το «επιδοματάκια» ενίσχυσης, με το γενναίο φιλοδώρημα των…50ευρώ στα καύσιμα μιας οικογένειας, για τρεις μήνες… (βλέπε «ψηφαλάκια σε χαχόλους») και κανένα ουσιαστικό ‘φρένο’ στους επαγγελματίες κερδοσκόπους, θα πρέπει επιτέλους να λειτουργήσουν και να βγουν μπροστά: επιτροπές ανταγωνισμού, προστασίας των καταναλωτών, ελέγχου των τραπεζών κλπ.

Η παρέμβαση της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Καταναλωτών Πολιτών για τα υψηλά ενοίκια, τις εξώσεις και το εκρηκτικό κοινωνικό μείγμα στο οποίο οδηγούν όλα τα παραπάνω οσονούπω, είναι χαρακτηριστική προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Φυσικά, το σίριαλ (στη διεθνή σκηνή, απ’ όπου και ξεκινήσαμε) έχει ακόμα πολλά επεισόδια… Με το πλέον ακραίο αλλά υπαρκτό σενάριο -όπως το καταγράφουν οι οικονομικοί αναλυτές- τις απίστευτες επιπτώσεις που θα είχε μια ενδεχόμενη πτώχευση της Ρωσίας (από το τεράστιο οικονομικό κόστος συνέχισης του πολέμου επί μακρόν σε συνδυασμό με τις διεθνείς κυρώσεις) στις αγορές ομολόγων και στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα,  και τι γαϊτανάκι «κραχ» και πτωχεύσεων θα μπορούσε να δημιουργήσει στην παγκόσμια αγορά…

 

 

*Φτάνει το αμερικανικό LNG για να βάλει την Ευρώπη στην πρίζα; (το «προφητικό» δημοσίευμα της Καθημερινής ένα μήνα πριν το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, με τα οικονομικά παιχνίδια που παίζονται…)

**Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ανακοινώνονται πτωτικές τάσεις διεθνώς στην τιμή των υδρογονανθράκων. Η τιμή του πετρελαίου κατρακύλησε σχεδόν κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι. Συγκεκριμένα, την 15η Μαρτίου η τιμή του βαρελιού WTI υποχωρούσε κατά 5,7%, στα 97,13 δολάρια, ενώ η τιμή του βαρελιού του Brent Βόρειας Θάλασσας έπεφτε κατά 6%, στα 100,54 δολάρια. Στις 7 Μαρτίου, δηλαδή πριν από μία εβδομάδα, η τιμή του πετρελαίου ήταν 140 δολάρια το βαρέλι. Κανείς Έλληνας πολίτης δεν αισθάνεται αυτή την πτώση στην τσέπη του. Καμία διαφορά για τον καταναλωτή. Απόδειξη ότι το «ψάρι βρομάει από το κεφάλι». Η αφετηρία της αισχροκέρδειας δεν βρίσκεται στο βενζινάδικο. Εκεί βρίσκεται η ουρά του ψαριού. Στο διυλιστήριο βρίσκεται το κεφάλι και στις εταιρείες διακίνησης.

***«Φωτιά» παίρνουν οι τιμές στα βασικά αγαθά – Σύγκριση τιμών σε Ελλάδα και Γερμανία (εικόνες)

57 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απαγορεύτηκε η συνταγογράφηση από ιδιώτες ιατρούς σε ανασφάλιστους. Τα επείγοντα και οι χρονίως πάσχοντες θα συρρέουν σε νοσοκομεία και ΠΕΔΥ. Ειλικρινά θα ήθελα να εξηγήσει κάποιος τη σκοπιμότητα αυτού του μέτρου.

 2. Πράγματι έρχονται δύσκολες οικονομικά μέρες για όλη την Ευρώπη και όχι μόνον.μεγαλο πλήγμα θα δεχτεί ο τουρισμός . Τα τουριστικά πακέτα θα διπλασιάσουν τις τιμές ακολουθώντας την ανοδική πορεία των καυσίμων σε αεροπλάνα και τουριστικά λεωφορεία. Τα αγαθά εκτός από λιγότερα θα είναι και ακριβότερα. Με τέτοια οικονομική δυσπραγία αβεβαιότητα στην εμπόλεμη περίοδο ανασφάλεια στην εξέλιξη της πανδημίας ποιος έχει όρεξη και χρήμα για ταξίδια. Γιατί το ταξίδι θέλει καλή διάθεση και γερό πορτοφόλι. Εκτός αυτού ο γεωργοκτηνοτροφικές τομέας θα πρέπει να ξαναζωντανέψει για να μπορέσουμε να είμαστε αυτάρκεις σε τρόφιμα. Τολμώ και λέγω επώνυμα τη γνώμη μου. ευχαριστώ.

  • Την καλή διάθεση θα την έχουν με τις εκατοντάδες μπόμπες ή local spirit όπως το ονομάζουν και τα δεκάδες γεύματα,σνακ,breakfasts,pre breakfast,after,main ,supper,μπουφέδες,Ελληνικά,Ιταλικά,Μεξικάνικα εστιατόρια, σούπες μετά το κλείσιμο των εκδηλώσεων, με τους διασκεδαστές Ρουμάνους να κάνουν κάτι γελοία σόου, χαμηλότατου επιπέδου βραδιές , σιγά μην σκεφτούν τον πόλεμο.
   Τσάμπα είναι μπορούν και να φάνε και να πιούν τσάμπα ΟΣΟ θέλουν καταστρέφοντας την Οικονομία του Νησιού, γιατί ποιος θα βγει έξω με τέτοιο άμπακα, αλλά και να βγει όλοι ξέρουμε ότι όλοι βλέπουν.
   Αν ψωνίσουν και από τα παζάρια απέναντι με την ισοτιμία της λίρας, εμείς θα αρκεστούμε στο Au de toilet άρωμα που αναδύεται στο Ψαλίδι κατά τις 12 μέχρι πρωίας.
   Τι ψάχνεις, όλα αυτά τα είπε ο Κώστας και όλοι τα γράφουμε.
   Δυστυχώς η Ελίτ του Νησιού νοιάζεται μόνο για ‘εικόνες’ και ας δουλεύει ο ντόπιος για 700 ευρώ (προ Βενζίνης).

  • Είμαστε από τους τυχερούς που χάρη στους πολιτικους μας που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια μετά τη χούντα φρόντισαν να είμαστε στη ΕΕ και το ΝΑΤΟ Φαντάζεστε πως θα είμασταν εκτός ;Δέστε τις χώρες τριγύρω μας.Εκεί μες ήθελαν κάποιοι φασιστες δεξιοί και αριστεροί.Μια διαλυμένη χώρα απλά να έχουν την εξουσία.

   • Πως απαιτεί απ τους πολίτες που κυβερνά να πληρώνουν φόρους, χρέη, πρόστιμα, αλλά η παράταξή του να χρωστάει κάποια εκατοντάδες εκατομμύρια.
    Αυτό δεν μας είπες ,αν δεν είναι φασισμός τι είναι?
    Σε ποια χώρα απ τις δίπλα που λες ,το κυβερνών κόμμα χρωστάει 343 εκατομμύρια χωρίς τους φόρους?
    https://www.businessnews.gr/politiki/item/211296-nea-dimokratia-enas-kakos-isologismos-me-afksanomena-xrei-prokalei-antiparatheseis

    • Γιατί οι απλοί πολίτες δεν χρωστάνε;Εδώ χρεωκοπισαμε οι πολιτικοί εμείς από άλλο κράτος;

   • το μεγαλύτερο χρέος στον Δυτικό κόσμο,σε σχέση με το μέγεθος και τον πληθυσμό..
    Κανένα μπετοονάκι βενζίνη σου περίσσεψε;
    343 εκατομμύρια η Ν.Δ…και δεν της κάνει κανείς έξωση

    • Ο λαός βγάζει τι κυβέρνηση του.Ποιος φταίει ο γειτωνας;Τέλος Ευτυχως ανήκουμε στην ΕΕ και ΝΑΤΟ και έχουμε και βενζίνη ακόμα και σχεδιάζουμε το μέλλον.Μετά τη χούντα η Ελλάδα προοδεύσει και προοδεύει κάθε μέρα.Στα σεντούκια σας άρρωστοι.

   • Το ποσοστό του ΑΕΠ που πάει στα εξοπλιστικά ,δεν θα έχει αντικείμενο σε λίγο,καθώς δεν θα έχει νέους..όλοι φεύγουν θα τα δίνουν στους ενσωματωμένους..
    Τουλάχιστον θα μας πεις γιατί χρωστούν οι πάροχοι ενέργειας;

   • Το άρθρο μιλάει για την κερδοσκοπία,για την ακρίβεια πως να διαχειριστούν

    την κατάσταση,όταν χρωστούν σ’ αυτούς που έπρεπε να ελέγχουν;
    Τελικά μόνοι δημόσιος τομέας δεν χρωστάει..

   • Διάβασε λίγο και δώσε μας τα δικά σου επιχειρήματα...Η τέλεια καταιγίδα,απ τους εντελώς ανίκανους.

    https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3622796/i-teleia-kataigida?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1647937586

    Μία παράγραφος του άρθρου για να μην λες ότι εξυμνώ τον Τσίπρα.
    ….’Με απόλυτη ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων και κυρίως της τωρινής, την οποία δυστυχώς ψήφισα (άλλωστε από τους προηγούμενους συμπαθούντες του Κουφοντίνα και του Ρουβικώνα δεν περιμένεις και πολλά), έχει οδηγηθεί η ελληνική κτηματαγορά σε επίπεδα τιμών που συναντώνται στο πριγκιπάτο του Μονακό! ….’

   • Ξέρεις αγαπητέ αν έγιναν εξαιρέσεις στις κυρώσεις των Δυτικών και ποιες είναι??

    η χώρα να απαιτήσει από την Ε.Ε. αντίβαρα ως προς τις κυρώσεις. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε καταλάβει ότι στο πακέτο των κυρώσεων συμφώνησε εξαιρέσεις, ιδιαίτερα προς όφελος των γερμανικών και ολλανδικών τραπεζών. Εξαιρέθηκαν η πρώτη και τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας (μέσω των οποίων σίγουρα θα κάνουν συναλλαγές και οι επτά άλλες που εμπίπτουν στις κυρώσεις). Εξαιρέθηκαν, επίσης, οι δυτικές τράπεζες που α) χρηματοδοτούν τις ροές σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο, β) μέσω των οποίων πληρώνονται τα ρωσικά χρέη. Τέλος εξαιρέθηκαν οι χρηματοπιστωτικοί θεσμοί προκειμένου να μη διαταραχθούν οι επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στη Ρωσία. Η Ελλάδα προκειμένου να συμφωνήσει με τέτοιες εξαιρέσεις, όφειλε να ζητήσει χρηματοδοτικά αντισταθμίσματα προς κάλυψη της απώλειας εσόδων που θα έχει εξαιτίας τους στον τουρισμό και στην εξαγωγή αγροτικών προϊόντων. Δεν μπορεί να δέχεται η χώρα τις εξαιρέσεις προς όφελος των ισχυρών και να μην προασπίζεται, ταυτόχρονα, τα συμφέροντά της

 3. Επειδή κάποιος λέτε παραμύθια.Μισθός 700 ευρώ στην Ελλάδα ισοδυναμεί με 1700 σε Γερμανία,Ολανδια κλπ.Την δύναμη έχουν.Όσο για την κερδοσκοπία αφήστε τα μεγάλα τραστ και δέστε τον έμπορα της γειτονιάς σας.Το ίδιο προϊόν που πούλαγε πρην 10 μέρες 5 ευρώ το πουλάει σήμερα 10 χωρίς να έχει φέρει κάποιο καινούργιο.Ο βενζινάς που μόλος δει αύξηση του βαρελιού στο πετρέλαιο την περνάει αμέσως στην αντλία περνώντας αμέσως τιμολόγιο.Ενώ όταν πέφτει η τιμή περιμένει γιατί έχει γεμάτες τις δεξαμενές.Επιτέλους ας κάνουμε λίγο αυτοκριτική και ας αφήσουμε τους…..Σόρους.Εξαλου και αυτός έγινε δεν γεννήθηκε

 4. Και τώρα που ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΟΥ.. ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΉΣΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΌ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΊΑΣΗ… ΤΙ ΕΧΕΥΣ ΝΑ ΠΕΙΣ…. Δικαιολπγια:τα κρούσματα δεν μπορούν να περιοριστουν..τυχαια βέβαια όλες οι ΕΕ χώρες έχουν πάρει αυτές τις εντολές, όχι μόνο η Ελλάδα, επομένως Ψάξε από ποιον παίρνει εντολές ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ. ΔΕΝ ΕΙΡΩΝΕΎΟΜΑΙ.. ΑΠΛΆ ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΌΤΗΤΑ ΤΩΝ φοβουμενων που έτρεξαν και εκαναν το εμβόλιο.. Και τις 3,4 δόσεις… Και τώρα κυκλοφορία. Ελεύθεροι.. Και παλι ΧΩΡιΣ έλεγχο όλοι..άσε που 1 χρόνο μπσινοβγαιναν χωρίς ραπιντ τεστ οι εμβολιασμενοι . Και όσους εμβολιασμενούς ξέρω που έκαναν από τύχη ραπιντ το 80 %βγήκε θετικό.. Άσε που ξέρω γιδτρους που έδιναν 2000 ευρώ σε ασθενή για να πουν ότι πριαβε από κορωνοιο…. ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΛΆ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ…. (και οιΜίζες

  • Τι ακριβώς λες καταλαβαίνεις;Τα μέτρα δεν τα πήραν για πάντα.Ανάλογα τη κατάσταση διαφέρουν.Μακάρι να τελείωναν αύριο όλα και εγώ θα έκανα και Πέμπτη δόση.Μακάρι να γύρναγαν πίσω όσοι έφυγαν απλά επειδή παρασύρθηκαν και φοβήθηκαν το τσίμπημα και θα έκανα εγώ όλες τις δόσεις για αυτούς.Επιτέλους κανένας δεν θα ξεχάσει τους δολοφόνους που παρέσυραν αθώους αφελείς.Αλήθεια τι έχουν γίνει οι αρχηγοί που έβγαιναν και έλεγαν διαφορά;Έμειναν μόνο κάποια ανθρωπάκια σαν εσένα να γράφουν βλακείες,

 5. Ξεγέλασες τους άπαντες γι ανάπτυξη με φούντες
  λες κι η ζωή χαρίζεται χωρίς ν’ ανατραπεί
  Κι όλα τα λόγια των τρελών (που ήταν δικά μας λόγια)
  Τα ξόρκιζες σαν φάρμακα μιας άσωτης σιωπής.

  Τις άριες μιας όπερας τραύλιζες γουρλωμένος
  Σαν επαρχίας μαθητής,
  μπροστά σε δυο χρησμούς:

  Στα πόθεν έσχες “ξέχασες” τα ένδοξα Παρίσια!
  (Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος σου παντού ήταν βερεσέ)

  Μα μια βραδιά που ντύθηκες σαν Άμλετ με γενακι
  Έσβησες μ’ ένα φύσημα στα φώτα της σκηνής!
  Στους μονολόγους νόμισες αινίγματα πως λύνεις
  Μια τέχνη μόνο φαίνεσθαι, παλιά και σκοτεινή.

  Άντε και τώρα μάζευτα και σύρε στα Παρίσια
  Εξόριστος για πάντοτε, πίσω να μη κοιτάς.
  Οι φούντες σου εκάηκαν γρήγορα σαν χασίσια
  Μας φλόμωσες στα ψέματα σαν μάγος σε σκηνές.

  (Ένα μόνο σου ‘μεινε να κάνεις στα Παρίσια:
  Να αναρωτιέσαι αξύριστος:
  Να ζεις ή να μην ζεις.

  • Εσυ είσαι όμορφος και ξυρισμένος;Να βγάλουμε εσένα αγόρι μου.Αλήθεια εσείς οι φασιστες δεν έχετε ακόμα καταλάβει ότι ο πρωθυπουργός βγαίνει με εκλογές;Ο λαός τον διαλέγει.Ποιο είναι το πρόγραμμα του κόμματος σου να το διαλέξουμε;Θα μας πεις;Η απλά να βρίζεις και κατηγορώντας τους άλλους φορώντας κουκούλα θα μας πίσεις.

 6. Ο πρωθυπουργός απλά Ειναι ενας γερμανοδωσιλογος, ένας ΠΡΟΔΟΤΗΣ αμερικανοδοσιλογος σέ διατεταγμένη ὑπηρεσία
  Ακριβώς ίδια περίπτωση ήταν εκείνη τής Μικρασιατικής Καταστροφής …Και τότε ένα άλλος συγγενής τού σημερινού Πρωθυπουργού— είχε εμπλέξει τον ελληνικό λαό σε σύγκρουση με τους Ρώσους και το πληρώσαμε με τη Μικρασιατική Καταστροφή …

  Εξαιτίας τής Εκστρατείας στην Ουκρανία μας τιμώρησαν οι Ρώσοι στη Μικρά Ασία, και τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά
  Ο προπάππους του ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΧΑΡΙΣΕ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΕΒΡΑΙΟ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ, ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ… ΚΑΙ ΘΡΗΝΗΣΑΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΥΣ…

  Το αίμα νερό δε γίνεται κι η οικογένεια Μητσοτάκη έχει παράδοση στο να συνεργάζεται με τους Ναζί!!!! Τώρα ουκρανούς

  ΌΤΑΝ είχε συνεργαστεί ο πατέρας του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ με τους Ναζί (Γερμανούς) ο γιος ξανασυνεργαζεται με τους νέους Ναζί.!!

  ΤΕΛΕΊΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΌΝΩΝ του
  ΈΧΕΙ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

 7. ΑΠΟ ΠΟΤΕ το Σύνταγμα επιτρέπει στον Πρωθυπουργό τής Ελλάδας να εμπλέκει το κράτος σε πόλεμο, 

  Ποιος εξοπλίζει ουκρανούς νεοναζί??

  Το να στείλει κάποιος ανθρωπιστική βοήθεια σε λαούς, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στη «δίνη» μιας πολεμικής σύγκρουσης, είναι δείγμα πολιτισμού κι ανθρωπισμού.

  Βοηθάς τους λαούς …Στέλνεις ένα αεροπλάνο με βοήθεια και δεν ρωτάς κανέναν …Βοηθάς τους ανθρώπους …Τα παιδιά τού κόσμου …Δεν έχει σημασία εάν συμφωνείς με κάποιο «στρατόπεδο» ή όχι …

  Μπορείς, ως ηγεσία, να στείλεις βοήθεια ακόμα καί στις δύο πλευρές και να είσαι συνεπής απέναντι στον πολιτισμό αυτών που κυβερνάς κι εκείνη την ώρα εκπροσωπείς.

  Όμως, το να στείλεις όπλα, σημαίνει ότι «εμπλέκεσαι» άμεσα στις πολεμικές εχθροπραξίες …Δεν διαλέγεις «πλευρά» μόνον στο θεωρητικό επίπεδο, αλλά συμμετέχεις στον πόλεμο αυτόν ενεργά, εφόσον η «βοήθειά» σου μπορεί να «επηρεάσει» στην τελική του έκβαση …Γίνεσαι δηλαδή μέρος τής σύγκρουσης …Πολεμάς συνειδητά την «απέναντι» πλευρά.

 8. Δεύτερο ατόπημα
  Βάση της διεθνής Συμφωνία των – μελών του ΝΑΤΟ, αν μια χώρα του ΝΑΤΟ δεχθεί επίθεση, οι υπόλοιπες υποχρεούνται να συνεισφέρουν.
  Η Ουκρανία όμως, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ – ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!
  Συνεπώς, ΚΑΜΙΑ χώρα δεν είναι υποχρεωμένη να συνεισφέρει
  Ο ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΌ ΥΛΙΚΌ… και όχι Α βοήθειες!!!

  ο οπλισμός που στέλνει με ο Μητσοτάκης στην Ουκρανία, αποτελείται από:

  Τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, τα οποία προέρχονται από κατασχέσεις.

  Αντιαρματικά και συγκεκριμένα όπλα τύπου RPG-18,ρουκέτες 122 χιλιοστών G-2000.

  Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, το 40 τόνων υλικό θα μεταφερθεί με 2 μεταγωγικά C 130 στην Πολωνία κι από εκεί θα προωθηθεί στους ουκρανούς νεοναζί.!!!

  Έχει καταφέρει βάσει των εντολών της ΑΜΕΡΙΚΗΣ να κάνει την Ελλάδα στόχο της Ρωσίας, λαμβάνοντας υπόσχεση να πάρει (αν πάρει) η χώρα 3.6 δις!!!ΑΠΌ ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΗΝ ΕΕ..

 9. Τρίτο ατόπημα
  απαγόρευσαν τα μπαλέτα, την τέχνη, βάσει του υπουργείου πολιτισμού της Μενδωνη (ναι αυτή που τσιμεντωσε την Ακρόπολη), γιατί και το μπαλέτο είναι ρωσικό και το έργο του Τσαϊκόφσκι…
  Συγκεκριμένα αποφάσισαν να διώξουν το μπαλέτο Μπολσόι που θα έδινε την παράσταση «η λίμνη των κύκνων!!!
  Έτσι πολεμάνε την Ρωσσια. Κσι συγχρόνως τον πολιτισμό!!!
  Πέμπτο ατόπημα
  το ανθελληνικό κανάλι ΣΚΑΙ, το οποίο σύντομα θα αγοραστεί από Τούρκο ιδιοκτήτη ( παραγωγός του «Survivor»,) θα προβάλει νέα προπαγάνδα , όπως κάνουν ήδη 24 ώρες

 10. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ με όλα τα χαρακτηριστικά της καταγωγής των ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΩΝ υποκρισία, ανθελληνικό πνεύμα, απουσία συνείδησης, φιλοχρήματος, μασωνος , και ΕΧΘΡΟΣ του ελληνικού λαού και της Ελλάδος, που ως εβραίος, μισεί οτιδήποτε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ.
  Καταργεί ιστορία,διαλύει την θρησκεια, εξαγοράζει συνειδήσεις, ιεράρχες, γιατρους με το χρήμα.. Καιει την Ελλάδα για » πράσινη» ανάπτυξη..(. Μάλλον αοιολικη ανάπτυξη δις).. Επιβάλει υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, (που σε λίγο καιρο την καταργεί….ενας άνθρωπος της μίζας, της προδοσίας, τωου χρήματος

 11. Χαμός στον ΑΝΤ1. Δημοσιογράφος: Γιατί μειώσατε τον ΕΝΦΙΑ ενώ κρυώνει ο κόσμος; – Γεωργιάδης: Όποιος διαφωνεί με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, να μην μας ψηφίσει. 2,5 χρόνια μόνο μειώνουμε φόρους

  Χαμός στον ΑΝΤ1. Δημοσιογράφος: Γιατί μειώσατε τον ΕΝΦΙΑ ενώ κρυώνει ο κόσμος; – Γεωργιάδης: Όποιος διαφωνεί με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, να μην μας ψηφίσει. 2,5 χρόνια μόνο μειώνουμε φόρους pic.twitter.com/dgydxVjsRs— ΕΛΛΑΔΑ 24 (@ellada24) March 21, 2022

  • Πω πω τι μας λες; Ευτυχως που σε έχουμε.Τώρα τι υα κάνουμε;Για πες μας εσυ που είσαι ειδικός.

 12. συνεχίζουν να πιστεύουν, τον Αμερικανοδουλο, μασωνο,…. Δεν βρίσκουν κάτι άλλο για να γεμίσουν την άχαρη, μίζερη, Ζωή τους, εκτός από τις ειδήσεις των 9…. Που τους γεμίζουν.. Υπερηφάνεια και χαρά βλέποντας τον Προδότη τους.. Να βγαζει λόγους, σαν αξύριστος μ@λ@κ.ς…..!!.. Και αφού έχει ξεπουλήσει τα πάντα βγάζει λόγους.. . . ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΛΊΓΟ ΝΟΗΜΑ ΣΤΗΝ ΆΧΑΡΗ και ΗΛΙΘΙΑ ΖΩΉ ΣΑΣ… κλείνοντας την τηλεόραση που σας έχει ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΕΙ.. Και ασχοληθείτε με κάτι σοβαρότερο.. Πάρα να γράφετε διθυραμβικά σχόλια για ένα ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΠΡΟΔΟΤΗ

  • Έτσι δεν μπορείς να καταλάβεις πως είναι να σκευτεται κάποιος ελευθεραΣυνεχισε να υπακούς στη Ρωσική πρεσβεία να βλέπεις και να διαβάζεις ότι σου λένε.Πάντα κόντρα στη χώρα σου και την κυβέρνηση της.Φαντάζομαι και πιστεύω ότι ο πρόγονος σου θα ήταν κουκουλοφόρος των Ναζί.

 13. Σχέδιο δολοφονίας δεν πρόκειται να προκύψει κατά του Μητσοτάκη

  Όπως προέκυψε για τον Καραμανλή όταν συζητούσε για τον αγωγό east Med με την ρωσσια, και δεν πρόκειται Διότι από ανέκαθεν Ο Μητσοτάκης εκτελεί τα σχέδια των ΗΠΑ,και ακόμα περισσότερα κατά της Ελλάδας σαν Αμερικανός,, πουλημένος…

 14. Ρε αδέλφια, να κόψουμε τις αρλούμπες και να αρχήσουμε να ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα και ντόπιο πλούτο. Και τα βρακιά που φοράμε Κινέζικα είναι…..

 15. ΟΙ Αμερικανοί είναι αυτοί που στηρίζουν την τρομοκρατία παγκόσμια, εξοπλίσουν την Τουρκία, τον ISIS, τους πολέμους,, κοινώς τον ισλαμισμο ξεριζωνοντας οικογένειες από την Συρία, ας μας πουν οι ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΈΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ πόσες βόμβες έριξαν οι Αμερικανοί τοΜαιο τιυω 1999 στην Γιουγκοσλαβια,, το σχέδιο τους να επιβληθούν παγκόσμια, και να επιτεθούν στο Χριστιανισμό,.
  Τι πρεσβεύει η αρωσσθα και τι ή ΑΜΕΡΙΚΉ και κατά συνέπεια τα υπόλοιπα κεφάλαια της λερναία Ύδρας ΕΕ…. ΤΟΝ ΑΠΌ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΌ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, κοινωνικά, πολιτισμικα.. Το μόνο κράτος ενάντια στην. Παγκοσμιοποιησης είναι η Ρωσσια
  .ΠΑΝΤΑ σε κάθε χώρα η ΕΕ ΚΔΙ ΤΟ ΝΑΤΟ έχει τις μαριονέτες (ΖΕΛΈΝΣΚΙ, ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ ΕΡΝΤΟΓΆΝ.. ΚΑΙ οι υπόλοιποι 21 ηλίθιοι μαριονέτες της ΕΕ πρωθυπουργόι.. Για να εκτελεί τις εντολές τιυς..
  Ολες οι μαριονέτες πρωθυπουργοι, συντάσσονται θέλοντας και μη με ΤΟ ΝΑΤΟ.. Δηλ τους τρομκορστες της ΓΗΣ.. Πουλημένα πιόνια της ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ.. ΣΤΗΡΊΖΟΥΜΕ ΔΗΛ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΆΝΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΊΑ,.. ΣΤΗΡΊΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΌΠΛΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΊΑ,.. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΏΘΗΣΗ ΆΛΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ..

  • Ποιος σου τα είπε όλα αυτά τα χαζά που λες;Τα έχεις μπερδέψει στο κεφάλι σου.Η Ρωσία έχει δικτάτορα .Στη Συρια οι Ρώσοι ισοπέδωσαν τις πόλεις.Στην Ουκρανία Χριστιανούς σκοτώνουν Μαλιστα έφερε και Τσετσένους ισλαμιστές να σκοτώνουν . Η Ρωσία και η εκλησια της έχει αποσχιστεί από το πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και χάρηκαν που η Αγία Σοφία έγινε τζαμί να μπενουν τζαμι οι τουριστες Ρώσοι.Οι Αμεριμοι βορβαδισαν την Γιουγκοσλαβία και την παρέα των δολοφόνων Μιλοσεβιτς και σια και όχι αθώους πολίτες και πολυκατοικίες.Καλα έκαναν τότε και με την ανοχή της Ρωσίας που δεν είχε αντίρρηση.Τι σκριβως δεν καταλαβαίνεις;Το ΝΑΤΟ ήταν ανενεργό σχεδόν και εξαιτίας της Ρωσίας τώρα ξαναγεννιέται .Η δημοκρατία θα κερδίσει πάλι τα καθεστώτα θα διαλυθούν μαζί και οι οπαδοί φασιστες σαν εσένα.

   • GALLERY: 22 χρόνια από τον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία - ΜΙΡΑΝΤΑ πες αλευρι

    Το αιμα τοσων αθωων σε γυρευει
    Βομβάρδισαν τη Γιουγκοσλαβία από άκρη σε άκρη
    https://www.tanea.gr/1999/04/17/greece/bombardisan-ti-gioygkoslabia-apo-akri-se-akri/
    https://www.slobodenpecat.mk/el/galerija-22-godini-od-bombardiraneto-na-nato-vo-jugoslavija/
    ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΑΤΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

    • Δεν βορβαδιζαν πολικά τίμιες.Τον δολοφόνο Μιλοσεβιτς ήθελαν να εξοντισουν να ελευθερώσουν τον λαό.Ρωτά Κροάτες,Σλοβένους,Βόσνιους ακόμα και Σέρβους αν είναι καλύτερα και μην σχολιάζεις από τι σιγουριά του καναπέ σου.Μιας και εσυ είχες άξιους πολιτικους που σε έχουν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και έχεις την άνεση σου.Άλλοι πέθαναν απλά να μπορούν να έχουν την επιλογή να είναι υποψήφιοι για αυτά.

 16. Το Αιγαίο δεν έχει σύνορα είπε ο πουλημένος ΤΣΙΠΡΑΣ,, όταν βεβαια πριν Χρόνια,.. Πολέμησαν οι ήρωες (τώρα θα θυμηθούμε την 25 Μαρτίου, )για να έχουμε το Αιγαίο δικό μας,,!!
  ΟΙ σύγχρονοι ανθέλληνες ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΌΛΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΈΝΑ ανδρεικελα κάνουν συμφωνίες για συνεκμεταλευση ΤΟΥ Αιγαίου…. Δεν ντρέπονται και το παίζουν επίσημοι στις παρελάσεις της εθνικής γιορτής. … Μάλλον θα ήθελαν να καταργήσουν την ιστορική μνήμη μας, ,, τις παρελάσεις, και τις εθνικες γιορτες… Ο ΚΟΣΜΟΣ ΈΧΕΙ ΜΗΝΗΜΗ ΞΈΡΕΙ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

 17. Γιατί ΤΟ ΝΑΤΟ πιέζει το ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ (το, όχι τον.. Διότι είναι απλά αντικείμενο πιόνι) , το πιστό πιόνι της σιωνιστικης τάξης Μητσοτάκη, (παράδοση Μητσοτακααικη,..Ο σιωνισμος, ακόμα κσι η και η Μάνα του ανήκει στην λεση bildeberg!! ) να παραχώρησει το Αιγαίο στον τουρκαλα,για συνεκμεταλευση ? Ο άλλος ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ δήμαρχος συγγενής , προωθεί οτιδήποτε ανθελληνικό, όλα τα έργα Αθήνας υπέρ λαθρομεταναστων.. Ενώ οι απόροι, άστεγοι αυξάνουν… Κατά τα άλλα καυχιέται υπερήφανα ότι θα είναι ο πρώτος που θα κανει τον πρώτο γάμο ομοφυλόφιλων… Σου εύχομαι να παντρέψεις και τον γιο σου και .. την κόρη σου έτσι.. .. Απλα όλα τα σκουπίδια της οικογενειας .. ΜΆΝΑ, ΠΑΤΈΡΑΣ, ΓΙΟΣ, ΑΝΙΨΙΟΣ. πιστοί στην ΝΈΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΆΤΩΝ.. Πιστοί εντολοδοχοι και προωθητες της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ.. (ισλαμοποιηση χώρας, θρησκείας, διάλυση αξιών.., Κτλ)

 18. Έχεις μεγάλο θυμό πάντως και πολύ ελεύθερο χρόνο για να γράφεις συνέχεια με διαφορετικούς βροντερούς τίτλους. Κάνε κάτι για σένα.

 19. Ποια χούντα εννοείς? αυτήν που έκλεισε τον κόσμο 2 εξάμηνα και βγαίναν με μήνυμα έξω?

  https://www.tlife.gr/eidhseis-nea/media/sasmos-agapo-ti-mana-sou-o-mathios-gkremise-to-twitter-me-tin-eksomologisi-tou-ston-nikiforo/1280278/?utm_source=newsit.gr&utm_medium=Referral&utm_campaign=latestbox

  Υπάρχει χούντα και χουντοφασισμός πιο μεγάλος απ αυτόν?
  Τι έκανε το ΝΑΤΟ για την Κύπρο ρε μαντρόσκυλο? Ρε σαλταρισμένο βρωμόσκυλο,που ήταν το ΝΑΤΟ το 2020 όταν μας απειλούσε οργώνοντας το αιγαίο με τα γεωτρύπανα ?
  Που είναι βρε βλάκα η Ευρώπη ,όταν έχει ψηφισμένο στην Βουλή η Τουρκία το Casus Beli?
  Άντε βλάκα, σεβασμό στα χιλιάδες θύματα απ την Κύπρο. Τους εκτοπισμένους .Που είναι το ΝΑΤΟ με τις προκλήσεις στα Βαρώσια ?Βλάκα!!!!!!Μπετόβλακα.

  • Θέλεις παγκόσμιο αστυνόμο τελικά εσυ;Σεν μπορείς μόνος σου;Θα εισουνα δηλαδή καλύτερα αν εισουνα εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ;Η Κύπρος δεν είναι στο ΝΑΤΟ ούτε Ελληνικό Έδαφος.Είναι 50 χρόνια υπόδουλοι και δεν έχει πέσει μια ντουφέκια εκεί.Αν δεν παλέψουν οι ίδιοι περιμένεις από το …Λουξεμβούργο να έρθουν να σε ελευθερώσει;

   • Η Κύπρος ήταν Ελληνική, χύθηκε αίμα βλάκα, βομβαρδίστηκε η ΕΛΔΥΚ ηλίθιε. Είναι Έλληνες βλάκα, ξόανο. .προδόθηκαν από Ελληνική Κυβέρνηση ,περάσαν τόσα δεινά εξαιτίας του συναδέλφου σου Ιωαννίδη που ανήκεις εμετέ.
    Ανιστόρητε ,ηλίθιε, αγράμματε, δεν ξέρεις καν Ελληνικά, δεν ξέρεις ιστορία γραικύλε.
    Βλάκα !!!!

   • Και η βλακεία έχει όρια.Η Κύπρος θεωρείται η γενέτειρα της Αφροδίτης και του Άδωνη

    Μιλάμε για πολύ κούτσουρο. Η Κύπρος υπήρχε απ την Ηλιάδα και δέχθηκε Μυκηναϊκά μεταναστευτικά ρεύματα απ το 1400 π.χ. Είναι αδελφός λαός, έχουν επίσημη γλώσσα την Ελληνική.
    Πρέπει να πας σε φροντιστήριο, αλλά ποιος να σου κάνει μάθημα, αφολύ είσαι βλήμα.
    Άλλο σφαίρα επιρροής, άλλο εξαρτημένος. Το να κάτσω να σου εξηγώ και γω και άλλοι περί εγγυητήριων Δυνάμεων και ιστορίας ,θα πάρει χρόνια. Άνοιξε κανά βιβλίο πριν γράφεις ανοησίες, παραμονές της γιορτής απελευθέρωσής μας.

   • φανταζομαι τον Κλιντον αλα Μπαιντεν να λεει στον Σημιτη
    κρεατοελια φαε το αυγο σου
    κατεβασε την σημαια
    πες επεσε απο τον στρατηγο ανεμο
    και τελος πε ευχαριστω
    αιντε γιδι.
    Ενδοκαπιταλιστικα οι ευρωπαιοι εμπιστευτηκαν την αμυνα τους στους αμερικανους
    και την ενεργεια τους στους Ρωσους
    και αυτην την στιγμη περιμενουν καρτερικα που θα τους πεταξει ο ανεμοστροβιλος.

  • Ξεχνάς ότι εσυ και οι πρόγονοι σου πούλησαν την Κύπρο.Η Χούντα έριξε τον Μακάριο ,τι περίμενες να κάνει η Τουρκία ότι δεν βλέπει η να δε στηρίξουν άλλοι για να κανείς πραξικόπημα ;Έχεις ιδέα γιατί δεν άνοιξε ποτέ ο φάκελος της Κύπρου;Απλά γιατί δεν μας σύμφερε.Προδότες φασιστες σκάστε επιτέλους αρκετά κακά κάνατε στη χώρα.Οι Έλληνες είναι δημοκράτες και ελεύθεροι και αποφασίζουν ποιον θα έχουν κυβέρνηση.Αν δεν τους αρέσει τον στέλνουν σπίτι του.Τους φασιστες τους στέλνει στη φυλακή.

   • Για την Θράκη τσόκαρο θα μας πεις κάτι?Για τα στρατόπεδα των μαύρων στα 5 Νησιά,

    ποιος τα επέβαλε? Τι λέει η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ για τους μουφτήδες και τους πολίτες Μουσουλμάνους που θέλουν ένωση με την Τουρκία? Για τα 7 χρόνια χούντα ποιος φταίει?
    Η χούντα από ποιον ψηφίστηκε? τα χεις χαμένα.

 20. Καλα οι νεοναζί του Κουτσούφλιανη έχουν τρελαθεί.Ακόμα και με πρώην Σοβιετικούς συμμαχούν κόντρα στην Ελλάδα.Αποβράσματα.

 21. Τι έκανε, λοιπόν το ΝΑΤΟ.. πριν 25 χρόνια, μεσολάβησε να χάσουμε την κυριαρχία μας στα νησια
  Τι έκανε η ΕΕ..,,διελυσε την δραχμή, μας χρέωσε με δις, ξεπούλησαν τα πάντα , (ΔΕΗ, ΛΙΜΆΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΌΜΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ κτλ για 99 χρόνια (σκλαβιά)ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΏΝΑ!!!!
  Η ΧΏΡΑ διοικείται από ένα μάτσο προδότες, επίορκους, κλέφτες, πολιτικά σκουπίδια, ανθέλληνες, . ΚΑΙ στην ουσία ελέγχεται από Γερμανό αμερικανικά συμφέροντα.. Όλα δόθηκαν στους Γερμανούς και ας νομίζουμε ότι εχουμε ακόμα ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΚΡΑΤΟΣ…!
  Χρεωκόπησαν την Ελλάδα, την κατέστησαν ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ όλοι οι προδότες
  Αποτέλεσμα και σκοπός ΤΗΣ ΕΕ ΝΑΤΟ, στον αφανισμό της εθνικής μας κυριαρχίας!!
  Όλα οδεύουν προς την παγκόσμια διακυβέρνηση, πλαστικό χρήμα, έλεγχος πολιτών., φτώχεια, έλεγχος τροφίμων, διάλυση μεσαίας τάξης..
  Σκλαβιά!! οι εμβολιασμενοι , κέρδισαν την ελευθερία τους..(. Για 6 μήνες η’ για ΠΆΝΤΑ κυκλοφορούν μόνο με σκαναρισμα σαν τα πρόβατα !!

  • Φαντάσου να είμασταν με δραχμή εκτός ΝΑΤΟ και ΕΕ .Βασικα δεν θα είμασταν.Συρια η Γιουγκοσλαβία μας θέλεις μεγάλε;Πάρε τα όπλα σου και άντε με τους Ρώσους να σκοτώνεις στην Ουκρανία.

  • Δεν μας λες την πρόταση σου; Δημοκρατία έχουμε πες μας.Σεν είμαστε σε χούντα που θέλεις.Είσαι τελικά αχάριστος.Ζεις σε τέτοια χώρα με τέτοιες ελευθερίες και εσυ τι θες;Ποιους ζηλεύεις;Πες μας το πιστεύω σου και το πρόγραμμα που θα το πετύχεις.

  • Πες τα στους ανιστόρητους...αν πάρουν τα ένθετα που κυκλοφορούν με τις εφημερίδες

   για την.μικρασιατικη καταστροφή,εδώ και πέντε μήνες και διαβάσουν τα επίσημα τηλεγραφήματα απ τα δικά μας υπουργεία και επιτελεία και αφορούν επικοινωνία με ξένους ηγέτες,αρχειοθετημένα με ωρα και ημέρα σαν κατεπείγοντα,ίσως σταματήσουν να γράφουν βλακείες.
   Η Κύπρος λέει δεν έχει σχέση με την Ελλάδα,δύο αδέλφια έθνη..αυτοί που μιλούσαν για συνωστισμό στην Σμύρνη μιλούν για ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

   .

 22. για να δουν τα λαμόγια με τι τεχνάσματα υπερδιπλασιάστηκαν τα τιμολόγια των τεσσάρων μεγαλύτερων παρόχων ενέργειας.,που επιδοτούνται για να λαμβάνουν δάνεια και να χρωστούν κι όλας
  Δεν έχει πάτο ο … πάτος.. Απίστευτες καταστάσεις τριτοκοσμικού κράτους.

 23. Και στους δύο προηγούμενους πολέμους υπήρξαν χώρες που έκαναν τα στραβά μάτια, χώρες που δεν προέβαλαν αντίσταση στην επέλαση του κατακτητή, χώρες που συνθηκολόγησαν με το καλημέρα, χώρες που συνθηκολόγησαν μετά από πολλές ή λίγες μέρες αντίστασης.
  Τίποτα από αυτά δεν ήταν ικανό να σταματήσει τον πόλεμο παρά μόνο η ήττα αυτού που τον ξεκίνησε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ