Χειροπιαστά αποτελέσματα… «361 λακκούβες σε 8χλμ» | Η «εικονική πραγματικότητα» & η… «κατάρρευση»

46
20162

Χειροπιαστά αποτελέσματα…  «361 λακκούβες σε 8χλμ» | Η «εικονική πραγματικότητα» και η… «κατάρρευση»

Είναι ωραίο να «στήνονται» οι τοπικοί μας άρχοντες για φωτογραφίες σε διάφορες εκδηλώσεις που δεν λείπουν όλο το χρόνο (βασιλόπιτες, χοροεσπερίδες, καρναβάλια κ.α.), πόσο μάλλον όσοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους χαρακτηρίζοντας «στημένους» όποιους τολμούν να αναδεικνύουν τα προβλήματα και τους ασκούν κριτική, ταυτόχρονα όμως ο χρόνος τρέχει αμείλικτα αντίστροφα και φέρνει στην επιφάνεια τα συσσωρευμένα προβλήματα και ιδίως αυτά για τα οποία είχαν υποσχεθεί λύσεις… με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατάληψη για θέρμανση στο 1ο ΓΕΛ Κω μια μέρα μετά την ετήσια καθιερωμένη χοροεσπερίδα των τελειοφοίτων.

Το ίδιο, μέσες – άκρες για την διαμαρτυρία των ανθρώπων του μπάσκετ για την μη υλοποίηση των προεκλογικών υποσχέσεων για τα κλειστά προπονητήρια (στην Καρδάμαινα κ.α.)

Και άλλη μια «διαρκής» προεκλογική υπόσχεση (από τις προηγούμενες βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, που πολύ φοβόμαστε ότι το ίδιο θα συμβεί και με τις επόμενες, μην ξεχνάμε ότι έχουμε και το Μάιο τις Ευρωεκλογές…), η οποία επανήλθε αυτές τις μέρες  με αφορμή τη νέα επίσκεψη του ΓΓ του Υπ. Δικαιοσύνης στην Κω και δεν είναι άλλη από το… νέο Δικαστικό μέγαρο Κω, στο χώρο που είναι σήμερα η λαϊκή αγορά (δελτίο τύπου δήμου Κω : «Δικαστικό Μέγαρο Κω: Σε εξέλιξη οι εργασίες πριν την δημοπράτησή του»… Σαν να μην πέρασε μια μέρα, πέρασαν όμως δύο χρόνια).

Το ακόμα πιο «περίπλοκο» είναι το θέμα «νοσοκομείο» (είτε με το νέο μπροστά το βάλουμε είτε με το υπάρχον με όσα είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας για εξάρτημα 10χιλ. ευρώ που πετάχτηκε στα σκουπίδια σαν να ήταν βελόνα μια χρήσης. Κι εδώ «το στήσιμο» των υποσχέσεων ήταν και είναι αριστοτεχνικό με διαρκείς «αέρα πατέρα»… φρούδες ελπίδες (πριν 2-3 χρόνια λέγανε ότι θα ξεκινούσε το 24 και θα τελείωνε το 29…)

Τελευταία προέκυψε άλλο θέμα να ασχολούμαστε, αυτό του πλοίου της ΑΝΕΜ (έτσι ώστε να ‘χουμε να συζητάμε και να τσακωνόμαστε… για 3-4χρόνια στα συμβούλια και να περνάει ο καιρός περιμένοντας… (όπως γράφουν και οι φίλα προσκείμενοι αναλυτές στην Κυβέρνηση που έπεσε με τα μούτρα για την «τεκνοθεσία ορφανών παιδιών από τους ΛΟΑΤΚΙ», ενώ για τα μεγάλα προβλήματα που τρέχουν, όχι μόνο δεν γίνεται τίποτα αλλά αντίθετα διογκώνονται… όπως ακρίβεια, εγκληματικότητα-κυκλώματα κλπ) »

Θα κλείσουμε το τοπικό συμπέρασμα με δύο τίτλους και… όποιος κατάλαβε, κατάλαβε: «Χειροπιαστά αποτελέσματα…» –   «361 λακκούβες σε 8χλμ δρόμου» (η ατάκα Νικητιάδη στη βουλή για το οδικό δίκτυο της Κω, δημοτικό και περιφερειακό, όπως του την ανέφερε-όπως είπε- σεβάσμιος ιερέας).

Η «εικονική πραγματικότητα» και η…  «κατάρρευση»

Βέβαια η κυβέρνηση προσπαθεί να μας επιβάλει επικοινωνιακά την εικονική πραγματικότητα που ευαγγελίζεται και από κοντά οι αμέσως επόμενες εξουσίες περιφέρειες και δήμοι  (πάνω κάτω τους ίδιους επικοινωνιολόγους έχουν ή κακοί αντιγραφείς της γίνονται). Δυστυχώς, η αλήθεια είναι διαφορετική.

Η πρώτη θεωρεί κυρίαρχο παρά ταύτα, να επιβάλει με κάθε τρόπο νομοθετικά την… τεκνοθεσία από ΛΟΑΤΚΙ, οδηγώντας χιλιάδες παραδοσιακούς ψηφοφόρους της στην αναζήτηση νέας πολιτικής επιλογής. Θέλουν δεν θέλουν αποτελεί «κόκκινο πανί» για την κοινωνία και όπως καταβαραθρώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την άνωθεν επιβολή, ακολουθεί κι αυτή.

Όσο και να ωραιοποιούν τις δημοσκοπήσεις και να τις προσαρμόζουν καταπώς τους βολεύει κάθε φορά. Οι ψηφοφόροι τους ειδικά από την επαρχία και τις παραδοσιακές κοινωνίες δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τα «νέα ήθη και έθιμα» που θέλει να εισαγάγει. Η τεράστια αδιευκρίνιστη ψήφος που καταγράφεται σε όλες τις μετρήσεις, δείχνει ότι η κοινωνία αναζητά να εκλέξει κάτι άλλο. Κάτι το οποίο δεν το έχει βρει ακόμα, αλλά αν βρεθεί θα στραφεί «ανατρεπτικά» σε αυτό.

Όσο και να υπογραμμίζουν το «ντέρμπι» για τη δεύτερη θέση (που έτσι κι αλλιώς έχει ξεκαθαρίσει με την ελεύθερη πτώση του Stefanos) πέφτει σε ποσοστά ταυτόχρονα και η ίδια (αλλά τα φερέφωνα δεν το υπογραμμίζουν), καθώς οι πολίτες είναι έντονα δυσαρεστημένοι από την ανεπάρκειά της σε βασικούς τομείς όπως στην ακρίβεια, την υγεία και την εγκληματικότητα.

Τουλάχιστον 40-50 βουλευτές της θέλουν να καταψηφίσουν είτε να απέχουν ενώ ο αριθμός αυτός είναι ακόμα μεγαλύτερος στην πραγματικότητα καθώς πολλοί που θα υπερψηφίσουν το ν/σ δεν είναι γιατί συμφωνούν αλλά επειδή φοβούνται πως θα αντιμετωπίσουν συνέπειες από την ηγεσία του κόμματος.

Μπορεί η ΝΔ να θεωρείται τη δεδομένη στιγμή η κυρίαρχη πολιτική δύναμη όμως η εμμονή της σε μία ατζέντα «νεοταξικού» περιεχομένου δημιουργεί άλλες δυναμικές την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται προ δυσάρεστων διεθνών εξελίξεων. Όλα δείχνουν επίσης ότι παντού στην Ευρώπη ενισχύονται -όχι τυχαία- τα ακροδεξιά κόμματα, παρά τις παροχές της τελευταίας στιγμής «για να χρυσώσουν το χάπι» (ή το μπόλι).

«Από τη μια μεριά, μια κυβερνητική Δεξιά η οποία έμπλεη αλαζονείας λειτουργεί με καθεστωτικούς όρους. Από την άλλη, δύο αδύναμα κεντροαριστερά κόμματα της αντιπολίτευσης που μπορούν να κάνουν λίγα και κάνουν ακόμα λιγότερα. Ζητείται διέξοδος.»

* Χαρακτηριστικές διαπιστώσεις από διεθνείς αναλυτές για το που (και πως) πάμε…

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα μετρά… πρωταθλήματα ανατιμήσεων σε βασικά τρόφιμα, όπως το τυρί, τα φρούτα και το ελαιόλαδο. Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στα τρόφιμα τον Δεκέμβριο κατέγραψε αύξηση 8,9% στην Ελλάδα έναντι 6% στις χώρες της Ευρωζώνης, με τη χώρα μας να παίρνει αργυρό μετάλλιο ακρίβειας, αφού ο εγχώριος πληθωρισμός στα είδη διατροφής ήταν ο δεύτερος υψηλότερος μετά από εκείνον της Μάλτας. Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψε η τιμή του ελαιολάδου παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η τρίτη ισχυρότερη παραγωγός πανευρωπαϊκά. Το ύψος της ανατίμησης τον Δεκέμβριο ανήλθε στην Ελλάδα σε 58,5% έναντι 48,5% στην Ευρωζώνη, με τη χώρα μας να κατατάσσεται στη δεύτερη θέση μεταξύ των 20 χωρών, μετά την Πορτογαλία όπου οι τιμές αυξήθηκαν κατά 64,8%. Την ίδια ώρα χρυσό μετάλλιο ακρίβειας με +16,9% πήρε η Ελλάδα στα φρούτα, όπως διαπιστώνεται από τα οριστικά στοιχεία της Eurostat για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή του Δεκεμβρίου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό ανατίμησης μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, με την Κύπρο να έρχεται δεύτερη στο +16,7%.

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία έρευνας αυτής ΓΣΕΒΕΕ για το εισόδημα και τις δαπάνες διαβίωσης των νοικοκυριών 2023. , 6 στα 10 νοικοκυριά (60,7%) δήλωσαν ότι το μηνιαίο εισόδημά τους δεν επαρκεί για όλον το μήνα. Επαρκεί μεσοσταθμικά για 19 ημέρες. Ένας στους δύο Έλληνες κάνει περικοπές – 15%: Το εισόδημα δεν επαρκεί για βασικές ανάγκες – 51,8%: Αναγκάζεται να κάνει περικοπές – 27,1%: Δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες – 6%: Ζει άνετα Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Έλληνες «έκοψαν» άλλες δαπάνες προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην αγορά τροφίμων και στην πληρωμή λογαριασμών: – 49,6%: Μείωσε δαπάνες για εξόδους (εστιατόρια,καφέ,σινεμά) – 49%: Ξόδεψε λιγότερο για ταξίδια – 41,5%: Ξόδεψε λιγότερο για ένδυση – υπόδηση – 73,6%: Αύξησε δαπάνες για είδη διατροφής – 71,5%: Αύξησε δαπάνες για λογαριασμούς – 57,2%: Αύξησε δαπάνες για θέρμανση – 49,4%: Αύξησε δαπάνες για μετακίνηση – 73,6%: Αύξησε δαπάνες για είδη διατροφής – 71,5%: Αύξησε δαπάνες για λογαριασμούς – 57,2%: Αύξησε δαπάνες για θέρμανση – 49,4%: Αύξησε δαπάνες για μετακίνηση

Ταυτόχρονα έχουμε σε εξέλιξη δύο πολέμους. Έναν στην Ουκρανία και έναν στην Μέση Ανατολή. Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης χτυπούν σχεδόν όλα τα Δυτικά πλοία. Η ακρίβεια των τιμών εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί ακάθεκτη, όπως και οι πληθωριστικές πιέσεις

Δεν υπάρχει κανένας σώφρων (νους), να μην φοβάται για αυτά που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή. Φοβόμαστε μετά τις Ευρωεκλογές, ότι δεν θα έχουμε και τόση πλέον ηρεμία. Πουθενά στον κόσμο όλο. Κανένας μας δεν θέλει και να ξυπνάει με πίεση και με νεύρα κάθε πρωί, για να πηγαίνουμε στις δουλειές μας. Έπαιξαν όμως και όλες οι πολιτικές στην Ελλάδα με τα νεύρα και κυρίως με την υπομονή του κόσμου τα προηγούμενα χρόνια. Δεν αξιολόγησαν σωστά και δίκαια τις θυσίες και την μιας μεγάλης μερίδας των μικρομεσαίων που πληρώνουν και τα μεγαλύτερα βάρη μέσα από τους άμεσους και έμμεσους φόρους.

Τα θέματα των πολέμων, ποτέ δεν θα μπορούσαν να γίνουν κάτι το σύνηθες σε κανέναν μας. Φέρνουν από μόνα τους μεγαλύτερη φτώχεια παντού. Ακόμα και όσοι έχουν αποκτήσει πολλά περισσότερα χρήματα, εκμεταλλευόμενοι ανθρώπους και καταστάσεις στη λεγόμενη «κρίση». Ανησυχούν μέχρι και για την δική τους την ζωή, με τέτοιες απάνθρωπες επιπλέον εξελίξεις. Η… αβεβαιότητα, είναι σημάδι των καιρών μας. Ακόμα περισσότερο, για την γενιά που μεγαλώνει τώρα, στο δικό της μέλλον. Ας μην κρυβόμαστε κι ας μην κρύβεται κανένας στην Ελλάδα πολιτικός, πάνω σε αυτό το συμπέρασμα».

46 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ……ΑΣ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΜΑΝΙΚΙΑ ΛΟΙΠΟΝ !
    ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ?
    ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ !
    ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ;

  2. Δεν θα μας γλεντουσαν ετσι τα ΜΜΕ ενα δεν ηταν τοσο χαμηλο το διανοητικο επιπεδο του Ελληνα(μιραντα..νεοδημοκρατης,..κτλ
    ΜΕ πρωτια στο τουρκοκαναλο ΣΚΑΙ..ΑΝΤ.ΜΕΓΚΑ…κτλ..
    καλη αποβλακωση..εεε καλη θεαση στις ειδησεις ηθελα να πω..

  3. Ναι επειδή θα Παντρεύονται μεταξύ τους οι ομοφυλόφιλοι και όχι θα ζουν με σύμφωνο συμβίωσης οι νέο δημοκράτες θα ψηφίσουν τον κρεμουλα Βελόπουλο για ένα καλύτερο μέλλον.Ακριβώς αυτό.Το πρόβλημα των κομμάτων και αντίθετων στη ΝΔ έχετε καταλάβει πιο είναι;Κανένας δεν υποστηρίζει ότι τα κάνει όλα τέλεια και ο Μητσοτάκης είναι άριστος.Απλά είναι το καλύτερο.Με το να βρίζετε απλά χωρίς καμία εναλακτική δεν κερδίζετε.Ρωτάω μήνες κάποιος να πει ποιος είναι καλύτερος να τον ψηφίσουμε και η απάντηση είναι , «είσαι πατσαβούρα».Περιμένετε άλλο αποτέλεσμα λέγοντας και κάνοντας τα ίδια;Ξέρετε ποιανού γνώρισμα είναι αυτό ;

  4. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.

    Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,επέκταση μαρίνας,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες κλπ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ.αχρηστοι τεμπεληδες ολοι.

  5. Η εκκλησια ειναι φασιστες... Οι αντιρρησιες εμβολιων ειναι φασιστες εμβολιων ειναι φασιστες

    Οι γιατροι(.. οσους αφησαν να μιλησουν και να πουν την γνωμη τους επιστημονικη ΚΑΤΑ των μπολιων…) Ειναι φασιστες…!! Οσοι ψηφιζουν χρυση αυγη βελοπουλο…σπαρτιατες,, κκε.. Εκτος Μητσοτακη Ειναι.. Φασιστες..!!
    Οσοι δεν θελουν η χωρα να γινει ταλιμπαν.. Ειναι φασιστες, ρατσιτσες,.. Ισως και !!!! ρωσσοφιλοι. Οπως ειπε η ΝΤΟΡΑ.. χαχα.!!! .οποιοι δεν συμφωνουν με τους νομους των 150 λαμογιων.. Εε συγνωμη Πολιτικων. (διοτι ειναι απλα νομος των πολιτικων, ανθρωπων.. Και οχι Οπως εφτιαξε η φυση τον ανθρωπο..την οικογενεια.5000 χρονια τωρα Ε ΟΛΟΙ αυτοι .. Ειναι φασιστες.ομοφοβικοι.. Ρωσσοφιλοι, αντιεξουσιαστες
    .
    Ο Μητσοτακης ειναι Δημοκρατης,
    Οι που@@δες ειναι δημοκρατες..
    Οι ανωμαλοι ειναι δημοκρατες.
    . Οι κλεφτες ειναι δημοκρατες..
    Οι πολιτικοι ειναι δημοκρατες (Δημοκρατια= 5000 μισθος υπουργου… 800 του μεσου Ελληνα.(φορολογημενη απο το 1ο ευρω. Με το 50% στους φορους του κρατους . . Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α…

    • Τα έχεις μπερδέψει στο μυαλό σου.Φασιστας είσαι απλά εσυ και όσοι είναι με τη ΧΑ και το Κασιδιάρη.Ναι έχουμε και τους ψεκασμένους,του Βελόπουλου και της Νίκης.Οι υπόλοιποι απλά τα βλέπουν αλλιώς η έχουν προσωπικούς λόγους.Δεν έχεις καμία σχέση με αυτούς εσυ.Απο την μια είναι Η ΝΔ ,ΠΑΣΟΚ ,ΣΥΡΙΖΑ και διαφορά μικρά κόμματα και από την άλλη είστε η ΧΑ η οποίο κόμμα σας πει ο Κασιδιάρης να ψηφίσετε,Βελόπουλος,Νίκη και ΚΚΕ .ΝΑΤΟ ξεκαθαρίσουμε.

  6. Ενεργεια. Θα εχουμε… (οπως και ειχαμε, αλλα δεν ειχαν μιζα,, και κερδη οι μεγαλομετοχοι.. Μητσοτακης.. Ολη η οικογενεια του,, εφοσον η αδερφη του ειναι στην ΡΑΕπου εκδιδει αδειες ανεμογενητριων.. Ε τυχαιο.. Ε.
    Ενεργεια ειχαμε…. Παντα
    Φαγητο δεν θα εχουμε.. Αφου κατεστρεψαν εντεχνως, ολος τυχαιως την περιοχη που 70% αποτελει την πηγη κτηνοτροφιας, γεωργιας… Για συνεργασια με
    Θα τρωτε κλωνοποιημενα μαρουλια,τοματες, φρουτα, και λαχανικα, εργοστασιου.. κρεας τεχνητο, ισως και 3d,.. Γαλα με ορμονες.. ) ,απο τις BIG FARMA, αν ειναι γαλα,… Και απο εκει μιζες,, για συνεργασια με τα.. 2,3 παγκοσμιες αλυσιδες τριφιμων.. κεντρα εισαγωγης ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.. WOKE ATZENDA..

    • Τα ίδια και τα ίδια.Δεν σας δίνουν καινούργιο σανό να μασάτε;Τα ίδια δεν έλεγες πρην τις εκλογές;Λέγοντας τα ίδια θα έχεις άλλο αποτέλεσμα;Είπαμε ξέρεις πως λέγονται αυτοί η να στο πω;

  7. Ξεχάσατε τα σκουλίκια τις ακρίδες τα τριζόνια τις καθαρές καλλιεργημένες κατσαρίδες και τα άνθη τα λουλούδια. τι άλλο θα πάθουμε πια. μην ξεχάσετε να τους ξανά ψηφίσετε. θα γελοιοποιούν και θα υποτιμούν την οικογένεια τα χρηστά ήθη και έθιμα απλά γιατί είναι όλοι άθρησκοι και άχρηστοι μόνο το χρήμα την καρέκλα την εξουσία που εσείς τους δίνετε θέλουν. δεν θέλουν το καλό σας. αυτόν που ψηφίσατε τώρα τον εισπράττετε. στις ερχόμενες εκλογές να περιμένει από τους Λοατκι να τον ψηφίσουν.

    • Μα δεν μας λες ποιος είναι ο καλός να ψηφίσουμε .Ανοιξε τα μάτια στον κόσμο.Αναλυτη μου ένταξη αυτός είναι όλα αυτα ,ποιος είναι ο καλός;

  8. Το νεο νοσοκομειο.. Της κω που υποσχεθηκε ο μητσοτακης.. Θα ειναι με φακελακι η οχι?
    Αν οχι,, οι γιατροι θα ειναι ιδιωτικοι… Η δωρεαν για τους πολιτες… Επισης αν δεν ειναι δωρεαν.. Η υγεια, η ποιοτητα υπηρεσιων, τοτε γιατι δεν καταργει και την υποχρεωτικη ασφαλιση… Εφοσον την ιδιωτικοποιεο την υγεια

  9. εσυ κοιταξε Miranta να καταλαβεις..αν εισαι αντρας η γυναικα….ΜΗΠΩς ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΦΥΛΛΟ ΕΙΣΑΙ… .μηπως δεν ξερεις εσυ τι εισαι???? ΟΠΩς ΕΙΠΑ..Φασιστας είΜΑΙ ΕΓΩ απλά εσυ και όσοι είναι με τΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ… !νομος της mirantas(δηλ του βλακοπαιδου. .με καμμενο εγκεφαλο..ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΦΥΛΛΟΥ…..και ιq ποντικιου..ασχετο με την πολιτικη.. και το γονεικο περιβαλλον του που το ταιζει ακομα…! Ναι έχουμε και τους ψεκασμένους,του Βελόπουλου και της Νίκης. …απο αυτους ειμαι!!!χαχα…ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΨΕΚΑΣΤΟΣ….ΧΑΧΑΧΑ….μαρεσει που λες Οι υπόλοιποι απλά τα βλέπουν αλλιώς η έχουν προσωπικούς λόγους. -ΑΥΤΟΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ..ΧΑΧΑ φυσικα Δεν έχω καμία σχέση με αυτούς εγω οπως λες…ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ..για τα παραπνω που σου ανεφερα στο σχολιο..8..δηλ ειμαι χριστιανος,ορθοδοξος..πιστευω σε αρχες .,αξιες…στην πατριδα.στην ΕΛΛΑΔΑ..ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ!!!!!! .ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ…ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ….ΝΑΤΟ ξεκαθαρίσουμε. ΑΑΑΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΡΩΣΣΟΦΙΛΟΣ..

  10. Ανοιξε τα μάτια στον κόσμο.Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ….ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ …ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…-
    …ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ .ΣΤΑΘΕΡΑ…..ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΥΣΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ..ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ….ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΕΜΜΟΕΓΕΝΗΤΡΙΩΝ….ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ..ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΥΓΕΙΑΣ…ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗς…
    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ(ΚΛΕΨΙΑΣ,,ΜΙΖΩΝ..ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ…..

  11. Η ΚΥΡΙΑ ΜΙΡΑΝΤΑ....συνεχιζει 2 χρονια τωρα το βιολι της...ΦΑΣΙΣΤΕΣ..ΦΑΣΙΣΤΕΣ..ΦΑΣΙΣΤΕΣ..

    Μητσοτακη ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!
    Τα ίδια και τα ίδια.δεν βαρεθηκες…ΕΝΤΑΞΕΙ μας επεισες…για τον ΜΗΑΤΟΤΑΚΗ….ΧΑΧΑΧ
    ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΟΝ ΣΑΝΟ….ΠΟΥ σας δίνουν καινούργιο σανό να μασάτε !!! Τα ίδια δεν έλεγες πρην τις εκλογές
    ..βλαμμενο !!!! ;Λέγοντας τα ίδια θα έχεις άλλο αποτέλεσμα !!!! ;Είπαμε ξέρεις πως λέγονται αυτοί ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ…ΤΟΝ ΛΑΟ….ΦΑΣΙΣΤΕΣ.ΠΡΟΔΟΤΕ,ΚΛΕΦΤΕΣ.ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ…ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ

  12. Να μην το ξεχάσω.Ένα μεγάλο μπράβο στην κυβέρνηση.Ήμουν και εγώ από αυτούς που ειρωνεύονταν ,τα κόκκινα,κίτρινα,πρασσινα μπλε,τιμολόγια του ρεύματος ,αλλά τελικά ο λογαριασμός μειώθηκε.Έργα κύριοι όχι λόγια και βράσιμο.Προτάσεις ,πρόγραμμα και στόχοι.

  13. Εγω δεν ξερω ποιανου… γνωρισμα ειναι να λεει κανεις την γνωμη του και τα σχολια του σαν πολιτης, μεσα στο site… που αντιθενται στον ΜΗτσοτακη… Τους ομοφυλοφυλους, κ.τλ.. ΑΑΑ ξεχασα ειναι γνωρισμα των φασιστων πολιτων…!! . Αναμεσα στους «φασιστες..» ειναι και εξεχοντα προσοντα… Η κυρια Ξανθιπη… Η εξεχουσα Κυρια Παπαθωμα.. Με τα πατριωτικα, αρθρα τους.. κατα καιρους.. ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. κατα την μιραντα. … ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.. .. Ξέρετε ποιανού γνώρισμα είναι αυτα τα αρθρα κατα την μιραντα.. ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ… Χαχα
    Φιλικη συμβουλη στο ανωριμο 60χρονο…αποβλακωμενο μιραντο:
    Σταματα να προσβαλεις καθε σχολιαστη…που εχει αντιθετη αποψη με σενα, Ως φασιστα., και σταματα να μας πρηζεις τι ψηφιζουμε.. . Γιατι η λεξη… , ηλιθια πατσαβουρα, .. Θα επαναλαμβανεται…..

    • Όταν λες εξέχοντα;Λες εξέχοντες τις κύριες και μιλάς έτσι για τον πρωθυπουργό της χώρας και την κυβέρνηση;Ναι φασίστας έχεις δηλώσει εσυ και Ναζί.Το ξέχασες;Εγώ προσβάλω και εσυ μου φέρεσαι αξιοπρεπώς;αΓιατι όλοι εσείς οι φασιστες πιστεύετε ότι μπορείτε να λέτε ότι θέλετε αλλά δεν πρέπει να πει κανένας εναντίων σας;Έχεις πει μια πρόταση;Κάτι που θα έκανες αλλιώς το κόμμα σου;Μην μπερδεύεσαι στο ξαναλέω.Φασιστες λέω τους οπαδούς ,των Σπαρτιατων(Κασιδιάρη),Βελόπουλου και Νίκης.Αν είσαι μέσα σε αυτούς να το φωνάζω δυνατά είναι φασιστες.Ακομα και οι ακροδεξιοί στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν σας θέλουν.Τι άλλο δεν καταλαβαίνεις;

  14. Δεν νομίζω με το να έχω αντίθετη άποψη με τους ομοφυλόφιλους.. Να είμαι φασίστας… Δεν νομίζω με το να μην πηγαίνω γραμμή με το ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ σύστημα του Μητσοτάκη.. Είμαι φασίστας… Δεν νομίζω με τον μην επικροτώ τους φόρους,την διάλυση του κράτους, την φτώχεια, και ότι κάνει κάνει ο Μητσοτάκης, να είμαι φασίστας.. ΔΕΝ ΝΟΜΊΖΩ ΌΤΙ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΊΖΩ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ, (ΚΑΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΑΝΆΜΕΣΑ ΣΤΑ 8 ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΡΙΝΗΣΑΝ ) ΜΕ ΚΆΝΕΙ ΦΑΣΊΣΤΑ… ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΚΆΝΕΙ ΦΑΣΊΣΤΑ… ΚΥΡΙΕ ΜΙΡΆΝΤΟ… ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΈΡΩ.. δηλώνω Πολίτης, χριστιανός,.. Που αγαπάω την Ελλάδα, τις αρχές και το ήθος που με δίδαξε η οικογένεια μου… ΜΕ ΚΆΝΕΙ ΦΑΣΊΣΤΑ?? Μην μπερδεύεσαι με την λέξη ΦΑΣΙΣΤΑΣ με αυτόν που έχει διαφορετικές αρχές και αξίες,… Από σένα η την πολιτική βρωμιά, τους ομοφυλοφυλους τους τραβεστί, τους κλέφτες,…

    • Φασίστα σε κάνει να μην δέχεσαι ότι το κόμμα που σε έβαλε να ψηφίσεις ο Κασιδιάρης είναι περιθωρίου με φασιστες και ψεκασμένους.Εχουμε εκλογές και η πλειοψηφία με διπλάσιο ποσοστό από τον δεύτερο έβγαλε πρωθυπουργό τον Μητσοτακη .Πως λέγετε αυτός που δεν το δέχεται;;Σκέψου το άλλο αν δεν μπορείς αυτό.οι Έλληνες από τα 10 εκατομμύρια μόνο 200000 ψήφισαν το κόμμα σου.Τυχαιο;

  15. Όταν λες εξέχοντες κυρίες, εννοώ πολίτες και κυρίες οι συγκεκριμένες με ήθος, αξιοπρέπεια,,.. Που καμιά σχέση δεν έχουν με τον ΚΛΈΦΤΗ τον πρωθυπουργό, με τα 35 ακίνητα,. Τις μπίζνες,. Και μια οικογένεια ΚΛΕΦΤΏΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΤΊΠΟΤΑ ΆΛΛΟ.. που ρήμαξε την Ελλάδα, την αγροτιά, την υγεία, την παιδεία,…. Δεν. Νομίζω να υπάρχει σύγκριση σεβασμού,, ανάμεσα σε πολιτικούς κλέφτες και πολίτες ,. Μάλλον.. Κατά την φαντασίωση σου δήλωσα ναζί, φασίστας… Δεν θυμάμαι πότε το πα.. Ίσως σε κοροϊδεύω επειδή λέω δεν ψηφίζω ΤΟΝ ΚΛΈΦΤΗ, είμαι φασίστας.. Χαχα Αλλά, μάλλον δεν το κατάλαβες.με το iq σου το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΌ ΧΑΧΑ .. Μηπως ΕΣΎ ΕΊΣΑΙ ΦΑΣΙ ΣΤΑΣ και προσβάλεις ως φασίστες, ..καθε έναν.. Για σκέψου το…. Καταρχήν όλοι εμείς, ακόμα και το site στα άρθρα του μιλάμε… Εκφραζωντας μια γνώμη.. Δεν είναι φασισμός πιστεύω.. Ίσως είναι φασισμος να μην μιλάμε κιόλας..για τους κλέφτες αυτό θέλει ο κουλης.!! . Αυτό στην χούντα υπήρχε..ναι πιστεύουμε ότι μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε,, εκτός αν δεν έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΑΛΛΆ ΦΑΣΙΣΜΟ..

    • Δεν τις ξέρω τις κύριες.Απο τις απόψεις που διαβάζω εδώ η μια αναπολεί την χούντα.Τα βλέπει όλα μαύρα .κλπ.Ουτε θέλω να τις γνωρίσω γιατί απλά δεν έχω να πω κάτι σε τέτοιες ιδέες.Να μισούν συνανθρώπους τους επειδή είναι άλλο θρήσκευμα,ομοφυλόφιλοι ,έχουν άλλο χρώμα η γεννήθηκαν αλλου.Ναι προτιμώ τον Μητσοτακη από αυτές.Συ ψήφισε αυτές.Τι να κάνουμε;

  16. είσαι εναντίον των 8 εκκατομυρια πολιτών..και εσύ είσαι ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ!! . Προτάσεις έχω πολλές,, για την υγεία, για τα πάντα… Εσυ εχεις πει καμια πρόταση.. ;Κάτι που θα έκανε αλλιώς το κόμμα ΣΟΥ
    Κ Α Μ ΙΑ.. ;!!!! Μην μπερδεύεσαι γιαυτό στο ξαναλέω.. ΕΊΝΑΙ ΕΝΑ ΚΌΜΜΑ ΜΙΖΑΔΟΡΩΝ, ΚΛΕΦΤΏΝ, ΑΠΑΤΕΏΝΩΝ, .. δεν νομίζω να είναι ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΌΣΟΙ ΔΕΝ ΨΗΦΊΖΟΥΝ ΚΛΕΦΤΕΣ . .. Μπορείς να φωνάζεις δυνατά και ότι είσαι ΠΟΥ@@ΤΗΣ..ΑΔΕΡΦΉ .ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ.. .. Εκτός αν θες να φωνάζεις ΔΥΝΑΤΆ ΓΙΑ ΤΑ 8 ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΕΑ.. ΕΊΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.. Τι άλλο δεν καταλαβαίνεις… .

  17. Καμαρώστε άτομο.Μπενει σαν μανιακός και απλά να σχολιάσει εμένα και να με βρίσει.ΓΙΑΤΙ;Επειδή απλά λέω ότι ο Μητσοτάκης είναι ο καλύτερος από τους πολιτικούς που έχουμε.Ακομα επειδη λέω τις μαριονέτες Σπαρτιάτες και τον Βελόπουλο φασιστες.Ενταξη είναι σοσιαλιστές.Αυτο να πω;Τόσους μήνες τον έχει ακούσει καποιος να μας πει ποιος είναι ο εκλεκτός του;Είναι ο ίδιος που είπε δεν έγινε και τίποτα που ο αρχηγός του κτυπισε γυναίκα ζωντανά στη τηλεόραση επειδή έχει άλλη γνώμη.Τον ενοχλεί που είμαι γυναικα και δεν ανέχομαι τα αντράκια να προβάλουν φασιστικές θεωρίες .Να χαίρονται αν συμβενει κάποια καταστροφή στη χώρα μου,να υπερασπίζονται τους εχθρούς της.Εχω δηλώσει ότι ο πρώτος λόγος που πάω τον Μητσοτακη είναι επειδή έχωσε μέσα τους δολοφόνους της ΧΑ.Χονεψετο.Δεν φοβάμαι τους ναζί.Η οικογένεια μου έχει χάσει ανθρώπους από τους προγόνους σου βρωμιάρηδων.Η Ελλάδα είναι δημοκρατία ,έχει εκλογές και ο κόσμος διαλέγει τον ικανότερο να τον εκπροσωπεί.Δεν θα σε ρωτήσει.

  18. Αβραάμ Λίνκολν (Αμερικανός Πρόεδρος) 1809-1865

    Τον έχοντα ελαφρότητα , μπορείς να τον καταλάβεις από δύο ενδείξεις:Mιλάει για πράματα που είναι γι’ αυτόν άχρηστα και εκφράζει γνώμη για κάτι που κανένας δεν τον ρωτάει.

    Αυτή η ελαφρότητα που έχεις στο κεφάλι σου είναι μεγάλο βάρος για την κοινωνία

  19. Αν τα Νησιά αυτά τα είχαν οι απέναντι,όσο και να τους κατηγορούμε,ή οι Ιταλοί

    θα τα είχαν σαν τα μάτια τους,στολίδια θα ήταν ,με τα νοσοκομεία ,με τους δρόμους ,με την πάταξη της διαφθοράς.
    Γι αυτούς που υποκρίνονται ότι πρέπει να φοβόμαστε τους απέναντι και σημαιοστολισμούς και ότι θά πάμε μπροστά,αυτό δεν θα το δούμε ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας,θα πρέπει ν αλλάξουν πολλές γενιές ,να γαλουχηθούν με πολιτισμό οι νέοι,να έρθουν πίσω όσοι έφυγαν και να εφαρμόσουν ότι έζησαν έξω ,αλλά κυρίως να παταχθεί η διαφθορά και η ανηθικότητα που πίνει το αίμα της Κοινωνίας.
    Αυτό θα αργήσει,οι ιστορικοί του μέλλοντος θα διαβάζουν τα άρθρα και τα σχόλια και θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
    Μέχρι τότε να ψοφίσει η κατσίκα του γείτονα,ο νεοπλουτισμός και κυρίως οι Κοινωνικές ανισότητες με την αμμορφωσιά

    • Ναι βλημα σε κάθε νησί θα σου είχαν νοσοκομείο τζάμπα γιατρούς ,πανεπιστήμιο σε κάθε νησί ,δρόμους με 6 λουρίδες κυκλοφορίας ,7 πλοία την ημέρα και 10 αεροπλάνα.Μετά ξύπνησες.Έχεις ιδέα πως έχουν τα Ιταλικά νησιά και τα Τουρκικά σήμερα;Ρε καθυστερημένο άτομο κανένας δεν σε εμποδίζει να πας να ζήσεις στη Τουρκία που είναι υπέροχα.Δεν θα μας λείψεις.

      • το.ποιος είναι ο.///άκας…
        εσένα φοβάμαι ,όχι τους Τούρκους..
        φοβάμαι που απ’ την απελευθέρωση μας εδώ και σαράντα χρόνια,έχουμε τόσους εμφυλίους για κάτι ///ακες σαν και σένα.
        και όλες οι συμφωνίες γίνονται επειδή τους παρακαλάμε βλάκα
        εσύ είσαι ο εχθρός της πατρίδας,εσύ επειδή είσαι βλάκας όπως και οι συνοδοιπόροι σου.

      • Ας είχες ένα γιατρό από τις βασικές ειδικότητες,ας είχες έναν δρομο

        η αγαμία σε βασανίζει, κάθε μέρα αεροδιακομιδές απ’ το Νησί του Ιπποκράτη,του Ασκληπιού.
        ///άκω.

  20. Τότε λοιπόν ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι με το ΠΑΣΟΚ. Τα συνθήματα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», «Πρώτα η Ελλάδα», «Ο λαός δεν ξεχνά τί σημαίνει δεξιά», φλογιζαν τις καρδιές. Οι περισσότεροι νιώθαμε ότι βρήκαμε το σπίτι μας διότι ο πατριωτισμός συνδυαζόταν με μια δικαιότερη οικονομική πολιτική και την αποκέντρωση και η εμπιστοσύνη στη χώρα μας ήταν διάχυτη παντού. Δε θα ήμασταν στο ΠΑΣΟΚ, ούτε θα το ψηφίζαμε τόσες φορές, αν δεν υπήρχε αυτός ο πατριωτισμός στην ιδεολογία του. Από τότε, πέρασαν πάρα πολλά χρόνια και το ΠΑΣΟΚ πρόδωσε αυτήν τη μεικτή πολιτική, απογοήτευσε επανειλημμένα όχι μόνο τα αριστερά στρώματα που δημιούργησαν νέους σχηματισμούς που έσβηναν ο ένας τον άλλον, αλλά και πιο συντηρητικά ή κεντρώα χριστιανικά στρώματα. Τα τελευταία έφυγαν απογοητευμένα από το ΠΑΣΟΚ και δεν ψηφίζουν Ν.Δ. Άλλοι ψηφίζουν Βελόπουλο, άλλοι ψήφιζαν παλιότερα Λεβέντη, άλλοι ψηφίζουν Σπαρτιάτες κι άλλοι τελευταία στράφηκαν στη Νίκη.Όσο το ΠΑΣΟΚ επιμένει στις ευρωπαϊκές παραλυσιες, τόσο θα χάνει ψηφοφόρους. Διότι η Εθνική, Λαϊκή Ενότητα που είχε επιτευχθεί το 1984- 85 στην τότε νέα γενιά, δεν είναι δυνατό να καταλυθεί. Ούτε φιλίες με τον Ερντογάν, ούτε τουρκικά πανεπιστήμια, ούτε σύμφωνα συμβίωσης, ούτε γάμοι ομοφυλοφίλων, ούτε καύσεις νεκρών, ούτε ζωοφιλιες ούτε τίποτα. Η Ελλάδα έχει πολιτισμό, δε θα υιοθετήσει την παρακμή της Ευρώπης. Καληνύχτα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ