Συναντήσεις Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών & Επάρχου με Ταξί και ΚΤΕΛ για επάρκεια συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης | Δεκαπέντε επιπλέον 9θέσια ταξί θα κυκλοφορούν στην Κω

13
9418

Η Έπαρχος Κω-Νισύρου είχε συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Νίκο Νικολή και τη Διευθύντρια του Τμήματος Μεταφορών Δωδεκανήσου κυρία Δρακιού, κατά την επίσκεψή τους στο νησί της Κω.

 

Πραγματοποιήθηκε από κοινού συνάντηση με το σωματείο ιδιοκτητών ΤΑΞΙ, όπου τέθηκαν θέματα που απασχολούν το σωματείο, νέα αιτήματά τους προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά και προβληματισμοί για εξελίξεις που αφορούν στον κλάδο τους.

Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ κ. Κίννας, ανέπτυξε τις επενδύσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει και τον προγραμματισμό τους για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του νησιού.

 

Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΤΕΛ ΑΕ , κ. Μαραγκό Αριστείδη, σε ένα εξαιρετικό κλίμα, όπου αναλύθηκαν οι ανάγκες σε δρομολόγια για το νησί της Κω, οι επερχόμενες εξελίξεις, εμπόδια που τίθενται στην κάλυψη κάποιων αναγκών, όπως και οι σχολικές μεταφορές.

 

Η Έπαρχος Κω κυρία Σβύνου, τόνισε τη μεγάλη ανάγκη της άρτιας λειτουργίας των ιδιωτικών, δημοσίων και αστικών μέσων μεταφοράς, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των επισκεπτών του νησιού αλλά και των κατοίκων. Όπως  δήλωσε, «ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα -ίσως και το μεγαλύτερο των τελευταίων ετών -της τουριστικής περιόδου είναι το ότι δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των επισκεπτών του νησιού στις μετακινήσεις τους εντός του νησιού.

 

Φαινόμενα κατά τα οποία δεν βγαίνουν οι επισκέπτες από τα ξενοδοχεία που διαμένουν γιατί φοβούνται ότι δε θα βρουν τρόπο να επιστρέψουν, ή χάνουν την πτήση τους, σίγουρα δεν τιμούν το νησί μας αλλά και λειτουργούν αρνητικά στην αγορά και στην ευρύτερη οικονομία του νησιού.

 

Οι ευθύνες είναι συλλογικές. Για το λόγο αυτό χρειαζόμαστε επάρκεια σε αστική συγκοινωνία, σε υπεραστική, σε ταξί και σε ιδιωτικά transfer. Για να μην υπάρχει πρόβλημα σε μια ιδιαίτερα απαιτητική σεζόν όπως θα είναι το 2024, απαιτείται ΟΛΟΙ οι επαγγελματίες μεταφορών να λειτουργούν άρτια».

 

Τέλος ο Αντιπεριφεριάρχης Μεταφορών κ. Νικολής, υπέγραψε την άδεια για την αντικατάσταση ακόμα 15 οχημάτων ΤΑΞΙ σε 9θέσια,  για το νησί της Κω.

 

 

 

Γραφείο Τύπου Επάρχου

 

Δελτίο τύπου Αντιπεριφερειάρχη: Κω και Κάλυμνο επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών

ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου

 

Δεκαπέντε επιπλέον 9θέσια ταξί θα κυκλοφορούν στην Κω

Με το βλέμμα στην επερχόμενη τουριστική περίοδο και την καλύτερη προετοιμασία και συντονισμό στα θέματα των μεταφορών, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Νικολής επισκέφθηκε τα νησιά της Κω και της Καλύμνου, όπου είχε συναντήσεις με υπηρεσιακούς και φορείς για τον καλύτερο προγραμματισμό μιας απαιτητικής σεζόν, όπως διαφαίνεται ότι θα είναι το 2024.

 

Προς αυτή την κατεύθυνση εξάλλου, ο κ. Νικολής υπέγραψε δεκαπέντε (15) νέες άδειες για την αντικατάσταση οχημάτων ΤΑΞΙ σε 9θέσια για το νησί της Κω, που αναμένεται ότι θα συμβάλουν σε ένα βαθμό στην εξυπηρέτηση της ζήτησης.

Η πρώτη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης στο νησί ήταν με την Έπαρχο Κω-Νισύρου, Κωνσταντίνα Σβύνου και την Διευθύντρια του Τμήματος Μεταφορών Δωδεκανήσου, Νεκταρία Δρακιού, για να ακολουθήσουν από κοινού συναντήσεις τόσο με το σωματείο ιδιοκτητών ΤΑΞΙ όσο και με της ΚΤΕΛ Α.Ε.

 

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ κ. Κίννας είχε την ευκαιρία να θέσει θέματα που απασχολούν το σωματείο, νέα αιτήματα προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά και να παρουσιάσει ενέργειες που έχουν προχωρήσει για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του νησιού.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Πρόεδρο της ΚΤΕΛ ΑΕ κ. Μαραγκό Αριστείδη, σε ένα πολύ καλό κλίμα, αναλύθηκαν οι ανάγκες σε δρομολόγια για το νησί της Κω, οι επερχόμενες εξελίξεις, εμπόδια που τίθενται στην κάλυψη κάποιων αναγκών όπως και οι σχολικές μεταφορές.

 

Στο νησί της Καλύμνου, ξεκίνησε από το Επαρχείο όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Έπαρχο Καλύμνου, Μανώλη Μουσελλή και υπηρεσιακούς, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο Αυτοκινητιστών Καλύμνου, Μιχάλη Κουλιανό, με αντικείμενο την ετοιμότητα του κλάδου πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

 

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπάρχουν και τα Τουριστικά Φραφεία εισερχομένου Τουρισμού τα οποία έχουν νόομιμες άδειες 9θέσιων mini bus και πρέπει και αυτά να δουλέψουν. Δεν είναι μόνο τα ΤΑΞΙ και το ΚΤΕΛ, θα πρέπει να δουλέψουν όλοι.

  2. Οι ολιγάρχες του νησιού. Όπως αρμόζει άλλωστε σε τριτοκοσμικά κράτη να ελέγχουν τις μετακινήσεις μερικοί άνθρωποι εις βάρος των τουριστών και του ανταγωνισμού.

  3. Τα λεωφορεία του δήμου τι θα γίνουν τελικά;;;Δεν ακούγεται τίποτα!!Επρεπε ήδη να ήταν έτοιμα!!!Μια τόσο κερδοφόρα επιχείρηση …….

  4. καλά μην σχολιάσω τα μεταφορικά μέσα στο νησί απαράδεκτα όλα γενικά αυτό το νησί είναι μηδέν σε υποδομές σε όλα και το κυριότερο σε υγεία το μόνο που ενδιαφέρει η τσέπη και να μην πω για τα σπίτια ( τρύπες) που ζητάτε ότι θέλετε

  5. Ο Κύριος Αντηπεριφερειαρχηςδεν πάει μια βόλτα στο Αεροδρόμιο να δει με τον κύριο πρόεδρο του ΚΤΕΛ βάσει που είναι τα ταξι και που τα ΚΤΕΛ αλλά πάλι αλαζονικά πάνε η ταξιτζήδες να ξυπνήσω το ΚΤΕΛ της Κω ΚΑΛΗΜΈΡΑ

  6. Οι κυβερνώντες θέλουν οπωσδήποτε να λειτουργήσει η Uber στα τουριστικά μέρη. Τους λόγους βρείτε τους μόνοι σας. Μετά τα γεγονότα της Ρόδου, πετάνε το τυράκι των 9θεσιων ταξί στους επαγγελματίες, υποσχόμενοι ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Κάποιοι θα τσιμπήσουν είτε από κομματική υποταγή είτε από την πεποίθηση ότι με λιγότερη δουλειά θα βγάζουν περισσότερα. Έτσι σε λίγο καιρό θα έχουμε ΟΛΑ τα ταξί να είναι 9θεσια. Η Uber θα κάνει χρυσές δουλειές, με τις μεταφορές μέχρι 4-5 ατόμων και τα 9θεσια θα προσπαθούν να πάρουν την δουλειά των λεωφορείων και των mini bus πλέον. Των λεωφορείων και των mini bus των κολοσσών του τουρισμού. Και θα έχουμε τότε μεγάλη ρήξη. Μαντέψτε ποιος θα είναι ο χαμένος…..

  7. ο κύριος «στείλε μου μια μελέτη και θα στο κανω» άλλαξε πόστο αλλά όχι συνήθειες!!
    κ. Αντί περιφερειαρχα αφήστε τα λόγια και φτιάξτε κανένα δρόμο!!
    Το οδικό δίκτυο έχει φτάσει στα όρια του
    και τα έχει ξεπεράσει!!!
    οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι και εσείς μόνο χαϊδεύετε συντεχνίες!

  8. ΚΑΛΑ ΗΤΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΓΑΤΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ

  9. να ανοιξει τωρα το επαγγελμα. οπως μπαινετε εσεις σε ξενα χωραφια, θα μπουμε και εμεις στο δικο σας……

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ