«Ο κ. Νικηταράς αφού αρνήθηκε να δώσει στοιχεία, παραδέχεται τελικά την τεράστια οικονομική επιβάρυνση του Δήμου με 1,1 εκ. ευρώ για το τέλος ταφής απορριμμάτων, που οδηγεί σε αύξηση των τελών «

20
8542

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ : ‘’ Ο κ. Νικηταράς αφού αρνήθηκε να δώσει στοιχεία, παραδέχεται τελικά την τεράστια οικονομική επιβάρυνση του Δήμου με 1,1 εκ. ευρώ για  το τέλος ταφής απορριμμάτων, που οδηγεί σε αύξηση των τελών .’’

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

΄΄ Στις 24 Ιανουαρίου, ο επικεφαλής της παράταξης μας Ηλίας Σιφάκης , με  επιστολή του στο Δήμαρχο και στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου απηύθυνε σαφή προειδοποίηση για τον κίνδυνο να μετακυλιστεί στους δημότες μέσα από την αύξηση των τελών, το υγειονομικό τέλος ταφής απορριμμάτων.

Τι σημαίνει τέλος ταφής απορριμμάτων; Σημαίνει ότι ο Δήμος Κω,  θα πληρώνει πρόστιμο για κάθε τόνο απορριμμάτων που θάβεται από τη στιγμή μάλιστα που δεν γίνεται ανακύκλωση.

Ο Ηλίας Σιφάκης παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία , ζητώντας από το Δήμαρχο να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία σχετικά με το υπολογιζόμενο ύψος του τέλους ταφής απορριμμάτων για το 2022 και το 2023 , προκειμένου να γνωρίζουμε ποιο είναι το κόστος για το δημότη της Κω, τονίζοντας ότι οι  Δήμοι έχουν την υποχρέωση από το 2022 να υποβάλλουν στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης στοιχεία σχετικά με τον υπολογισμό του τέλους ταφής απορριμμάτων.

Κυρίως όμως, ο κ.Σιφάκης ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν δέχθηκε να συζητηθεί το θέμα και να ληφθεί απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο αλλά δεν έδωσε κανένα στοιχείο σχετικά με το ύψος της οφειλής που έχει καταλογιστεί στο Δήμο Κω.

Αντί όλων αυτών , επιχειρεί να ‘’πνίξει΄΄ και να περιορίσει  το σοβαρό αυτό ζήτημα ( όπως και τόσα άλλα) στη δημοτική επιτροπή.

Για να μείνει εκεί  και να μην το μάθουν οι δημότες το τεράστιο ποσό των 1,1 εκ.ευρώ .που έχει καταλογιστεί στο Δήμο Κω, μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Το πρόβλημα όμως ,είναι ότι το κόστος αυτό θα μετακυλιστεί στους δημότες μέσα από την αύξηση των τελών, όπως προειδοποίησε ο Ηλίας Σιφάκης.

Όπως επίσης πρόβλημα είναι και το γεγονός ότι ο κ.Νικηταράς δεν θέλει να συζητάμε σοβαρά προβλήματα στο δημοτικό συμβούλιο, δεν θέλει οι αποφάσεις του Δήμου Κω να έχουν την ισχύ μιας ομόφωνης απόφασης με τη στήριξη και τη συμμετοχή όλων.

Ο Ηλίας Σιφάκης όταν έστειλε τη σχετική επιστολή στον κ.Νικηταρά τόνισε ότι ο σκοπός μας δεν είναι να ασκήσουμε αντιπολίτευση αλλά  να αποφευχθεί η αύξηση των τελών και η επιβάρυνση των δημοτών της Κω.

Είναι σαφές ότι ως Δήμος Κω πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με σχέδιο και σοβαρότητα.

-Να μειώσουμε  τις ποσότητες  απορριμμάτων, που διατίθενται σε χώρους υγειονομικής ταφής, καθώς και για των  υπολειμμάτων επεξεργασίας αστικών αποβλήτων για να μην πληρώνουμε αυτό το τέλος.

-Να δημιουργήσουμε νέα ρεύματα ανακύκλωσης  για να περιορίσουμε τον όγκο των απορριμμάτων.

-Να δημιουργηθεί Μονάδα Επεξεργασίας Βιολογικών Αποβλήτων από το Δήμο Κω.

Αν κάποια στιγμή, ο κ.Δήμαρχος αντιληφθεί ότι πρέπει να συζητηθούν αυτά τα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο εμείς θα είμαστε εκεί με ολοκληρωμένες προτάσεις

Ελπίζουμε η απάντηση του σε όλα αυτά να μην είναι μία ακόμα επανάληψη ότι ΄΄για όλα φταίει ο Κυρίτσης’’. Γιατί ο κ.Νικηταράς διοικεί το Δήμο, αν δεν το έχει συνειδητοποιήσει, εδώ και 5 χρόνια και η σημερινή και η προηγούμενη δημοτική αρχή είναι ένα και το αυτό.’’

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πιο άχρηστος από τον Νικηταρά δεν υπάρχει! Τίποτα δεν μπορεί να κάνει μόνο να φωτογραφίζεται! Ανίκανος και πολιτικός απατεώνας!

  2. ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ.ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ,ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΘΑΨΕΙ ΜΕΤΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΠΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΠΕΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  3. εκει στην αδυναμη παραλαγης.Ο νικηταρας σας εχει για πρωινο,μεσιμεριανο,βραδυνο,και παει λεγοντας. ΧΑΠΑΤΕΣ.

    • δεν είναι δυνατόν τόσο καιρό μετά τις εκλογές ακόμα να κάνετε σαν κακομαθημένα σχολιαρόπαιδα… χ@@@@@@@ε πατόκορφα αν έχουν μεταξύ τους κόντρα…Το νησί μας νοιάζει εμάς…ατε γιατί my style rocks το έχετε κανει και οι μεν και οι δε

  4. Το τελος σας, πολιτικο, θα ειναι αδοξο και γρηγορο.. Αμφιβαλω αν θα βγαλετε την 5ετια

  5. Λες…. ο κ.Νικηταράς δεν θέλει να συζητάμε σοβαρά προβλήματα στο δημοτικό συμβούλιο,… ΒΡΕ Αφου.. Ολο απογευγατε να συμμετεχετε μπαγλαμαδες κυριτσιδες,,, σε δημοτικα συμβουλια.. Και πινατε καφε.. ΥΠΟΚΡΟΤΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ,, ////////////////

  6. Μάλιστα και αυτά που έχουνε θάψει στις παραλίες, βάρκες ,σωσίβια κ.α. ποιος θα αναλάβει την ευθύνη?
    επίσης τα πολυαγαπημενα ξενοδοχιακα συγκροτήματα θα τιμωρηθούν που το καθενα έχει δικό του σημείο για τα μπάζα ? με αποτέλεσμα τα περισσότερα μπάζα να βγαίνουν μέχρι τις παραλίες μας?

  7. Η πιο άχρηστη δημοτική αργή Μακραν ! Πως βγήκαν ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω ! Ανίκανοι και επικυνδινοι!

  8. βρε παιδια ….. τα σκουλικια θα σε λιωσω, το ξεπουλημα της ΑΒΙΚΩ, τα 70 στρεμματα του ΝΟΚ, τις βρισιες, τις μηνυσεις, τα κυνηγητα, τις κοπανες απο τα δημοτικα συμβουλια. κ.Καπου θα μονολογειτε και θαλετε: τελικα ημασταν πολυ …..κ@ς…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ