Ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Αντωνίου με πολλούς προσκυνητές στην πόλη της Κω και στο Πυλί

0
9021


Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμία (ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ χοροστάτησε στον Εσπερινό του Αγ. Αντωνίου στον Χάντακα Πυλίου) εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Αντωνίου, στην Κω, στο Ιερό Παρεκκλήσιο το οποίο βρίσκεται πίσω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου, επί της οδού Γ. Ιωαννίδη.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυκας της ΙΝ π. Ιωακείμ Οικονομίκος, ο π. Κωνσταντίνος Καματερός και ο π. Βαγιανός-Ιωάννης Κώστογλου.

Έψαλλας ο Πρωτοψάλτης – καθηγητής και Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Γιώργος Σακέλλης και οι ιεροψάλτες Δημήτρης Διακονικολής και Γιώργος Σανιδάς.

Παρόντες ήταν η Αντιδήμαρχος Κ. Κυπραίου και πολλοί προσκυνητές.

Το ιστορικό αυτό παρεκκλήσιο χρονολογείται από τις αρχές του 1700 οπότε και λειτούργησε ως ενοριακός Ναός. Στην συνέχεια ανακατασκευάστηκε εκ βάθρων, έπειτα από σεισμό, από την Θάλεια Παρθενιάδου εις μνήμην του γιου της Αντωνίου, το 1897.

Τελευταία, επισκευάστηκε μετά τον σεισμό του 2017 με δωρεάν μελέτη-επίβλεψη από τον μηχανικό Ν. Μυλωνά και με την προσφορά δωρητών.

Το πρωί θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προεξάρχει της Θ. λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Με πολλούς προσκυνητές και ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Αντωνίου στο Χάνδακα Πυλίου Κω


Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, εψάλη το απόγευμα ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Αντωνίου στο αναστηλωμένο Ιερό Εξωκκλήσιο  στο Χάντακα Πυλίου

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο π. Κωνσταντίνος Κουκούλας και ο π. Ιωάννης Καραγιάννης.

Έψαλλαν οι Ιεροψάλτες της ενορίας του Αγίου Νικολάου Πυλίου Γρηγόρης και Βασίλης Καστελλοριζιός.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Πυλίου Νεκτάριος Χατζησεβαστός και πολλοί προσκυνητές.

Το Ιερό Εξωκλήσιο αναστηλώθηκε πριν από 4 χρόνια, έπειτα από πολύχρονες προσπάθειες της ενορίας του Αγ. Νικολάου Πυλίου, του π. Κωνσταντίνου και του Σεβασμιωτάτου ο οποίος όπως τόνισε είχε να λειτουργήσει για περίπου 650 χρόνια.

Βιογραφία Μεγάλου Αντωνίου

Ἔχει τι μεῖζον οὐρανὸς καὶ τῶν Νόων,
Ἔξαρχον Ἀντώνιον Ἀσκητῶν ἔχων.
Ἑβδομάτῃ δεκάτῃ Ἀντώνιον ἔνθεν ἄειραν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ