Όμιλος για Αυτοδιοίκηση και Δημοκρατία: Σας ενημερώνουμε για την συμμετοχή φορέων, δημοτικών συμβούλων και πολιτών στο τεράστιο θέμα για το που πρέπει να πάει η Κως

8
4232

Αγαπητοί φίλοι Σας ευχόμαστε ο καινούργιος χρόνος να είναι γεμάτος υγεία, ειρήνη και δημιουργικότητα.

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα ξεκινάμε τις διαδικασίες ενημέρωσης του Ομίλου μας για την συμμετοχή των φορέων δημοτικών συμβούλων και πολιτών στο τεράστιο θέμα για το που πρέπει να πάει η Κως.
Η παρακάτω επιστολή με συνημμένο το κείμενο του προβληματισμού που δημοσιεύσατε έχει ήδη σταλεί στους φορείς μας Στα επαγγελματικά επιστημονικά και εθελοντικά σωματεία μας.
 

Σεβασμιότατε, Αγαπητοί συνδημότες,

Ο Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση που πρόσφατα έχει συσταθεί ως ένα ανοιχτό σε όλους τους πολίτες μας σωματείο, επικοινωνεί μαζί σας για πρώτη φορά. Το κάνουμε παρά την άδεια σας και γι’ αυτό μας συγχωρείτε και στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε την επανάληψη σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε.

Σας ενημερώνουμε ότι συγκροτηθήκαμε σε ομάδα μελέτης και προτάσεων, οι περισσότεροι πολίτες που υπηρέτησαν στο παρελθόν τα κοινά, με αποκλειστικό σκοπό να μεταφέρουμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας για το νησί μας και τον Δήμο μας και να αναζητήσουμε μια κοινή συνισταμένη για τα θέματα που μας απασχολούν. Δεν έχουμε καμιά πρόθεση να αναμειχθούμε ενεργά στην πολιτική και αποσαφηνίζουμε ότι δεν ξεχωρίζουμε κανέναν πολίτη αφού γνωρίζουμε ότι όλοι μας βρίσκονται στην ίδια βάρκα που λέγεται Κως.

Γνωρίζουμε ότι ξεχωριστά ο κάθε φορέας του νησιού μας, Παραγωγικός, Επαγγελματικός ή Επιστημονικός από μόνος του αδυνατεί να προσεγγίσει την επίλυση ευρύτερων θεμάτων του νησιού μας που όμως μπορούν να το κάνουν η συνεργασία και οι συλλογικές δράσεις και αποφάσεις. Και επίσης γνωρίζουμε ότι απουσιάζει από τους φορείς μας η γνώση και η αλήθεια για ότι συμβαίνει γύρω μας. Η ενότητα των δυνάμεων μας μπορεί όλα αυτά να τα αντιμετωπίσει και σε αυτό σε συνεργασία μαζί σας μπορούμε να βοηθήσουμε.

Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε από το μεγάλο ερώτημα όλων μας προς τα που πάει η Κως και προς τα που θέλουμε να πάει.  Είναι ένα ερώτημα που δεν πρέπει την απάντηση να την δώσουν μελετητές και άλλες αρχές.

Σας στέλνουμε το πρώτο κείμενο που δημοσιεύσαμε και σας παρακαλούμε να το διαβάσετε. Εάν θέλετε να μην συμμετάσχετε στην κοινή προσπάθεια σας παρακαλούμε  να μας ενημερώσετε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σας επισυνάπτουμε.

Στις 8  Ιανουαρίου θα σας στείλουμε τις προτάσεις μας για τους άξονες και τις δράσεις που απατούνται για την Κω που θέλουμε και επιθυμούμε, και που εμείς εντοπίσαμε, ώστε αυτά να τύχουν της δικής σας επεξεργασίας, από τον δικό σας επαγγελματικό και επιστημονικό χώρο και γνώσεις και με τις δικές σας απόψεις. Και τέλος σύντομα θα προχωρήσουμε σε συνάντηση όλων των φορέων με σκοπό να ανοίξουμε έναν διάλογο που ευελπιστούμε να καταλήξει σε προτάσεις.

Σας ευχαριστούμε για την ανοχή σας. Νομίζουμε ότι αξίζει να επιχειρήσουμε να προβληματιστούμε λίγο περισσότερο.

Σας ευχόμαστε ο καινούργιος χρόνος να είναι γεμάτος υγεία και παραγωγικότητα.

Με εκτίμηση ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ομίλου

Ηλεκτρονικές διευθύνσεις επικοινωνίας: kostaskaiserl@gmail.com  / fakkosm@gmail.com  /   ntinospap54@gmail.com michalisvoyiatzis@gmail.com /   nmatzonas@gmail.com

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλή χρονιά!!!Πάλι με τον Καίσερλη θα ασχολούμαστε!!Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε!!!!Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την δημοτική αρχή να υλοποιήσουν τις εξαγγελίες τους!!!

  2. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.

    Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,επέκταση μαρίνας,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες κλπ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ.αχρηστοι τεμπεληδες ολοι.

  3. με τον πυργο τησ Π ΙΖΑΣ ΜΕ ΜΙ μαζι με τον τριωροφο. δεν προλαβαινουν τα επομενα 5 χρ’ονια!!!

  4. Κουράζεστε.Δεν σας έχει ζητήσει κανείς να ασχοληθείτε ξανά με το νησί μας.Μας έχετε υποχρεώσει ,τα 40 χρόνια που ήσασταν δήμαρχος.Μην ασχολείστε με το μέλλον μας.Αφήστε να το οραματιστούμε και φτιάξουμε ,εμείς που θα το ζήσουμε.

  5. Αυτό θα πάει πολύ μου φενεται ότι το πάτε γεια πραξικόπημα αφήστε τους ανθρώπους να κάνουν την δουλειά τους ακόμα δεν αναλάβανε δεν κάνετε βλέπω χωρίς δημαρχεία όλοι σας

  6. Φαουλ Νο 1:Ο πύργος του Άιφελ στο φόντο.
    Φάουλ Νο 2:»ευχαριστούμε για την ανοχή σας…»
    «ανταπόκριση»θα ήταν πιο εύστοχο.Μην αυτοκαταργήστε…
    Είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν στις καλές προθέσεις σας.Η εμπειρία του παρελθόντος σας καθιστά assets για το νησί και το μέλλον του.Προσωπικα πιστεύω ότι πριν από το νησί βάζετε την υστεροφημία σας.Αλλα δεν με χαλάει.Την πείρα που έχετε,επιτρέψτε μου ,ίσως κι ενοχές,πρέπει να τις εκμεταλευτούν οι ιθύνοντες…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ