Κ. Καΐσερλης για νέο Νοσοκομείο: Ο Δήμος να σταματήσει τη διαμεσολάβηση προς την κυβέρνηση για ένα έργο που αφορά μόνον εργολάβους | Να σταματήσει την χρηματοδότηση για τα ενοίκια των γιατρών & να τα δώσει στους πολίτες | Η Διοίκηση να παραιτηθεί

25
9258

Αγαπητά ιδρυτικά μέλη

Εν όψει της συνάντησης μας στην Γενική Συνέλευση του Ομίλου μας που τελικά θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου και με την ευκαιρία της δημοσίευσης της συνέντευξης του αντιπροέδρου του νοσοκομείου κ. Χρυσόπουλου στην εφημερίδα ΄ΣΤΑΘΜΟΣ» και στην δημοσιογράφο κ. Αυγούλη για το θέμα του νέου νοσοκομείου, σας στέλνω τις προσωπικές μου απόψεις για το σοβαρό θέμα της δημόσιας υγείας, ως κείμενο προβληματισμού και διαλόγου.

ΚΕΊΜΕΝΟ ΔΙΑΛΌΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩ του Κ. ΚΑΪΣΕΡΛΗ

Ήλθαν στην Κω μελετητές του νέου νοσοκομείου και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο και την διοίκηση του νοσοκομείου με σκοπό όπως είπε ο κ Χρυσόπουλος να ακούσουν προτάσεις για τις ανάγκες του νέου νοσοκομείου το οποίο θα παραδοθεί το 2027,  θα είναι σύγχρονο και θα προβλέπει τις ανάγκες του νησιού, αλλά και όλου του Βόρειου συγκροτήματος Δωδεκανήσου για τα προσεχή 50 χρόνια!!

1. Οι πρώτες έρευνες για την σημερινή κατάσταση της δημόσιας υγείας στην Κω και όχι της ιδιωτικής που πραγματοποίησε το μέλος μας Νίκος Ματζώνας και η ομάδα του έδειξαν ότι η κατάσταση της είναι δραματικά άσχημη.

α) Το νοσοκομείο δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του νόμου για την λειτουργία ενός δευτεροβάθμιου επαρχιακού νοσοκομείου του πληθυσμού της Κω! Στην ουσία στηρίζεται στις φιλότιμες προσπάθειες του τραγικά ελλειμματικού προσωπικού του, που στην πράξη παραπέμπουν σε λειτουργία ενός πολυδύναμου Κέντρου Υγείας και σε λειτουργία ενός διαμετακομιστικού σταθμού για άλλα νοσοκομεία.

β) Στο υφιστάμενο νοσοκομείο συστεγάζεται και το μοναδικό Κέντρο Υγείας του νησιού που χωρίς την συστέγαση και την λειτουργία του, το νοσοκομείο θα σταματούσε να λειτουργεί!  Και μόνο εάν σκεφτούμε ότι ένα πολυδύναμο Κ.Υ.  απαιτεί σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία άνω των 60 στελεχών για την λειτουργία με ακτινολογικά και  μικροβιολογικά τμήματα θα καταλάβουμε τις ακριβώς έχουμε στην Κω ως νοσοκομείο.

2. Για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά ένα δευτεροβάθμιο περιφερειακό νοσοκομείο ουσιαστική προϋπόθεση είναι η λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στην Κω σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία  θα έπρεπε να λειτουργούν τρεις Τοπικές Μονάδες Υγείας που η κάθε μία θα έχει 12 στελέχη τουλάχιστον προσωπικό και δύο Κ.Υ. με τουλάχιστον 70 άτομα στελέχη το καθένα!  Δυστυχώς στην Κω δεν λειτουργεί κανένα πλην αυτού που είναι στο σημερινό νοσοκομείο! Στην ουσία και τα δύο υπολειτουργούν.

3. Στην Κω υπάρχουν δύο νεόκτιστα κτήρια της υγείας που είναι άδεια. Και τα δύο κατασκευάστηκαν με χρήματα των πολιτών και όμως δεν λειτουργούν. Και φυσικά η μεταφορά του νοσοκομείου στον Λινοπότι πέραν των συγκοινωνιακών προβλημάτων θα απαιτήσει και την λειτουργία ενός πολυδύναμου Κ.Υ στην πόλη της Κω!!

4. Στην Κω αυτό που συμβαίνει είναι η αύξηση των ιδιωτών γιατρών και κυρίως η μεγέθυνση της παραοικονομίας στην τουριστική  υγεία χωρίς κανένας να μεριμνήσει την ένταξη τους στο Εθνικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

5. Η κατάσταση της δημόσιας υγείας στην Κω δεν είναι η μοναδική. Τα ίδια φαινόμενα και οι ίδιες τραγικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υποδομές υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Η δε διακομιδή των ασθενών ή και η εθελοντική μετάβαση τους σε άλλα νοσοκομεία γίνεται τυχαία ή σύμφωνα με γνωριμίες η το βαλάντιο εκάστου!

6. Η εμπλοκή του Δήμου στην επίλυση του προβλήματος είναι αμελητέα η δε ενασχόληση του με το νέο νοσοκομείο προσχηματική, αφού ο Δήμος ούτε έχει γνώση, ούτε σχετικά στελέχη συναφών με το αντικείμενο προτάσεων, ούτε την αρμοδιότητα. Απλά συμμετέχει όπως τότε ο Δήμαρχος  κ. Βαρκάς με το Κ.Υ. της Αντιμάχειας που το εγκαινίασε τρεις φορές και είναι σήμερα άδειο! Αυτό δυστυχώς που δεν βλέπει ο Δήμος είναι η τεράστια οικονομική αιμορραγία των πολιτών και ότι το αγαθό της υγείας έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα που προσφέρεται ανάλογα με την τσέπη του καθενός!!.

7. Η διοίκηση του νοσοκομείου είναι διορισμένη και άρα ελεγχόμενη κατά 100% από την εκάστοτε κυβέρνηση.  Και άρα είναι πολιτικοί που υπηρετούν τρίτους και όχι υπηρέτες του λαού.

Σύμφωνα με τις παραπάνω διαπιστώσεις για τον διάλογο και την λήψη απόφασης στην Γενική Συνέλευση προτείνονται τα παρακάτω.

1. Ο Όμιλος σε συνεργασία με τους συμπατριώτες μας του ιατρικού κόσμου προτείνεται να τεκμηριώσει την σημερινή τραγική κατάσταση της δημόσιας υγείας στην Επαρχία μας και να την συγκρίνει με αυτά που προβλέπουν η νομοθεσία, η διεθνής εμπειρία και ο όρκος του Ιπποκράτη.

2. Ο Δήμος να σταματήσει τον διαμεσολαβητή προς την κυβέρνηση και μάλιστα για ένα έργο που αφορά μόνον εργολάβους (Ας το κάνουν!     άλλωστε θα πέσουν χρήματα στην Κω αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει χρηματοδοτικός φορέας και εγγεγραμμένη πίστωση) και να ενσκήψει στην τεκμηρίωση των δικών του δυνατοτήτων για την συμμετοχή του έστω και ελάχιστα, αλλά πρωτοποριακά  στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων της υγείας των πολιτών του που χάνουν την ζωή τους και αιμορραγούν οικονομικά.

3. Ο Δήμος ως διαμαρτυρία να σταματήσει την χρηματοδότηση για τα ενοίκια των γιατρών ενός σάπιου συστήματος υγείας και να τα διαθέσει ως ελάχιστη στήριξη στους συμπατριώτες μας που τρέχουν στους γιατρούς και στις κλινικές των Αθηνών.

4. Οι συμπατριώτες μας που είναι διορισμένοι στο Δ.Σ. του νοσοκομείου τους οποίους θεωρούμε έντιμους και της διπλανής πόρτας να παραιτηθούν άμεσα και να σταματήσουν να υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια, γιατί δεν τους εμπιστευόμαστε.

Σας μεταφέρω τις παραπάνω απόψεις μου για τις οποίες συμφωνεί και ο πρόεδρος της επιτροπής για την τεκμηρίωση των προτάσεων στο θέμα της Δημόσιας υγείας φίλος κ. Ματζώνας και δημοσιεύω με την βοήθεια των φίλων δημοσιογράφων το κείμενο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με την σχετική  απόφαση του προσωρινού συμβουλίου για την έναρξη του διαλόγου με τους πολίτες της Κω.

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.

    Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,επέκταση μαρίνας,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια κλπ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ.Μασες ατελειωτες ΕΛΛΑΔΑ.

    • Ξενοδόχοι.... ακούτε? Σας ξεφτιλισε μια γιαγιά των 400€ σύνταξη.

      Ολόκληρο ασθενοφόρο των 60+ χιλιάδων ευρώ δώρησε.
      Εσείς μόλις τα κονομησετε τέλος σεζόν την κοπανατε για ταξιδακια στο εξωτερικό.
      Που είσαστε μωρέ φιλοπάτριδες παλαιοί ευεργέτες ΕΛΛΗΝΕΣ δωρητές?
      Κανένας δεν σας έμοιασε την σημερινή εποχή.
      Ένας στους εκατό.
      Οι υπόλοιποι μόνο για το τ@μαρι τους.
      Και κάποιο άλλοι σε άλλα πόστα, ζουνε μόνο για την μίζα.
      Πόσο λυπάμαι για αυτήν την κατάντια.

      • se parakalo
        gia se parakalo
        τοσους φοινικες δωρεα με ταμπελακια δωρητων.
        τι; αυτοι φταινε που ηρθαν τα σκαθαρια;
        α ναι

  2. Δεν μας ενδιαφέρουν,οι απόψεις σου.Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, γραμμένης με μαύρα γράμματα.Εκει είναι η θέση σας, όσων κυβερνήσατε επί ΠΑΣΟΚ.Και έπειτα διαλυσατε και το ΣΥΡΙΖΑ αφού είχε προηγηθεί το ΠΑΣΟΚ.Ουστ Κ@ΠΡ@ΣΚ@Λ@….

  3. Κύριε Κώστα εσεις μας τους φορτωσατε καπέλο και κάνατε και ολόκληρο αγώνα. Τώρα Φόρεστε το καπέλο και παλτό και προσευχηθείτε να μην χρειαστεί να πάτε εκτάκτως στο νοσοκομείο γιατί βλέπω τον λογιστή να σας κάνει διάγνωση

  4. Δραττομαι της ευκαιρίας να επισημάνω την άκρως ανάρμοστη συμπεριφορά ιδιωτών γιατρών που έδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη κάποτε και τώρα έγιναν αισχροί επιχειρηματίες. Άνοιξαν «κλινικές» μόνο για τους τουρίστες, εκεί που τα παίρνουν χοντρά. Ζήτησε συμπολίτισσα μας μεταφορά με ασθενοφόρο δικό τους από το νοσοκομείο μέχρι τα «δελφίνια» και της ζήτησαν 150 ευρώ.Ποιος όρκος και κουραφεξαλα, ύστερα ελπίζουμε σε αυτό τον τόπο να αλλάξουν τα πράγματα. Πέφτει η μίζα σύννεφο το καλοκαίρι στα ξενοδοχεία που θα κατευθύνουν τους πελάτες. Και όλους αυτούς τους «καλούς»γιατρούς εμείς τους στηρίζουμε όταν αυτοί κοιτούν μόνο την τσέπη. Όρκος του Ιπποκράτη και σ@ατα στα κεφάλια όλων μας.

  5. ΑΠΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΣ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΑΣΟΚ .ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΠΟΥ ΑΝΕΤΑ ΕΚΑΝΕ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ.

  6. ΚΥΡΙΕ ΚΑΙΣΑΡΛΗ ΕΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ; ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΟΥ ΕΔΟΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΩ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΠΑΝΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ: ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΝ ΜΑΡΟΥΛΟΦΥΛΛΑ: ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ, ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΣΑΙ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ. ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΩΑΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!!

  7. καλά τα λες μας έχει φλομωσει ο κοψιμιος μόνο και μόνο για να βγάζει φωτογραφίες ναι η εμπλοκή του δήμου είναι προσχηματικη είσαι ευχαριστημένος τώρα που μας φορτώσες έναν άσχετο και επικίνδυνα ματαιοδοξο δήμαρχο?

  8. Βρε αντε στο καλο πρωι πρωι σαβατιατικα.
    τα ειχες ισοπεδωσει ολα εκανες τον εργολαβο κανονικα πληρωνες με τον γραμματεα σου χωρις να δωσεις πουθενα λογαριασμο μονο στο ΒΕΛΓΙΟ …… απο το 2010 και τωρα μας λεσ ιστορίες………

  9. Δεν λέω καλά είναι οι ηλικιωμένη να έχουν μια ασχολία να περνά ο πολύ ελεύθερος χρόνος που έχουν,αλλά Ελεος.Ας μην ασχοληστε με το μέλλον μας.Ηδη έχει φροντίσει για το παρόν μας,μιας και ήταν 40 χρόνια στα πράγματα.Οσο να είναι δεν λες ότι το σήμερα που ζούμε εξαιτίας του είναι και το καλύτερο που θα μπορούσαμε να έχουμε.

    • Σε πήρε η βιαση να γράψεις πάλι την μακακια σου αμερόληπτη Μιράντα. Εσύ μήπως να αρχίσεις το πλέξιμο? Η δική σου ενασχόληση με τα «κοινά» είναι περιορισμένης ευθύνης, ανόμοια πράγματα δεν επιδέχονται σύγκριση. Μας αρέσει ή όχι, ο Καισερλης σφράγισε μια εποχή γεμάτη με αναπτυξιακά έργα στο νησί. Έργα που ήταν ορόσημα και είναι το λιγότερο βλάκας όποιος δεν το παραδέχεται. Με τα λάθη του, όσα έχει προσφέρει στο νησί και κατ επέκταση σε εμάς είναι έργα ουσίας.Χωρις αυτόν και πολλούς άξιους συνεργάτες του δεν θα είχαμε όσα έχουμε και το σήμερα που ζούμε και απαξιώνεις ούσα ανιστοριτη θα ήταν πολύ χειρότερο. Στ’αλήθεια «βρωμιζεις»ανοα αυτό που λένε «γυναικείο μυαλό ξυράφι».

  10. Αφυστε τα λόγια και πιάστε τα έργα υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό στον άνθρωπο δεν έχει το δικαίωμα κανένας να μας το στερείσει..

  11. Γιατί δεν έκανε βρεφονηπιακούς. Δεν έκανε το σημερινό νοσοκομείο. Δεν έκανε το ΙΚΑ Δεν έκανε το μεγάλο στάδιο. Δεν έκανε τον Βιολογικό. Δεν έκανε τους ποδηλατόδρομους. Δεν έκανε τους οικισμούς. Δεν έκανε τα σχέδια πόλης. Δεν έκανε το Πολύκεντρο. Δεν έκανε το κλειστό γυμναστήριο. Δεν έφτιαξε την Καζέρμα. Δεν έφτιαξε τα Κρητικά και τα Λαϊκά.
    Γιατί το μόνο που έκαμε ήταν να μην μας αφήσει να τρώμε με τους εργολάβους. χι χι χι.

  12. Απο το 79 τι έκανες ;;;
    Λόγια προτάσεις
    Τα ίδια καταστροφικά
    Φυγε μακρυά με κλειστο το στόμα !

  13. Εσυ για το νησι σου που ησουν μεσα στα πραγματα τι εκανες σταματα λοιπον και αραξε δεν βαρεθηκες να μας τοσα χρονια

  14. ΥΦΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΙΣΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΩΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ? ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΠΟΛΛΑ !

  15. Σεβασμός . Ο πρώτος που ζητά παραιτήσεις. Οι υπόλοιποι τι κάνουν? Δήμαρχος , Αντιδήμαρχοι κλπ δημόσιες σχέσεις του Νέου επικεφαλή της ΝΔ της Δωδεκανησου. Και δεν ντρέπονται και δεν ντρέπεστε να μιλάτε ενώ Κωοι ασθενείς Πετούν με ελικόπτερα στο άγνωστο για να σωθούν. Δεν ντρέπονται, δεν ντρεπομαστε?

  16. Ο γιατρός Σταμάτης Μανούσης στη διάρκεια της θητείας του ως Υπουργού Υγιεινής στην κυβέρνηση Στ. Στεφανόπουλου το 1966 υπέβαλε στο ΔΣ του Νοσοκομείου τη μελέτη για κατασκευή Νέου Νοσοκομείου 75 κλινών με έγκριση 17.000.000 που ουσιαστικά απέρριψε το τότε ΔΣ του Νοσοκομείου Κω με πρόεδρο τον διορισμένο απο τον ίδιο ,
    Εμ. Χατζηπέτρο Δικηγόρο κ πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με το πρόσχημα της ανάγκης ταυτόχρονης επισκευής του υπάρχοντος νοσοκομείου
    Φυσικα γνώριζε πολύ καλά ως εκ της ιδιότητος του ότι αυτό δεν γίνεται κ έτσι εισέπραξε την ρήσιν «Μα τέλος πάντων τι είναι αυτά που ζητά ο Μανώλης !
    Κα ´κεινο ποιείν κ τ´άλλο μη αφιεναι Δεν γίνεται» είπε ο υπουργός προς μεγάλην ικανοποίηση του Μανώλη Χατζηπετρου κ την λ ύ π η ν του Λαού που στερείται ακόμη το Νεο νοσοκομείο
    Πανηγύριζαν οι πολιτικοί του αντιπαλοι«υπερΔημοκράτες» γιατί «τηρήθηκε»
    το «έργα απο τον Μανούση δεν θέλουμε»
    Μπράβο τους
    Αλλοιμονο απο τον περίφανο Λαό που ακόμη ταλαιπωρείται απο τις φρούδες υποσχέσεις των εκλεγμένων εκπροσώπων του!!(βλ. σχετικό Θανάση Γεωργαλή κ Αντώνη Πληθίδη!)

  17. Φίλε Κώστα μην βγαίνεις και γράφεις ανοικτά αυτά τα ευαίσθητα πράγματα εκτίθεσαι κάτσε στην άκρη και απόλαυσε την σύνταξη σου. Πέρασες και δεν έκανες τίποτα 20 χρόνια ήσουν στον θώκο, τώρα μην κατηγορείς άλλους ντροπή!!!

  18. Δεν φταιει αυτος το περισοτερο ποσοστο κωων φταιει που τον ψηφιζε ΠΑΡΤΑΚΙΑ ειμαστε ΟΧΙ ΤΟ ΝΗΣΙ (ΤΟ ΕΜΕΙΣ) Η ιστορια επαναλαμβανετε και με τον σημερινο δημαρχο 60 τοις εκατο πηρε χωρις να κανει ουτε ενα εργο ΟΠΟΤΕ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.ΜΗΝ ΚΛΕΜΕ ΜΕΤΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΟΧΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ